• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

IRA - איחוד קרנות השתלמות וקופות גמל - קושי במעקב

• פותח הנושא פותח הנושא nobody
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nobody

משתמש רגיל
דירוג
85
שלום,
לאחרונה (כמעט) השלמתי מעבר של כל קופות הגמל שלי (אין לי קרן פנסיה) וקרנות ההשתלמות שלי ל IRA.
מספר שאלות:
1. אחת מקרנות ההשתלמות שלי, חייבת במס - ז"א, המעסיק הפקיד לי (לבקשתי) מעל לתקרת הפטור ממס עבור קרן השתלמות.
בעת המעבר ל IRA כל הקרנות השתלמות אוחדו לחשבון אחד בבנק מזרחי, אני לא אוהב את זה, כי קצת מקשה עליי בחישוב של כמה כסף יש לי בקרן השתלמות.
האם יש דרך להתגבר על זה, למשל, למשוך את הקרן שחייבת במס, כך שכל הסכום שישאר יהיה פטור ממס? לחלופין, איך אדע שלא יגבו ממני מס יותר ממה שאני חייב, אם אמשוך בעוד מספר רב של שנים (כי הכסף כבר לא "צבוע" לפחות מבחינתי)?
2. אחת מקופות גמל היא קופה במעמד עצמאי, כלומר, ההורים שלי פתחו לי את הקופ"ג בגיל קטן ואני יכול למשוך אותה בכל זמן עם פטור מלא ממס. שאר הקופות, הם קופות במעמד שכיר.
בעת המעבר ל IRA, הקופה במעמד עצמאי התערבבה עם קופות הגמל במעמד שכיר.
שוב, מפריע לי הערבוב, כי בעצם אני לא יודע כמה כסף זמין לי למשיכה מיידית (חלק מהכסף אוכל למשוך רק בפרישה וחלק יכול באופן מיידי).
בנוסף, למיטב ידיעתי אין מיסוי על קופות הגמל במעמד שכיר (בעת פרישה), האם אני צודק?
3. האם יש משהו שעליי לעשות כעת, על מנת שאוכל לחשב את המס החייב, בעת פרישה (למרות הערבוב שנוצר)?

מסקנה שלי מעניין ה IRA, יש קופות שעדיף לא לנייד, לצורך מעקב נח יותר, אבל אולי אני טועה ויש דרך לעקוב.

נערך לאחרונה ב:
האם יש דרך להתגבר על זה, למשל, למשוך את הקרן שחייבת במס, כך שכל הסכום שישאר יהיה פטור ממס?
כן, אפשר למשוך את החלק החייב מאותה קופה.

לחלופין, איך אדע שלא יגבו ממני מס יותר ממה שאני חייב, אם אמשוך בעוד מספר רב של שנים (כי הכסף כבר לא "צבוע" לפחות מבחינתי)?
הוא עדיין צבוע. המעבר ל IRA לא שינה את זה
אם אתה רוצה אתה יכול לעקוב אחרי זה בעצמך או לסמוך על החברה שתעשה את החישוב הנכון (ואין סיבה שהיא לא תחשב נכון).

שוב, מפריע לי הערבוב, כי בעצם אני לא יודע כמה כסף זמין לי למשיכה מיידית (חלק מהכסף אוכל למשוך רק בפרישה וחלק יכול באופן מיידי).
הערבוב הוא רק בחשבון המסחר.
קופות הגמל עצמן עדיין נפרדות ובדוחות של הגמל אתה תראה את הנתונים של כל קופה בנפרד.

בנוסף, למיטב ידיעתי אין מיסוי על קופות הגמל במעמד שכיר (בעת פרישה), האם אני צודק?
לא.
יש מיסוי מסובך. בגדול יש תקרה מסויימת של קצבה שעד אליה יש פטור ממס, ומה שמעל נחשב הכנסה רגילה וממוסה לפי מדרגות המס הרגילות.

מסקנה שלי מעניין ה IRA, יש קופות שעדיף לא לנייד, לצורך מעקב נח יותר, אבל אולי אני טועה ויש דרך לעקוב.
כמו שאמרתי, אין שום בעיה לעקוב.
האיחוד הוא רק בחשבון המסחר ולא בקופות עצמן.

הערבוב הוא רק בחשבון המסחר.
קופות הגמל עצמן עדיין נפרדות ובדוחות של הגמל אתה תראה את הנתונים של כל קופה בנפרד.
לא הבנתי את התשובה, ביצעתי ניוד של קופות הגמל לחשבון מסחר IRA בבנק מזרחי.
מי יספק את הדוחות של הגמל? בנק מזרחי או הקופות הישנות? (מבחינתי אין לי יותר קופות גמל).

מי יספק את הדוחות של הגמל? בנק מזרחי או הקופות הישנות? (מבחינתי אין לי יותר קופות גמל).
קופת הגמל. בנק מזרחי הוא רק חשבון המסחר, עדיין יש לך קופת גמל שמנהלת את הכספים.

קופת הגמל. בנק מזרחי הוא רק חשבון המסחר, עדיין יש לך קופת גמל שמנהלת את הכספים.
ובקרן ההשתלמות אותו סיפור? כלומר, אם יש לי קרן השתלמות אחת שחייבת במס (הפקדות מעבר לתקרת הפטור), גם אוכל לעקוב אחריה פרטנית?
לפי התשובה של roneng, נשמע שבקרן השתלמות זה לא אפשרי.

ובקרן ההשתלמות אותו סיפור? כלומר, אם יש לי קרן השתלמות אחת שחייבת במס (הפקדות מעבר לתקרת הפטור), גם אוכל לעקוב אחריה פרטנית?
לפי התשובה של roneng, נשמע שבקרן השתלמות זה לא אפשרי.
אתה יכול לבקש מהקרן דו"ח שמראה כמה מהצבירה חייב במס וכמה פטור.

כן.
לא רק שבדוחות של הקה"ש כל קופה תופיע בנפרד, הם גם רושמים לך מה הצביעה (איזה חלק מהקופסה חייב ואיזה לא) בעל קופה.
לפי התשובה של roneng, נשמע שבקרן השתלמות זה לא אפשרי
איפה אמרתי שזה לא אפשרי?

איפה אמרתי שזה לא אפשרי?
לא אמרת, ככה הבנתי (בצורה שגויה), חשבתי שאין לי מידע לגבי הקופות בעקבות האיחוד לחשבון מסחר אחד (עד לשלב המכירה/משיכה).

לא אמרת, ככה הבנתי (בצורה שגויה), חשבתי שאין לי מידע לגבי הקופות בעקבות האיחוד לחשבון מסחר אחד (עד לשלב המכירה/משיכה).
כמו שאמרתי, האיחוד הוא רק בחשבון המסחר.
בחברת הגמל המידע על הקופות השונות (גם קופות הגמל וגם ההשתלמות) נשמר, והם עוקבים אחריו ושולחים לך דוחות לכל קופה בנפרד.

בלת"ק, אתה יכול גם לנייד קופה/ות ספציפית לבית השקעות אחר (שמציע ira או לא)

כמו שאמרתי, האיחוד הוא רק בחשבון המסחר.
בחברת הגמל המידע על הקופות השונות (גם קופות הגמל וגם ההשתלמות) נשמר, והם עוקבים אחריו ושולחים לך דוחות לכל קופה בנפרד.
אם היו לי שני קופות גמל שהעברתי ל IRA ואז קניתי בחצי מהסכום ב IRA, מחקה מדד סנופי ובחצי השני מחקה מדד עולמי.
מה אראה בדוח של הקופות גמל?
מנחש שכל קופה תושקע 50% סנופי ו 50% מדד עולמי, האם אני צודק?

מה אראה בדוח של הקופות גמל?
את התשואה הממוצעת של ההשקעה מחולקת לתיקים השונים לפי הגודל.
כלומר אם סה״כ חשבון ההשקעות עשה 5% תשואה בתקופה מסויימת אז כל קופה תרשום תשואה של 5% על הנכסים שלה בתקופה הזאת (כאשר כל חלק צבוע עושה 5% בעצמו).

מנחש שכל קופה תושקע 50% סנופי ו 50% מדד עולמי, האם אני צודק?
את זה לא ראה בדוח, כמו שאתה לא רואה בדוח את פירוט ההשקעות במסלול מנוהל (אלא רק את שם המסלול)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע איחוד קרנות השתלמות ב-IRA שוק ההון 2
א תושב חוץ ארה"ב קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
B עקיפת מגבלת 10% אחזקה בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
NeonDrift מתלבט האם לעביר את הפנסיה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E חוקי? מיטב IRA חוסמת בחירת חבר בורסה שונה ממיטב טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R קרן השתלמות חייבת במס - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L מעבר ל IRA אקטיון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E העתיד של IRA בישראל שוק ההון 91
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א מעבר ברוקרים ב IRA- דרך גלובלנט צרכנות פיננסית 0
G האם יש סכנה לאבדן זכויות במעבר מביטוח מנהלים ל-IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Eugene200 תובנות ממעבר ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א IRA שוק ההון 4
I אני מצטרף לקה״ש ira, האם לסגור את חשבון המסחר הישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S ניכוי מס דיבידנדים של חברה ישראלית בקרן מחקה ישראלית וב IRA ישראלי מיסים 9
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קה״ש IRA ורילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
ד קופת גמל IRA בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
M דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA שוק ההון 0
אדריאן מסלולי IRA בפנסיה\גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U השתלמות ira עם פחות הקפדה על מגבלות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
O ירושה של קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
B הבנה טכנית ב ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
כ מס על הפקדות בקרן השתלמות מעל לתקרת הפטור - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
C קופת גמל IRA בפרישה ומשיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
CoinCollector דילמה בהשקעה בהשתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Echelon יתרות שגויות בקופ"ג בניהול אישי (IRA) במיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ב קרנות נאמנות ישראליות מחקות בחשבון IRA שוק ההון 14
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S האם מדד חלקי סקטוריאלי של סנופי נחשב מדד מבחינת גמל IRA? שוק ההון 1
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
algo.il הלוואה כנגד קה"ש, חסכון פנסיוני או IRA והלוואה מהבנק. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R איך מאזנים קרן השתלמות IRA כשאין הפקדות? שוק ההון 6
R גלובלנט - האם בטוח לפתוח שם חשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 72
S 1099div בחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31

נושאים דומים

Back
למעלה