• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם ניתן להוסיף נתונים לדו"ח לאחר קבלת שומה ?

• פותח הנושא פותח הנושא Sunny22
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Sunny22

משתמש רשום
דירוג
2
אם אדם טוען שהוא תושב חוץ, וטענתו לא מתקבלת (קרי לדעת רשות המיסים לא עמד במבחן הימים ומרכז חיים), ואילו בשנה הקודמת לשנת המס, כלל לא שהה בישראל (קרי לא היה חייב בהגשת דוח, אבל בכל זאת הגישו ריק, ללא ההצהרה על הפסדים), האם כעת יוכל לבקש להוסיף את ההפסדים לדוח של השנה הקודמת (לאחר שיצאה כבר השומה) ולקזזם עם רווחים של השנה העוקבת ? תודה מראש על המענה.

אם לא חייב בהגשת דוח, למה הגיש דוח ריק?
בכל מקרה תצטרך להגיש בקשה תיקון הדוח, ואין למס הכנסה חובה להסכים לזה.

מאוד כדאי לעשות את זה עם איש מקצוע שעוסק בנושא, קרי רואה חשבון או יועץ מס.

תודה רבה. האם ידוע לך בנושא של קיזוז הפסדים, כתושב ישראל אתה רשאי להעבירם קדימה כל שנה, אך אם בשנה אחת היית תושב חוץ ובשנה אחרי זה תושב ישראל עם רווחי הון, האם אפשר "לדלג" עם ההפסדים על השנה שבה היית תושב חוץ כדי לבצע קיזוז ?
דוגמא :הפסדי הון 2016-2018
2019- תושב חוץ
2020 תושב ישראל עם רווחי הון. האם ניתן לקזזם מול הפסדים מ- 2016-2018?
הכוונה ברמת הדוח, כי לא ניתן ללגלגל הפסדים שניצברו כתושב ישראל, עם הפסדים שנוצרו כתשוב חוץ. השאלה אם ניתן לקזז שנים לא עוקבות?

כדי לקזז הפסדים במידה והטענה לתושבות חוץ לא תתקבל.
עכשיו איבדת אותי לגמרי
2021 הגשת דוח על 0 למרות שלא היית חייב בהגשת דוח
2022 הגשת דוח עם טענה שאתה לא תושב והיא לא התקבלה

עכשיו אתה רוצה לתקן את הדוח של 2021
השאלה למה הגשת אותו בכלל? אם לא היית מגיש ועכשיו מגיש אותו בגלל שטענת התושבות לא התקבלה, אז לא היו לך בכלל בעיות.
בגלל שהגשת אותו על 0 עכשיו אתה צריך להילחם לשנות אותו

עכשיו איבדת אותי לגמרי
2021 הגשת דוח על 0 למרות שלא היית חייב בהגשת דוח
2022 הגשת דוח עם טענה שאתה לא תושב והיא לא התקבלה

עכשיו אתה רוצה לתקן את הדוח של 2021
השאלה למה הגשת אותו בכלל? אם לא היית מגיש ועכשיו מגיש אותו בגלל שטענת התושבות לא התקבלה, אז לא היו לך בכלל בעיות.
בגלל שהכלל (לגבי תושב ישראל) הוא שכדי לקזז הפסדים, צריך לגלגל אותם כל שנה באופן רציף, אבל לא ניתן להעבירם לשנה שבה רואים בך תושב חוץ.

אז אולי כדי לפתור את זה, עדיף פשוט כן להצהיר על הפסדים ? (פשוט טכנית, במילוי הדוח, לא הייתי בטוח איך לעשות את זה מבלי שזה יראה כמו העברת הפסדים קודמים)

בגלל שהכלל (לגבי תושב ישראל) הוא שכדי לקזז הפסדים, צריך לגלגל אותם כל שנה באופן רציף, אבל לא ניתן להעבירם לשנה שבה רואים בך תושב חוץ.
אז אולי כדי לפתור את זה, עדיף פשוט כן להצהיר על הפסדים ? (פשוט טכנית, במילוי הדוח, לא הייתי בטוח איך לעשות את זה מבלי שזה יראה כמו העברת הפסדים קודמים)
אבל לא גלגלת אותם באופן רציף, רשמת 0 ולא את ההפסד, בכל מקרה כנראה תצטרך לנסות לבקש תיקון דוח, ואם יאשרו לך או איך לעשות זה מעבר לידע האישי שלי...
המלצה שלי לחפש איש מקצוע שעוסק בתחום ולפנות אליו

אני לא חושב שמה שרשמת זה נכון. גם לתושב חוץ יכולים להיות רווחי הון או הפסדי הון שהוא חייב עליהם מס בישראל, ולכן לא אמורה להיות בעיה לגלגל אותם כתושב חוץ.

לעניין תיקון דו"ח שהוגש, תצטרך להגיש בקשה לתיקון.

גם לתושב חוץ יכולים להיות רווחי הון או הפסדי הון שהוא חייב עליהם מס בישראל, ולכן לא אמורה להיות בעיה לגלגל אותם כתושב חוץ.
אין.
תושב חוץ לא ממוסה על רווחי הון ממניות ישראליות.

אין.
יש, הפסד שאילו היה רווח, היה חייב במס.
כלומר הפסד הון ממניות שנרכשו בתקופה שהיה אזרח ישראלי, החלק היחסי של ההפסד יוכר לתושב החוץ, בדיוק כמו שהחלק היחסי של הרווח היה חייב במס.

אין.
אני יודע שאין. אני מעדיף לנסח את תשובתיי בנימה מסייגת.

לגבי החלק השני של הודעתך, זה לא נכון בהכרח. ראה סעיף 89(ב)(3) לעניין קביעת מועד צמיחת רווח ההון.
אמנם נקבעו פטורים בסעיף 97 אבל גם לפטורים יש סייגים,שגם הם מפורטים בסעיף.

אני לא חושב שמה שרשמת זה נכון. גם לתושב חוץ יכולים להיות רווחי הון או הפסדי הון שהוא חייב עליהם מס בישראל, ולכן לא אמורה להיות בעיה לגלגל אותם כתושב חוץ.

לעניין תיקון דו"ח שהוגש, תצטרך להגיש בקשה לתיקון.
הכוונה הייתה להפסדי/רווחי הון מניירות ערך זרים, והשאלה הייתה נטו טכנית:
האם ניתן להעביר הפסדים מניירות ערך זרים כתושב חוץ, או שאין קשר בין הדברים והפסדים תמיד ניתן להעביר ? (קיזוז ברור שזו סוגיה אחרת, אני מתכוון פה רק לעניין של ההעברה, ואיך טכנית לרשום את זה בדוח?). @משתמש 72 @FIYaacov

האם ניתן להעביר הפסדים מניירות ערך זרים כתושב חוץ, או שאין קשר בין הדברים והפסדים תמיד ניתן להעביר ?
הכלל הוא פשוט
הפסד הון שהיה לאדם בשנת מס פלונית ואילו היה ריווח הון היה מתחייב עליו במס
ומה הכוונה שקיזוז הוא סוגיה אחרת? כל נושא הפסדי ההון זה אם יש זכות לקזז או לא

הכלל הוא פשוט

ומה הכוונה שקיזוז הוא סוגיה אחרת? כל נושא הפסדי ההון זה אם יש זכות לקזז או לא
לא, סוגיית הקיזוז תלויה בשאלת התושבות. ולכן שאלתי רק לגבי העברת הפסדים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
amit האם ניתן להוסיף משכנתא על נכס מבלי למחזר? נדל"ן 2
sigler05 ניתן להוסיף כסף ששוכב בעו"ש לקרן השתלמות? שוק ההון 1
T איך ניתן למצוא דירה שיש לה ביקוש לשכירות? נדל"ן 2
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
מ האם ניתן לוותר על riseup? צרכנות פיננסית 6
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
ד שוברי שופרסל לא עובדים - איך ניתן לטפל אוף טופיק 10
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? שוק ההון 1
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? מיסים 0
י כיצד ניתן לממש כספים בקרן פנסיה לא פעילה עם מיסוי גבוהה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F האם ניתן לחזור מ-IRA לבית השקעות "רגיל"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
M משכנתא - האם ניתן להמיר ריבית ק״צ לקל״צ ללא קנס? נדל"ן 3
O קרן השתלמות IRA במגדל - לא ניתן להפקיד הפקדות חדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
R החזר הלוואה | סיוע בהבנה של ההלוואה והאם ניתן לשפר אותה שוק ההון 4
M האם ניתן למשוך תגמולים מקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
A האם ניתן לקנות קרנות נאמנות של וואנגראד דרך ברוקר ישראלי? שוק ההון 4
כ קריפטו - האם ניתן לבצע פריסה? השקעות אלטרנטיביות 1
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
A ממתי לא ניתן לחזור מעסקת נדל"ן? נדל"ן 23
B האם ניתן להפסיק להגיש דוחות מס שנתיים במצב זה? מיסים 22
א האקסיומה של לא ניתן להכות את השוק - תופסת גם לאגח? פוסטים מאיכות נמוכה 7
4 האם ניתן לקזז הפסד שבח ממכירת דירה מול רווח כלשהו? נדל"ן 4
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
נ איפה ניתן לקנות פסטת קטניות בזול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
א קופגלה ע"ש ילדים - האם ניתן להעביר לחשבון ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
S האם ניתן להמיר ב IBKR ישירות שקלים לפרנק שוויצרי ? צרכנות פיננסית 10
A האם ניתן לאחד קרנות השתלמות? שוק ההון 5
S איך ניתן לשלם עם כסף בWISE עבור טיסה עם RYANAIR? צרכנות פיננסית 0
M קרן כספית דולרית - איפה ניתן לראות את התשואה? שוק ההון 0
T איך ניתן לבצע העברה בנקאית לKRAKEN ללא ניכוי מס? השקעות אלטרנטיביות 17
R לא ניתן להגיש דו"ח מס על שנת 2022 מיסים 2
T איך ניתן להשקיע במוצר שקול קרן כספית דולרית ולהנות ממיסוי ריאלי? שוק ההון 8
W האם ניתן לקזז תשלומים לקורסים בשוק ההון מהמס שצריך לשלם אוף טופיק 2
לארוצה לא ניתן לבצע העברה צרכנות פיננסית 9
Michel האם ניתן לבקש מעו"ד להשקיע כספים שבנאמנות? נדל"ן 3
D כיצד ניתן לפדות קרן השתלמות אחרי 3 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T הרגלי גלישה - מה ניתן לעשות? התפתחות אישית 10
D חישוב שטח דירה שייתכן שונה מדברי המתווך , כיצד ניתן לדעת שטח מדוייק? והאם המידע הזה מהווה אפשרות למו'מ להורדת מחיר, ואיך לבצע זאת נדל"ן 47
Y האם ניתן לאתר בעלות על נכסי נדלן לפי פרטים מזהים? נדל"ן 7
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
D דירה בקומה גבוהה (12) ללא מעלית שבת. כיצד ניתן להתנהל בבקשה שיאשרו מעלית שבת? נדל"ן 56
א כיצד והאם ניתן לחשב את הציפיות להעלאת הפריים ? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה