• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רואה חשבון עצמאי - קושי במציאת לקוחות

• פותח הנושא פותח הנושא Floki
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Floki

משתמש רגיל
דירוג
28
האם זה באמת עד כדי כך ? דיברתי עם המרצה שלי באחד הקורסים שיש לו גם משרד עצמאי והוא סיפר שהקושי מטורף למצוא לקוחות ולהיות עצמאי ולפתוח משרד זה לא פשוט בכלל רוב העסקים ילכו לרואי חשבון וותיקים במשרדים גדולים ובינונים שעוברים מפה לאוזן
ואני שואף יום אחד להקים משרד משלי כמובן שלא ישר אחרי ההתמחות אבל כמה שנים אחרי

יש פה רואי חשבון שיכולים לשתף בחוויה שלהם ביציאה לעצמאות או כאלה ששמעו סיפורים מחברים מהתחום ?

אני לא רו''ח אבל כשהלכתי למשרד רו''ח גדול מאוד כדי שיעזרו לי לפתוח עסק-זו היתה טעות.
נתנו לי הרגשה של ''דג קטן מאוד במים''-כאילו נבלעתי בין כל הלקוחות שלהם כי זה עסק קטן שרק מתחיל, אז בדיעבד לא התאים לי משרד רו''ח גדול.
אפשר להירשם לאתר ''מידרג'' ולקבל לקוחות משם. כשאני רוצה המלצה על בעל מקצוע-זו הכתובת שלי. יש שם המלצות אמיתיות של לקוחות.

נכון, זה לא קל בהתחלה, אבל עם הזמן תצבור לקוחות. תפרסם את עצמך ודברים יקרו.
אני מניחה שרו''ח יכול לעבוד מהבית (?) כי כל העבודה נעשית במחשב ובטלפון אז כדי לחסוך שכירות משרד לעסק, אתה יכול לעבוד מהבית בהתחלה.

האם זה באמת עד כדי כך ? דיברתי עם המרצה שלי באחד הקורסים שיש לו גם משרד עצמאי והוא סיפר שהקושי מטורף למצוא לקוחות ולהיות עצמאי ולפתוח משרד זה לא פשוט בכלל רוב העסקים ילכו לרואי חשבון וותיקים במשרדים גדולים ובינונים שעוברים מפה לאוזן

יש פה רואי חשבון שיכולים לשתף בחוויה שלהם ביציאה לעצמאות או כאלה ששמעו סיפורים מחברים מהתחום ?
אני מתחום קרוב ומכיר הרבה רואי חשבון ואת השינויים בקריירה שהם עשו.
אחד היתרונות של המקצוע הוא שכל עסק צריך רואה חשבון באופן שוטף. לכן גם אם אין לך מומחיות מיוחדת, אם אתה יודע לשווק את עצמך ולהשתמש בקשרים (כל קשר שהוא - מהאחים שלך ועד חברים מהמילואים), תהיה לך פרנסה.
אם אתה מכוון מעט יותר גבוה, אז כדאי להתמקצע בתחום מסויים, לעבוד כשכיר במשרד הכי טוב שיקבל אותך וליצור קשרים דרך העבודה במשרד. הקשרים האלו יעזרו לך מאד כשתפתח עסק עצמאי, גם בלי לחטוף לקוחות למעסיק לשעבר.
אני מסכים עם מי שכתב מעלי שלא תמיד השרות ללקוח קטן במשרד גדול יהיה טוב יותר מאשר במשרד קטן.

אני מניחה שרו''ח יכול לעבוד מהבית (?) כי כל העבודה נעשית במחשב ובטלפון אז כדי לחסוך שכירות משרד לעסק, אתה יכול לעבוד מהבית בהתחלה.
משרד רו"ח כולל בתוכו שירותי הנהלת חשבונות ללקוחות, כלומר צריך עוד עובדים חוץ מהרו"ח.
מצד שני, יש הרבה משרדי הנה"ח שבעליהם הוא יועץ מס או מנהל חשבונות בכיר ואז הוא צריך לחבור לרו"ח שיחתום לו על המאזנים של הלקוחות. זה אחלה הכנסה צדדית לרו"ח אבל לא באמת יכול להוות עסק משתלם במשרה מלאה.

אני מתחום קרוב ומכיר הרבה רואי חשבון ואת השינויים בקריירה שהם עשו.
אחד היתרונות של המקצוע הוא שכל עסק צריך רואה חשבון באופן שוטף. לכן גם אם אין לך מומחיות מיוחדת, אם אתה יודע לשווק את עצמך ולהשתמש בקשרים (כל קשר שהוא - מהאחים שלך ועד חברים מהמילואים), תהיה לך פרנסה.
אם אתה מכוון מעט יותר גבוה, אז כדאי להתמקצע בתחום מסויים, לעבוד כשכיר במשרד הכי טוב שיקבל אותך וליצור קשרים דרך העבודה במשרד. הקשרים האלו יעזרו לך מאד כשתפתח עסק עצמאי, גם בלי לחטוף לקוחות למעסיק לשעבר.
אני מסכים עם מי שכתב מעלי שלא תמיד השרות ללקוח קטן במשרד גדול יהיה טוב יותר מאשר במשרד קטן.
אז בעל משרד רואה חשבון קטן ודיי מצליח (לא מעצמה עם מלא מחא לקוחות אבל שהמצב טוב) יש סיכוי שירוויח יותר מהייטיקיסט בנטו ? אחת הסיבות שבחרתי ללמוד ראיית חשבון מעבר לאהבה שלי לעסקים ומספרים זה שזה מקצוע חןפשי והכל תלוי בך .

משרד רו"ח כולל בתוכו שירותי הנהלת חשבונות ללקוחות, כלומר צריך עוד עובדים חוץ מהרו"ח.
מצד שני, יש הרבה משרדי הנה"ח שבעליהם הוא יועץ מס או מנהל חשבונות בכיר ואז הוא צריך לחבור לרו"ח שיחתום לו על המאזנים של הלקוחות. זה אחלה הכנסה צדדית לרו"ח אבל לא באמת יכול להוות עסק משתלם במשרה מלאה.
שמתי לב שיש מלא אקסטרות בתחום הזה , אפשר גם לתת יעןץ עסקי ולבנות תוכניות עסקיות ותמיד להתפתח לעוד מימדים כי הידע של הרואה חשבון עצום זה הכל תלוי בו לאן הוא מנווט אותו

אז בעל משרד רואה חשבון קטן ודיי מצליח (לא מעצמה עם מלא מחא לקוחות אבל שהמצב טוב) יש סיכוי שירוויח יותר מהייטיקיסט בנטו ? אחת הסיבות שבחרתי ללמוד ראיית חשבון מעבר לאהבה שלי לעסקים ומספרים זה שזה מקצוע חןפשי והכל תלוי בך .
בהחלט כן ואכן הכל תלוי בך (=לא כל אחד יצליח).
ומעבר לזה, לקוחות מתייעצים עם רואה החשבון כל הזמן, הרבה יותר מאשר עם עורכי דין, לדעתי.
זה דורש מחויבות עצומה, הרבה יותר מאשר של רוב השכירים.

בהחלט כן ואכן הכל תלוי בך (=לא כל אחד יצליח).
ומעבר לזה, לקוחות מתייעצים עם רואה החשבון כל הזמן, הרבה יותר מאשר עם עורכי דין, לדעתי.
זה דורש מחויבות עצומה, הרבה יותר מאשר של רוב השכירים.
ולדעתך לאחר השינוים הטכנולוגים בעתיד עדיין יהיה נפוץ לפתוח משרד ? הרי רוב השירותים שהיום משרדים קטנים מציעים בעתיד הלא רחוק בעזרת בינה מלאכותית הפ יעלמו לא ?

ולדעתך לאחר השינוים הטכנולוגים בעתיד עדיין יהיה נפוץ לפתוח משרד ? הרי רוב השירותים שהיום משרדים קטנים מציעים בעתיד הלא רחוק בעזרת בינה מלאכותית הפ יעלמו לא ?
שאלה מצויינת. אני מניח שאכן הטכנולוגיה תחליף חלק גדול מעבודת הנהלת החשבונות והביקורת שנעשות היום על ידי אנשים. היעוץ העסקי שעושים רואי חשבון לצד בעלי מקצוע אחרים לא ייעלם כל כך מהר וכך גם תחום המיסים. זה בהחלט נושא ששווה בדיקה מעמיקה.

היי
אני לקוח של משרדי רואי חשבון בארץ ובחו"ל במשך 30 שנים, המצב היום טוב יותר, הכלכלה הרבה יותר
חזקה ומפותחת, יש הרבה יותר חברות, יש את תעשיית ההייטק שלא הייתה קיימת בזמנו,
באמצעות האינטרנט קל יותר לעסקים לגדול תוך פעילות אונליין מקומית או גלובלית ולהפוך לחברות........

במהלך השנים רואי חשבון שכירים שליוו אותי במשרדי רואה החשבון פרסו כנפיים ופתחו משרדים עצמאיים,
מדובר בתהליך שלוקח זמן, תחרות תמיד הייתה ותהיה, בכלל קושי, תחרות ותנאים משתנים יש לכל בעל עסק.

עצמאי בכל תחום צריך ביטחון וגישה חיובי, אך כדי להצליח בגדול אתה צריך להביא משהו מיוחד,
מוטב שתתמקד בזה ולא בדיבורים מורידים :)

תודה לכולם על התגובות , מזל שהפורום הזה ואתם קיימים !

שמתי לב שיש מלא אקסטרות בתחום הזה , אפשר גם לתת יעןץ עסקי ולבנות תוכניות עסקיות ותמיד להתפתח לעוד מימדים כי הידע של הרואה חשבון עצום זה הכל תלוי בו לאן הוא מנווט אותו
אני עובד במקביל מול כמה רו"ח מצוינים ומתייעץ איתם לעתים קרובות, בנושאים מקצועים.

במה שנוגע לייעוץ עסקי, מניסיוני, רו"ח הם ממש לא הכתובת.

בהתחלה היו לנו כמה שיחות בנושא אבל מהר מאוד שמתי לב שהם לא מכירים לעומק את התחום המקצועי שלי. כל העצות שלהם היו מאוד כלליות וכוללניות, שלא חידשו לי הרבה מצד אחד ומצד שני יכלו גם להזיק. לכן לי לא ברור איך רו"ח יכול להכיר לעומק תחום שהוא לא התחום המקצועי שלו, ועוד ברמה שהוא יוכל לתת ייעוץ עסקי לאחרים.

לכן בעיני הערך של רו"ח טוב הוא לא ב"אקסטרות" מתחומים שונים ומשונים אלא בהיותו איש מקצוע מעולה, קפדן ובעיקר זמין לענות למיילים/טלפונים שלי.

אני עובד במקביל מול כמה רו"ח מצוינים ומתייעץ איתם לעתים קרובות, בנושאים מקצועים.

במה שנוגע לייעוץ עסקי, מניסיוני, רו"ח הם ממש לא הכתובת.

בהתחלה היו לנו כמה שיחות בנושא אבל מהר מאוד שמתי לב שהם לא מכירים לעומק את התחום המקצועי שלי. כל העצות שלהם היו מאוד כלליות וכוללניות, שלא חידשו לי הרבה מצד אחד ומצד שני יכלו גם להזיק. לכן לי לא ברור איך רו"ח יכול להכיר לעומק תחום שהוא לא התחום המקצועי שלו, ועוד ברמה שהוא יוכל לתת ייעוץ עסקי לאחרים.

לכן בעיני הערך של רו"ח טוב הוא לא ב"אקסטרות" מתחומים שונים ומשונים אלא בהיותו איש מקצוע מעולה, קפדן ובעיקר זמין לענות למיילים/טלפונים שלי.
אז מה זה לדעתך יועץ עסקי טוב ? אם הוא לא בא מהתחום שלך

אז מה זה לדעתך יועץ עסקי טוב ? אם הוא לא בא מהתחום שלך
אשאל הפוך.

מה זה עבורך יועץ עסקי טוב? ויועץ עסקי בכלל?

נניח יש לי עסק של הפקת תערוכות במוזיאונים.

אם (שוב) נניח היית רו"ח שמתמחה במפיקי תערוכות במוזיאונים ואלה מרבית הלקוחות שלך, זה סיפור אחר. מאוד הייתי שמח לקבל ממך ייעוץ, מתוך הראייה הרוחבית שלך בהתנהלות עסקים בנישה הזאת. אבל אם זה לא המצב, מה אתה יודע על הביזנס הזה? מה הייעוץ שתתן לי?

אשאל הפוך.

מה זה עבורך יועץ עסקי טוב? ויועץ עסקי בכלל?

נניח יש לי עסק של הפקת תערוכות במוזיאונים.

אם (שוב) נניח היית רו"ח שמתמחה במפיקי תערוכות במוזיאונים ואלה מרבית הלקוחות שלך, זה סיפור אחר. מאוד הייתי שמח לקבל ממך ייעוץ, מתוך הראייה הרוחבית שלך בהתנהלות עסקים בנישה הזאת. אבל אם זה לא המצב, מה אתה יודע על הביזנס הזה? מה הייעוץ שתתן לי?
אענה לך בכללי ? בתור בחור שהוא שנה א במנהל עסקים וחשבונאות ?

אקח על עצמי פרויקט ללמוד את התחום בזמן x שהקצבתי לעצמי, ואתחיל לעשות סבב של המתחרים כדי לראות בעין שלי מה אפשר לשפר ויזואלית ומבחינת תמחור מיתוג וכל הנושא החיצוני בעסק . אני אסתכל על הדוחות של העסק שאני אמור להבין בהם ולדעת להסיק את המסקנות שלי לראות שבכלל הכל עובד מהבחינה הפיננסית נכון אם התמחור מדויק עלות ספקים ואיפה אפשר לקצץ איפה אפשר להוסיף אני מאמין בכללי שאם העסק מתנהל נכון כספית ועושה הכל כמו שצריך בנושא הזה אז כאן הערך מוסף של רואה חשבוו אפסי . מה שכן אני אישית אדם יצירתי והייתי מנסה לחשוב מה לשפר מהראיית מבט שלי כי אני מאמין שכל עוד העסק עונה על צורך מסוים והמודל העסקי נכון ותקין ורווחי זה נטו משחק של לשווק את עצמך הכי טוב שאפשר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
דנילה רואה חשבון להגשת דוח מס לרשויות המס האמריקאיות מיסים 17
I כמה מרוויח רואה חשבון/עורך דין? התפתחות אישית 0
W רואה חשבון ב icount מיסים 0
Y איך בחרתם רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ? שוק ההון 1
Y איך אני מוצא רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ?(על מה צריך לשים דגש) פוסטים מאיכות נמוכה 7
N איך עובדים עם רואה חשבון מיסים 3
the_newbie [בקשה] המלצה ליועץ מס \ רואה חשבון המתמחה ברילוקיישן מיסים 5
I חוקים ומיסוי - חייב רואה חשבון? מיסים 1
פנטום עלות רואה חשבון על דיווח שנתי למס הכנסה מיסים 14
א המלצה על רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 3
F ראיית חשבון מבלי להיות רואה חשבון פוסטים מאיכות נמוכה 5
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
A המלצה על רואה חשבון מיסים 2
ס עבודה של רואה חשבון - מתעניין בלימודים התפתחות אישית 15
F רואה חשבון שמחליט לפתוח עסק אוף טופיק 4
T האם כאזרח אני זכאי לסיוע של רואה חשבון ממשלתי בענייני מס? מיסים 6
א מחפש יועץ מס/רואה חשבון מיסים 0
I תלונה על רואה חשבון שלא התנהל בצורה תקינה צרכנות פיננסית 27
Mose רואה חשבון או הגשת דוח שנתי עצמאית מיסים 5
F מחפש יועץ מס \ רואה חשבון שמתמחה בהכנסה פאסיבית משכירות בחו"ל צרכנות פיננסית 1
ע עלויות רואה חשבון, עוסק פטור מיסים 14
1337justme אחריות של רואה חשבון בהגשת בקשה להחזר מס צרכנות פיננסית 6
C רואה חשבון מומלץ? צרכנות פיננסית 3
O המלצה ליועץ מס / רואה חשבון נדל"ן 0
מ החזר מס על רואה חשבון למס לארה"ב צרכנות פיננסית 7
פ פתיחת חשבון ב-IB והתייעצות עם רואה חשבון שוק ההון 25
Q מילוי דוח שנתי אישי עי רואה חשבון - דיבידנדים שוק ההון 2
ERE בלי ה E המלצה על רואה חשבון בעל רישיון בארה"ב (CPA) צרכנות פיננסית 1
CarpeDiem רואה חשבון מומלץ לעוסק מורשה? צרכנות פיננסית 3
ברק א. שכר יעוץ והגשת דוח שנתי אצל רואה חשבון או יועץ מס צרכנות פיננסית 9
daat99 יועץ מס/רואה חשבון צרכנות פיננסית 25
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
S כשאתה רואה כותרת : "ירידות חדות בנעילה בבורסת ת"א: מדד הבנקים צנח ב-7.2%" אוף טופיק 1
B עזרה טכנית ל-NOOB: מה אני רואה? שוק ההון 2
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
J ברוקר ישראלי שמציע תתי חשבון + שברי מניות + השקעה אוטומטית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ חשבון מסחר באינטראקטיב ברוקרס לאזרח אמריקאי מיסים 1
B ייעוץ על העברות כספים ופתיחת חשבון בנק ישראלי כתושב אמריקאי צרכנות פיננסית 3
י חשבון השקעות דרך הבנק vs חשבון השקעות דרך בית השקעות שוק ההון 32
I חשבון מסחר בשביל קטין מיסים 3
F טרום התמחות ראיית חשבון התפתחות אישית 1
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 21
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
I לימודי משפטים בנוסף לראיית חשבון התפתחות אישית 0
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Yuvalbuz3 הסבה ממדעי המחשב לראיית חשבון התפתחות אישית 17
X סגירת חשבון על ידי הברוקר הזר בחבילת global extrade בגלל חוסר פעילות בניירות ערך זרים. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N חשבון מסחר לילדים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6

נושאים דומים

Back
למעלה