• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קושי ברכישה דירה ראשונה עקב רישום דירה על שמי

דייר להשכיר

משתמש רשום
דירוג
2
היי חברים מה שלומכם
אני קורא ולומד מהקהילה המון, החלטתי לפתוח משתמש ולשתף בבעיה שיש לי בעניין רכישת דירה.
ספויילר, אבא שלי רשם דירה על שמי לפני יותר מ20 שנה.

אני בן 38, נשוי +4
גרים בשכירות בפריפריה, ומאוד מנוהלים ומחושבים כלכלית.

שנינו עובדים בתחום המחשבים, מרוויחים בסדר, מספיק כדי להשאיר בצד כל חודש כ3500 שח לאחר הוצאות, ועדיין להישאר בפלוס בעו"ש, שמושקעים בחשבון מסחר עצמאי (רוכש מדדי מניות מובילים באופן חודשי).
בנוסף לזה, קיימת קרן ביטחון בדמות קרן כספית ל3 חודשי הוצאות, וביטוחי חיים לנו, ובריאות מורחבים לכל המשפחה. אין תלונות ברוך ה'.
דירוג אשראי 985 כבר שנים. אין הלוואות, דואגים להפרש הכנסות/הוצאות חודשי מבוקר עם כמה שפחות הפתעות.

לפני 20+ שנה, אבא שלי, שכבר היו בבעלותו מס' דירות, רכש דירה על שמי כדי להימנע מתשלומי מס.
מעבר לזה שהדירה רשומה עלי, אני לא נהנה ממנה ולא אחראי על כלום בתחזוקה שלה.
כל הדירות מושכרות ומניבות לו הכנסה יפה.
בזמנו חשבתי שזה מעולה, עזרתי לו לשלם פחות, ומבחינתו הדירה תהיה שלי אחרי ה120 שלו. WIN WIN מה שנקרא.

אבל בשנים האחרונות אני מבין שהדירה הזו היא סוג של משקולת זהב, עול כלכלי.
אני לא זכאי להשתתף במחיר למשתכן ודומיהן, השתתפות הבנק במשכנתא מוגבלת ל50%, מה שאומר שאני צריך להביא הון עצמי גבוה יותר, וכמובן תוספת תשלום מס רכישה במידה וארכוש דירה כעת.
מעבר לנתונים היבשים, אני גם נכנס למחלוקות וריבים רגשיים עם אישתי, היא מאוד רוצה לקנות דירה אחרי שנים בשכירות, והנתונים הנ"ל לא מעודדים בלשון המעטה. ואני בהחלט יכול להבין אותה.

המחשבה הראשונה שלי הייתה לבקש מאבא שימכור את הדירה, כך שסכום מסוים יעביר אלינו ללקיחת משכנתא לדירה שלנו, היתר אצלו בהשקעותיו השונות, ובנוסף עד ה120 שלו, נשלם לו חודשית 80% משכר הדירה שהיה נוהג לקבל על הדירה כדי לא לפגוע ברמת החיים שהתרגל אליה.

כשהצבתי את העובדות בפני אבא שלי והרצון שלנו לממש את עצמנו בדיור, הוא הציע פתרונות בדמות 'בוא נעביר את הדירה על אחיך הצעיר', או 'בוא פשוט נחזיר את הדירה על שמי'. או במילים אחרות, אני לא רוצה למכור את הדירה.
הסברתי לו שזה לא כזה פשוט, המוסדות והבנקים בישראל לא מטומטמים, ומסתכלים גם על היסטוריה של בעלות, כך שאם נמכור/נעביר דירה בתוך המשפחה, ומיד לאחר מכן ניגש לקנות דירה באמתלת "חסר דירה" – תידלק נורה אדומה במערכות, ויכולות לעורר שאלות מהותיות וחשדות להונאה במס.
בנוסף, יש תקופות צינון שאני צריך לעבור שאחשב חסר דירה לפני שאוכל לקבל מימון 75% למשכנתא או לפני שאוכל להשתתף בתוכניות המחיר למשתכן. ומעבר לזה, לגלגל את העול הזה על אחי הצעיר יציב אותו בדיוק בבעיה שלי בעוד שנתיים שלוש.

מה שנקרא, אין איך לקדם את הסיפור.
אבא שלי שלח אותי לעו"ד שהוא מכיר, שכמובן הציע לנו עוד טריקים, הפעם שנעשה הסכם ממון כך שאישתי תיחשב חסרת דירה ואז נוכל לרשום את הדירה על שמה.
לא רוצה ללכת בכיוון הזה בכלל, מוסרית לא.
וגם אילו הייתי פחות מוסרי, תידלקנה מספיק נורות אדומות אם יבוצע הסכם ממון לפני רכישת דירה על שמה.

---
בקיצור, אני מרגיש חבוט מכל הכיוונים

לא אשקר, יש פה סוג של כפיות טובה מסוימת מצידי. אני מניח שאין הרבה הזוכים לקבל דירה מהוריהם בלי שהתאמצו שקל בשבילה, אבל בשקלול הנתונים הכלכליים והרגשיים אני חושב שאני בהפסד.
מרגיש שאם הדירה לא הייתה רשומה על שמי, עם הניהול הכלכלי שלנו בשנים האחרונות, והשתתפות בתוכנית כזו או אחרת, היינו מצליחים לקנות דירה בעצמנו.

עם כל זה, אני עדיין מחויב בכבוד הוריי.
אני לא מתכוון לפוצץ שום קשר משפחתי בגלל כסף. אני מסתכל על ההישגים שלנו כמשפחה כיום, ואני יודע להעריך את זה היטב, אין תלונות, אבל כמובן בשאיפה ליותר כל הזמן. אז כרגע אנחנו בציפייה להגדיל את ההכנסות שלנו, הן בעבודה, הן בשוק ההון ואולי בהלוואות אם נצטרך, גם מהמשפחה. ואולי גם לשינוי בעמדת אבא שלי ולמכור את הדירה.

רק רציתי לוודא שאני יודע מה הקלפים שיש לי ביד כרגע, בהינתן המצב הנוכחי:
-לגייס את כל ההון העצמי הנדרש (כ-50% לפחות)
-לקחת את יתרת המימון כמשכנתא רגילה
-לשלם את מס הרכישה בהתאם
פיספסתי משהו?

ולסיום, אם יש כאן הורים שמתכננים לקנות דירה על שם ילדיהם, בבקשה לא.
החיים עפים ברגע, מה שנראה מהלך נכון כלכלית לכם בנקודת זמן מסוים, עלול להתגלגל לבעיה כלכלית ואישית של ילדכם מול בן/בת זוג שנים לאחר מכן.

למה לא לקחת משכנתא כנגד הדירה הקיימת כדי לרכוש דירה חדשה?

אחרי שביצעתם הונאה של המדינה וגנבתם כסף מהמדינה (ובעצם מכל אזרחיה), אתה בא לפה ומבקש עצות איך להמשיך עם ההונאה?
אני לא רואה פה הונאה. המדינה לא דורשת מבחני בעלות על דירה אלא רק מבחן רישום בעלות ולכן זה אחד מני תחכומי מס רבים וממש לא עבירה.
אגב, אם היו מבחני בעלות על דירה מעבר לרישום, מצבו של פות"ש היה טוב כי הוא לא "באמת" הבעלים.

הסברתי לו שזה לא כזה פשוט, המוסדות והבנקים בישראל לא מטומטמים, ומסתכלים גם על היסטוריה של בעלות, כך שאם נמכור/נעביר דירה בתוך המשפחה, ומיד לאחר מכן ניגש לקנות דירה באמתלת "חסר דירה" – תידלק נורה אדומה במערכות, ויכולות לעורר שאלות מהותיות וחשדות להונאה במס.
אין אם זה כל בעיה, זוהי פרקטיקה נפוצה.

מה שנקרא, אין איך לקדם את הסיפור.
זה לא מדויק. כמובן שאם נשים את ההשלכות על יחסי המשפחה שלך הצידה, הדירה רשומה על שמך. כלומר אתה בעל הדירה ורק אתה מחליט אם, מתי ולמי למכור. בסופו של דבר ההשלכות המשפטיות הן עליך ולא על אבא שלך.

מן הסתם אני מבין שאתה לא רוצה לפגוע באבא שלך כלכלית ולא להעכיר את היחסים, אז כמובן שאתה יכול לתת לו במתנה את התמורה של הדירה (או חלק מהתמורה).

אני לא יועץ ולא ממליץ.

אין אם זה כל בעיה, זוהי פרקטיקה נפוצה.
מס הכנסה חושב אחרת לאחרונה ויש לו בדיקות פשטות להוכיח כמו למי נכנסו כספי השכירות.
הרי האבא בחר לרשום על שם הבן להימנע ממיסים ברכישה ובמכירה ולבנות מצג שהנכס לא שלו...אך השכירות מועברת לחשבונו...
ומימון הנכס מכיסו.
הכיצד יטען מתנה לבנו אם בשכירות נכנסת לאבא?!

נערך לאחרונה ב:
אני לא רואה פה הונאה. המדינה לא דורשת מבחני בעלות על דירה אלא רק מבחן רישום בעלות ולכן זה אחד מני תחכומי מס רבים וממש לא עבירה.
אגב, אם היו מבחני בעלות על דירה מעבר לרישום, מצבו של פות"ש היה טוב כי הוא לא "באמת" הבעלים.
מה?
הונאה במס רכישה;
הונאה במס על השכירות.

יש את הסיפור שהתפרסם של "הדר מוכתר" לפני הבחירות האחרונות, שהוא ממש זהה למה שמדובר כאן.

פיספסתי משהו?
אם אבא שלך לא רוצה למכור, לפחות שיממן לך את ההפרשים (בין אחוז המשכנתא שרצית לקחת לבין מה שאתה יכול בפועל, וגם הפרשי מס רכישה).
אגב, זוג חברים שלי קנה בזמנו 3 דירות ע"ש כל אחד מהילדים. כשהבכורה הודיעה שהיא מתכוונת להתחתן, הם מכרו את הדירה על שמה כדי שיהיה לה דף חלק.

זה לא מדויק. כמובן שאם נשים את ההשלכות על יחסי המשפחה שלך הצידה, הדירה רשומה על שמך. כלומר אתה בעל הדירה ורק אתה מחליט אם, מתי ולמי למכור. בסופו של דבר ההשלכות המשפטיות הן עליך ולא על אבא שלך.
זה להיכנס חזיתית באבא ולדעתי רעיון גרוע.

אני לא מכיר את התחום, אני כן חושב שחשוב שתגיעו פה להסדר שירצה את כולם וישמור על קשרים טובים.

אופציה נוספת שאולי יכולה להיות על השולחן - שהאבא ייתן לכם הלוואה ו/או מתנה כך שכלכלית זה יפצה אותכם על הקושי הכלכלי שנגרם (אבל מן הסתם לא להציג את זה כ"אבא אתה חייב לפצות אותי!!!!")

פיספסתי משהו?
אתה שוכח שיש לך דירה על שמך שאני גם מניח שנקייה ממשכנתא עם חוזה שכירות מכניס

כלומר אתה יכול מחר ללכת לבנק לקחת משכנתא על דירה שניה
אבל למשכן את 2 הדירות ובעצם להוריד משמעותית את אחוז של ההלוואה
נניח כל דירה שווה 2 מיליון ואתה צריך 1.5 מליון משכנתא במקום 75 אחוז על דירה אחת
תיקח 37 אחוז על 2 הדירות

בנוסף תכניס להכנסות שלך שתבוא לקחת את המשכנתא כמובן גם את ההכנסה משכר הדירה של אותו הדירה
ואז גם האחוז שתצטרך להחזיר מההכנסה החודשית שלך יקטן

מניח שעם כל אלה ואולי גם מסלול פיתוי כזה או אחר כי בהחלט יש לך אפשרות לזה עכשיו
תוכל לקבל תנאים אפילו יותר טובים ממשכנתא לדירה ראשונה

בלי קשר לזה אם תרצה לפטור את הבעיה הזאת , אתה יכול לתת את הדירה במתנה ללא תמורה לאבא שלך ואז בעצם זה יעבור עליו במיסוי מינימלי. ואז תיהיה זכאי כל מה שתרצה

אם זאת דעתי לפחות שזה יכניס אותך לבעיות אחרות עם המשפחה המורחבת כי אני מניח שגם לאחים שלך יש דירות על שמם באותו אופן וב120 תצטרך אולי להתבסס על טוב ליבם שיסכימו לך לקבל גם דירה מהירושה
וגם אם הכל טוב היום זה יכול בכלל להיות בדור הילדים שלך וזה פתח פשוט לעכירות וריבים במשפחה

דעתי דווקא שהמהלך של אבא שלך מאוד טוב במחשב ארוכת טווח לקראת ה120 ובעצם מבטיח שכל ילד שלו יקבל ירושה מכובדת ללא קשר למה יקרה בעתיד

הכי פשוט בעולם: חכה קצת שהבן הבכור שלך יגיע לגיל 18 ואז תעביר אליו את הבעלות על הדירה. הדירה נשארת במשפחה, אבא שלך ממשיך כרגיל, ואתה פנוי לקנות דירה ראשונה בשביל שהאישה תהיה מרוצה

מה?
הונאה במס רכישה;
הונאה במס על השכירות.

יש את הסיפור שהתפרסם של "הדר מוכתר" לפני הבחירות האחרונות, שהוא ממש זהה למה שמדובר כאן.
זה לא בדיוק אותו הדבר
זה לא הברחת מס
האבא באמת קנה את הדירה לטובת הבן
היא הרי תישאר שלו תמיד גם אחרי ה120 של האב

זה פשוט דרך מעולה להבטיח חלוקת ירושה בצורה בטוח ולמנוע מריבות על צוואה עתידית (ככל שצוואה תיהיה יותר גדולה כך הסיכוי לריבים משפטים וקרעים במשפחה)

הבן נהנה גם מהדירה וגם מעליית הערך שלה

האב לוקח את כספי השכירות לטובת תחזוקת הדירה ואולי תשלום משכנתא עליה

נכון שאם הוא האב לוקח לכיסו כספים מעבר לזה אז יש פה באמת איזה שהיא בעיתיות (בעיקר עם המס שכנראה לא משלמים עבור השכירות)
אבל מניח שאותו אב כן עוזר לבן כספית בצורה כזו או אחרת בשוטף אז אפשר לטעון שזה מתקזז

אני אישית גם מתכנן משהו בסגנון לילדים שלי שיגדלו בשביל להימנע מצוואה
אבל מקווה שאצליח ללמד אותם מספיק טוב עד אז ופשוט לתת להם תיק מניות במקום כל אחד על שמו

הפתרון של "יש לך דירה, תמכור אותה" הוא שליפה מהמותן מבלי להתחשב באמת במציאות.
הדירה רשומה על שמו, אבל בפועל הוא לא שילם עליה שקל. זו לא מתנה מההורים לילד בן 18, אלא פרקטיקה ידועה ל"תכנון מס" וכנראה לא הכי חוקית כיוון שהילד הוא לא באמת הבעלים של הדירה ולא נהנה מהתשואה.

הפתרון הצודק הוא שהאב יכיר בעובדה שהחיסכון שלו עולה הרבה מאוד כסף ולחץ נפשי לילד ומשפחתו ויפנה קצת מהמשאבים שחסך לפיצוי הנזק הכלכלי, בהנחה שיש לאב הון זמין של כמה מאות אלפים, או שימכור את הדירה וישחרר את הבן מהעול הזה (הפתרון האופטימלי).
הפתרון של עורך הדין, הסכם ממון ושהדירה החדשה תירשם על שם האישה, נראה לי קצת מאוחר לביצוע כיוון שאתם כבר נשואים ולכן חצי מהדירה כנראה כבר שייכת לה בתיאוריה, אבל אם עורך הדין יכול לעשות אקרובטיקה כזו באופן חוקי, אז כנראה שזה פתרון לגיטימי, מה לא מוסרי פה? לבעל יש דירה על שמו, ששייכת רק לו, ולאישה יש דירה על שמה שמגוררת בה עם משפחתה, מוסרי לגמרי.
שמעתי גם על זוגות שהתגרשו "על הנייר" כדי להתחמק ממס, זה כבר לא מוסרי וגובל בהונאה.
מצד שני, אם אין הסכם ממון, במקרה חלילה שהזוג יתגרש חצי מהדירה תעבור לאישה, והיא תוכל לממש את החלק שלה על אפו ועל חמתו של האב.
רישום דירה פיקטיבי על שם הילד יוצר הרבה מאוד בעיות.

אני אישית גם מתכנן משהו בסגנון לילדים שלי שיגדלו בשביל להימנע מצוואה
אבל מקווה שאצליח ללמד אותם מספיק טוב עד אז ופשוט לתת להם תיק מניות במקום כל אחד על שמו
אני אוהב את הרעיון הכללי, אבל לדעתי צריך לשים לב פה למקרי קצה כמו גירושים של הילד, שיתוף/מגורים של הנכס עם האישה, פטירה חלילה של הילד כשהוא נשוי. . .

נראה לי קצת מאוחר לביצוע כיוון שאתם כבר נשואים ולכן חצי מהדירה כנראה כבר שייכת לה בתיאוריה
לא בטוח, אם הדירה נקנתה לפני הנישואים והאישה לא הייתה מעורבת בדירה,
יכול להיות שזה נחשב 100% של הבעל.

צריך לברר את זה

זה לא בדיוק אותו הדבר
זה בדיוק אותו דבר.
הדירה נקנתה על ידי האב, זכויות השכירות בדירה הן של האב, והזכות למכור את הדירה לפי המסופר היא גם של האב (בפועל).
להגיד אחרי 120, זה לא רלוונטי

בקיצור מדובר כאן בהונאה והעלמת מס
הדיון הזה לא אמור להיות כאן בפורום
@הסולידית

זה לא בדיוק אותו הדבר
זה בדיוק אותו הדבר
זה פשוט דרך מעולה להבטיח חלוקת ירושה בצורה בטוח ולמנוע מריבות על צוואה עתידית
וגם זו דרך די גרועה בעיניי. לכל דירה יש שווי אחר

לפות״ש - מעבר לזה שזה לא חוקי, נשמע שאבא שלך (שהיו לו כבר כמה דירות לפני יותר מ20 שנה) צריך לדעת לשחרר. מה זה המיקסום המוגזם הזה, ועוד מול בני משפחה. וגם זה יוצר מצב לא נעים בכלל מול אשתך. מה כל כך מפריע לו למכור את הדירה ולקבל את הכסף?
ואני לא יודע אם מי שהציע לך שהילד יחכה לגיל 18 ציני או לא, אם לא זו הזיה מוחלטת. ממליץ לכולם לנסות להנות מחיים ולא רק לחשוב על הטבות מס, בייחוד כשאתם עוברים על החוקים

דרך אגב , הדירה על שם פות״ש ומושכרת. זה לא אומר בעצם שמבחינת מס הכנסה זו הכנסה נוספת שלו ? ואם שכר הדירה גבוה מ 5000 או משהו כזה אזי הוא בעצם מעלים הכנסות מבחינתם ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יכול להיות שזה נחשב 100% של הבעל.

צריך לברר את זה
אכן צודק.
על מנת לקבל חצי מהדירה בזמן גירושין, האישה צריכה להוכיח שקיימת "חזקת שיתוף" ושניהם נהנו מהדירה בזמן שהיו נשואים.
במקרה הזה, גם אם אין הסכם ממון, לאישה יהיה קשה להראות שהיא זכאית לחצי מהדירה, ולכן לא תוכל לדרוש חצי ממנה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
א קושי במשיכת כספים מברוקר זר לחשבון הבנק !!! שוק ההון 75
D קושי בניהול אלוקציה ואיזון תיק לאורך זמן שוק ההון 4
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
לב מישקין קושי בעבודה עם קולגה - אשמח לתובנות אוף טופיק 32
N IRA - איחוד קרנות השתלמות וקופות גמל - קושי במעקב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
F רואה חשבון עצמאי - קושי במציאת לקוחות אוף טופיק 15
י קושי במילוי טופס 1325 - שער דולר מיסים 25
Oracle קושי במציאת שוכרים לנדל"ן מסחרי נדל"ן 5
R קושי בחלוקת התיק שוק ההון 25
G קושי רב במציאת עבודה אוף טופיק 17
R קושי במציאת עבודה? השוק משתנה? התפתחות אישית 22
D קושי במעקב אחרי שהוצאות שנובע ממועדי חיוב לא מסודרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
M קושי שנתקעתי עם אתר stubhub אוף טופיק 1
N קושי טכני ברכישת IWDA דרך IB שוק ההון 11
C האם קיים קושי להשכיר לפנסיונר מבוגר מאוד? נדל"ן 37
M מעט קושי בניוד קרן ההשתלמות שוק ההון 10
ת השקעה ראשונה - קושי בלחצות את הגשר הראשון שוק ההון 13
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
A יתרונות של עסק על פני אדם פרטי ברכישה ומכירת נדלן נדל"ן 6
bobby Stop Limit ברכישה (בנק מזרחי) שוק ההון 4
Y ביטוח דירה פעם ראשונה (דירת קבלן, משתכן) איך לא לעשות טעויות שיעלו לי ביוקר? צרכנות פיננסית 11
M דירה למגורים- השוואת עסקאות 38/2 נדל"ן 6
ה המלצה על עו"ד לתביעת פיצוי על איחור במסירת דירה נדל"ן 6
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
D התלבטות לגבי הגרלת דירה בהנחה יוני 26 נדל"ן 1
ס החזר מס באמצעות אלפי על משכורת, הכנסה חדשה משכר דירה מיסים 8
ק ליקויים חמורים לפני מסירת דירה נדל"ן 12
L בעיה עם בעלת דירה חדשה נדל"ן 32
אדריאן הלוואת גישור לצורך רכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 3
B איפה הכי זול לשכור דירה חדשה בארץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
C אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר נדל"ן 7
ori_ סיוע בשכר דירה נדל"ן 36