@ozal5
בסיטואציה יחסית דומה לאחרונה.
"השקעה" ברכב זה דרעק. ידוע.
יחד עם זאת, עיקר איבוד הערך בשנים הראשונות.
קניתי לאחרונה רכב 2026. מתכוון להחזיק 10 שנים לפחות ובתקווה ל20 אם הכל יהיה תקין.
אם מתנהלים נכון (ועושה רושם שאתה אדם שבהחלט מתנהל נכון(, קניית רכב היא לא אירוע כל כך חמור.
הייתי אפילו מעדיף לקנות רכב חדש (בתקווה שתחזיק לפחות 10 שנים). עדיף מחתול בשק/רכב שעלול להתחיל לעשות בעיות.
ברשותך כמה הערות על דברים שכתבת.
קרן כספית 370,000 ש״ח
קופת גמל + קרן השתלמות (סנפ 500) - 52,000 (נזילה עוד שנתיים),
קופת גמל תהיה נזילה בגיל 60. לא בטוח למה התכוונת. כנראה רק החלק של ההשתלמות, אבל לא ברור מה הסכום של ההשתלמות.
מכניס בחודש לקרן כספית 4000 ש״ח בממוצע,
חוסך וחוסך ובקרוב פותח תיק השקעות ומתחיל להפקיד את החסכון (4000 ש״ח) החודשי לשם, קרנות מדדים (סנפ, נאסד״ק),
שאפו ובהצלחה!
ממליץ לקרוא על:
בנק מול בית השקעות
קרן אמריקאית מול אירית
דמי ניהול של קרנות
מלכודות מס בקרנות ישראליות
כל המידע זמין בפורום ואם לא תסתדר תשאל וישמחו (לפחות אני) לסייע.
המטרה היא לצבור הון לרכישת נכס ראשון למגורים עם כמה שפחות משכנתא,
משכנתא זו לא מילה גסה.
מציע לקרוא על מיסוי ברכישת ומכירת דירות.
בנוסף על פטור ממס בהשכרת דירה.
ככל הנראה יטיב עמך לקנות דירה ולהשכיר אותה ולשכור דירה צנועה יותר. בעתיד בתקווה ותקים מדפחה תוכל לעבור לגור בדירה, או למכור ולקנות דירה באזור/גודל מתאים.
היי תודה על התגובה,
המטרה היא עוד 3 שנים לערך,
הסיטואציה כרגע שאני מתכוון להתחיל להשקיע את הכסף שלי,
רובו בסולידי כגון spy
עם הפקדה חודשית ממוצעת של 4000
אני לא יודע למי הקשבת או איפה קראת. מניות זה לא סולידי!! מדד זה אולי פאסיבי, אבל בבקשה אל תקרא לזה סולידי. אנשים נכווים עקב טיפשות ולא חוזרים להשקיע בשוק ההון ואמרו להם שמדדים זה השקעה סולידית ובטוחה. ואז קורונה הופל'ה הלך 35%, מכרת בפאניקה והופל'ה אין דירה באופק.
סליחה, מאוד צרם לי.
בנוסף טווח ההשקעה יחסית קצר למניות. בין אם זה רע או טוב יש שיגידו רע ויש שיגידו טוב.
באופן אישי אני מעדיף להשקיע במניות מאשר במוצרים סולידיים מאוד עבור "מטרות". למשל דירה. אלא אם כן כבר יש תהליך פעיל.
קרן כספית זה נחמד לדברים קצרי טווח.
מבחינתי דחיית מטרה (רכישת דירה) עקב נפילה בבורסה זה בסדר ולגיטימי.
יש כאלו שמבחינתם 4 קירות זו תחלית חייהם. הכל לגיטימי.
עכשיו לסיכום... ואני מתנצל לבאס אותך...
ההון שלך קטן מדי אלא אם כן אתה מתכוון לקנות דירה לא גדולה בעליל או דירה בפריפריה. או דירה לא גדולה בפריפריה.
כל האפשרויות כנראה יהיו טעות.
למה? קרא על מיסוי דירות, דירה יחידה ופטור בהשכרת דירה.
עד שתוכל לקנות דירה באזור ביקוד, המשך לחסוך באגרסיביות ולהשקיע במדדים. אתה בהחלט בכיוון הנכון.
כמובן דהגדלת הכנסה תסייע.
כל הכתוב הוא לא המלצה חס ושלום רחמנא.
גם לא איש מקצוע כמובן.
המון בהצלחה!