• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קושי ברכישה דירה ראשונה עקב רישום דירה על שמי

הפחד הכי גדול זה ללמד אותם לכבד את האחר ולהתאמץ בשביל להצליח
זה הכי קשה בפרישה מוקדמת כרגע
עוד לא פתרתי את זה יותר מידי
הנקודה הזו היא לדעתי ממש בעיה גדולה של כל מי שפורש מוקדם ולא מדברים על זה בכלל בפורום.
הילדים רואים את ההורים שלא עובדים אלא רק מתעסקים כל הזמן בתחביבים ובילויים.
הילדים לא רואים מול העיניים כל יום דוגמא אישית של ההורים איך משקיעים מאמצים רבים בלימודים, בבניית קריירה, פרנסה וחיסכון.
כמובן שמספרים את כל הסיפור אבל מהצד של הילדים זה סיפורים ואגדות והם לא באמת מפנימים.

הנקודה הזו היא לדעתי ממש בעיה גדולה של כל מי שפורש מוקדם ולא מדברים על זה בכלל בפורום.
הילדים רואים את ההורים שלא עובדים אלא רק מתעסקים כל הזמן בתחביבים ובילויים.
הילדים לא רואים מול העיניים כל יום דוגמא אישית של ההורים איך משקיעים מאמצים רבים בלימודים, בבניית קריירה, פרנסה וחיסכון.
כמובן שמספרים את כל הסיפור אבל מהצד של הילדים זה סיפורים ואגדות והם לא באמת מפנימים.
מסכים מאוד

כן יכול להגיד שהתנדבות עוזרת
כי הם רואים אותך מתאמץ על משהו שאכפת לך

אבל כן זה אחת הסיבות שחזרתי לעבוד

@דייר להשכיר תוכל לשתף מה עשית בסוף, האם הצלחת להגיע לפתרון שמקובל על כל הצדדים?

הכי פשוט בעולם: חכה קצת שהבן הבכור שלך יגיע לגיל 18 ואז תעביר אליו את הבעלות על הדירה. הדירה נשארת במשפחה, אבא שלך ממשיך כרגיל, ואתה פנוי לקנות דירה ראשונה בשביל שהאישה תהיה מרוצה
למי ששוקל את העניין, לאחרונה חידשתי זכאות במחיר למשתכן והופיעה שאלה שלפני כן לא הייתה- האם חי איתך ילד בגילאים 18-21 שבבעלותו דירה?

הפעם שנעשה הסכם ממון כך שאישתי תיחשב חסרת דירה ואז נוכל לרשום את הדירה על שמה.
לא רוצה ללכת בכיוון הזה בכלל, מוסרית לא.
אבל במקרה שלך זה באמת ככה... לאשתך אין קשר אמיתי לדירה! (גם לך לא...)

זה לא בדיוק אותו הדבר
זה לא הברחת מס
האבא באמת קנה את הדירה לטובת הבן
היא הרי תישאר שלו תמיד גם אחרי ה120 של האב

זה פשוט דרך מעולה להבטיח חלוקת ירושה בצורה בטוח ולמנוע מריבות על צוואה עתידית (ככל שצוואה תיהיה יותר גדולה כך הסיכוי לריבים משפטים וקרעים במשפחה)

הבן נהנה גם מהדירה וגם מעליית הערך שלה

האב לוקח את כספי השכירות לטובת תחזוקת הדירה ואולי תשלום משכנתא עליה
זה לא כך. אם מעבירים דירה על שם הבן אז ההעברה צריכה להיות אמיתית. הסיכום בינהם צריך להיות שהדירה היא של הבן. כספי השכירות צריכים להיכנס לחשבונו של הבן. הוא כבר ישלם על תחזוקת הדירה. לדעתי האב צריך גם הוא לשלם על המשכנתא או שהבן ישלם עליה אבל מתוך החשבון שלו. כלומר כל דמי השכירות נכנסים לחשבון הבן ומשם הוא צריך לשלם את ההוצאות.
אני אישית גם מתכנן משהו בסגנון לילדים שלי שיגדלו בשביל להימנע מצוואה
אבל מקווה שאצליח ללמד אותם מספיק טוב עד אז ופשוט לתת להם תיק מניות במקום כל אחד על שמו.
לדעתי אם אתה מתכנן דבר כזה אז מוטב שההעברה תהיה אמיתית. כלומר כל דמי השכירות יכנסו לחשבון הבן או הבנים.
העברה פיקטיבית תכניס אותך ואת הבן או הבנים לצרות.
הם לא יוכלו לקבל משכנתא מספיק גדולה כדי לקנות לעצמם דירה. הם יצטרכו לשלם מס רכישה בקנית דירה.
כשהבן יתחתן האשה תרגיש נפגעת מכך שהיא ובעלה לא יכולים לרכוש דירה בתנאים טובים בגלל הסכם זה.
אם יהיו גרושין יתכן שהאשה תוכל לתבוע גם חלק מהדירה שהאב העביר על שם הבן. לחילופין לדעתי היא יכולה לדרוש מהבן פיצוי כספי גדול כי היא נפגעה כלכלית מהתרגיל שהוא עשה עם אביו.
אם מס ההכנסה יעלה על התרגיל הזה הוא עלול לתבוע מהאב את מס הרכישה, מס על כל תשלומי שכר הדירה שקבל מהשוכרים, הצמדה וריבית על כל הסכומים האלו וקנסות בסכומים גדולים. לדעתי זה סכום שיכול להצטבר למאות אלפי ש"ח אם לא יותר מזה. בנוסף אם הסכומים מאוד גדולים יתכן שיגישו נגדך גם תביעה פלילית.

זה לא כך. אם מעבירים דירה על שם הבן אז ההעברה צריכה להיות אמיתית. הסיכום בינהם צריך להיות שהדירה היא של הבן. כספי השכירות צריכים להיכנס לחשבונו של הבן

מוטב שההעברה תהיה אמיתית. כלומר כל דמי השכירות יכנסו לחשבון הבן או הבנים.
זאת בדיוק הכוונה העברה אמיתית

נניח יש לך ילד שאתה גם ככה עוזר לי בכל חודש ב5 אלף שקל לטובת שכר לימוד, מחיה, דמי כיס גנים או חיסכון לנכדים וכו וכו

במקום שתמשיך לתת לו כל חודש את ה5 אלף
תעביר לו דירה במתנה שהשכר דירה שלה הוא 5 אלף בחודש ושהבן שלך יעשה איתו כרצנו

אתה מפסיק לעזור לו בשותף

על הדרך הרווחת ללמד אותו הרבה מאוד שיעורים חשובים וגם קצת ייעלת את המס שלך והנטו שלו...

אין שום כוונה לעשות משהו לא כשר או לא חוקי

הרעיון פה הוא במהלך החיים להעביר/ לקנות ל3 ילדים 3 דירות. אחת לכל אחד בשביל לרוקן את הצוואה בפועל.

בצוואה עצמה לא ישאר הרבה בשר
נניח רק דירת מגורים יחידה

אתה טוען שזה יעשה צרות כי הילדים לא יצליחו להתחלק בדירה אחת?

כי החלופה זה ש3 ילדים יצטרכו להתחלק ב4 דירות בצוואה מאוד מנופחת שתייצר אצל הרבה עורכי דין וקרובי / רחוקי משפחה הרבה אינטרס לייצר סכסוך יקר שכנראה יעלה בעורכי דין במצטבר יותר מאשר דירה אחת...

בנוסף לכל זה יש פה בונוס על פטור דירה יחידה שיעבור מההורים לילדים ואז לילדים יש אינטרס להסתדר ולמקסם את היתרון המיסויי בן דרך שליש דירת ירושה או מכירה ללא מס שבח וכו
לדעתי הדרך הזאת לא טובה, יכולה ליצור מתחים ובעיות.
בסוף הדירות שאתה קונה הן שונות, יעלו בערכים שונים, לא בהכרח דירות למגורים וכו. הן יקנו במועדים שונים (אינפלציה).

זאת אומרת שיהיו פערים של מאות אלפים, ובנוסף גם אם לכאורה הן זהות, הראייה של כל נכס תהיה סובייקטיבית על ידי כל אדם.
חוץ מזה אתה דופק כל אחד מהילדים שהוא יצטרך לקנות דירה למגורים אז יצטרך מס רכישה מלא.

אז גם ב120 יהיו תלונות על אי שיוויון, חוסר, סכסוכים וכו.
שמוכרים ומתחלקים בכסף אף אחד לא יכול להתלונן.

נניח יש לך ילד שאתה גם ככה עוזר לי בכל חודש ב5 אלף שקל לטובת שכר לימוד, מחיה, דמי כיס גנים או חיסכון לנכדים וכו וכו

במקום שתמשיך לתת לו כל חודש את ה5 אלף
תעביר לו דירה במתנה שהשכר דירה שלה הוא 5 אלף בחודש ושהבן שלך יעשה איתו כרצנו
רק לשים לב…
בהנחה שאתה באמת מתכנן לעזור לילד ככה:
שאתה גם ככה עוזר לי בכל חודש ב5 אלף שקל לטובת שכר לימוד, מחיה, דמי כיס גנים או חיסכון לנכדים
אז דמי השכירות מהדירה יצטרכו כנראה לכסות את המשכנתא, ולא באמת ישמשו את הילד בתקופה הזו…

לכן בשביל שהילד באמת יוכל להשתמש בדמי השכירות כעזרה *בתזרים* יש שתי אפשרויות:
1. לשלם על כל הדירה (ולא לקחת משכנתא בכלל) אבל אז, בשביל 5000₪ דמי שכירות, כנראה מדובר על דירה של 2 מליון שקל לפחות (שצריך לתת לכל ילד…).
2. לממן בתקופה הזאת את המשכנתא/או את הילד…

כשאנחנו עשינו את המהלך הזה, אז לפני שהילד התחיל תואר ראשון דמי השכירות הלכו לתשלום המשכנתא, וכשהוא התחיל תואר ראשון (ורצינו לעזור לו גם בתזרים) אנחנו שילמנו את המשכנתא, וכך דמי השכירות עברו באמת לילד.
כשהילד סיים את התואר הראשון (אנחנו החלטנו לממן רק תואר ראשון והון ראשוני לדירה) ממילא מכרנו את הדירה ואז הכסף נכנס לחשבון שישמש אותו (בעתיד) להון עצמי לדירת מגורים.

בסוף הדירות שאתה קונה הן שונות, יעלו בערכים שונים, לא בהכרח דירות למגורים וכו. הן יקנו במועדים שונים (אינפלציה).

זאת אומרת שיהיו פערים של מאות אלפים, ובנוסף גם אם לכאורה הן זהות, הראייה של כל נכס תהיה סובייקטיבית על ידי כל אדם.
חוץ מזה אתה דופק כל אחד מהילדים שהוא יצטרך לקנות דירה למגורים אז יצטרך מס רכישה מלא.
מסכימה.
זו גם הסיבה שאנחנו בסופו של דבר ירדנו מהרעיון הזה.

וכדוגמה אני יכולה לתת את הדילמה שהייתה יכולה לעלות אצלנו -
אנחנו בשלב ראשון החלטנו שאנחנו יכולים לעזור בהון עצמי של בערך חצי מליון שקל לכל ילד.
החלטנו לקנות דירה (זולה) שבה אנחנו נותנים הון עצמי כזה ולוקחים משכנתא.

בשלב מסוים הדירה קפצה בערכה (בגלל פינוי בינוי) ומכרנו אותה בסכום כפול.
מכיוון שכל הכסף מהמכירה צריך ללכת לילד שעל שמו הדירה, זה יצר מצב שעכשיו לכאורה צריך לתת לכל ילד יותר ממליון שקל או שלילד אחד יהיה יותר ממליון שקל ושני הילדים האחרים יקבלו רק חצי מליון (או קצת יותר אם נניח לוקחים בחשבון עליית מחירים רגילה בשוק הדיור).

בסיטואציה כזו, אם לא היה לנו מספיק כסף להגדיל את התקציב להון העצמי עבור כל ילד, אז הכסף ממכירת הדירה היה צריך להתחלק בין שלושת הילדים.
ואז… זה לא באמת ״על שם הילד״…

למזלנו המצב הכלכלי שלנו השתפר מהר יותר מעליית המחירים של הדירה, ולכן ממילא החלטנו להעלות את התקציב שייעדנו לכל ילד.
אבל כן, זה גרם לי לחשוב…

כיום אנחנו שומרים את הכסף שמיועד לשני הילדים הנוספים במדדי מניות רחבים, בדומה למדד המניות הרחב שאליו הוכנס הכסף מהדירה של הילד הראשון.
ברור לי שבעתיד, בגלל התנהלות כזו או אחרת של כל ילד, הם יהיו במצב כלכלי שונה, אבל זה כבר יהיה תלוי בהם.

לי חשוב שהחלק הזה (שהוא סכום מאוד משמעותי שניתן מאיתנו להם) יהיה פחות או יותר דומה, ובטח לא שונה בסדרי גודל.
ולכן אני כבר לא חושבת שלקנות דירה על שם כל ילד יעשה את העבודה.

אז גם ב120 יהיו תלונות על אי שיוויון, חוסר, סכסוכים וכו.
שמוכרים ומתחלקים בכסף אף אחד לא יכול להתלונן
ב120 בדרכ הילדים כבר הורים או סבים בעצמם
ומי שבכלל "רב או מתחשבן" על הכספים זה הנכדים שלך כביכול

פערים ואי שוויון תמיד יהיה גם אם תחלק בדיוק את אותו סכום כי זה אנשים שונים שרואים דברים מנקודות מבט שונות

צריך לדעתי להיות משפחה מאוד מאוד מלוכדת וטובת לב לצלוח אירוע כזה עם הרבה נכסים
לכן לדעתי הפיתרון הקל זה להקטין למינימום את העברת הנכסים והכספים ב120 בכדאי שלא יהיה כדאי לריב והעורך דין יעלה יותר ממה שאפשר להרוויח...

אז בעיניי ביום מעדיף חלוקה שוויונית בהווה על פני חלוקה בכלל בעתיד

מה גם לא מבין איך לתת לילדים שלי בגיל 70 ירושה גדולה יועיל להם במשהו
אם כבר תן להם הרבה פחות עכשיו אבל שינהלו בעצמם ילמדו וילמדו את הילדים שלהם..

זה שלהם. בהגיון שלי גם לקנות לכולפ באותו זמן בערך שווה. מפה הם ינהלו ויתנהלו
כל אחד יוכל לבחור לשדרג למכור להשכיר וכו וכו
אחד יגור בדירה
אחד ימכור ויכנה יאכטה
והשלישי ישכיר ויגור בזמן הזה אצל ההורים
כל אחד מה שירצה וברור שבסוף יהיה פערים גם

בכלל לא דופק להיפך גורם להם להכניס עוד שיקןל לחבילה
אפשר הרי לעקוף אצ זה
למכור אצ הדירה ושדרג
לקנות מגרש ולבנות עליו
וכו וכו
רק ילמדו מזה

לי חשוב שהחלק הזה (שהוא סכום מאוד משמעותי שניתן מאיתנו להם) יהיה פחות או יותר דומה, ובטח לא שונה בסדרי גודל.
ולכן אני כבר לא חושבת שלקנות דירה על שם כל ילד יעשה את העבודה.
מעניין כל מה שכתבת בטח בנקודת מבט שלך

אותי בעיקר מעניין ללמד אותם להצליח בעצמם ולתת להם כישורים לחיים
פחות מעניין אותי לסדר אותם רגעית

כי באמת חושב שמי שלא יודע להתנהל נכון גם מליון שקל יעלם לו די מהר
ומי שיודע להתנהל נכון גם 100 אלף שקל יכולים לסדר אותו לעתיד...

לכן בשביל שהילד באמת יוכל להשתמש בדמי השכירות כעזרה *בתזרים* יש שתי אפשרויות:
1. לשלם על כל הדירה (ולא לקחת משכנתא בכלל) אבל אז, בשביל 5000₪ דמי שכירות, כנראה מדובר על דירה של 2 מליון שקל לפחות (שצריך לתת לכל ילד…).
2. לממן בתקופה הזאת את המשכנתא/או את הילד…
לא חשבתי כל כך על קניה עם משכנתא
אבל בהחלט זה שיקול
ןאולי גם שיעןר נוסף לחיים

מהצד השני מבין שלא כל אחד בגיל 20 יוכל להתמודד עם משכנתא שוכרים וכו
אז גם לא רוצה לפתח להם אנטי
כראה שהזמן והאופי של הילדים עוד יגיד את זב בעתיד

אני לא מבין, יש לך תכנית קונקרטית וכסף זמין לקנות 3 דירות זהות ולרשום אותן באותו זמן על הילדים, או שזו מין פנטזיה ארוכת טווח? אם כן סחתיין. אם לא, תציג סכומים ולוח זמנים ומקומות קניה לכזו תכנית שלא תיצור אי שיוויון גדול כבר מתחילתה או בסופה.

הדילמות של ירושה יגיעו יותר מהר ממה שאתה חושב, וכל ילד יהיה עם המצב המשפחתי שלו, עם הלחצים מהאישה, או גירושים, בעיות כלכליות או בעיות אחרות. אף אחד לא מושלם והחיים יזמנו לכל אחד אתגרים במוקדם או במאוחר.

זה נכון שיש משפחות שצולחות חלוקות כאלה בהצלחה וכל הכבוד להן. אבל בית הקברות מלא בכאלו שהסתכסכו והתפרקו וניתקו יחסים על הרבה פחות.
בתכנית מלאת החורים שלך (לדעתי האישית) אתה מזמין בעיות להתרחש. זה לא בהכרח יקרה אבל זה מגדיל את הסיכויים.

הדרך הכי שוויונית בירושות היא חלוקה שווה של כל הנכסים והנזלה של מה שלא הונזל. ואפילו זה הוא לא ערובה לכך שזה יעבור חלק מכל מיני סיבות. היו פה הרבה שרשורים על זה ואני מכיר לא מעט מקרים באופן אישי.

אם אתה לא רוצה להפיל עליהם ירושה ענקית בפעם אחת, פרקטיקה נפוצה היא העברת מתנות מדורגת כל כמה זמן. למשל עכשיו אתה מחלק 100 אשח לכל ילד, וכך כל כמה חודשים או שנים אתה קצת מדלל את עצמך ומעביר להם. זו נראית לי דרך טובה ומאוזנת.
הבחירה דווקא בלתת מתנה כדירה היא מיושנת ומלא בעיות. אם כבר למה לא הפוך? לתת את אותו סכום גדול, ומי שירצה יקנה בו דירה, אחר יקנה ביטקוין והשלישי בשוק ההון.

לא חשבתי כל כך על קניה עם משכנתא
אז תכננת לתת לכל ילד דירה בשווי 2 מליון שקל לפחות?
בשביל 5000₪ דמי שכירות, כנראה מדובר על דירה של 2 מליון שקל לפחות (שצריך לתת לכל ילד…).
מעניין…

אני מאוד מאוד מתלבטת עד איזה סכום לעלות בהון העצמי שאני מתכוונת להעביר להם בשלב כזה בחיים…
מצד אחד רוצה לעזור עם רכישת הדירה מצד שני לא רוצה לפגוע במוטיבציה שלהם או ביחסים העתידיים שלהם עם בני זוג (ראינו עכשיו כמה וכמה שרשורים קשורים לזה).

אני חושבת שכיום מחירי הדירות הגבוהים לפעמים מוציא לגמרי את הרוח מהצעירים, שאומרים לעצמם - זה כל כך יקר שאין לי בכלל סיכוי אז למה לנסות.
לכן (לדעתי) הידיעה שיש להם בסיס מוצק להתחיל, דווקא כן תדרבן אותם להגיע רחוק.
יחד עם זאת אני לא רוצה שה- ״בסיס״ הזה פתאום יהפוך להיות ״הכל״ ויגרום להם להרגיש שאין להם צורך להתאמץ (רק הפעם מהמקום המדושן והשבע).

בקיצור…
מתלבטת מהו שביל הזהב בהינתן שיש לתת כמה שאנחנו מחליטים שאנחנו רוצים לתת…

אותי בעיקר מעניין ללמד אותם להצליח בעצמם ולתת להם כישורים לחיים
ברור. מאמינה שזה רצון של כל הורה…
אבל בשביל זה לא חייבים להעביר 2 מליון שקל לכל ילד…
(ואז דווקא משכנתא היא חלק משמעותי מאוד מהלמידה הזו..)

אגב, אני זוכרת שכתבת שאתם משכירים יחידת דיור שיש לכם בבית.
אם הדבר העיקרי שאתה רוצה עבורם זה שהם ילמדו להתעסק עם שוכרים/דירה להשכרה, אתה יכול להציע לכל ילד בתורו להתעסק עם ההשכרה והטיפול בדירה למשך תקופה מסוימת, ולקבל בתמורה את דמי השכירות (או חלק מדמי השכירות).

ושוב, הטענה שאתה רוצה להעביר להם כל חודש 5000₪ לעזור להם בתזרים הגיעה ממך...
בזמנו דווקא זכרתי שאתה לא בגישה הזו, אז באמת הפתיע אותי שכתבת את זה
נניח יש לך ילד שאתה גם ככה עוזר לי בכל חודש ב5 אלף שקל לטובת שכר לימוד, מחיה, דמי כיס גנים או חיסכון לנכדים
אם אתה לא מתכנן לעזור להם חודשית אז גם אין קשר לשכר הדירה שיעבור או לא יעבור אליהם...

לכן (לדעתי) הידיעה שיש להם בסיס מוצק להתחיל, דווקא כן תדרבן אותם להגיע רחוק.
יחד עם זאת אני לא רוצה שה- ״בסיס״ הזה פתאום יהפוך להיות ״הכל״ ויגרום להם להרגיש שאין להם צורך להתאמץ (רק הפעם מהמקום המדושן והשבע).
אני תוהה אם מה שיעזור זו עזרה שתתמקד (לא רק) בהון הראשוני, אלא בהשתתפות בתשלומי המשכנתא. ככה גם יש עזרה, אבל גם נדרשת עבודה רבה מצידם כדי להשלים את הרכישה

אני תוהה אם מה שיעזור זו עזרה שתתמקד (לא רק) בהון הראשוני, אלא בהשתתפות בתשלומי המשכנתא. ככה גם יש עזרה, אבל גם נדרשת עבודה רבה מצידם כדי להשלים את הרכישה
לי זה דווקא פחות ״עושה שכל״…
ולא לגמרי הבנתי למה אם משתתפים בתשלומי המשכנתא נדרשת יותר עבודה מצידם, ממצב שבו הם צריכים לקחת משכנתא ולא עוזרים להם בכלל בתשלומים.
דווקא אז נדרשת יותר עבודה מצידם, לא?

בכל מקרה, לדעתי, הקושי העיקרי זה לצבור הון ראשוני נורמאלי, שהצבירה שלו לוקחת זמן (גם אם מרווחים טוב וחוסכים יפה).
לעומת זאת היכולת לעמוד בהחזר החודשי יותר תלויה בהתנהלות היום-יומית של האדם (או הזוג אם הוא כבר בזוגיות).

אני מעדיפה שההחלטה על גובה המשכנתא שהם ייקחו תהיה תלויה בהם וביכולת ההחזר שלהם.
אני ממש לא רוצה להתחייב לשנים (ואולי עשרות שנים) של עזרה חודשית (ושאולי בגלל זה הם גם יקפצו מעל הפופיק בבחירת הדירה).

אם נרגיש צורך לעזור להם בתקופה מסוימת של חייהם (כמו שאנחנו עושים בזמן התואר הראשון שלהם) זו תהיה החלטה שלנו. ולא כזו שמכניסה אותנו למחויבות ארוכת שנים כמו של משכנתא.

אז תכננת לתת לכל ילד דירה בשווי 2 מליון שקל לפחות?

בזמנו דווקא זכרתי שאתה לא בגישה הזו, אז באמת הפתיע אותי שכתבת את זה
זה עדין בגדר מחשבות רק כי הילדים עוד קטנים
אבל אנחנו או יותר נכון בעיקר אני יותר מרוכך היום

החיים מספיק קשים אז כן רוצה להקל איפה שאפשר על הילדים גם מחיר של פחות "חישול"

אני רואה את הילדים שלי היום ומלא גאווה
אבל גם מבין שצריכים לתקן אותם קצת לצד השני לפעמים הגענו למצבים שהם מונעים ממני לקנות להם דברים
ומבין שאפשר להגיע לחינוך פננסי גם בדרכים יותר רכות

וטיילנו בעולם והסדרי חשיבות מעט השתנו
יותר מקדש היום ביחד משפחתי על פני עוד נכנסים וזאת כן דרך טובה אולי לעזור לזה

ושורה תחתונה כן רוצה שהם יגורו קרוב אלינו וקרוב אחד לשני וזה אולי כלי טוב לעזור לזה

ושום זאת לא דעה חד משמעית
רק מחשבות
בנתיים מבין שזה לא שחור לבן ויש הרבה אפור באמצע

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה שוכח שיש לך דירה על שמך שאני גם מניח שנקייה ממשכנתא עם חוזה שכירות מכניס
פתרון נהדר. מניח שלאבא לא תיהיה בעיה, ולמעשה זה פתרון שגורם שאתה יכל לקחת משכנתא של כמעט 100% מהון הדירה החדשה (50% על השינה, ו50% על החדשה) תקנו אותי אם אני טועה.
מניח שחשבת על זה לבד וזה לא פרקטי מאיזה סיבה שתיהיה, אשמח שתשתף מדוע.

הכי פשוט בעולם: חכה קצת שהבן הבכור שלך יגיע לגיל 18 ואז תעביר אליו את הבעלות על הדירה. הדירה נשארת במשפחה, אבא שלך ממשיך כרגיל, ואתה פנוי לקנות דירה ראשונה בשביל שהאישה תהיה מרוצה
הומור בצד, זה בדיוק מה שהוא לא רוצה לעשות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
א קושי במשיכת כספים מברוקר זר לחשבון הבנק !!! שוק ההון 75
D קושי בניהול אלוקציה ואיזון תיק לאורך זמן שוק ההון 4
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
לב מישקין קושי בעבודה עם קולגה - אשמח לתובנות אוף טופיק 32
N IRA - איחוד קרנות השתלמות וקופות גמל - קושי במעקב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
F רואה חשבון עצמאי - קושי במציאת לקוחות אוף טופיק 15
י קושי במילוי טופס 1325 - שער דולר מיסים 25
Oracle קושי במציאת שוכרים לנדל"ן מסחרי נדל"ן 5
R קושי בחלוקת התיק שוק ההון 25
G קושי רב במציאת עבודה אוף טופיק 17
R קושי במציאת עבודה? השוק משתנה? התפתחות אישית 22
D קושי במעקב אחרי שהוצאות שנובע ממועדי חיוב לא מסודרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
M קושי שנתקעתי עם אתר stubhub אוף טופיק 1
N קושי טכני ברכישת IWDA דרך IB שוק ההון 11
C האם קיים קושי להשכיר לפנסיונר מבוגר מאוד? נדל"ן 37
M מעט קושי בניוד קרן ההשתלמות שוק ההון 10
ת השקעה ראשונה - קושי בלחצות את הגשר הראשון שוק ההון 13
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
A יתרונות של עסק על פני אדם פרטי ברכישה ומכירת נדלן נדל"ן 6
bobby Stop Limit ברכישה (בנק מזרחי) שוק ההון 4
M דירה למגורים- השוואת עסקאות 38/2 נדל"ן 4
ה המלצה על עו"ד לתביעת פיצוי על איחור במסירת דירה נדל"ן 6
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
D התלבטות לגבי הגרלת דירה בהנחה יוני 26 נדל"ן 1