ITS
משתמש רגיל
- דירוג
- 359
שלום,
אני רוצה לרכוש מטבעות זהב (לא לאספנות) כדי לאזן את תיק ההשקעות שלי.
למרות שיש לי כבר חלק בתיק שמושקע בזהב דרך IAU ומטרתו לאזן מול הפלח המנייתי והמזומן, ברצוני להוסיף גם פלח של זהב פיזי ל"ביטוח" במקרה של תרחיש קיצון (מקווה שלא יגיע כזה כמובן).
לכן הגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות מטבעות זהב פיזיים סחירים לשעת צרה.
מקריאתי בפורום ובבלוג, אני לומד שבאירופה ניתן לקנות מטבעות שכאלו יחסית בקלות (לעומת ישראל) בבנקים או אצל סוחרים.
בקרוב מאוד אבקר בספרד ורציתי לנצל את ההזדמנות לעשות זאת בשהותי שם.
אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי כיצד לעשות זאת!
כמה שאלות שעולות מיד לראשי והייתי שמח אם מי שיש לו נסיון וידע בנושא יוכל לענות עליהן:

בתודה מראש.
אני רוצה לרכוש מטבעות זהב (לא לאספנות) כדי לאזן את תיק ההשקעות שלי.
למרות שיש לי כבר חלק בתיק שמושקע בזהב דרך IAU ומטרתו לאזן מול הפלח המנייתי והמזומן, ברצוני להוסיף גם פלח של זהב פיזי ל"ביטוח" במקרה של תרחיש קיצון (מקווה שלא יגיע כזה כמובן).
לכן הגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות מטבעות זהב פיזיים סחירים לשעת צרה.
מקריאתי בפורום ובבלוג, אני לומד שבאירופה ניתן לקנות מטבעות שכאלו יחסית בקלות (לעומת ישראל) בבנקים או אצל סוחרים.
בקרוב מאוד אבקר בספרד ורציתי לנצל את ההזדמנות לעשות זאת בשהותי שם.
אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי כיצד לעשות זאת!
כמה שאלות שעולות מיד לראשי והייתי שמח אם מי שיש לו נסיון וידע בנושא יוכל לענות עליהן:
- איפה כדאי לי לרכוש את הזהב? בנק/סוחר? אם אפשר המלצה ספציפית על בנק/מוסד/סוחר בספרד זה יהיה נהדר. אני מתוכנן לבקר באיזה מדריד וסביליה.
- האם עלי להכין דברים מראש? תעודת זהות, דרכון, טפסים כלשהם וכדומה...
- איזה סוג מטבע מומלץ לקנות? בעיקר מבחינת סחירות, אמינות והאפשרות למכור אותו בקלות יחסית במקרה הצורך. (פילהרמונית, קרוגרנד, מייפל וכדומה...)
- מה העמלה הצפויה לעסקה כזו? מה נחשב סביר או "נורמלי"?
- האם עלי לדרוש מהמוכר מסמכים כלשהם ובכלל איך אדע שהעסקה כשרה ולא "עובדים" עלי?
- מה עלי לדעת כאשר אני מכניס את הזהב חזרה לארץ? מותר? אסור? חובת דיווח או לא? האם אצטרך לשלם מע"מ או מכס או אולי שניהם? קראתי על כך בפורום אך לא ראיתי מסקנה חד משמעית עד כה.
- היכן אוכל למכור בארץ את הזהב במקרה הצורך?
- האם יש דברים שכדאי שאדע בעניין לפני שאני מבצע את הרכישה? דברים שאולי לא חשבתי עליהם... אשמח לכל עצה שתאיר עיניים.

בתודה מראש.