• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קבלת אופציות בחברת סטארט אפ

ממוצע- לוקחת את כל שכר מחלקת הפיתוח וממוצע לעובד זה הסכום, לפחות מהניסיון שלי, אני כ14 שנה בתחום הכספים וייתכן שהנסיון עם היי-טק נובע מבחירה שלי לעבוד בחברות "טובות" רוב העובדים הם יוצאי אוניברסיטת תל אביב

טוב נו, אתנחם בזה שאני לפחות בקושי משלם מס

בשלבים התחלתיים של סטארטאפ העובדים בד"כ מרוויחים פחותת מהממוצע בשוק תמורת אופציות. אז לא בטוח שעלות שכר של חצי מיליון שח רלוונטי.
כן, 4.5 מיליון דולר צריך להספיק לריצה של שנתיים.

תציע להם לפנות

ולי זה נשמע כאילו החברה קפצה כמה שלבים, אם בתוך כשנתיים הם מעסיקים 20 עובדים. מהניסיון שלי-זה אפילו 2-3 אנשים שיזמו את הרעיון ועובדים כמעט בלי שכר לפני גיוס. כאן זה נשמע כמו שני יזמים שגייסו אנשים. אם הם מתכנתים בעצמם -היו זקוקים לדעתי לאותה תקופת אינקובציה, כפי שתיארת.
בתחילת שנות ה2000 הייתי בחברה בוילה באפקה שצמחה כך, לאט, לאט צמחו ובתוך 4 שנים היו 7 עובדים וזה כבר כשלחברה היו הכנסות. הוא מתאר חברה עם 20 מתכנתים וללא הכנסות ועם 4.5 מיליון השקעה. הרעיון לתת הטבה בדמות אופציה, נשמע כמו דרך לקצץ בבונוס או העלאות שכר כדי לחסוך בהוצאות

בד"כ מי שמצליחים לגייס 4.5 מיליון דולר כבר יש poc עם כמה לקוחות.
20 עובדים אחרי שנתיים זה ממש לא נחשב הרבה. מאוד תלוי בחברה
Innoviz אחרי שנתיים הייתה מעל 100 עובדים בשווי של מיליארד דולר.

ומי שלא הוא כאילו תת מתכנת ולא ומתכנת רגיל?
לא השתמשתי בביטוי הזה.
בסך הכל רציתי לומר שהחישוב שלך הגיוני בגדול.
בשלבים התחלתיים של סטארטאפ העובדים בד"כ מרוויחים פחותת מהממוצע בשוק
מה זה הממוצע בשוק ?
ההבחנה של @Yevgeny לגבי האם העובדים הם מרכז הרווח או מרכז העלות נכונה גם כאן, והפערים יכולים להיות קיצוניים.
בפעם האחרונה שחיפשתי עבודה חוויתי את זה לאורך כל הדרך,
קיבלתי הצעה מחברה גדולה ומוכרת בתחום הבנקאות/אשראי לתפקיד בכיר (במושגים שלהם), השכר שהוצע היה 65%-75% מהצעות לחברות סטארטאפ (בלי אופציות) לתפקיד רגיל.
בדרך כלל מגייסים שביררו ציפיות שכר בשיחה טלפונית הראשונה זה היה אינדיקטור ברור לשכר הנמוך.

מה זה הממוצע בשוק ?
ההבחנה של @Yevgeny לגבי האם העובדים הם מרכז הרווח או מרכז העלות נכונה גם כאן, והפערים יכולים להיות קיצוניים.
בפעם האחרונה שחיפשתי עבודה חוויתי את זה לאורך כל הדרך,
קיבלתי הצעה מחברה גדולה ומוכרת בתחום הבנקאות/אשראי לתפקיד בכיר (במושגים שלהם), השכר שהוצע היה 65%-75% מהצעות לחברות סטארטאפ (בלי אופציות) לתפקיד רגיל.
בדרך כלל מגייסים שביררו ציפיות שכר בשיחה טלפונית הראשונה זה היה אינדיקטור ברור לשכר הנמוך.
מדבר מניסיוני הלא מאוד גדול אך גם לא מאוד קטן משוק ההיי טק והסטארטאפים בארץ, בד"כ בשלבים ראשוניים (seed, round A) הסטארטפים רק רוצים להגיע לmilestone הבא לפני שייגמר הכסף. נפוץ מאוד לתת יותר אופציות עבור משכורת יותר נמוכה. כמו שיש את המקרה שלך, אז לי יש חבר עם תואר שני וניסיון של 6 שנים שהלך לעבוד בתור data analyst בשכר של 27k בסטארטאפ של 4 אנשים תמורת אחוזים מכובדים, כאשר בחברה גדולה היה מרוויח 10k יותר. אז מדבר על מה שקורה לרוב, וזה בד"כ 10-20% פחות בשכר בסטארטאפים עד round B.

ומסכים לגמרי עם המשפט האחרון.

יש פה סקר על אופציות בהייטק בישראל (לינק)
1639662279339.png
1639662127108.png

נגיד שאת הממוצע מושכים למעלה עובדים ראשונים ובכירים.
האם באמת העובד החציוני בישראל קונה אופציות אחרי VESTING ב-30 אלף דולר? אני מכיר קצת עובדים (בעיקר) בתפקידי אנליסט בסטארט-אפים מוצלחים והם מדברים על סכומים קטנים פי 5-10.

יש פה סקר על אופציות בהייטק בישראל (לינק)
צפה בקובץ המצורף 674
צפה בקובץ המצורף 673

נגיד שאת הממוצע מושכים למעלה עובדים ראשונים ובכירים.
האם באמת העובד החציוני בישראל קונה אופציות אחרי VESTING ב-30 אלף דולר? אני מכיר קצת עובדים (בעיקר) בתפקידי אנליסט בסטארט-אפים מוצלחים והם מדברים על סכומים קטנים פי 5-10.
אם השווי על הנייר של החברה הוא מנופח אז גם עלות המימוש יכולה להיות מוגזמת כי הרי היא נגזרת מהשווי בעת החלוקה.

מה שהאנשים האלה בעצם מקבלים זה אופציות ששנים רבות (ואולי לנצח) יהיו מחוץ לכסף. זה מעשה טפשי מאוד לממש את האופציות האלה למניות.

במצב הסטנדרטי עלות המימוש היא אפסית כי אתה מצטרף כשהשווי נמוך.

אם השווי על הנייר של החברה הוא מנופח אז גם עלות המימוש יכולה להיות מוגזמת כי הרי היא נגזרת מהשווי בעת החלוקה.

מה שהאנשים האלה בעצם מקבלים זה אופציות ששנים רבות (ואולי לנצח) יהיו מחוץ לכסף. זה מעשה טפשי מאוד לממש את האופציות האלה למניות.

אני לא מנהל דיון על האם זה שווה את זה :) אני תוהה אם באמת זאת עלות המימוש שיש לרוב הג'וניורים/סניורים ואם אולי יש שונות גבוהה בין מתכנתים לאנליסטים.
עריכה: בעצם אולי לא הבנתי אותך נכון. כן אולי שווה שהדו"ח הזה יעשה חלוקה בין חבילת אופציות כשהחברה שווה כלום לבין כשהיא כבר שווה 2 מיליארד וגם אחרי הנפקה לא תהיה גדילה משמעותית..

נגיד שאת הממוצע מושכים למעלה עובדים ראשונים
מהניסיון האישי שלי עובדים ראשונים מקבלים אמנם חבילות גדולות יותר אבל במחיר מימוש כמעט אפסי. ברמה שאחרי סבב גיוס גם חבילת אופציה קטנה הרבה יותר שעובד רגיל מקבל תיהיה בעלות מימוש גבוה יותר. אז דווקא בהקשר של עובדים ראשונים השווי מימוש הוא נתון חסר משמעות.

יש לי חבילת מניות שהיום שווה (על הנייר מה שנקרא) כמה מיליוני שקלים והשווי מימוש שלה היה ברף התחתון של הסקר הזה.

אני לא מנהל דיון על האם זה שווה את זה :) אני תוהה אם באמת זאת עלות המימוש שיש לרוב הג'וניורים/סניורים.
אם רוב העובדים מגוייסים אחרי Seed משמעותי או Round X, הגיוני שעלות המימוש של מרביתם נאמדת בעשרות אלפי דולרים כפונקציה של ההקצאה שקיבלו.

עריכה: בעצם אולי לא הבנתי אותך נכון. כן אולי שווה שהדו"ח הזה יעשה חלוקה בין חבילת אופציות כשהחברה שווה כלום לבין כשהיא כבר שווה 2 מיליארד וגם אחרי הנפקה לא תהיה גדילה משמעותית..
אני מסכים שצריך לוודא חלוקה בין המקרים.

אגב, בהודעה קודמת התכוונת שזה טפשי לקנות את האופציות בעזיבה. מן הסתם אי אפשר לממש אותן אם הן מחוץ לכסף.

אם רוב העובדים מגוייסים אחרי Seed משמעותי או Round X, הגיוני שעלות המימוש של מרביתם נאמדת בעשרות אלפי דולרים כפונקציה של ההקצאה שקיבלו.
השווי הגבוה שבו הם קיבלו את האופציות הוא דמיוני.
תראה מה קרה לספאקים, הכל מתרסק.

עדיף להצטרף לחברה עם שווי נמוך מאשר עם שווי דמיוני.

השווי הגבוה שבו הם קיבלו את האופציות הוא דמיוני.
תראה מה קרה לספאקים, הכל מתרסק.

עדיף להצטרף לחברה עם שווי נמוך מאשר עם שווי דמיוני.
מנגד, שווי נמוך יכול להעיד על דברים אחרים. בכל מקרה, העובדה שאופציות במחיר מימוש גבוה (ולעיתים מנותק מהמציאות) יכולה לרתק עובדים למקום העבודה שלהם כי הם אינם מסוגלים לרכוש אותן היא לא חדשה, והיא בסך הכל מצטרפת לעוד פרמטרים שגורמים לאופציות להיות מכשיר תגמול מורכב שקשה להעריך מה יתקבל מהן בסופו של דבר.

מנגד, שווי נמוך יכול להעיד על דברים אחרים. בכל מקרה, העובדה שאופציות במחיר מימוש גבוה (ולעיתים מנותק מהמציאות) יכולה לרתק עובדים למקום העבודה שלהם כי הם אינם מסוגלים לרכוש אותן היא לא חדשה, והיא בסך הכל מצטרפת לעוד פרמטרים שגורמים לאופציות להיות מכשיר תגמול מורכב שקשה להעריך מה יתקבל מהן בסופו של דבר.
יש את equitybee שמספקת מימון לרכישת אופציות בעת עזיבה, לא?

יש את equitybee שמספקת מימון לרכישת אופציות בעת עזיבה, לא?
כן. אישית לא מכיר אנשים שיצא להם לעבוד עם שירותים מהסוג הזה. בכל מקרה, מדובר בצעד נוסף שמקשה על הערכה מדויקת של שווי האופציות בעת ההענקה.

אם השווי על הנייר של החברה הוא מנופח אז גם עלות המימוש יכולה להיות מוגזמת כי הרי היא נגזרת מהשווי בעת החלוקה
ואיך עובד יכול לדעת אם השווי מנופח?
כל מקרה לגופו. אם למשל יש לך אופציות לפי מחיר x ובוצע גיוס/סקנדרי לאחרונה לפי מחיר 5x, אתה יכול להבין מזה שגורם חיצוני מתמחר את החברה ב 5x.
זה כמובן לא מבטיח שהחברה אי פעם תהפוך לציבורית, וגם אם כן לא מובטח שהמחיר יישאר 5x כשתוכל למכור את המניה, אבל זה כן אינדיקציה טובה. במיוחד אם לחברה היו מספר סבבי גיוס ובכל פעם השווי גדל משמעותית, ואם אתה יודע שהחברה צומחת ורווחית.
בסוף זה מכפלה של מחיר המימוש כפול מספר האופציות. אם קיבלת יותר אופציות, אתה עדיין עשוי להידרש לשלם לא מעט כדי לממש.

היי, מעלה את הדיון מהאוב כדי לא לפתוח אחד חדש באותו הנושא.
שאלה קטנה: קיבלתי הצעת עבודה בחברה קטנה (אופציות כאחוז קונקרטי אך קטן משווי החברה). בחוזה כתוב את מספר האופציות (ובאמת לפי נסח החברות זהו החלק היחסי האחוזי שהם מסרו לי), אך האופציות מתוארות כof no par value, ממה שהבנתי ללא הצהרה קונקרטית על שווי צפוי שלהם.
עכשיו מדובר בחברה צעירה מאוד ואני מניח שהמון ישתנה עד הנפקה/אקזיט/סגירה לא עלינו, האם יש לדבר משמעות מיוחדת או האם מהווה נורת אזהרה?

האם יש לדבר משמעות מיוחדת או האם מהווה נורת אזהרה?
להפך..
כשאתה נכנס לחברה בשלב ההקמה האופציות שאתה מקבל לא שוות כלום (כי החברה לא שווה כלום) והמחיר מימוש הוא לרוב סנט (או אגורה).
זה אומר שבבוא היום אם תעזוב תוכל לקנות את המניות בקלות.. ואם תזכה להגיע למכירה או הנפקה כל הרווח יהיה רווח הון והמס עליו יהיה בהתאם הוני ולא פירותי.

האם יש לדבר משמעות מיוחדת
כנראה שבכל סבב גיוס האופציות שלך יעברו דילול משמעותי. בנוסף, הרוב הגדול של חברות ייסגרו ולא יהפכו לציבוריות או אקזיט, אז בהסתברות גבוהה האופציות יהיו שוות אפס.

כנראה שבכל סבב גיוס האופציות שלך יעברו דילול משמעותי. בנוסף, הרוב הגדול של חברות ייסגרו ולא יהפכו לציבוריות או אקזיט, אז בהסתברות גבוהה האופציות יהיו שוות אפס.
הדילול לא רלוונטי כל עוד הוא מעלה את השווי של אופציה בודדת. יש עוד אינספור פרמטרים שיכולים להשפיע על הסכום שיקבל בעת מכירה, אם כזו תתרחש.

לדבר משמעות מיוחדת או האם מהווה נורת אזהרה?
חד-משמעית לא מדובר בנורת אזהרה. לסטארטאפ אין שום יכולת להעריך את השווי העתידי של האופציות שהוא מעניק לך ואין שום היגיון שהוא ימסור לך נתון כזה. ברגע שיהיה סיבוב גיוס, אתה מוזמן לשאול מה השווי של האופציות שלך באותה נקודת זמן וגם אז יש לקחת זאת בערבון מוגבל.

הסתכלות בריאה על האופציות היא כבונוס שאולי יגיע, כנראה שלא. אם הסטארטאפ מציע לך עניין, התפתחות מקצועית ושכר הולם לך על זה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הדילול לא רלוונטי כל עוד הוא מעלה את השווי של אופציה בודדת. יש עוד אינספור פרמטרים שיכולים להשפיע על הסכום שיקבל בעת מכירה, אם כזו תתרחש.
ההתייחסות שלי הייתה לכך שהוא מקבל שווי של x אחוזים. ככל שיהיה דילול, האחוז שלו יירד משמעותית.
כמובן שבסופו של דבר זה לא אומר כלום על השווי הכולל, אלא רק שלא יצפה לכך שימשיך להחזיק x אחוזים לאורך זמן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H קבלת מידע מסודר מחברת ביטוח על היסטורית תיק פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
nad קבלת כספים לאזרחים אמריקאים צרכנות פיננסית 5
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 12
algo.il דמי אבטלה VS קבלת זנבות במשכורת מיסים 1
algo.il דמי אבטלה VS קבלת זנבות במשכורת מיסים 20
R קבלת קופת גמל בירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
Kipodi קבלת דיווחים מאתר הבורסה על חברות במעקב שוק ההון 10
S קבלת משכורת בדולר והמרתה צרכנות פיננסית 36
S קבלת שכר מחברה בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 25
M היטל השבחה לאחר ועדה לפני קבלת ההיתר בפועל נדל"ן 2
B קבלת דולרים לחשבון בנק אמריקאי במקום חשבון מט״ח ישראלי צרכנות פיננסית 2
B קבלת מט״ח לחשבון בנק בארה״ב.. שוק ההון 0
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
V טופס 4 לצורך קבלת פטור מפקיד מס שומה על כספי פיצויים מיסים 1
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
א משך זמן קבלת משכנתה לתושב חוץ? נדל"ן 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
ד קבלת קופונים ופדיון באגח שוק ההון 2
G קבלת / העברת מט״ח בזול צרכנות פיננסית 3
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
ס קבלת הטבות מחברת האשראי צרכנות פיננסית 1
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
R קבלת קופנים (ריבית) של אג"ח מדינה שקלית שוק ההון 12
I אמריקן אקספרס - קבלת כרטיס אוף טופיק 1
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
ד קבלת ריבית מאגח שוק ההון 2
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
A קבלת תזרים חודשי שוק ההון 48
S האם ניתן להוסיף נתונים לדו"ח לאחר קבלת שומה ? מיסים 16
א דחיית קבלת קצבה מביטול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים שוק ההון 15
א הצמדה למדד תשומות הבניה לאחר קבלת הדירה נדל"ן 4
L קבלת החזרים במט"ח צרכנות פיננסית 8
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
J קבלת החזר מס על כנס מקצועי בחו"ל לשכיר פוסטים מאיכות נמוכה 13
S האם יש הבדל מיסויי בין קופת גמל (לתגמולים) לקרן פנסיה בעת קבלת קצבת פנסיה? (לשכירים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A קבלת קצבה מביטוח מנהלים ישן מגיל 60 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
N מעבר בנק - איך מתבצעת בפועל קבלת ההטבות/התמקחות? צרכנות פיננסית 2
D קבלת תלושי שכר ממעסיק קודם מיסים 3
U קבלת שיק במט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 3
U קבלת החזרי מס בארה"ב לחשבון ב-Interactive Brokers מיסים 1
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
Myrath קבלת טיפול או שירות מיוחד מבי"ח שאינו בהסדר עם קופת החולים אוף טופיק 4
ה קניית דירה חדשה לפני קבלת מפתח נדל"ן 4
R הלוואת גישור על דירה על הנייר לפני קבלת טופס 4 נדל"ן 6
A אזרח אמריקאי - קבלת נכסי PFIC בירושה ומיסוי מיסים 2
א קבלת שיחות בחול למספר ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 2
F קבלת דמי ניהול נמוכים בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30