ממוצע- לוקחת את כל שכר מחלקת הפיתוח וממוצע לעובד זה הסכום, לפחות מהניסיון שלי, אני כ14 שנה בתחום הכספים וייתכן שהנסיון עם היי-טק נובע מבחירה שלי לעבוד בחברות "טובות" רוב העובדים הם יוצאי אוניברסיטת תל אביב
בשלבים התחלתיים של סטארטאפ העובדים בד"כ מרוויחים פחותת מהממוצע בשוק תמורת אופציות. אז לא בטוח שעלות שכר של חצי מיליון שח רלוונטי.
כן, 4.5 מיליון דולר צריך להספיק לריצה של שנתיים.
ולי זה נשמע כאילו החברה קפצה כמה שלבים, אם בתוך כשנתיים הם מעסיקים 20 עובדים. מהניסיון שלי-זה אפילו 2-3 אנשים שיזמו את הרעיון ועובדים כמעט בלי שכר לפני גיוס. כאן זה נשמע כמו שני יזמים שגייסו אנשים. אם הם מתכנתים בעצמם -היו זקוקים לדעתי לאותה תקופת אינקובציה, כפי שתיארת.
בתחילת שנות ה2000 הייתי בחברה בוילה באפקה שצמחה כך, לאט, לאט צמחו ובתוך 4 שנים היו 7 עובדים וזה כבר כשלחברה היו הכנסות. הוא מתאר חברה עם 20 מתכנתים וללא הכנסות ועם 4.5 מיליון השקעה. הרעיון לתת הטבה בדמות אופציה, נשמע כמו דרך לקצץ בבונוס או העלאות שכר כדי לחסוך בהוצאות
בד"כ מי שמצליחים לגייס 4.5 מיליון דולר כבר יש poc עם כמה לקוחות.
20 עובדים אחרי שנתיים זה ממש לא נחשב הרבה. מאוד תלוי בחברה
Innoviz אחרי שנתיים הייתה מעל 100 עובדים בשווי של מיליארד דולר.
מה זה הממוצע בשוק ?
ההבחנה של @Yevgeny לגבי האם העובדים הם מרכז הרווח או מרכז העלות נכונה גם כאן, והפערים יכולים להיות קיצוניים.
בפעם האחרונה שחיפשתי עבודה חוויתי את זה לאורך כל הדרך,
קיבלתי הצעה מחברה גדולה ומוכרת בתחום הבנקאות/אשראי לתפקיד בכיר (במושגים שלהם), השכר שהוצע היה 65%-75% מהצעות לחברות סטארטאפ (בלי אופציות) לתפקיד רגיל.
בדרך כלל מגייסים שביררו ציפיות שכר בשיחה טלפונית הראשונה זה היה אינדיקטור ברור לשכר הנמוך.
מה זה הממוצע בשוק ?
ההבחנה של @Yevgeny לגבי האם העובדים הם מרכז הרווח או מרכז העלות נכונה גם כאן, והפערים יכולים להיות קיצוניים.
בפעם האחרונה שחיפשתי עבודה חוויתי את זה לאורך כל הדרך,
קיבלתי הצעה מחברה גדולה ומוכרת בתחום הבנקאות/אשראי לתפקיד בכיר (במושגים שלהם), השכר שהוצע היה 65%-75% מהצעות לחברות סטארטאפ (בלי אופציות) לתפקיד רגיל.
בדרך כלל מגייסים שביררו ציפיות שכר בשיחה טלפונית הראשונה זה היה אינדיקטור ברור לשכר הנמוך.
מדבר מניסיוני הלא מאוד גדול אך גם לא מאוד קטן משוק ההיי טק והסטארטאפים בארץ, בד"כ בשלבים ראשוניים (seed, round A) הסטארטפים רק רוצים להגיע לmilestone הבא לפני שייגמר הכסף. נפוץ מאוד לתת יותר אופציות עבור משכורת יותר נמוכה. כמו שיש את המקרה שלך, אז לי יש חבר עם תואר שני וניסיון של 6 שנים שהלך לעבוד בתור data analyst בשכר של 27k בסטארטאפ של 4 אנשים תמורת אחוזים מכובדים, כאשר בחברה גדולה היה מרוויח 10k יותר. אז מדבר על מה שקורה לרוב, וזה בד"כ 10-20% פחות בשכר בסטארטאפים עד round B.
נגיד שאת הממוצע מושכים למעלה עובדים ראשונים ובכירים.
האם באמת העובד החציוני בישראל קונה אופציות אחרי VESTING ב-30 אלף דולר? אני מכיר קצת עובדים (בעיקר) בתפקידי אנליסט בסטארט-אפים מוצלחים והם מדברים על סכומים קטנים פי 5-10.
נגיד שאת הממוצע מושכים למעלה עובדים ראשונים ובכירים.
האם באמת העובד החציוני בישראל קונה אופציות אחרי VESTING ב-30 אלף דולר? אני מכיר קצת עובדים (בעיקר) בתפקידי אנליסט בסטארט-אפים מוצלחים והם מדברים על סכומים קטנים פי 5-10.
אני לא מנהל דיון על האם זה שווה את זה אני תוהה אם באמת זאת עלות המימוש שיש לרוב הג'וניורים/סניורים ואם אולי יש שונות גבוהה בין מתכנתים לאנליסטים.
עריכה: בעצם אולי לא הבנתי אותך נכון. כן אולי שווה שהדו"ח הזה יעשה חלוקה בין חבילת אופציות כשהחברה שווה כלום לבין כשהיא כבר שווה 2 מיליארד וגם אחרי הנפקה לא תהיה גדילה משמעותית..
מהניסיון האישי שלי עובדים ראשונים מקבלים אמנם חבילות גדולות יותר אבל במחיר מימוש כמעט אפסי. ברמה שאחרי סבב גיוס גם חבילת אופציה קטנה הרבה יותר שעובד רגיל מקבל תיהיה בעלות מימוש גבוה יותר. אז דווקא בהקשר של עובדים ראשונים השווי מימוש הוא נתון חסר משמעות.
יש לי חבילת מניות שהיום שווה (על הנייר מה שנקרא) כמה מיליוני שקלים והשווי מימוש שלה היה ברף התחתון של הסקר הזה.
עריכה: בעצם אולי לא הבנתי אותך נכון. כן אולי שווה שהדו"ח הזה יעשה חלוקה בין חבילת אופציות כשהחברה שווה כלום לבין כשהיא כבר שווה 2 מיליארד וגם אחרי הנפקה לא תהיה גדילה משמעותית..
מנגד, שווי נמוך יכול להעיד על דברים אחרים. בכל מקרה, העובדה שאופציות במחיר מימוש גבוה (ולעיתים מנותק מהמציאות) יכולה לרתק עובדים למקום העבודה שלהם כי הם אינם מסוגלים לרכוש אותן היא לא חדשה, והיא בסך הכל מצטרפת לעוד פרמטרים שגורמים לאופציות להיות מכשיר תגמול מורכב שקשה להעריך מה יתקבל מהן בסופו של דבר.
מנגד, שווי נמוך יכול להעיד על דברים אחרים. בכל מקרה, העובדה שאופציות במחיר מימוש גבוה (ולעיתים מנותק מהמציאות) יכולה לרתק עובדים למקום העבודה שלהם כי הם אינם מסוגלים לרכוש אותן היא לא חדשה, והיא בסך הכל מצטרפת לעוד פרמטרים שגורמים לאופציות להיות מכשיר תגמול מורכב שקשה להעריך מה יתקבל מהן בסופו של דבר.
כל מקרה לגופו. אם למשל יש לך אופציות לפי מחיר x ובוצע גיוס/סקנדרי לאחרונה לפי מחיר 5x, אתה יכול להבין מזה שגורם חיצוני מתמחר את החברה ב 5x.
זה כמובן לא מבטיח שהחברה אי פעם תהפוך לציבורית, וגם אם כן לא מובטח שהמחיר יישאר 5x כשתוכל למכור את המניה, אבל זה כן אינדיקציה טובה. במיוחד אם לחברה היו מספר סבבי גיוס ובכל פעם השווי גדל משמעותית, ואם אתה יודע שהחברה צומחת ורווחית.
היי, מעלה את הדיון מהאוב כדי לא לפתוח אחד חדש באותו הנושא.
שאלה קטנה: קיבלתי הצעת עבודה בחברה קטנה (אופציות כאחוז קונקרטי אך קטן משווי החברה). בחוזה כתוב את מספר האופציות (ובאמת לפי נסח החברות זהו החלק היחסי האחוזי שהם מסרו לי), אך האופציות מתוארות כof no par value, ממה שהבנתי ללא הצהרה קונקרטית על שווי צפוי שלהם.
עכשיו מדובר בחברה צעירה מאוד ואני מניח שהמון ישתנה עד הנפקה/אקזיט/סגירה לא עלינו, האם יש לדבר משמעות מיוחדת או האם מהווה נורת אזהרה?
להפך..
כשאתה נכנס לחברה בשלב ההקמה האופציות שאתה מקבל לא שוות כלום (כי החברה לא שווה כלום) והמחיר מימוש הוא לרוב סנט (או אגורה).
זה אומר שבבוא היום אם תעזוב תוכל לקנות את המניות בקלות.. ואם תזכה להגיע למכירה או הנפקה כל הרווח יהיה רווח הון והמס עליו יהיה בהתאם הוני ולא פירותי.
כנראה שבכל סבב גיוס האופציות שלך יעברו דילול משמעותי. בנוסף, הרוב הגדול של חברות ייסגרו ולא יהפכו לציבוריות או אקזיט, אז בהסתברות גבוהה האופציות יהיו שוות אפס.
כנראה שבכל סבב גיוס האופציות שלך יעברו דילול משמעותי. בנוסף, הרוב הגדול של חברות ייסגרו ולא יהפכו לציבוריות או אקזיט, אז בהסתברות גבוהה האופציות יהיו שוות אפס.
חד-משמעית לא מדובר בנורת אזהרה. לסטארטאפ אין שום יכולת להעריך את השווי העתידי של האופציות שהוא מעניק לך ואין שום היגיון שהוא ימסור לך נתון כזה. ברגע שיהיה סיבוב גיוס, אתה מוזמן לשאול מה השווי של האופציות שלך באותה נקודת זמן וגם אז יש לקחת זאת בערבון מוגבל.
הסתכלות בריאה על האופציות היא כבונוס שאולי יגיע, כנראה שלא. אם הסטארטאפ מציע לך עניין, התפתחות מקצועית ושכר הולם לך על זה.
ההתייחסות שלי הייתה לכך שהוא מקבל שווי של x אחוזים. ככל שיהיה דילול, האחוז שלו יירד משמעותית.
כמובן שבסופו של דבר זה לא אומר כלום על השווי הכולל, אלא רק שלא יצפה לכך שימשיך להחזיק x אחוזים לאורך זמן.