• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם קיים קושי להשכיר לפנסיונר מבוגר מאוד?

• פותח הנושא פותח הנושא cmokemtl
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

cmokemtl

משתמש סולידי
דירוג
24
אני משכיר קבוע עם סטודנטים וצעירים (בגלל האזור בארץ) וקרה שיש לי שוכר פוטנציאלי שעבר את גיל ה-80. הילדים שלו יהיו הערבים לחוזה השכירות שלו והוא מקבל קצבת זיקנה.

אין לי נסיון עם הדמוגרפיה הזו ועולות לי כמה תהיות לגבי הדמוגרפיה אליה השוכר משתייך על סמך הכרות אישית עם אנשים בגילו.

יש כמה נקודות שמעלות אצלי דאגה.
  • התקשורת מולו ככל הנראה תהיה דרך הילדים שלו מה שיסתכם בטלפון שבור ובקושי לתאם דברים.
  • לא ברורה לי הליך פינוי של אדם בגילו במקרה של בעיות תשלום.
  • אני מעריך שהיכולת שלו לתחזק את הדירה תהיה פחותה מאדם צעיר.
  • קיימת תמיד האפשרות שחלילה יקרה לו משהו ואז לא ברור לי אם תהיה לי בכלל עילה לגבות ערבויות או שאני פשוט אתקע עם דירה באמצע חוזה בלי דייר.
מה דעתכם?

יש יתרון גדול לשוכר בגיל הזה אם הדירה מושכרת לטווח ארוך.
לגבי תחזוקה סביר שיתחזק לא פחות טוב מסטודנט.
לגבי פינוי באמצע החוזה אכן כדאי להבטיח את עצמך (למשל גביית חודש אחרון מראש).
ובכלל, לקשישים מספיק קשה והם מופלים מספיק גם בלי שלא ישכירו להן דירות (לא אתה כמובן)

יש יתרון גדול לשוכר בגיל הזה אם הדירה מושכרת לטווח ארוך.
מה בדיוק היתרון? הכוונה לזה שהוא לא יקום ויעזוב אחרי שנה?

ובכלל, לקשישים מספיק קשה והם מופלים מספיק גם בלי שלא ישכירו להן דירות (לא אתה כמובן)

חשבתי אולי פשוט להשכיר את הדירה לאחד הילדים שלו (על החוזה יהיה שם הפנסיונר ושם אחד הילדים שלו + פלוס ערב על החוזה בדמות הילד השני שלו) בדיוק כמו שמשכירים לזוג שהשם של שניהם בחוזה. כך שאת כל התקשורת, כולל הכספית (צ'קים על שם אחד הילדים) אבצע רק מול הילד שיכנס איתו לתוך החוזה.

מה בדיוק היתרון? הכוונה לזה שהוא לא יקום ויעזוב אחרי שנה?
כן. אם הדירה סבירה מבחינתו הוא יכול גם להשאר בה 120 שנים, מה שהרבה פחות סביר אצל סטודנט.
חשבתי אולי פשוט להשכיר את הדירה לאחד הילדים שלו (על החוזה יהיה שם הפנסיונר ושם אחד הילדים שלו
זה גם רעיון, אבל קח בחשבון שה"ילד" הופך לשוכר לכל דבר ועניין ותחשוב אם אתה מוכן שהוא יהיה הדייר שלך בכל מקרה נסיבות שיכולות לצוץ.

אולי פשוט להשכיר את הדירה לאחד הילדים שלו
עלול להיות בעיתי מבחינתו. יש סעיפים שמגדירים דברים אחרת לקשישים שחיים לבד, מבחינת זכויות ועזרה. גם אולי יש השלכות על ההנחה בארנונה אם הבן לכאורה גר איתו.
חוץ מזה הבן לא באמת גם בדירה.
לא הבנתי מה הבעיה עם ערבות של הילדים.

במקרה פטירה של השוכר, מסובך מבחינה משפטית להמשיך לחייב את היורשים בהמשך תשלום דמי השכירות. זאת כנראה אפילו אם הם לא מפנים את תכולת הדירה.

זה גם רעיון, אבל קח בחשבון שה"ילד" הופך לשוכר לכל דבר ועניין ותחשוב אם אתה מוכן שהוא יהיה הדייר שלך בכל מקרה נסיבות שיכולות לצוץ.
אני רואה פה רק יתרונות, מבחינתי יש כתובת צעירה, עם תלוש שכר שכל התקשורת היא מולו. מה החורים שאינ לא רואה?

לא הבנתי מה הבעיה עם ערבות של הילדים.
אני מעדיף שכל ההתנהלות שלי תהיה מול אדם צעיר ושכל האחריות של התקשורת תהיה מצד אותו אדם צעיר. במקרה של בעיות רפואיות או חלילה מוות יהיה לי הרבה יותר נוח להתנהל מול אחד הילדים שמחוייב לדירה באופן חוזי ולא רק כערב

רק לי יש בעיה עם השפה הזאת?
כי לי יש בעיה עם הסוציולוגיה שאתה משתייך אליה...
אני מסתכל על הנכס שלי כעל עסק שאני רוצה לראות רץ בצורה חלקה ויעילה (כמו שהוא רץ עד עכשיו). אני לא באה לפתור בעיות חברתיות ומנתח את הסיטואציה באופן לוגי בלבד.

במקרה פטירה של השוכר, מסובך מבחינה משפטית להמשיך לחייב את היורשים בהמשך תשלום דמי השכירות. זאת כנראה אפילו אם הם לא מפנים את תכולת הדירה.
מה באמת קורה במקרה כזה, האם החוזה מתבטל מידית?
זה מצב שאפשר לפטור על ידי השכרה ישירות (הוספה של שמו על החוזה) לאחד הילדים?

לחייב את היורשים
הם כאן בכובע של ערבים, לא של יורשים.
חוץ מזה לא מדובר על חוזה אחיד. אפשר להוסיף סעיפים שמתיחסים לחששות ספציפיים, ולהחתים אותם על הסעיפים האילו ספציפית כערבים.

רק לי יש בעיה עם השפה הזאת?
כי לי יש בעיה עם הסוציולוגיה שאתה משתייך אליה...
לא רק לך, אבל השאלה שלו משקפת מציאות קיימת.
עצוב, אבל פעם "זקנים" היתה מילה שמתארת את חכמי הקהילה בעם שלנו והיום זו לא בדיוק מילה עם קונוטציות חיוביות. יותר מכך, הקשישים לא נוכחים במרחב הציבורי ובדרך כלל מי שאין לו קשיש במשפחה לא פוגש קשישים חוץ מאשר בבית המרקחת.
עוד לא הגענו למצב של מדינות מערביות בהן קשישים פשוט מתים בבית כי אף אחד לא יודע ולא אכפת לו שהם שם, אבל נראה לי שאין ספק שמצב ומעמד הקשישים הדרדר אצלנו בעשורים האחרונים.
אגב, אחת הסיבות היא הטכנולוגיה - הקשיש הפך מהאדם שיודע הכי הרבה (גם אם חלה ירידה מסויימת ביכולת הקוגנטיבית) לזה שיודע הכי מעט בנושאים רבים.

אני רואה פה רק יתרונות, מבחינתי יש כתובת צעירה, עם תלוש שכר שכל התקשורת היא מולו. מה החורים שאינ לא רואה?
אין עם זה שום בעיה. רק קח בחשבון שזכותו לעבור לגור בדירה עם המשפחה, המאהבת או מי שבא לו.

הם כאן בכובע של ערבים, לא של יורשים.
חוץ מזה לא מדובר על חוזה אחיד. אפשר להוסיף סעיפים שמתיחסים לחששות ספציפיים, ולהחתים אותם על הסעיפים האילו ספציפית כערבים.
יש לך דוגמא לסעיפים?

הבעיה שלי היא שאני לא רואה את עצמי מתחיל לרוץ אחרי ערבים שאבא שלהם בדיוק נפתר. בשונה ממצב שבו אני מחייב סטודנט שהחליט לצאת באמצע החוזה למצוא לעצמו מחליף או להמשיך לשלם על דירה שאינו גר בה.

אין עם זה שום בעיה. רק קח בחשבון שזכותו לעבור לגור בדירה עם המשפחה, המאהבת או מי שבא לו.
כל עוד הוא ממשיך לשלם את השכירות כל חודש (ואח שלו ערב לו) אז אני לא ממש רואה בעיה.

הבעיה שלי היא שאני לא רואה את עצמי מתחיל לרוץ אחרי ערבים שאבא שלהם בדיוק נפתר. בשונה ממצב שבו אני מחייב סטודנט שהחליט לצאת באמצא החוזה למצוא לעצמו מחליף או להמשיך לשלם על דירה שאינו גר בה.
אין שום הבדל. אם אי אפשר לצאת באמצע החוזה, בשני המקרים אתה רודף אחרי בן אדם חי וקיים.
ואם כבר מגיעים למרדף כי מדובר באנשים שלא משלמים חובות, במקרה של פטירה קל יותר, כי אתה יכול לקבל כסף מהעזבון לפני היורשים.

במקרה של פטירה קל יותר, כי אתה יכול לקבל כסף מהעזבון לפני היורשים.
כן, אבל לא תוכל לתבוע אף אחד לפני שיוצא צו ירושה \ ימונה מנהל עיזבון. יכול לקחת שנים מצד היורשים. אתה אמנם יכול ליזום את ההליך, אבל הוא עשוי להיות יקר ביחס לסכום שאתה רוצה לתבוע.
קיימת תמיד האפשרות שחלילה יקרה לו משהו ואז לא ברור לי אם תהיה לי בכלל עילה לגבות ערבויות או שאני פשוט אתקע עם דירה באמצע חוזה בלי דייר.
על כמה זמן אתה חושש? כמה זמן לוקח למצוא שוכר חדש באיזור של הדירה?
הייתי ממליץ להוסיף סעיף יציאה מוקדמת - "במקרה והשוכר לא זקוק עוד לדירה למגורים משלו (עקב מעבר לבית אבות, לבית ילדיו או פטירה ח"ו), מוסכם כי הוא יכול להפסיק את החוזה באמצע השנה, תוך תשלום דמי יציאה מוסכמים של ____ ש"ח. "
דמי היציאה המוסכמים צריכים להיות שווים לשכירות לזמן שאתה מעריך שהדירה תהיה ריקה במקרה פתאומי כזה.

על כמה זמן אתה חושש? כמה זמן לוקח למצוא שוכר חדש באיזור של הדירה?
זה אזור של סטודנטים אז אם זה קורה במהלך שנת הלימודים אז אפשר להיתקע 1-3 חודשים. אבל הרעיון של הדמי יציאה מעניין. אפשר לקחת מזומן או צ'ק על הסכום הזה.

ובדרך כלל מי שאין לו קשיש במשפחה לא פוגש קשישים חוץ מאשר בבית המרקחת.
למי אין קשיש במשפחה?
אבל נראה לי שאין ספק שמצב ומעמד הקשישים הדרדר אצלנו בעשורים האחרונים.
אבא שלי ז"ל עבד כמנהל חשבונות עד גיל 80 ואחר-כך כתב שירה עד מותו (מעל 90). רוב הזקנים שאני מכירה הם אנשים צלולים וחכמים שזקוקים לעזרה
עם פרוצדורות. למעשה, רוב האנשים בכל הגילים, זקוקים לעזרה עם פרוצדורות (רשויות המס, קצבאות, מחלות, בנקים, השקעות, ענייני חוק) והזקנים קצת יותר.
אפילו פותח השרשור זקוק לעזרה ולכן מתייעץ איך נכון לעשות את הפרוצדורה עם "הדמוגרפיה הזאת" :>

זה אזור של סטודנטים אז אם זה קורה במהלך שנת הלימודים אז אפשר להיתקע 1-3 חודשים. אבל הרעיון של הדמי יציאה מעניין. אפשר לקחת מזומן או צ'ק על הסכום הזה.

היי
הרעיון שלך לגיטימי, תסביר את זה בפשטות לשוכר ולבנים, אני מאמין שיקבלו את הדרישה.
תדרוש צ'ק אישי של אחד מהבנים, מאחר ובמקרה של פטירה לא תוכל לממש צ'ק של השוכר.

בשום אופן לא לוותר על השוכר בגלל הגיל, פשוט תתן מענה בהסכם ההתקשרות לחששות שלך.

למי אין קשיש במשפחה?

אני מכיר כמה שלא פגשו את הדור הסבים סבתות שלהם.

למעשה חמי טוען שחלק גדול מהבעיות במדינה הוא כי אנחנו "מדינה יתומה" - איבדנו דור באירופה וכתוצאה מכך - נשים לא יודעות איך להתנהג עם החמות שלהן, לדוגמה - לא ראו את אמא מתמודדת עם החמות שלה וכו'.

אני לא הכרתי סב אחד ואת השני "איבדתי" בכיתה ב'.
אז כן... נשארו סבתות להכיר וכו'

מה גם ש"זקן" שאתם מדברים עליו בדורות הקודמים - היה אדם בן 50~60 בתקופה שהתפתחה הרבה יותר לאט.
היום בן 50~60 הוא רק "מבוגר" ויש לו זמן להגיע ל-גבורות.

כן, אבל לא תוכל לתבוע אף אחד לפני שיוצא צו ירושה \ ימונה מנהל עיזבון. יכול לקחת שנים מצד היורשים. אתה אמנם יכול ליזום את ההליך, אבל הוא עשוי להיות יקר ביחס לסכום שאתה רוצה לתבוע.
זה נכון, אבל בינתיים היורשים לא יכולים לגעת בכלום.
בניגוד לפושטי רגל שעובדים בלהחביא נכסים, אני מניח שבמקרה של ירושות קל יותר להגיע לנכסים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y עדכון אסטרטגיה בתיק מסחר קיים שוק ההון 10
Y אסטרטגיית השקעה לתיק מסחר קיים שוק ההון 0
yoyo לקיחת הלוואה כנגד נכס קיים לצרכי מינוף והשקעה נדל"ן 22
H בדיקת מגן מס קיים בחשבון השקעות בבנק ? מיסים 4
algo.il תת פורומים\ פורומים אחרים רלוונטים למקצועות מסויימים - האם זה קיים? אוף טופיק 0
Y מה הם הריביות הממוצאות למשכנתא ואיך להשיג אותם מהבנק (תמהיל קיים) נדל"ן 4
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
P האם קיים פטור ממס לתושב חוץ על רווחים מקרנות כספיות דולריות מיסים 8
M מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף נדל"ן 11
S האם קיים סיכון כלשהו בניהול קופת גמל בגלובלנט (בדומה לסלייס)? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A מחנה דורה בנתניה, עדיין קיים? נדל"ן 0
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה תובנות עצות על תיק מניות קיים שוק ההון 3
פנטום בישראל לא קיים מנגנון פורמלי לביטוח פיקדונות צרכנות פיננסית 0
JBUZZ גיוס הון נוסף לשיפוץ בבית קיים (עם משכנתא) + דירה נוספת נקייה נדל"ן 1
I חילוץ הון עצמי מנכס קיים ב2022 נדל"ן 6
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
__DanDan גרירת משכנתה מנכס שנמכר לנכס קיים נדל"ן 4
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
א הטבות הבנקים לפותחי חשבון עו"ש - האם למישהו יש ניסיון בהשגתן בחשבון קיים? צרכנות פיננסית 18
hommie משכון נכס קיים למרות ההגבלות נדל"ן 14
F האם קיים סיכוי סביר שהביטקוין יעקוף את ה700-800 k פוסטים מאיכות נמוכה 8
Myrath שימור הון והקפאת מצב קיים שוק ההון 27
R קרנות איריות | האם קיים ניתוח שבוחן האם קיים יתרון במיסוי ריאלי על אף דמי ניהול גבוהים יותר? שוק ההון 9
A שעבוד נכס קיים לטובת חדש נדל"ן 5
W למה קיים הבדל במחיר של ביטוח חובה לרכב בין החברות ביטוח השונות פוסטים מאיכות נמוכה 1
stamEhad חוות דעת תיק קיים של הייטקיסט בן 32 - מחפש את השינויים הנכונים שוק ההון 14
stamEhad שינוי ניירות בתיק קיים - האם כדאי? שוק ההון 15
R מס רכישה ברכישת דירה בנוסף על מגרש קיים נדל"ן 10
J שתי שאלות על משכנתא: (1) משכון נכס קיים לטובת סגירת משכנתא אחרת (2) ריהוט וגמר נדל"ן 8
ע פתיחת קופת גמל מול הגדלת תיק השקעות קיים שוק ההון 5
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
R הזרמת כסף לחשבון קיים או חדש שוק ההון 1
F למה קיים חשש מירידות? שוק ההון 46
א האם להמיר ליש"ט קיים לדולר או לרכוש בבורסת לונדון ולהימנע מהמרת המט"ח? שוק ההון 8
Yuval328 האם קיים כלי לשערוך קרנות? שוק ההון 2
S מישהו מכיר מנגנון קיים שבודק השוואה של שני ETF? שוק ההון 1
T פק"מ צמוד עם הגנה -- קיים במציאות או בדמיון? שוק ההון 19
S השקעה בעסק קיים שוק ההון 18
S הוצאה מתיק השקעות קיים על מנת ״לפתוח דף חדש״? שוק ההון 30
ג מחקר על מגמות בניירות ערך על פי גוגל טרנדס. האם קיים? שוק ההון 0
ד כרטיס דביט חוץ בנקאי-קיים דבר כזה? צרכנות פיננסית 13
P קיים מסלול בקרנות השתלמות או פנסיה שיכול להגן מפני מפולת? צרכנות פיננסית 8
E ריביות במשכנתא על נכס קיים צרכנות פיננסית 66
S הוספת מניות דיבדנד לתיק קיים שוק ההון 14
L עו"ד נדל"ן סולידי - יש/קיים? צרכנות פיננסית 50
נ משכון נכס קיים - "הלוואה לכל מטרה" נדל"ן 24