• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קבלת משכורת בדולר והמרתה

• פותח הנושא פותח הנושא Sakuin
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Sakuin

משתמש רגיל
דירוג
27
שלום לכולם,

אני מקבל משכורת בדולרים. חלק מהמשכורות אני משאיר בחשבון בארה״ב להשקעה, ואת היתרה אני מעביר לישראל לצריכה. חשבתי על לבצע העברה מהחשבון האמריקאי, ל IB, להמיר שם לשקלים ולאחר מכן למשוך לישראל, אך יש תקופת צינון עד שאוכל למשוך לחשבון שונה ממנו. בבנק הפועלים, הצלחתי להתמקח על עמלות הקבלת כספים, אך בעמלות ההמרה קיבלתי הטבה של 3 פרומילים, אך עדיין המרווח שלהם מאוד גבוה.
תוהה אם יש לכם רעיון כיצד להוזיל את ההמרות הללו.

תודה רבה ולילה טוב.

תבדוק אופציה לקבל את המשכורת ישירות ל I B באמצעות Direct Deposit.
ייתכן וזה יוריד את זמן הצינון.

אך יש תקופת צינון עד שאוכל למשוך לחשבון שונה ממנו
אגב, איך אתה מעביר את הכסף ל IB?
ברוב צורות ההעברה תקופת הצינון היא 3 ימים. לא נראה לי שזה כזה נורא...

הבנתי כי ניתן להפקיד לחשבון השקעות רק מחשבון שהוא זהה לבעלים של חשבון ההשקעות, בכל אופן אבדוק זאת.

אגב, איך אתה מעביר את הכסף ל IB?
ברוב צורות ההעברה תקופת הצינון היא 3 ימים. לא נראה לי שזה כזה נורא...
אני מעביר מחשבון שלי בבנק מסחרי בארה״ב, ל IB, בצורה של link bank account, שם תקופת הצינון למשיכה לחשבון אחר עומדת על 44 ימים.
אני רואה כי באופציה של העברת ACH תקופת הצינון הינה שלושה ימים (יהיו לי כאן עוד עמלות המרה אבל הן יתגמדו ביחס לקבלת שער עדיף).
בשביל לקחת מרווח ביטחון עם הימים זה אומר שאני אצטרך להשאיר בישראל באופן שוטף כרית ביטחון גדולה יותר כדי שלא אהיה לחוץ שזה יתבצע עד ה 10 לחודש.

תוהה אם זו באמת השיטה הכי כדאית כלכלית.

תודה רבה!

כרטיס אשראי אמריקאי?
יש לי דביט אמריקאי מהתקופה שלי שם בעבר, לא היה לי קרדיט סקור ולא ניסיתי לבנות. דרך הבנק שלי אני יכול להתחיל תהליך של הפקת secured credit card כדי להתחיל לבנות ציון אשראי אך אני חייב להיות פיזית בארה״ב כדי להוציא אותו ולא מתוכנן לי בשנה הקרובה להגיע.

אני מעביר מחשבון שלי בבנק מסחרי בארה״ב, ל IB, בצורה של link bank account, שם תקופת הצינון למשיכה לחשבון אחר עומדת על 44 ימים.
תלוי מאיזה כיוון אתה מעביר את הכסף.
אם אתה עושה link account מהצד של חשבון הבנק שלך ו"דוחף" את הכסף מחשבון הבנק במקום למשוך אותו מIB אז תקופת הצינון היא רק 3 ימים.
מעבר לזה שאתה יכול לעשות גם BILL PAY (שהוא חינמי) או WIRE (שעולה קצת כסף, תלוי בבנק שלך).
בשביל לקחת מרווח ביטחון עם הימים זה אומר שאני אצטרך להשאיר בישראל באופן שוטף כרית ביטחון גדולה יותר כדי שלא אהיה לחוץ שזה יתבצע עד ה 10 לחודש.
למה, מה קורה ב10 לחודש?
אתה לא יכול להזיז את ההוצאות שלך בכמה ימים כדי שתיהיה לך כרית ביטחון?

יש לי דביט אמריקאי מהתקופה שלי שם בעבר, לא היה לי קרדיט סקור ולא ניסיתי לבנות. דרך הבנק שלי אני יכול להתחיל תהליך של הפקת secured credit card כדי להתחיל לבנות ציון אשראי אך אני חייב להיות פיזית בארה״ב כדי להוציא אותו ולא מתוכנן לי בשנה הקרובה להגיע.
יש עוד דרכים להוציא כרטיסי אשראי ולבנות סקור. במיוחד אם היה לך בעבר.
ברגע שיש לך כרטיסים אמריקאים זה יחסוך לך את רוב ההעברות לארץ. שלא לדבר על ההטבות שאתה יכול לקבל מהם.

הבנתי כי ניתן להפקיד לחשבון השקעות רק מחשבון שהוא זהה לבעלים של חשבון ההשקעות, בכל אופן אבדוק זאת.
הם מאפשרים Direct Deposit, זה אומר (לרוב) רק ממוסדות וארגונים, כמו מעסיקים, SSA, IRS.

תלוי מאיזה כיוון אתה מעביר את הכסף.
אם אתה עושה link account מהצד של חשבון הבנק שלך ו"דוחף" את הכסף מחשבון הבנק במקום למשוך אותו *** אז תקופת הצינון היא רק 3 ימים.
מעבר לזה שאתה יכול לעשות גם BILL PAY (שהוא חינמי) או WIRE (שעולה קצת כסף, תלוי בבנק שלך).

למה, מה קורה ב10 לחודש?
אתה לא יכול להזיז את ההוצאות שלך בכמה ימים כדי שתיהיה לך כרית ביטחון?

יש עוד דרכים להוציא כרטיסי אשראי ולבנות סקור. במיוחד אם היה לך בעבר.
ברגע שיש לך כרטיסים אמריקאים זה יחסוך לך את רוב ההעברות לארץ. שלא לדבר על ההטבות שאתה יכול לקבל מהם.
היי רונן,

לגבי Bill Pay - ניסיתי את זה בעבר אך הבעיה היא שהבנק שלי שולח צ'ק פיזי על שמי לIBKR ואז תהליך הקבלה של הכסף אצלהם הוא מאוד ארוך (ניסיתי את זה לפני מספר חודשים, ולקח לIBKR באזור החודש לקלוט את הצ'ק והייתי מופתע שהבנק שלי שלח צ'ק פיזי, ללא כל עמלות, ואי אפשר לבצע את זה בצורה דיגיטלית).
ב10 לחודש יש את כל ההורדות שלי, אין לי כיצד לדחות אותן. הכי מוקדם שאוכל לקבל את ההעברה בארה"ב הינו ה 7-8 לחודש וזה לא משאיר לי מספיק מרווח ביטחון.
רק רציתי לחדד כי לא היה לי כרטיס אשראי בעבר, יש לי רק את התשתית שנשארה לי מהעבר של חשבון בנק וכרטיס דביט.
Wiretransfer זו אכן אופציה, אך היא עולה לי 25 דולר.
ACH נראה שחסום לי בגלל שאין לי כתובת אמריקאית.
גם קראתי את השרשור של הקמת חשבון בנק בארה"ב + הוצאת כרטיס אשראי secure, אך לא הצלחתי להבין אם יש מוסדות שאפשר לפתוח דרכם חשבון מרחוק, ללא כתובת אמריקאית, וכן להפיק כרטיס אשראי secure (כדי להתחיל לבנות את הסקור) בלי להגיע פיזית לסניף ובלי כתובת אמריקאית.

הם מאפשרים Direct Deposit, זה אומר (לרוב) רק ממוסדות וארגונים, כמו מעסיקים, SSA, IRS.
שלחתי הודעה כדי לבדוק את זה, יענו לי בהמשך היום.

ב10 לחודש יש את כל ההורדות שלי, אין לי כיצד לדחות אותן.
לא יודע על איזה הורדות אתה מדבר אבל אם זה בכ"א אז כן אפשר להזיז את זה.

לא יודע על איזה הורדות אתה מדבר אבל אם זה בכ"א אז כן אפשר להזיז את זה.
כרגע אני בכאל אז הם מאפשרים או ה2 או ה 10 לחודש. ישרכארט לדוגמה כן מאפשרים חיוב ב 15 לחודש אשר היה פותר לי את זה אבל אז אני מוותר על הטבת cashback רצינית (ביחס למה שיש בישראל) בכאל.

לגבי Bill Pay - ניסיתי את זה בעבר אך הבעיה היא שהבנק שלי שולח צ'ק פיזי על שמי לIBKR
מנסיוני זה תלוי בסכום. עד תקרה מסויימת ההעברה היא אלקטרונית, מעל התקרה הם באמת שולחים צק פיסי.
הדרך שאני מצאתי לגלות אם הסכום מעל או מתחת לתקרה זה לבדוק מה התאריכים האפשריים שהבנק נותן בתור תאריך העברה. בהעברה דרך צק פיסי הוא דורש לפחות 3 ימים אם אני זוכר נכון.
ב10 לחודש יש את כל ההורדות שלי, אין לי כיצד לדחות אותן. הכי מוקדם שאוכל לקבל את ההעברה בארה"ב הינו ה 7-8 לחודש וזה לא משאיר לי מספיק מרווח ביטחון.
זה אכן לא מאפשר מרווח ביטחון מספיק, לא משנה איך אתה מעביר את הכסף.
מספיק שאתה נופל על סופש/חג (בין אם פה או בארה"ב) ואתה באיחור.

הייתי מנסה להגדיל את המרווח. בין אם זה לדחות את ההורדות, להקדים את קבלת המשכורת או להכין איזשהו באפר (מסגרת אשראי?) לכמה ימים הללו.
רק רציתי לחדד כי לא היה לי כרטיס אשראי בעבר, יש לי רק את התשתית שנשארה לי מהעבר של חשבון בנק וכרטיס דביט.
בסדר, חשבון בנק זאת התחלה טובה.
השלב הבא זה להוציא כרטיס אשראי.

יש לך ITIN/SSN או משהו כזה? אם כן, יש כמה אופציות שאולי יאפשרו לך להוציא כרטיס גם בלי נוכחות פיסית.
אם אין לך כלום אתה יכול לנסות להוציא כרטיס סקיורד בבנק שיש לך בו חשבון, אבל סיכוי טוב שהם לא יאשרו ותצטרך להגיע פיסית לשם כדי להוציא כרטיס.
Wiretransfer זו אכן אופציה, אך היא עולה לי 25 דולר.
תלוי בבנק שלך. יש בנקים שבהם זה יותר זול.
אבל בכל מקרה, כנראה ש ACH/bill pay יותר משתלם.
ACH נראה שחסום לי בגלל שאין לי כתובת אמריקאית.
א. למה אין לך כתובת אמריקאית?
כתובת אמריקאית זה א"ב. בלי זה אי אפשר לצבור הסטוריית אשראי ולהוציא כרטיסים בצורה נורמלית.
אין לך חברים/קרובים/מכרים שאתה יכול להשתמש בהם לכתובת? אז במקרה הגרוע תשתמש באיזשהו שירות כתובת בתשלום.
ב. לא חושב שיש קשר בין היכולת לשלוח ACH מהבנק שלך לכתובת שלך.
גם קראתי את השרשור של הקמת חשבון בנק בארה"ב + הוצאת כרטיס אשראי secure, אך לא הצלחתי להבין אם יש מוסדות שאפשר לפתוח דרכם חשבון מרחוק
אם אתה אמריקאי אז יש אופציה. אם לא, אז פחות.
אבל כבר יש לך חשבון בנק, ככה שזאת לא באמת בעיה עבורך.
ללא כתובת אמריקאית
כמו שאמרתי - חייבים כתובת אמריקאית. אבל זאת לא באמת בעיה למצוא אחת.
כרגע אני בכאל אז הם מאפשרים או ה2 או ה 10 לחודש.
אז תעביר ל2.
עדיף 20 יום באפר מאשר יום-יומיים שבהם כנראה לא תספיק.
אבל אז אני מוותר על הטבת cashback רצינית (ביחס למה שיש בישראל) בכאל.
אתה כבר היום מוותר על הטבת קשבק הרבה יותר רצינית בזה שאתה לא משתמש בכרטיסים אמריקאים.
תעבור לאמריקאים וזה יפתור לך את שתי הבעיות :-)

1. לגבי הBillpay, עכשיו נכנסתי לזה ונראה שאני יכול להוציא תשלומים כבר מחר, אולי זה עבר לאלקטרוני. גם כששמתי סכום גדול.
2. אני ללא ITIN או SSN, בפעם הבאה שאהיה בארה"ב אוציא כרטיס secured כשאהיה שם פיזית, זו הדרך היחידה שלי דרך הבנק ואז אתחיל ליצור היסטורית אשראי וכשאגיע לגשר אמצא פתרון לכתובת אמריקאית.
3. כרטיס אשראי אמריקאי - אכן משתוקק להוציא כרטיס אמיתי בשביל החזרים אמיתיים ולא המינימום שקורה כאן בישראל.
4. את ההעברה הקרובה אני מתכנן לעשות בעצתו של יעקב, אעדכן אתכם בשבוע הראשון - שני של מרץ אם זה עבר חלק.

תודה רבה על הסיוע והחשיבה!

הבטחתי לעדכן.
אכן הצלחתי להעביר את הכספים מהמעסיק ישירות לחשבון הIBKR. חשוב לשים לב שבמידה וזה לא אותו מוטב (כמו במקרה כזה) יש לעשות wire transfer ולא ACH כדי שהשיוך יתבצע כמו שצריך.
התהליך לקח דיי הרבה זמן אבל זה בגלל שבהתחלה הכספים לא שוייכו וחזרו למעסיק. לאחר מכן 3 ימי עסקים לצינון. שימו לב, ניסיתי לבצע המרה נוספת לשקל באותו יום של המשיכה וזה רשם לי שעקב זה שהמשיכה כוללת unsetteled proceeds (מניח שהעסקת שער חליפין קורת ב t+1?) זה דחה את ההעברה של הכסף לישראל בחמישה ימים נוספים.
בכל אופן, אני בטוח שפעם הבאה זה יהיה כבר הרבה יותר קצר, וזו לדעתי הדרך עם הכי פחות עמלות שהצלחתי למצוא.

מקריאה באינטרנט ולידיעה כללית, הבנתי כי IBKR מאפשרים את זה למי שמנהל במקביל אצלו חשבון השקעות. חשבונות שנפתחים למטרה זו בלבד מסומנים ובדרך כלל סוגרים אותם.

יום טוב.

מקריאה באינטרנט ולידיעה כללית, הבנתי כי IBKR מאפשרים את זה למי שמנהל במקביל אצלו חשבון השקעות
אם תעשה את זה עוד כמה פעמים תקבל אזהרה, אם תתעלם מהאזהרה ותמשיך לעשות את זה יסגרו לך את החשבון.
קיום של חשבון לא מספיק.
גם לקבל כספים מצד ג' הם לא אוהבים.

הם כותבים במפורש שאין להם בעיה אם זה מעסיקים או מוסדות.
איפה?
אני מכיר את זה:

"As third-party transfers have historically been viewed by the financial services industry and its regulators as being highly susceptible to acts of fraud and money laundering, they are strongly discouraged and generally rejected by IBKR."

כאן

Direct deposit lets US residents automatically deposit paychecks, pension and social security payments to your IBKR (non-retirement) account.

אבל מעשית האופציה פתוחה גם למי שלא על כתובת אמריקאית.

כאן

אבל מעשית האופציה פתוחה גם למי שלא על כתובת אמריקאית.
זה נכון אבל שים לב: זה לא סתם "מוסדות":
" paychecks, pension and social security payments"

כספים מצד ג' "רגיל" הם לא אוהבים (מנסיון).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 12
algo.il דמי אבטלה VS קבלת זנבות במשכורת מיסים 1
algo.il דמי אבטלה VS קבלת זנבות במשכורת מיסים 8
R קבלת קופת גמל בירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
Kipodi קבלת דיווחים מאתר הבורסה על חברות במעקב שוק ההון 10
S קבלת שכר מחברה בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 25
M היטל השבחה לאחר ועדה לפני קבלת ההיתר בפועל נדל"ן 2
B קבלת דולרים לחשבון בנק אמריקאי במקום חשבון מט״ח ישראלי צרכנות פיננסית 2
B קבלת מט״ח לחשבון בנק בארה״ב.. שוק ההון 0
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
V טופס 4 לצורך קבלת פטור מפקיד מס שומה על כספי פיצויים מיסים 1
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
א משך זמן קבלת משכנתה לתושב חוץ? נדל"ן 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
ד קבלת קופונים ופדיון באגח שוק ההון 2
G קבלת / העברת מט״ח בזול צרכנות פיננסית 3
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
ס קבלת הטבות מחברת האשראי צרכנות פיננסית 1
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
R קבלת קופנים (ריבית) של אג"ח מדינה שקלית שוק ההון 12
I אמריקן אקספרס - קבלת כרטיס אוף טופיק 1
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
ד קבלת ריבית מאגח שוק ההון 2
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
A קבלת תזרים חודשי שוק ההון 48
S האם ניתן להוסיף נתונים לדו"ח לאחר קבלת שומה ? מיסים 16
א דחיית קבלת קצבה מביטול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים שוק ההון 15
א הצמדה למדד תשומות הבניה לאחר קבלת הדירה נדל"ן 4
L קבלת החזרים במט"ח צרכנות פיננסית 8
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
J קבלת החזר מס על כנס מקצועי בחו"ל לשכיר פוסטים מאיכות נמוכה 13
S האם יש הבדל מיסויי בין קופת גמל (לתגמולים) לקרן פנסיה בעת קבלת קצבת פנסיה? (לשכירים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A קבלת קצבה מביטוח מנהלים ישן מגיל 60 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
N מעבר בנק - איך מתבצעת בפועל קבלת ההטבות/התמקחות? צרכנות פיננסית 2
D קבלת תלושי שכר ממעסיק קודם מיסים 3
U קבלת שיק במט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 3
U קבלת החזרי מס בארה"ב לחשבון ב-Interactive Brokers מיסים 1
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
Myrath קבלת טיפול או שירות מיוחד מבי"ח שאינו בהסדר עם קופת החולים אוף טופיק 4
ה קניית דירה חדשה לפני קבלת מפתח נדל"ן 4
R הלוואת גישור על דירה על הנייר לפני קבלת טופס 4 נדל"ן 6
A אזרח אמריקאי - קבלת נכסי PFIC בירושה ומיסוי מיסים 2
א קבלת שיחות בחול למספר ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 2
F קבלת דמי ניהול נמוכים בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30