• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

קרן השתלמות מחקה מדד s&p 500 - התאמה לצרכים

• פותח הנושא פותח הנושא ilyaf
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ilyaf

משתמש רגיל
דירוג
78
היי,

אני מרגיש שקצת חסרה לי הבנה באיך פועל מכשיר ההצמדה למדד s&p 500 ואשמח לחידוד כדי לבדוק שאני פועל נכון. (לא מצפה כמובן לייעוץ פיננסי אלא אשמח לסיוע בהבנת מכשירי החיסכון הקיימים לרשותי)
יש לי קרן השתלמות נזילה ולא פעילה במסלול מחקה מדד s&p 500 באקסלנס (נוידה מהלמן אלדובי בעקבות המיזוג) בד"נ 0.3% (קבוצת רכישה של 8200).
בזמנו בחרתי במסלול הזה מתוך מחשבה שזה סיכוי מיטבי לתשואה לאורך זמן,בלי לסמוך על יכולת של מנהל התיק להכות את השוק ובמינימום דמי ניהול (תודה לקבוצה כאן על התובנה הזו!)
בינתיים (ב7 השנים שיש לי קרן השתלמות) לא משכתי שקל,כך שנראה שהכיוון היה נכון.
עם זאת, ייתכן והשיקול הזה לא בהכרח מתאים לצרכים שלי כיום.
קרן ההשתלמות הזו מהווה עבורי חיסכון עבור אימי - הלוותי ממנה כסף לכיסוי הוצאות בלתי צפויות,והקצתי את אותו הסכום עבורה בקרן (מסיבות שונות לאימי אין יכולת להפקיד כסף בחיסכון,אלא הוא סתם ישב לה בעו"ש,כך שמבחינתי ומבחינתה זה השתלם עד היום - אני הצלחתי להימנע ממשיכת כסף מהקרן והיא "מרוויחה" מרווחי הקרן).
עם זאת,אימי עלולה להצטרך את הכסף בהתראה קצרה,ואני לא רוצה למצוא את עצמי במצב שהמדד התרסק עד כדי כך שלמעשה אין מספיק כסף בקרן. נכון לרגע זה אין בעיה - יש לי "באפר" של כ20% מעבר לסכום המוקצה לאימי,אבל אם אני מבין נכון את נוסחת ההצמדה למדד,אם הוא נחתך למשל בחצי גם הסכום הצבור בקרן יחתך בחצי בהתאם.נכון?
מהשיקולים שציינתי,האם הגיוני להעביר את הקרן הלא פעילה למסלול עם פחות סיכון? (איזה למשל?)
להשלמת התמונה אוסיף שיש לי קרן השתלמות נוספת (פעילה,לא נזילה בשנתיים הקרובות) באותו מסלול ובאותה חברה,בסכום שכבר היום גבוה יותר מהקרן הלא פעילה.
אוסיף גם שמדובר להבנתי בסכומים נמוכים מכדי העברה לIRA (כ70 אלף בקרן הלא פעילה וכ90 אלף בקרן הפעילה).

תודה!

נערך לאחרונה ב:
אם המדד יורד ב-50%, גם הקרן תרד בערך ב-50%.

מהשיקולים שציינתי,האם הגיוני להעביר את הקרן הלא פעילה למסלול עם פחות סיכון?
הגיוני. אומרים שכדאי לעבור מסלול מנייתי לפחות מנייתי ככל שמתקרבים למועד משיכת הכספים.
למשל, מסלול כללי.

אוסיף גם שמדובר להבנתי בסכומים נמוכים מכדי העברה לIRA
אתה מבין נכון

לא ממליץ לא מייעץ

היי,

(מסיבות שונות לאימי אין יכולת להפקיד כסף בחיסכון,אלא הוא סתם ישב לה בעו"ש,כך שמבחינתי ומבחינתה זה השתלם עד היום - אני הצלחתי להימנע ממשיכת כסף מהקרן והיא "מרוויחה" מרווחי הקרן).

תודה!
חשבת להפקיד את הכסף מהעו"ש לחשבון ברוקראז' בקרן סל עוקבת SP500 במקום כל הבלגן?.
אפשרות פחות מוצלחת אבל גם פשוטה קופ"ג להשקעה במסלול SP500.

חשבת להפקיד את הכסף מהעו"ש לחשבון ברוקראז' בקרן סל עוקבת SP500 במקום כל הבלגן?.
אפשרות פחות מוצלחת אבל גם פשוטה קופ"ג להשקעה במסלול SP500.
לא לגמרי בטוח שהבנתי. הכסף שעד כה לקחתי ממנה שימש אותי לכיסוי הוצאות בלתי צפויות,כך שהייתי צריך להשתמש בו,לא לחסוך אותו. האלטרנטיבה הייתה למשוך כסף מקרן ההשתלמות,ולהבנתי אין לי דרך להפקיד חזרה ברגע שמשכתי. בכל מקרה,זה כבר לא ממש משנה בשלב זה,אלא אם הכוונה היא להעביר לאחד המסלולים שציינת את הכסף ששמור לה בקרן ההשתלמות הנזילה עוקבת המדד sp500.
את שאר הכסף שיש לה בעו"ש אני לא רוצה לסכן.להבנתי מסלול עוקב sp500 הוא מסלול בסיכון.
אני מפספס משהו?

כתבת שלאימך אין אפשרות להפקיד לחסכון ויש כסף שיושב בעו"ש. יש בעייה להפקיד אותו לחשבון ברוקראז' ולייצר תשואה הרבה יותר טובה?.
לחילופין כמו שציינתי קופ"ל להשקעה, אפשר במסלול סיכון נמוך. אם לקחת הלוואה ע"ח הצבירה.

כתבת שלאימך אין אפשרות להפקיד לחסכון ויש כסף שיושב בעו"ש. יש בעייה להפקיד אותו לחשבון ברוקראז' ולייצר תשואה הרבה יותר טובה?.
לחילופין כמו שציינתי קופ"ל להשקעה, אפשר במסלול סיכון נמוך. אם לקחת הלוואה ע"ח הצבירה.
מבין שהתשואה תהיה עדיפה בהרבה. תקן אותי אם אני טועה,אבל לכסף שיושב בעו"ש אין סיכון כמעט בכלל (למעט התרחיש הלא מאוד סביר של קריסת הבנק). בהנחה ולא רוצים לקחת סיכונים אפילו נמוכים (לא מדובר בכסף "ספייר" אלא כסף שהיא תצטרך למחיה שוטפת בשנים הקרובות) ואפס סיכוי שהיא לא תוכל למשוך אותו מהיום למחר, יש הגיון להפקיד אותו שלא בעו"ש?
ברור שאין בכלל מה לדבר על רווחים מכסף שיושב בעו"ש,אבל כאמור הרווחים כאן (על הכסף שעדיין נשאר לה בעו"ש) הם עניין שולי מאוד.
משער שיש גם את העניין של אינפלציה = עם עליית המחירים במשק אותו כסף יוכל לקנות פחות. מצד שני להבנתי אין "מתנות חינם",כך שאם רוצים להימנע גם מהעניין הזה צריך לסכן את הכסף,מה שאני מעדיף שלא לעשות כמה שאפשר.

לפעמים יש בבנקים פקדונות צמודי מדד.
אם לא צריך נזילות זה יכול להיות פתרון טוב.
לצערי היא תצטרך נזילות.
בשורה התחתונה,אני מעדיף מינימום התעסקות עם הכסף שנשאר לה,אם לא מדובר ברווחים/הפסדים משמעותיים לכאן או לכאן. גם כך מדובר בסכום לא גבוה במיוחד (כ30 אלף שח). השאלה העיקרית שלי הייתה לגבי הכסף ששמור לה בקרן ההשתלמות,ששם אני מבין שכדאי להפחית סיכונים בשלב זה.

תודה לכולם על התשובות! החכמתי

מבין שהתשואה תהיה עדיפה בהרבה. תקן אותי אם אני טועה,אבל לכסף שיושב בעו"ש אין סיכון כמעט בכלל (למעט התרחיש הלא מאוד סביר של קריסת הבנק). בהנחה ולא רוצים לקחת סיכונים אפילו נמוכים (לא מדובר בכסף "ספייר" אלא כסף שהיא תצטרך למחיה שוטפת בשנים הקרובות) ואפס סיכוי שהיא לא תוכל למשוך אותו מהיום למחר, יש הגיון להפקיד אותו שלא בעו"ש?
ברור שאין בכלל מה לדבר על רווחים מכסף שיושב בעו"ש,אבל כאמור הרווחים כאן (על הכסף שעדיין נשאר לה בעו"ש) הם עניין שולי מאוד.
משער שיש גם את העניין של אינפלציה = עם עליית המחירים במשק אותו כסף יוכל לקנות פחות. מצד שני להבנתי אין "מתנות חינם",כך שאם רוצים להימנע גם מהעניין הזה צריך לסכן את הכסף,מה שאני מעדיף שלא לעשות כמה שאפשר.
כל הכסף צריך להיות נזיל כל הזמן?. אם לא אולי תוכל לחלק, לדוגמא 20% בעו"ש ו 80% בהשקעה עם סיכון נמוך. במידה ותצטרך את הכסף הוא יהיה בעו"ש תוך ימים בודדים.

קח בחשבון שכסף בעו"ש אולי לא בסיכון אבל נשחק, כלומר אתה מפסיד על כל יום שהוא שם (בהנחה סבירה של אינפלציה>0).

נערך לאחרונה ב:
תודה!
עוד שתי שאלות להשלמת ההבנה שלי בנושא:
1. איזה חיסכון אני יכול לפתוח כדי לשמור על ערך הכסף שלה מאינפלציה בסיכון מינימלי,ללא התניה בסכום מינימלי ועם אפשרות משיכה ללא תנאים תוך ימים בודדים? (כאמור לא מדובר בכסף אקסטרא,כך שאם היא תצטרך אותו ותיתקל בבעיה טכנית למשוך אותו תוך יותר מימים בודדים,זו בעיה).כמו כן,האם מדובר באופציה פטורה ממס?
2. מבחינת קרן ההשתלמות שלי: בהינתן שאני רק שכיר,והמעסיק מפקיד לקרן השתלמות אחרת,האם יש בעיה למשוך כסף מהקרן הלא פעילה והנזילה בעת הצורך? (למעט העובדה שהסכום שצובר רווחים יקטן) להבנתי בכל מקרה אין לי אפשרות לחזור ולהפקיד אליה כל עוד אני רק שכיר והמעסיק מפקיד לקרן אחרת.נכון?

נערך לאחרונה ב:
. איזה חיסכון אני יכול לפתוח כדי לשמור על ערך הכסף שלה מאינפלציה בסיכון מינימלי,ללא התניה בסכום מינימלי ועם אפשרות משיכה ללא תנאים תוך ימים בודדים?
כמו שאמרו, יש כל מיני פקדונות בבנקים, בתנאי נזילות כאלה ואחרים. תעשה סקר בין הבנקים ותראה אם יש משהו שמתאים לך.
לחלופין, אתה יכול פשוט לקנות אג"ח ממשלתי צמוד, ואז יש לך גם נזילות יחסית גבוהה.

בכל מקרה, קח בחשבון שגם לדברים הללו יש סיכון ויכול להיות שתפסיד כסף.
כמו כן,האם מדובר באופציה פטורה ממס?
לא.
אבל מאחר והתשואה אפסית, מה זה משנה?
האם יש בעיה למשוך כסף מהקרן הלא פעילה והנזילה בעת הצורך?
אם יש לך קרן נזילה אתה יכול למשוך ממנה. זה פחות או יותר ההגדרה של "קרן השתלמות נזילה".
להבנתי בכל מקרה אין לי אפשרות לחזור ולהפקיד אליה כל עוד אני רק שכיר והמעסיק מפקיד לקרן אחרת.נכון?
זה לא באמת משנה לאיזה קרן אתה מפקיד.
בסוף כל הכספים הללו מנוהלים ביחד (בהנחה שאתה שם אותם באותה חברה), וההתנאים וההטבות שתקבל יהיו על סמך הסכום הכולל שאתה מחזיק.

לא.
אבל מאחר והתשואה אפסית, מה זה משנה?
פשוט מעדיף מינימום התעסקות מול רשות המיסים. הגנה מאינפלציה לא אומר שיש בהכרח רווחים לא אפסיים? (בהינתן והאינפלציה לא אפסית)
אם יש לך קרן נזילה אתה יכול למשוך ממנה. זה פחות או יותר ההגדרה של "קרן השתלמות נזילה".
ברור :) הכוונה שלי הייתה - האם יש הגיון כלכלי שאני מפספס לא למשוך מקרן השתלמות נזילה ולא פעילה,במידה ויש צורך בכסף. להבנתי,הבעיה למשוך מקרן השתלמות יכולה להיות: או תשלום מס - אם היא לא נזילה, או העובדה שהקרן נסגרת להפקדות עתידיות לשש שנים מרגע המשיכה - אם היא פעילה. היות והקרן כבר נזילה במקרה שלי,ו(למיטב הבנתי) בתור שכיר אני לא יכול להפקיד בו זמנית לשתי קרנות שונות (כאמור יש קרן אחרת פעילה,ואם זה משנה משהו יש גם "זנב" של הפקדה שגויה של המעסיק באלטשולר שחם,שיצר קרן שלישית לא פעילה על סכום קטנטן של 3500 שח שיהיה נזיל ב2025), אז ההפסד היחיד שלי במשיכה כזו זה הפסד תשואה עתידית על הסכום שהיה יכול להישאר בה.נכון? אם כן, להבנתי נכון להעביר אותה למסלול כללי, כדי להיות בטוח יחסית שהסכום שיש לי שם ישאר פחות או יותר אותו דבר,ובמידה ויש צורך - למשוך.

שוט מעדיף מינימום התעסקות מול רשות המיסים.
כל עוד אתה עושה את זה בבנק/בית השקעות ישראלית ההתעסקות שלך מול רשות המיסים היא 0.
הגנה מאינפלציה לא אומר שיש בהכרח רווחים לא אפסיים? (בהינתן והאינפלציה לא אפסית)
לא.
הגנה מאינפלציה אומר שהשאיפה היא שההפסד הריאלי יהיה כמה שיותר נמוך (ובתקווה שיהיה אפילו רווח ריאלי). אבל אף אחד לא מבטיח שלא יהיה הפסד.
למשל כשיש ריבית שלילית אז אג"ח יתן תשואה שלילית.
ברור :) הכוונה שלי הייתה - האם יש הגיון כלכלי שאני מפספס לא למשוך מקרן השתלמות נזילה ולא פעילה,במידה ויש צורך בכסף.
אתה מפסיד את הפטור ממס על רווחים עתידיים.
יש אנשים שמעדיפים לקחת הלוואה מהקה"ש במקום לפדות אותה.
להבנתי,הבעיה למשוך מקרן השתלמות יכולה להיות: או תשלום מס - אם היא לא נזילה,
נכון.
וגם אם היא נזילה, תשלם במשיכה מס על הסכומים שמעל התקרה (אם היו כאלה).
או העובדה שהקרן נסגרת להפקדות עתידיות לשש שנים מרגע המשיכה - אם היא פעילה.
היא נסגרת להפקדות עתידיות לנצח, לא רק ל6 שנים. ולא משנה אם היא פעילה או לא.
אבל מה זה משנה? אם היא פעילה אז יפתחו לך באופן אוטומטי קרן חדשה, ואם היא לא פעילה אז אתה גם ככה לא מפקיד לשם.
בתור שכיר אני לא יכול להפקיד בו זמנית לשתי קרנות שונות
עקרונית אתה יכול.
לא מצליח לחשוב על סיבה לעשות דבר כזה, אבל אין מניעה טכנית.
, אז ההפסד היחיד שלי במשיכה כזו זה הפסד תשואה עתידית על הסכום שהיה יכול להישאר בה.נכון?
לא הפסד תשואה (כי אתה יכול למשל למשוך את הכסף ולהפקיד אותו בתיק השקעות רגיל, ואז תיהיה לך בערך אותה תשואה) אלא הפסד הפטור ממס רווחי הון על הכסף הזה.

תודה על כל התשובות!
שאלת המשך לשאלה המקורית:
כאמור,אני רוצה להגן כרגע על החיסכון עבור אימי השמור בקרן הלא פעילה מפני הפסדים כמה שניתן,גם במחיר של תשואה יחסית נמוכה. כרגע כאמור הקרן נמצאת 100% במסלול עוקב מדד s&p 500, קרי להבנתי סיכון יחסית גבוה לטווח קצר (רק מתחילת השנה הs&p כבר הספיק קצת לצנוח,כרגע ברמה כמעט זניחה אבל אני לא רוצה להגיע למצב שנאכלים לי מעל 20% מהקרן,ואני מבין שזה תרחיש סביר בהחלט).
נכנסתי לאתר של אקסלנס לבדוק מה המסלולים ואני רואה שגם במסלול "הפניקס השתלמות פאסיבי כללי" יש חשיפה לא זניחה למניות. רואה שקיים לעומת זאת מסלול "הפניקס השתלמות אג"ח ללא מניות" שמורכב ברובו המוחלט מאג"ח (43.79% אגח קונצרני סחיר ו35.89% אגח ממשלתי סחיר,ופחות מאחוז מניות).
באופן כללי,מה הקו המנחה שצריך להיןת לי כדי להקטין את הסיכון ככל האפשר? כמה שיותר אג"ח וכמה שפחות מניות? או שדווקא נדרש איזשהו איזון בין השניים שהמסלול הכללי נותן לו מענה טוב יותר? (מקריאה כאן הבנתי שאגח יכול לצנוח בתקופות של צמיחה כלכלית)
כאמור,אם זה משנה משהו,יש לי קרן השתלמות פעילה בסכום יותר גבוה במסלול עוקב מדד s&p500,כך שאם במצב שהאג"ח צונח המסלול הזה ירוויח ברמה שיפצה על ההפסד,זה גם אחלה מבחינתי.

לדעתי: פקדון צמוד. אג"ח ממשלתי גם בסדר, אבל פגיע יותר לגחמות השוק.
להבנתי כל עוד לא משכתי את קרן ההשתלמות (מה שיגרום לי להפסיד את הפטור ממס רווחי הון,לא שזה דרמטי אבל חבל),אני מוגבל למסלולים שהגוף המנהל מציע. פיקדון צמוד זה משהו שקיים בגופים כמו אקסלנס/מיטב דש ודומיהם? (לפחות באקסלנס גם לא ראיתי מסלול שברובו מורכב מאג"ח ממשלתי)

להבנתי כל עוד לא משכתי את קרן ההשתלמות (מה שיגרום לי להפסיד את הפטור ממס רווחי הון,לא שזה דרמטי אבל חבל),אני מוגבל למסלולים שהגוף המנהל מציע. פיקדון צמוד זה משהו שקיים בגופים כמו אקסלנס/מיטב דש ודומיהם?
פספסתי שהחלק הזה הוא לא התיק הממוסה.
אז כן, כדי לשמור על ערך עם מעט סיכון אתה רוצה כמה שיותר אג"ח וכמה שיותר ממשלתי ולא קונצרני.

הפיקדונות הם בבנקים.

להבנתי כל עוד לא משכתי את קרן ההשתלמות (מה שיגרום לי להפסיד את הפטור ממס רווחי הון
במסלולים חסרי תשואה כמו אלו שאתה מחפש, אין כמעט משמעות לפטור ממס רווחי הון כי אין כמעט רווחי הון.
היום באפיקים הסולידיים (אג"ח ממשלתי וכאלה) יש סיכוי שהתשואה תיהיה נמוכה יותר מדמי הניהול בקה"ש.
,אני מוגבל למסלולים שהגוף המנהל מציע.
אתה מוגבל למסלולים שגוף כלשהו מציע, לא בהכרח זה שאלה נמצא בו כרגע. אין בעיה לנייד קה"ש בין חברות שונות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
I קרן השתלמות לעצמאים - מחקה מדד S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R קרן השתלמות מחקה מדד עבור אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L קרן השתלמות מחקה מדד s&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
מ קרן השתלמות מחקה מדד - חשיפה למטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T קרן השתלמות - דמי ניהול או מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I קרן השתלמות מחקה סנופי -הפרידה מאלטשולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 46
D קרן השתלמות מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D בחירת קרן השתלמות מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
פ קרן השתלמות: מסלול 100% מנייתי מחקה מדד עולמי. יש חיה כזאת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
פ קרן השתלמות- מסלול מחקה מדד מחירים לצרכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
SwingMan קרן השתלמות פאסיבית מחקה מדדי מניות חו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 3
M קרן השתלמות מחקה מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N קרן השתלמות מחקה S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 47
twister קרן השתלמות מחקה מדדי מניות חו”ל (?) - הלמן אלדובי שוק ההון 14
ל קרן השתלמות IRA מול קרן השתלמות מחקה- ממש אשמח לעזרה שוק ההון 5
Henchman34 האם יש קרן השתלמות מציע קרן מחקה מדד רחב מ-s&p500? שוק ההון 8
M ניוד קרן השתלמות IRA או מחקה מדד שוק ההון 15
נ קרן השתלמות - מחקה ישראלית או קרן סל אירית שוק ההון 16
I קרן השתלמות - s&p מחקה מדד בהלמן צרכנות פיננסית 36
ס כניסה לקופת גמל/קרן השתלמות מחקה שוק ההון 4
ע קרן השתלמות מחקה מדד S&P500 - פוגשת קורונה שוק ההון 2
W קרן השתלמות מחקה מדד או IRA שוק ההון 14
L קרן השתלמות הלמן מחקה מדד SP500 שוק ההון 2
-michael- קרן השתלמות מחקה שוק ההון 1
1337justme התלבטות בהעברת קרן השתלמות להלמן אלדובי מחקה s&p 500 צרכנות פיננסית 10
E קרן השתלמות מסלול מחקה מדד לעומת IRA והשקעה מחקת מדד שוק ההון 0
Yos קרן השתלמות מחקה מדד עולמי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
yuvalnsn שאלה לגבי קרן השתלמות מחקה מדד שוק ההון 4
E קרן השתלמות מחקה מדד שוק ההון 3
ט לגבי קרן השתלמות מחקה מדד ואינטגרמל צרכנות פיננסית 80
M למה קרן השתלמות מחקה מדד S&P500 נמצא רק בחברה אחד? אוף טופיק 2
itamaratz קרן השתלמות IBI מחקה מדד S&P 500 שוק ההון 6
S עלויות קרן השתלמות מחקה S&P לעומת IRA שוק ההון 3
תפוזינה קרן השתלמות מומלצת מלבד IBI מחקה סנופי? צרכנות פיננסית 22
E קרן השתלמות מחקה מדד שוק ההון 52
R קרן השתלמות מחקה מדד: אזהרה שוק ההון 59
Lamur קרן השתלמות מחקה של אינפיניטי צרכנות פיננסית 13
א קרן השתלמות מחקה מדד S&P500 שוק ההון 11
T קרן השתלמות מחקה מדד צרכנות פיננסית 12
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
ב משיכת קרן השתלמות IRA - סכום דולרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
yoyo פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא שוק ההון 24
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה