• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קניית מטבעות זהב בספרד (בוליון, לא לאספנות) - מבקש עצות

• פותח הנושא פותח הנושא ITS
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תודה לעונים על הדיון המפרה שנפתח כאן.

עדיין הייתי מאוד שמח לתשובות או מידע לגבי חלק מהשאלות המקוריות ששאלתי ועדיין לא ידועה לי התשובה עליהן:
  1. איפה כדאי לי לרכוש את הזהב? בנק/סוחר? אם אפשר המלצה ספציפית על בנק/מוסד/סוחר בספרד זה יהיה נהדר. אני מתוכנן לבקר באיזור מדריד וסביליה.
  2. האם עלי להכין דברים מראש? תעודת זהות, דרכון, טפסים כלשהם וכדומה...
  3. האם עלי לדרוש מהמוכר מסמכים כלשהם ובכלל איך אדע שהעסקה כשרה ולא "עובדים" עלי?
  4. האם יש דברים שכדאי שאדע בעניין לפני שאני מבצע את הרכישה? דברים שאולי לא חשבתי עליהם... אשמח לכל עצה שתאיר עיניים.
שבת שלום

1. תתחיל לחפש המלצות על סוחר אמין באיזור זה. קשה לי להאמין שתמצא בפורום מישהו שקנה זהב בספרד ויש לו המלצה.
2+3. הייתי מבקש קבלה (שמפורט כמה מטבעות קנית ומאיזה סוג) ושיהיה רשום עליה גם פרטים שלך (אז לצורך כך תצטרך דרכון)
4. הייתי מריץ את הבדיקות הבאות: [מדגיש שזה רק ליתר בטחון. אל תקנה מלכתחילה מסוחר ללא מוניטין אמין]
  • תגיע מראש עם תמונות בטלפון ברזולוציה גבוהה של המטבעות שהם אופציה בשבילך לקניה (הפופולריים שציינו שנינו). תעבור על המטבעות שאתה עומד לקנות ותבדוק מקרוב שההטבעה עליהם נאמנה לתמונה. נסה להתעכב על פרטים קטנים (חיפוש מראש בגוגל של fake maple leaf [לדוגמא] יתנו לך רמזים מה לחפש)
  • בקש מהמוכר לשקול את המטבע ושים לב שהמטבע שוקל כמה שהוא אמור לשקל (עבור מטבעות 24 קראט: 31.1 גרם)
  • תקנה מגנט קטן לפני שאתה מגיע. אתה רוצה לבדוק שני דברים: א. שהמטבע לא מתמגנט, אתה לא אמור להרגיש משיכה בין המגנט למטבע. ב. שהמטבע דיאמגנטי. כלומר, כשאתה מטה את המטבע בזווית, ומחליק עליו את המגנט - המגנט יחליק לאט, כאילו יש חיכוך משמעותי בין המטבע למגנט. הדגמה. (בדיוק לפני הזמן אליו קישרתי הוא מדגים את היעדר התופעה במטבע טונגסטן, חומר שמשמש לזיוף מטבעות זהב כי משקלם הסגולי דומה)

התועלת היא החזקת מטבעות זהב פיזיים ליתר ביטחון בתרחיש (קיצוני) של רעד חזק מאוד במערככת הפיננסית
מדובר על2-4 מטבעות, שווי כולל של כ-5,000$ במקרה העליון המקסימלי
עשיתי את השיקול הזה, ואני אשן יותר טוב בידיעה שיש לי נגישות לשניים שלושה מטבעות זהב במקרה של תרחיש אפוקליפטי (שאני כמובן מקווה שלא יגיע).

איך 5000$ יצילו אותך במקרה של קריסת המערכת הכלכלית? נראה לי שסכום כזה יכול בתנאים רגילים להחזיק משפחה לחודשיים, מה אחרי זה? זה באמת שווה את הטרחה?

גם לא ברור לי איך תשתמש במטבעות האלה. לקנות 20 קופסאות שימורים במטבע זה די בזבוז, לקנות 500 קופסאות שימורים במטבע - אני לא מאמין שתמצא בעל מכולת שיסכים לקבל מטבע שהוא לא מכיר בשביל עסקה כזו...

אולי כדי לברוח לחו"ל? גם פה קשה לי לדמיין חברת תעופה שמקבלת מטבעות זהב.

אני כנראה חסר דמיון, אבל באמת אשמח לשמוע מהם התרחישים שבהם לדעתך המטבעות יעזרו.

איפה כדאי לי לרכוש את הזהב?
במידה ויש לך את היכולת לקנות ברשת תנסה לבדוק באייבי. לפחות בארה"ב(אין לי מושג לגבי ספרד אבל שווה לבדוק) זאת (באופן דיי מפתיע)הדרך הזולה והבטוחה ביותר שאני מצאתי,אפילו יותר זול מאתרי הבית של אותם סוחרים.

אני כנראה חסר דמיון, אבל באמת אשמח לשמוע מהם התרחישים שבהם לדעתך המטבעות יעזרו.
לדמיין תמיד אפשר.
1. קריסת המערכת הפיננסית בלי קריסה פוליטית, כך שהאמון בכסף יורד או נעלם. כמות הזהב יכולה להגדיר מחדש את העושר בחברה וכל מטבע נוסף יהיה משמעותי.
2. קריסה כולל קריסה פוליטית. זהב יכול לקנות דברים יקרים ונדירים כמו נשק.
3. שום דבר לא קורס, סתם משבר 2008 כפול 5. הזהב מזנק בכמה מאות אחוזים - תוספת הכנסה יפה לתיק המדמם.
אגב, יש לא מעט סיפורים על יהודים שברחו ממדינות שונות והזהב בדרכים הציל אותם.

1. תתחיל לחפש המלצות על סוחר אמין באיזור זה. קשה לי להאמין שתמצא בפורום מישהו שקנה זהב בספרד ויש לו המלצה.
2+3. הייתי מבקש קבלה (שמפורט כמה מטבעות קנית ומאיזה סוג) ושיהיה רשום עליה גם פרטים שלך (אז לצורך כך תצטרך דרכון)
4. הייתי מריץ את הבדיקות הבאות: [מדגיש שזה רק ליתר בטחון. אל תקנה מלכתחילה מסוחר ללא מוניטין אמין]
  • תגיע מראש עם תמונות בטלפון ברזולוציה גבוהה של המטבעות שהם אופציה בשבילך לקניה (הפופולריים שציינו שנינו). תעבור על המטבעות שאתה עומד לקנות ותבדוק מקרוב שההטבעה עליהם נאמנה לתמונה. נסה להתעכב על פרטים קטנים (חיפוש מראש בגוגל של fake maple leaf [לדוגמא] יתנו לך רמזים מה לחפש)
  • בקש מהמוכר לשקול את המטבע ושים לב שהמטבע שוקל כמה שהוא אמור לשקל (עבור מטבעות 24 קראט: 31.1 גרם)
  • תקנה מגנט קטן לפני שאתה מגיע. אתה רוצה לבדוק שני דברים: א. שהמטבע לא מתמגנט, אתה לא אמור להרגיש משיכה בין המגנט למטבע. ב. שהמטבע דיאמגנטי. כלומר, כשאתה מטה את המטבע בזווית, ומחליק עליו את המגנט - המגנט יחליק לאט, כאילו יש חיכוך משמעותי בין המטבע למגנט. (בדיוק לפני הזמן אליו קישרתי הוא מדגים את היעדר התופעה במטבע טונגסטן, חומר שמשמש לזיוף מטבעות זהב כי משקלם הסגולי דומה)
@ברננקי תודה רבה!

@חתול לילה
מכיון שכאמור אני לא מייחל לדבר שכזה וגם לא נותן לזה להטריד אותי יותר מדי בחיי בהווה (שלשמחתנו לא כוללים כרגע קריסה אפוקליפטית שכזו), לא חשבתי על כל תרחיש ותרחיש.
אני כן בטוח שלמי שכן יהיה בהישג יד משהו בעל ערך (כמו מטבעות זהב) במצב קיצון שכזה, יהיה יתרון גדול מאוד על כל מי שאין לא. זאת אומרת שסיכוי ההישרדות (פיזית ו/או כלכלית) של אדם כזה עולים ויכולתו לעשות פעולות כאלו או אחרות במצב כזה טובה יחסית.
יש אין ספור דוגמאות ודרכים שבהם מטבעות שכאלו (או דבר מה בעל ערך אחר) יוכלו לעזור לדעתי ו- @גרהם מנה כמה מהם וזה אולי המשמעותי ביותר בעיני:

אתה אף פעם לא יודע בדיוק במה תיתקל, מה תצטרך לרכוש ואת איזה איש מפתח תצטרך לשחד בנקודה כזו או אחרת של קריסת החיים הנורמטיביים when sh*t hits the fan...
בקיצור, המין האנושי לאורך ההיסטוריה העריך מאוד את הזהב ואני מאמין שיש לכך סיבות טובות.
ובמקרה שזה אף פעם לא יתממש, אז פשוט החזקתי פלח מתיק ההשקעות שלי (שגם ככה מכיל זהב באחוז מסוים מתוכנן מראש) במתכת קרה ונוצצת ;-)

@חתול לילה
זה באמת שווה את הטרחה?
אגב, כמו בכל דבר חדש כמעט, זו טרחה רק בפעם הראשונה.
מרגע שלמדת את העניין וביצעת אותו בפועל בפעם הראשונה, אח"כ זו לא בעיה לעשות זאת שוב בקלות יחסית מרגע שאתה כבר יודע מה שאתה צריך ומנוסה מעט בתהליך.
יש מטרה פרקטית לכל העניין הזה, אבל אני שמח גם ללמוד דברים חדשים תוך כדי התהליך - ככה אני מסתכל על זה :-)

למה קנייה שכזו באיביי בטוחה יותר?
קניה מסוחר אמין וגדול דרך אייבי(ארה"ב) בטוחה כמו קניה ישירה+הגנה של אייבי+הגנה של פייפאל וכמו שציינתי גם זולה יותר.

• אהבתי
Reactions: ITS
אני מקבל, אבל במקרה כזה צריך הרבה זהב (יותר מ- 5000$) ומפוזר על הרבה מטבעות כדי שאפשר יהיה להשתמש לעתים קרובות. כך שבמקרה כזה ארבעת המטבעות של @ITS לא כל כך יעזרו לו. אגב, באותה תקופה לא היו העברות אלקטרוניות וכרטיסי אשראי, כך שהשימוש היה מקובל יותר.
מסכים שכן אפשר לקנות במטבעות נשק חם, ומקווה שלא נגיע למצב כזה.

אני מקבל, אבל במקרה כזה צריך הרבה זהב (יותר מ- 5000$) ומפוזר על הרבה מטבעות כדי שאפשר יהיה להשתמש לעתים קרובות. כך שבמקרה כזה ארבעת המטבעות של @ITS לא כל כך יעזרו לו. אגב, באותה תקופה לא היו העברות אלקטרוניות וכרטיסי אשראי, כך שהשימוש היה מקובל יותר.
כולנו מקווים.
אתה צודק בקשר להעברות אלקטרוניות ואחראי שיפוצים היום. מהבחינה הזו היום, יותר מבעבר, קריסה של המערכת תשאיר את האנשים בלי כלום לסחור איתו. כמאמין קטן בטבע האדם, גם זה לא תרחיש בלתי אפשרי בעיני.

נערך לאחרונה ב:
אז...אני חוזר לעדכן למי שזה עשוי לעניין אותו.

בנקים בספרד לא מוכרים מטבעות זהב. אפילו לא הבנק המרכזי של ספרד שהוא גדול ומרשים ביותר(!).

מה שכן מצאתי, זו רשת חנויות זהב שוויצרית בשם Degussa אשר נחשבת לאמינה ולסוחר מוכר באירופה. יש להם סניפים במדינות שונות באירופה, בעיקר בשוויץ, גרמניה, אנגליה וספרד.

לשמחתי, יש להם סניף במדריד ולשם נכנסתי.
כמצופה, חנות מושקעת ומהודרת שמוכרת כל מיני סוגי מתכות בצורה של מטבעות, מטילים ותכשיטים.
מוכרת אדיבה וסבלנית במיוחד שענתה לכל השאלות הרבות שלי ונתנה מענה לכל ספק או מחשבה שעברו לי לגבי העניין.
בסופו של דבר קניתי כמה עלי מייפל קנדיים. עמלת הקנייה עמדה על 5.2% (מעל הספוט) שנשמע לי סביר לחלוטין.
בחנות מבחר גדול מאוד של מטבעות ומקבלים קבלה מסודרת עם שם הקונה וכולי.
בדרך למדתי גם שאזרח ספרד יכול לקנות זהב עד שווי של 2,500 יורו ללא להזדהות ואילו אזרח שאינו ספרדי יכול לרכוש עד גובה של 15,000 יורו ללא הזדהות.
אין בעיה להוציא זהב מספרד (היו אתרי אינטרנט שרשמו שכן יש בעיה עם זה, לכן אני מציין זאת).
נכנסתי איתם חזרה לארץ ללא שום בעיה.

אם מישהו מעוניין לשאול עוד בנושא הספציפי הזה, הוא מוזמן בברכה ותודה שוב לכל מי שתרם לדיון.

אז מה בעצם קובע את ערך הזהב? האמונה שאנשים נותנים בו ככלי לצבירת ערך? או משהו אחר?
אביא את זה רגע מהצד השני -
לדוגמה אני חושבת על מקרה אפוקליפטי בו יש לי קצת מזון ומישהו רוצה לקנות ממני חלק במטבעות זהב. אני צריכה - א - לסמוך על עצמי מספיק שאדע להעריך את ערכו של הזהב (אני מניחה שבימים בהם התשלום הזה היה יותר מקובל אנשים יותר הבינו בזה?) כלומר אם מישהו יגיש לי מטבע זהב לא מוכר שכתוב עליו בתורכית אצטרך להחליט אם הוא אמיתי בכלל וכמה הוא שווה. ב - להאמין שאוכל להשתמש במטבעות הזהב האלה הלאה לרכוש משהו שיותר שווה מהמזון שיש לי באותו רגע (=האם ניתן להניח שבמצב אפוקליפטי קיצוני כמתואר, דעתם של בני האדם על הזהב לא תשתנה?)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז מה בעצם קובע את ערך הזהב? האמונה שאנשים נותנים בו ככלי לצבירת ערך?
כן. המחזיקים מאמינים שבמצב משברי ערך הזהב יעלה.
אבל, המדובר במשברים עד רמה מסויימת.
במצב שתיארת, אכן החזקה במזון, נשק ותרופות (ומוצרים נלווים) יהיו בעלי ערך. התפישה של מחזיקי הזהב היא שיהיה לו ערך רב במצב של משבר ואפילו משבר קיצוני, כאשר אנשים עדיין מאמינים במערכת הפיננסית או לפחות באפשרות לסחר חליפין ברמה כלשהי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
B קניית דולרים לקראת טיסה צרכנות פיננסית 22
G קניית ני״ע אמריקאים דרך אקסלנס שוק ההון 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
3 רכב צמוד מהעבודה vs קניית רכב יד 2 צרכנות פיננסית 24
T קניית מוצר חשמל לטווח ארוך כמו מקפיא - סיני ומותג מדבקה או חברה עם שם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
A דירה שנקנתה אחרי קניית מגרש- מס רכישה על דירה שניה? נדל"ן 8
O קניית קריפטו דרך Neverless קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
P קניית אגח שוק ההון 1
S קניית טבעת יהלום עם שמירת ערך מקסימלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
E האם על קניית קרן מחקה ביטקוין כדוגמת IBIT קיימת מגבלת 10% בקה״ש בניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M לפני קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
א קניית דברים מחו"ל צרכנות פיננסית 68
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
ה קניית בושם לאישה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
ה קניית עסק קטן מה אני מפספס יזמות והגדלת הכנסות 90
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
ס קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר אוף טופיק 41
ס קניית רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
V סוג מטבע קניית ETF ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
algo.il קניית ירקות וירוקים למיניהם טריים ואיכותיים אוף טופיק 3
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0
ה קניית מניות דרך ברוקר שוק ההון 0
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
E האם ההטבה שהציעו לי שווה? קניית דולרים שוק ההון 1
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
ש קניית משקפיים באינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
W קניית דירת מגורים ראשונה לא מקבלן נדל"ן 4
S קניית קרנות איריות בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13