מתכנת
מודרטור
- דירוג
- 8,709
זה בדיוק מה שאני אומר, ב IRA אין לאנשים סכומים בכאלה סדרי גודל שיש בחשבון ממוסה ולכן צריך לגייס יותר אנשים כדי להגיע לסכום = התעסקות עם יותר לקוחות.הבעיה עם קה"ש שאתה לקוח שבוי בשוק קטן עם סכומים קטנים (אני משאר שעם M3 בקה"ש וקופ"ג IRA יידברו איתך אחרת)
אני מציע משהו אחר, @Ron B מה אם במסגרת ה 4 חברים עם סכום כולל של 10 מליון ש"ח הייתם מנהלים מו"מ גם על IRA נניח 200K לכל אחד, יש סבירות שהייתם מגיעים לתנאים טובים עוד יותר מהקבוצה אצל הלמן-מזרחי.
גובה העמלה מופרך, העמלה עצמה לא.אני לא רואה סיבה שבית השקעות יגבה 0.2% לאדם שחוסך בקרן השתלמות IRA, ומנהל בעצמו את הכספים.
אתה שוכח ש IRA שונה לגמרי מתיק ממוסה, הדבר היחיד שזהה זאת מערכת המסחר, בשוק הפנסיוני יש רגולציה מטורפת שמתעדכנת כמה פעמים בשנה, הנחיות כל מיני על איזה ני"ע מותר ואסור לרכוש, קליטת הפקדות ממעסיקים בפורמט מסוים וטיפול בהפקדות שגויות ומעוכבות (0% ד"נ מהפקדה..), חישובי מיסוי מורכבים יותר, אז כבר ענו לי על זה בעבר שמתכנתים את המערכת פעם אחת עבור כל הלקוחות, זה נכון אבל השוק הזה דינאמי מאוד מבחינת רגולציה והגופים צריכים כל הזמן לעמוד בקצב ההנחיות.
בקיצור יש היגיון בעמלה נוספת על כל המעטפת הפנסיונית של המוצר.
אז לי יש קרה"ש אצל IRA ישראל ומשלם להם 0.225% על המעטפת הזו, אקסלנס שזה הברוקר לא גובה ממני עמלות קבועות כי אני לקוח גם בחשבון ממוסה.
גם אם היה לי 100K בקרה"ש (עדיין רחוק מאוד מהסכום הזה) הם היו מקבלים 225 ש"ח בשנה שזה פירורים בשביל התעסקות עם מוצר פנסיוני.. הם צריכים גם להרוויח משהו, לא?