• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קניית רכב, בצמוד לחסכון והשקעות בן 31

• פותח הנושא פותח הנושא ozal5
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני בערך בגילך (גדול בשנים בודדות) עם רכב ישן שנראה כאילו באתי מכפר מעבר לקו הירוק, עם מלא מכות מכל הכיוונים. והון גדול בסדר גודל. למי אכפת, הרכב נוסע ולא עושה בעיות.
עוד יתרון לרכב ישן ושבור, כנראה שגם גנבים לא ירצו אותו. לכן זה חוסך הרבה כאב ראש במידה ורכב חדש נגנב. (לפי דעתי זה נימוק מרשים גם לבחורות)

כלומר פעם בעשור את קונה רכב (כלומר 3-5 רכבים סך הכל להערכתי, כתלות בגילך),
לא, היו הרבה שנים שהחזקנו 2 רכבים, כל אחד נסע לעבודה במקום אחר (ואין תחב"צ). אבל יחסית לגילנו המתקדם, בהחלט לא החלפנו המון מכוניות.
דורשות תחזוקה ותיקונים.
לא מכירה רכב שלא דורש תחזוקה ותיקונים, בדיוק כמו דירה, גינה, והגוף שלנו.
מי שמעדיף להחזיק רכב ותיק, יודע שלא מחכים עד שהרכב נתקע באמצע שום מקום אלא מגיעים למוסך לבדיקה קצרה כשיש משהו חשוד. כמו כן כל חלק כמעט ברכב יש לו את אורך החיים שלו ונזקק להחלפה אחת ל-X שנים. בנוסף כדאי גם ללמוד לעשות דברים קטנים לבד, כמו בדיקת שמן ומים או מילוי אוויר לפנצ'ר עד הגעה למוסך הקרוב או החלפת נורות וכיוצא בזה.

לא מכירה רכב שלא דורש תחזוקה ותיקונים, בדיוק כמו דירה, גינה, והגוף שלנו.
מי שמעדיף להחזיק רכב ותיק, יודע שלא מחכים עד שהרכב נתקע באמצע שום מקום אלא מגיעים למוסך לבדיקה קצרה כשיש משהו חשוד. כמו כן כל חלק כמעט ברכב יש לו את אורך החיים שלו ונזקק להחלפה אחת ל-X שנים.
יש רכבים ש"לא רואים מוסך" פרט לטיפולים (בהם גם מחליפים חלקים שמתבלים), ויש רכבים איתם כבר מכירים את שמות הילדים של המוסכניק.
למי שאין זמן פנוי או סבלנות להתנעסקות הזו, רכב ב-20-30K שיכלול את כל זה, לאו דווקא מומלץ. התוספת שתשולם בירידת הערך החודשי תתקזז אל מול השקט הנפשי, ולא תוביל להפסד שעות עבודה (ושכר).
בנוסף כדאי גם ללמוד לעשות דברים קטנים לבד, כמו בדיקת שמן ומים או מילוי אוויר לפנצ'ר עד הגעה למוסך הקרוב או החלפת נורות וכיוצא בזה.
נכון, אבל לא קשור. אם לומדים גם לתקן תקלות יותר מורכבות לבד, זה כבר סיפור אחר כמובן.

יש רכבים ש"לא רואים מוסך" פרט לטיפולים (בהם גם מחליפים חלקים שמתבלים), ויש רכבים איתם כבר מכירים את שמות הילדים של המוסכניק.
יש בהחלט רכבים דפוקים כאלה, מניסיוני זה לא חייב להיות דווקא חברה או דגם מסוימים אלא פשוט רכב ספציפי שלא משנה מה - לא מצליחים לגרום לו לנסוע חלק. היה לנו מקרה אחד כזה, ואחרי אינספור פעמים במוסך שלא הצליחו לתקן את הבעיה (המאד מסוכנת, אגב, שגרמה לרכב להיכבות באמצע נסיעה) - החלפנו תוך שנה וחצי. והאבסורד הוא שקנינו אותו אחרי שהמוסכניק שלנו המליץ דווקא עליו (ומאז כמובן לא מוסכניק שלנו).
ואז חזרנו לסיטרואן...ועכשיו לפיג'ו :)

יש בהחלט רכבים דפוקים כאלה, מניסיוני זה לא חייב להיות דווקא חברה או דגם מסוימים אלא פשוט רכב ספציפי שלא משנה מה - לא מצליחים לגרום לו לנסוע חלק.
לרוב זה לא הרכב, אלא המוסכניק. כשהרכב בעייתי, לרוב צצה כל פעם בעיה חדשה.
היה לנו מקרה אחד כזה, ואחרי אינספור פעמים במוסך שלא הצליחו לתקן את הבעיה (המאד מסוכנת, אגב, שגרמה לרכב להיכבות באמצע נסיעה) - החלפנו תוך שנה וחצי. והאבסורד הוא שקנינו אותו אחרי שהמוסכניק שלנו המליץ דווקא עליו (ומאז כמובן לא מוסכניק שלנו).
אותו מוסכניק שלא הצליח לתקן?

לפני שנתיים החלפנו את הסיטרואן הקשיש לפיג'ו 3008 מבוגר שנראה מצוין מבחוץ ומאד נוח מבפנים.
אם זה עם המנוע מהסדרה הידועה לשמצה, ולא טיפלתם בשנתיים האלה ברצועה, אולי טיפול יזום מונע יכול לחסוך:

הבעיה לא היתה עם סיטרואן, זה היה רכב אחר לא צרפתי.
לרוב זה לא הרכב, אלא המוסכניק. כשהרכב בעייתי, לרוב צצה כל פעם בעיה חדשה.
היה משהו חשמלי שהמוסך של הרכב לא הצליח לפתור, גם כששלח לכל מיני חשמלאי רכב. זה דווקא לא היה המוסכניק שלנו אלא המוסך הוותיק של אותו רכב שקנינו ולכאורה היה אמור להכיר אותו היטב. את המוסכניק שלנו "פיטרנו" בגלל ההמלצה הגרועה. אחרי שנפטרנו מהרכב הקלוקל, חזרנו למוסכניק ההיסטורי שלנו (אנחנו איתו כבר 35 שנים אבל לא ברצף) שמתמחה במכוניות צרפתיות והשקט חזר לביתנו, ועכשיו הוא גם מוסך הבית של הבת שלנו.

אם היו לי בחורות להרשים המראה היה כנראה גם שיקול - לאסוף מישהי (או מישהו) לדייט ראשון בדבר הזה זה רושם ראשוני לא משהו.
אני לא מבינה אלו נשים אתם מדמיינים.
I personally couldn't care less about my date's car.

קל מאוד להיות צדקנים ומצקצקים, ממרום הגיל, הנסיון, המקצוע, המשפחה, ההשכלה והקריירה.

כשהילדה שלי עלתה לחטיבת הביניים מבית הספר היסודי, אספו את כל ההורים הנרגשים להרצאה של פסיכולוגית על גיל ההתבגרות ןבמיוחד למעבר לבית ספר חדש עם מורים וילדים חדשים. זכור לי נושא אחד מכל ההרצאה, הצורך בנראות החיצונית כלפי הסביבה, בגדים, אופניים, תספורת, צבע שיער, צורת הדיבור, הסלנג, תיק בית הספר ואופן הנשיאה שלו.... לנו המבוגרים זה נראה זניח, כי אנחנו כבר "הוכחנו" לסביבה מה אנחנו "שווים": המקצוע והקריירה שלנו, התואר האקדמי, השכונה בה אנו מתגוררים, בני הזוג שלנו, המשפחה והילדים, השגנו משהו בחיים, לא לכולנו יש צורך להתהדר בשעון יוקרתי, רכב מפואר, בגדי מעצבים.

לילדים שעכשיו מגיעים למקום חדש הדרך היחידה כמעט שיש להם "לתפוס מקום" עד שיכירו אותם מבפנים, זה באמצעים חיצוניים.

אני משליך את כל זה גם לבחור בן 31. הנראות כלפי האחרים חשובה הרבה מעבר למה שאולי אתם מתארים, ובלי קשר אם מעגל החברים מייחס חשיבות לנראות או לא, אם הביטחון העצמי לא מגיע למלוא הפוטנציאל בגלל הרכב החבוט, ההמלצה שלי תשדרג.
אומר ואוסיף, כאחד בגיל כמעט זהה, שלראשונה בחייו מנסה באופן פעיל למצוא זוגיות בשנה האחרונה (בעיקר באפליקציות היכרויות), אני לא צריך 10 אצבעות על מנת לספור את כמות ההתאמות שהיו לי בשנה שלמה של התעסקות יומית, ברדיוס גדול וללא רף גבוהה בכלל. מה הסיבה? כנראה זה שאני בחור שמן מבטל 95% מההתאמות. זה שאני לא אוהב להצטלם את ה4.99% האחרים.

עבור כמות ההתאמות שהתפתחו לשיחה אפילו לא אצטרך כף יד שנייה.
לכמות הדייטים שיצאתי אני לא צריך אצבעות. 0 עגול.

אז להאשים אדם שרוצה רושם ראשוני טוב? לא יכול להאשים אותו. להכיר היום נהיה מאוד, מאוד קשה.

@ozal5
בסיטואציה יחסית דומה לאחרונה.
"השקעה" ברכב זה דרעק. ידוע.
יחד עם זאת, עיקר איבוד הערך בשנים הראשונות.
קניתי לאחרונה רכב 2026. מתכוון להחזיק 10 שנים לפחות ובתקווה ל20 אם הכל יהיה תקין.
אם מתנהלים נכון (ועושה רושם שאתה אדם שבהחלט מתנהל נכון(, קניית רכב היא לא אירוע כל כך חמור.
הייתי אפילו מעדיף לקנות רכב חדש (בתקווה שתחזיק לפחות 10 שנים). עדיף מחתול בשק/רכב שעלול להתחיל לעשות בעיות.

ברשותך כמה הערות על דברים שכתבת.
קרן כספית 370,000 ש״ח
קופת גמל + קרן השתלמות (סנפ 500) - 52,000 (נזילה עוד שנתיים),
קופת גמל תהיה נזילה בגיל 60. לא בטוח למה התכוונת. כנראה רק החלק של ההשתלמות, אבל לא ברור מה הסכום של ההשתלמות.

מכניס בחודש לקרן כספית 4000 ש״ח בממוצע,
חוסך וחוסך ובקרוב פותח תיק השקעות ומתחיל להפקיד את החסכון (4000 ש״ח) החודשי לשם, קרנות מדדים (סנפ, נאסד״ק),
שאפו ובהצלחה!
ממליץ לקרוא על:
בנק מול בית השקעות
קרן אמריקאית מול אירית
דמי ניהול של קרנות
מלכודות מס בקרנות ישראליות
כל המידע זמין בפורום ואם לא תסתדר תשאל וישמחו (לפחות אני) לסייע.
המטרה היא לצבור הון לרכישת נכס ראשון למגורים עם כמה שפחות משכנתא,
משכנתא זו לא מילה גסה.
מציע לקרוא על מיסוי ברכישת ומכירת דירות.
בנוסף על פטור ממס בהשכרת דירה.
ככל הנראה יטיב עמך לקנות דירה ולהשכיר אותה ולשכור דירה צנועה יותר. בעתיד בתקווה ותקים מדפחה תוכל לעבור לגור בדירה, או למכור ולקנות דירה באזור/גודל מתאים.

היי תודה על התגובה,
המטרה היא עוד 3 שנים לערך,
הסיטואציה כרגע שאני מתכוון להתחיל להשקיע את הכסף שלי,
רובו בסולידי כגון spy
עם הפקדה חודשית ממוצעת של 4000
אני לא יודע למי הקשבת או איפה קראת. מניות זה לא סולידי!! מדד זה אולי פאסיבי, אבל בבקשה אל תקרא לזה סולידי. אנשים נכווים עקב טיפשות ולא חוזרים להשקיע בשוק ההון ואמרו להם שמדדים זה השקעה סולידית ובטוחה. ואז קורונה הופל'ה הלך 35%, מכרת בפאניקה והופל'ה אין דירה באופק.

סליחה, מאוד צרם לי.
בנוסף טווח ההשקעה יחסית קצר למניות. בין אם זה רע או טוב יש שיגידו רע ויש שיגידו טוב.

באופן אישי אני מעדיף להשקיע במניות מאשר במוצרים סולידיים מאוד עבור "מטרות". למשל דירה. אלא אם כן כבר יש תהליך פעיל.
קרן כספית זה נחמד לדברים קצרי טווח.

מבחינתי דחיית מטרה (רכישת דירה) עקב נפילה בבורסה זה בסדר ולגיטימי.
יש כאלו שמבחינתם 4 קירות זו תחלית חייהם. הכל לגיטימי.

עכשיו לסיכום... ואני מתנצל לבאס אותך...
ההון שלך קטן מדי אלא אם כן אתה מתכוון לקנות דירה לא גדולה בעליל או דירה בפריפריה. או דירה לא גדולה בפריפריה.
כל האפשרויות כנראה יהיו טעות.

למה? קרא על מיסוי דירות, דירה יחידה ופטור בהשכרת דירה.
עד שתוכל לקנות דירה באזור ביקוד, המשך לחסוך באגרסיביות ולהשקיע במדדים. אתה בהחלט בכיוון הנכון.
כמובן דהגדלת הכנסה תסייע.

כל הכתוב הוא לא המלצה חס ושלום רחמנא.
גם לא איש מקצוע כמובן.

המון בהצלחה!

אני לא מבינה אלו נשים אתם מדמיינים.
I personally couldn't care less about my date's car.
אני לא בעניינים אז לא יודע מי מחפשת מה.
אני כן יודע שרושם ראשוני זה דבר חשוב, וגם שרושם ראשוני הוא בהכרח שטחי - קודם רואים פרצוף, בגדים, אוטו, אחר כך את הבן אדם באמת.
אז אני לא אלך למגרש לבקש מהמוכר רכב עם מגנט חתולים, אבל אשתדל להגיע עם רכב (ובגדים ופרצוף) שלא יעשה רושם רע.

אני כן יודע שרושם ראשוני זה דבר חשוב, וגם שרושם ראשוני הוא בהכרח שטחי - קודם רואים פרצוף, בגדים, אוטו, אחר כך את הבן אדם באמת.
מאה אחוז מסכימה, אבל רושם ראשוני הוא כשמו כן הוא - ראשוני. בעיני יותר חשוב הוויב והזרימה של הדייט וכמובן פרמטרים של נראות ומשיכה. לא יודעת אם שווה להשקיע 50 אלף על ה-5 דק' הראשונות שממילא זוכרים בעיקר את הדייט עצמו ו"תשמעי רגע, את לא מאמינה, הוא אסף אותי בפג'ו מתפרקת 93 בדייט הראשון" זה סתם קוריוז בין חברות.

מסכימה עם החלק הראשון ופחות עם השני.
רושם ראשוני הוא חשוב, אבל כמעט לא רציונאלי. כלומר, זה לא רושם שמתאים ל"רשימת המכולת" שכל אחד בונה לעצמו, אלא יותר תחושה הוליסטית ואינטואטיבית של משיכה/דחיה ראשונית בלי לדעת למה. זה כנראה מגיע מהחושים שלנו, כולל אלה שאנחנו בקושי מודעים להם כמו חוש הריח.
אני חושבת שהמצאת אפליקציות ההיכרות הן טעות. הן לא עוזרות בזה בדיוק כמו ש"רשת חברתית" לא עוזרת בנושאי סוציאליזציה.
באמת הבעיה המרכזית באפליקציות האלה שהן מוכוונות רק לחוש הראיה ולרשימת מכולת מדומיינת, ויחד עם ההתבוננות הראשונית דרך מסך (לבד, בזמנך הפנוי, בלי התרגשות מהמפגש) זה מוביל לטעויות גדולות.
אולי הגיע הזמן לחזור לשידוכים, בעיקר כאלה שנעשים בין חברים ומכרים.

אומר ואוסיף, כאחד בגיל כמעט זהה, שלראשונה בחייו מנסה באופן פעיל למצוא זוגיות בשנה האחרונה (בעיקר באפליקציות היכרויות), אני לא צריך 10 אצבעות על מנת לספור את כמות ההתאמות שהיו לי בשנה שלמה של התעסקות יומית, ברדיוס גדול וללא רף גבוהה בכלל. מה הסיבה? כנראה זה שאני בחור שמן מבטל 95% מההתאמות. זה שאני לא אוהב להצטלם את ה4.99% האחרים.

עבור כמות ההתאמות שהתפתחו לשיחה אפילו לא אצטרך כף יד שנייה.
לכמות הדייטים שיצאתי אני לא צריך אצבעות. 0 עגול.
היית רוצה מאצ'ים רק בגלל שיש לך רכב יוקרה? תצטלם עם אחד (או תשתמש ב-GPT) ותעדכן בתוצאות (ואיכותן).
אז להאשים אדם שרוצה רושם ראשוני טוב? לא יכול להאשים אותו. להכיר היום נהיה מאוד, מאוד קשה.
אף אחד לא האשים ברצון ליצור רושם ראשוני טוב. הדעה שלי היא אבל שהרושם הראשוני שמייצר השנתון של הרכב אינו רלוונטי לאנשים שאתה רוצה להתחבר איתם.

היית רוצה מאצ'ים רק בגלל שיש לך רכב יוקרה? תצטלם עם אחד (או תשתמש ב-GPT) ותעדכן בתוצאות (ואיכותן).
פספסת את כוונתי.
הכוונה הייתה שאם כבר סוף סוף אני מצליח למצוא דייט, אני לא רוצה ליפול על משהו כזה.
בעיקר כאשר עם התנהלות נכונה עם רכב זה לא משנה אם יקנה אפילו רכב ניילונים. פשוט שיחזיק זמן רב ויטפל בו כראוי.

אף אחד לא האשים ברצון ליצור רושם ראשוני טוב. הדעה שלי היא אבל שהרושם הראשוני שמייצר השנתון של הרכב אינו רלוונטי לאנשים שאתה רוצה להתחבר איתם.
מסכים ולא מסכים.
אם הייתה הומלסית עם בגדים מאובקים, מלוכלכים או קרועים היית יוצא איתה לדייט על סמך הנימוסין וההליכות וזוג עיניים טובות?

באותה מידה להגיע עם רכב ישן, חבוט, עקום ושרוט עלול להשפיע על החוויה הראשונית בה מסתיים הדייט הראשון.
זה שטחי אבל כאשר אין היכרות בכלל בין בני אדם, ההיכרות השטחית הזו היא כל מה שקובע בין אם להמשיך לפגישות נוספות או לתת הזדמנות למישהו אחר.

המקרה שונה כאשר יש היכרות מוקדמת, שידוך מחברים וכד'. אבל בבליינד דייט זה שונה לדעתי.

מסכים ולא מסכים.
אם הייתה הומלסית עם בגדים מאובקים, מלוכלכים או קרועים היית יוצא איתה לדייט על סמך הנימוסין וההליכות וזוג עיניים טובות?
אני לא חושב שטיפוח עצמי בסיסי שקול לרכב משהתון חדש.
באותה מידה להגיע עם רכב ישן, חבוט, עקום ושרוט עלול להשפיע על החוויה הראשונית בה מסתיים הדייט הראשון.
תבדיל בין רכב ישן לבין רכב שעומדים ליפול ממנו חלקים.
זה שטחי אבל כאשר אין היכרות בכלל בין בני אדם, ההיכרות השטחית הזו היא כל מה שקובע בין אם להמשיך לפגישות נוספות או לתת הזדמנות למישהו אחר.
דעתי על מישהי שעובדת בעבודה עם שכר נמוך אך מחזיקה רכב יקר, היא שלילית. אתה רוצה אישה שחושבת הפוך?
המקרה שונה כאשר יש היכרות מוקדמת, שידוך מחברים וכד'. אבל בבליינד דייט זה שונה לדעתי.
לא אמרתי שזה לא משפיע, אני פשוט חושב שזו דרך טובה לסנן את אלו שזה משפיע עליהם.
אני לא חושב גם שזו בושה לציין שמעדיפים להשקיע באופן כללי כסף בתחביבים/חיסכון, ולא בהחלפה של רכב תקין.

הרכב הישן שלנו נראה מעולה, אני לא יודעת מה אתה מדמיין כשאתה חושב על רכב ישן.
ובכל מקרה, אם זה נועד לבליינד דייט, כלומר מפגש ראשון, אפשר גם לשכור רכב לכמה שעות או שאפשר להחליט שכל אחד מגיע עצמאית למקום המפגש. יש הרבה אנשים שבכלל לא מחזיקים רכב ו/או רישיון ועדיין יוצאים לדייטים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
3 רכב צמוד מהעבודה vs קניית רכב יד 2 צרכנות פיננסית 24
ס קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר אוף טופיק 41
ס קניית רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 10
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
O קניית רכב ומימון צרכנות פיננסית 11
M קניית רכב עם כסף מהכיס או במימון צרכנות פיננסית 5
M קניית רכב חדש ואחזקתו לתקופה ארוכה צרכנות פיננסית 20
T האם כדאי לחכות עם קניית רכב לדצמבר, אם החל מה-1 לאוקטובר לא יהיה לי רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
I קניית רכב - התלבטויות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
A ליסינג או קניית רכב שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
מ קניית רכב אפס קילומטר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
adamshalev קניית רכב עם שעבוד עליו אוף טופיק 20
א התלבטות בנושא קניית רכב ע"י חברה בע"מ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א קניית רכב חדש תשלומים VS הלוואה מקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
H קניית רכב פעם ראשונה למשפחה בת 5 נפשות צרכנות פיננסית 14
S קניית רכב צרכנות פיננסית 23
א קניית ניירות ערך זרים בבנק, מה ההשלכות ? שוק ההון 4
S בחינת כדאיות קניית בית סבתא בפריפריה נדל"ן 93
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
B קניית דולרים לקראת טיסה צרכנות פיננסית 22
G קניית ני״ע אמריקאים דרך אקסלנס שוק ההון 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
T קניית מוצר חשמל לטווח ארוך כמו מקפיא - סיני ומותג מדבקה או חברה עם שם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
A דירה שנקנתה אחרי קניית מגרש- מס רכישה על דירה שניה? נדל"ן 8
O קניית קריפטו דרך Neverless קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
P קניית אגח שוק ההון 1
S קניית טבעת יהלום עם שמירת ערך מקסימלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
E האם על קניית קרן מחקה ביטקוין כדוגמת IBIT קיימת מגבלת 10% בקה״ש בניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M לפני קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
א קניית דברים מחו"ל צרכנות פיננסית 68
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
ה קניית בושם לאישה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
ה קניית עסק קטן מה אני מפספס יזמות והגדלת הכנסות 90
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
V סוג מטבע קניית ETF ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
algo.il קניית ירקות וירוקים למיניהם טריים ואיכותיים אוף טופיק 3
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0

נושאים דומים

Back
למעלה