• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה

• פותח הנושא פותח הנושא פסודו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

פסודו

משתמש רשום
דירוג
6
היי, אשמח לעזרתכם ולמי שמכיר את הנושא.
אני בשלבי רכישת דירה בבת ים, הדירה במתחם פינוי בינוי עם יזם גדול, שמוביל את הפרוייקט ב12 השנים האחרונות.
המתחם לאחר אישור הוותמ״ל, עבר שינוי תב״ע ולפני הגשת בקשה להיתר.
היזם מתחייב לשלם את היטל ההשבחה במידה והפרוייקט יוצא לפועל. ולכן המוכר מבקש להחתים שהיטל ההשבחה יגולגל אליי (ולא שהוא יצטרך לשלם אותו במכירה).
לפי מה שהם אומרים מדובר בסטנדרט בשלב כזה בפרוייקטים פינוי בינוי, כי היזם הוא זה שישלם בסוף את ההיטל.
להבנתי מנציג היזם, העירייה מאפשרת דחייה של תשלום ההיטל במקרים כאלה, ולכן אין לי מה לדאוג שיפנו אליי בבקשה לתשלום (וכן אקבל מסמך חתום שבשלב קבלת ההיתר היזם משלם).
אני מנסה להבין כיצד אני יכול לוודא שלא יבקשו ממני לשלם זאת בתקופת הביניים (בין רכישת הדירה לבין קבלת ההיתר על ידי היזם), ושאכן יאשרו את הדחייה.

ככל הנראה מדובר במאות אלפי שקלים, כך שבמידה ואכן אצטרך לשלם את היטל ההשבחה כל העסקה לא משתלמת.
כן מובן לי שקיימות נסיבות בהן הפרוייקט יכול ליפול ואז אהיה חשוף לתשלום הזה (לא בדיוק ברור לי מה המקרים האלה, הרי לאחר שינוי תבע אני מניח שבכל מקרה ימצאו יזם שיהיה מעוניין להוביל את הפרוייקט משם ולקצור את הפירות), אך מה שיותר מדאיג אותי זה שהפרוייקט כן ימשיך כמתוכנן ובכל זאת אקבל דרישת תשלום.

כמובן שאבדוק גם עם העירייה, ושעירבתי את השמאי ואת עורך הדין בעסקה, אך בכל זאת אשמח לכל תובנה בנושא.

כי היזם הוא זה שישלם בסוף את ההיטל.
לא כל-כך הבנתי מה השאלה, אבל אתייחס לעניין הנ''ל.

קודם כל, בפרוייקטים שונים יכולים להיות היטלי השבחה שונים, ולעיתים יש גם פטור (לדוגמה לפי הוראות סעיף 19 (ב)(2) בתוספת השלישית).

מרגע אישור התב"ע נעשית בעצם השבחה ממשית לנכס ועליה בעל הנכס מחוייב לשלם היטל השבחה.
לאחר שהתקבל היתר בנייה, החוב יחול על היזם.

כן מובן לי שקיימות נסיבות בהן הפרוייקט יכול ליפול ואז אהיה חשוף לתשלום הזה (לא בדיוק ברור לי מה המקרים האלה, הרי לאחר שינוי תבע אני מניח שבכל מקרה ימצאו יזם שיהיה מעוניין להוביל את הפרוייקט משם ולקצור את הפירות), אך מה שיותר מדאיג אותי זה שהפרוייקט כן ימשיך כמתוכנן ובכל זאת אקבל דרישת תשלום.
בדרך כלל פרוייקטים של פינוי בינוי כוללים גם היטלי השבחה מופחתים או פטורים לחלוטין, אתה חייב לבדוק את הכל מול אנשי המקצוע שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A היטל השבחה בתב"ע קיימת נדל"ן 9
A חישוב היטל השבחה נדל"ן 21
ל מי ישלם היטל השבחה במקרה שלי? נדל"ן 5
A היטל השבחה בהעברת זכות לפני היתר בניה נדל"ן 11
A היטל השבחה בדירה שהוקמה לפני 1950 נדל"ן 7
ד היטל השבחה פינוי בינוי מיסים 3
צ היטל השבחה מה יותר נכון? נדל"ן 6
M תב"ע, היטל השבחה ומס שבח נדל"ן 9
מ האם יש חובה בשמאי משלי בערעור על היטל השבחה נדל"ן 10
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
B מיסי השבחה בפרוייקט פינוי בינוי תמא38 פוסטים מאיכות נמוכה 1
מ מה קורה לפנסיה ולקופת גמל לאחר פטירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Z ניקוי מס במקור לאחר פיצול מניות ב ETF. שוק ההון 1
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A מינוף לאחר פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
מ מה הלאה? חיפוש עבודה חדשה לאחר שנים בפיתוח תוכנה התפתחות אישית 10
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
נ ניכויים מקצבה לאחר תיאום מס מיסים 6
ש האם דירה מקבלן היא ״דירה מזכה״ שנתיים אחרי איכלוס, וחמש שנים לאחר רכישה (לכאורה 40% מהזמן)? מיסים 6
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12
Y כספי ביטוח מנהלים לאחר פטירה - תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F מכירת RSU שהבשילו בישראל לאחר מעבר לארה"ב מיסים 0
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
N משיכת כספים מקרן השתלמות לאחר 6 שנים שוק ההון 26
A ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
A שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2
the_newbie מיסוי RSU לאחר סוף העסקה מיסים 3
קפיטליסט מרושע התוכנית שלי להתנהלות לאחר הפרישה המוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 113
א המשך השקעת כספי פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Z חשבון השקעה לאחר נישואין שוק ההון 0
R שמירת דמי ניהול בקרן פנסיה לאחר עזיבת מקום עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
M מיסוי דירה לאחר הסכם ממון נדל"ן 2
S האם ניתן להוסיף נתונים לדו"ח לאחר קבלת שומה ? מיסים 16
E דמי אבטלה - לאחר תקופה ממושכת בחו"ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N בעלי מניות לאחר עסקת רכישה שוק ההון 16
ה סמוטריץ שוקל מיסוי רווחי קה"ש לאחר 6 שנים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 244
ס התייעצות לאחר פגישה עם סוכן מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
M מחויבות לבניה לאחר זכייה במכרז בנה ביתך ברמ׳׳י נדל"ן 0
א הצמדה למדד תשומות הבניה לאחר קבלת הדירה נדל"ן 4
A עיכוב מחמת כח עליון לאחר חריגה מתאריך החוזה נדל"ן 18
מ IRA לאחר גיל 67 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 21
מ מס רווחי הון לאחר פרישה מעבודה מיסים 3
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15

נושאים דומים

Back
למעלה