• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים

חושב

משתמש רשום
דירוג
3
אישתי זכאית לאזרחות ארה"ב מלידה. (בת של אזרח, אך היא מעולם לא ביקשה אזרחות אמריקאית).
אנחנו מתכוונים לגשת לבקש אזרחות עבורה ולאחר מכן עבור הילדים לפי חוק הסבא.
ברשותינו, בחשבון משותף, קרנות איריות וקרנות כספיות.
כמו כן על שמה קיימים RSU, קופ"ג להשקעה וקרן השתלמות.

בהנחה שאת האזרחות היא תקבל ב 2024, האם היא תצטרך להגיש דוחות אחורה? האם היא תחוייב במס המפלצתי בגין נכסים אלו?
האם ישנם צעדים שניתן לבצע ב 2023 על מנת להקטין מצב זה? (כגון, פתיחת חשבונות מסחר על שמי (לא אזרח אמריקאי) והעברת הכסף לשם)

אישתי זכאית לאזרחות ארה"ב מלידה

בהנחה שאת האזרחות היא תקבל ב 2024
תחליט :)
מי שזכאי מלידה, זה לא משנה מתי בפועל הוא עדכן את האמריקאים. הוא נחשב אזרח מחידה על כל המשתמע.

בהנחה שאת האזרחות היא תקבל ב 2024, האם היא תצטרך להגיש דוחות אחורה?
בהנחה שהיא אזרחית מלידה, בהחלט (בהנחה ועמדה בתנאי ההגשה).

האם ישנם צעדים שניתן לבצע ב 2023 על מנת להקטין מצב זה?
להסיר את שמה או לפדות כל מה שעל שמה והינו PFIC (כלומר הקרנות האיריות, הכספיות וקופת הגמל להשקעה).

לאחר מכן, אולי לחכות 3 שנים (במידה ואפשר) ואז ללכת להצהיר על האזרחות שלה.

תחליט :)
מי שזכאי מלידה, זה לא משנה מתי בפועל הוא עדכן את האמריקאים. הוא נחשב אזרח מחידה על כל המשתמע.

בהנחה שהיא אזרחית מלידה, בהחלט (בהנחה ועמדה בתנאי ההגשה).

להסיר את שמה או לפדות כל מה שעל שמה והינו PFIC (כלומר הקרנות האיריות, הכספיות וקופת הגמל להשקעה).

לאחר מכן, אולי לחכות 3 שנים (במידה ואפשר) ואז ללכת להצהיר על האזרחות שלה.
שיט.
חשבתי שהיא תחשב מלידה אבל תצטרך להגיש רק את השנה בה היא מקבלת.
מכיוון שאין לנו 3 שנים לחכות (הבן הגדול יעבור את גיל 18 במצב זה), איך אפשר לחשב את הנזק מהאחזקה?

בתור אזרח ארה"ב בעצמי אני מכין אתכם בעדינות למכה של מיסוי על מוצרי ה-PFIC שתיארת, בדגש על קופ"ג להשקעה. קרן ההשתלמות תהיה בסדר גמור אם אשתך לא ביצעה הפקדות יזומות אלא מדובר רק בקרנות של הפקדות אוטומטיות עובד-מעסיק בתלוש השכר.
מלבד המיסוי עצמו - זה יחסית יקר לשלם לרו"ח שיכין את הצהרת המס השנתית. זה השיקול המרכזי שלי ברצון לוותר על האזרחות-מלידה (גם לאחר שקלול הקנס בסך 2,000 דולר).
איך אפשר לחשב את הנזק מהאחזקה?
אני יכול להמליץ לך על רו"ח אמריקאי מעולה שאולי יוכל לעזור.
אותו רו"ח גם המליץ לי לעולם לא להעביר לילדים אזרחות ארה"ב, בניגוד לתדמית החלום האמריקאי. מדובר בעונש כלכלי לא הוגן וחריג בנוף האזרחויות הזרות (במיוחד עכשיו כשעל רקע המלחמה האיצו את מהלך הפטור מוויזות לישראלים). יש לא מעט דיונים בפורום בנושא.

בתור אזרח ארה"ב בעצמי אני מכין אתכם בעדינות למכה של מיסוי על מוצרי ה-PFIC שתיארת, בדגש על קופ"ג להשקעה. קרן ההשתלמות תהיה בסדר גמור אם אשתך לא ביצעה הפקדות יזומות אלא מדובר רק בקרנות של הפקדות אוטומטיות עובד-מעסיק בתלוש השכר.
מלבד המיסוי עצמו - זה יחסית יקר לשלם לרו"ח שיכין את הצהרת המס השנתית. זה השיקול המרכזי שלי ברצון לוותר על האזרחות-מלידה (גם לאחר שקלול הקנס בסך 2,000 דולר).

אני יכול להמליץ לך על רו"ח אמריקאי מעולה שאולי יוכל לעזור.
אותו רו"ח גם המליץ לי לעולם לא להעביר לילדים אזרחות ארה"ב, בניגוד לתדמית החלום האמריקאי. מדובר בעונש כלכלי לא הוגן וחריג בנוף האזרחויות הזרות (במיוחד עכשיו כשעל רקע המלחמה האיצו את מהלך הפטור מוויזות לישראלים). יש לא מעט דיונים בפורום בנושא.
מסקרנות מה גודל הנזק הפיננסי
אתה יכול להגיד בסדר גודל או משהו ? אחוזים מהמשכורת ? איך זה עובד ?

מסקרנות מה גודל הנזק הפיננסי
חפש בדף פרופיל שלי פה בפורום בטאב "אודות", יש הפניה לפוסט שלי בנושא.
מתי בערך התחלתם להשקיע בכל הניירות הללו והקופת גמל? ואיזה סוגי ניירות, מנייתיים/אגחים?

אשמח גם להדגים לך פה על אחת מהקרנות שקנית, אם תתן תאריך קנייה, מספר נייר וכמות יחידות.

מבחינת טקטיקה, הייתי אולי מבצע את כל הפדיונות ב2023. מטפל בבירוקרטיה של האזרחות ב2024, ומתחיל להגיש החל מ2024 כשאין דיווחי PFIC. בנוסף, FBAR שש שנים אחורה, כי פה הסיכון לקנס משמעותי.

אם וכאשר דורשים ממך לדווח על 2023, מחפש רו"ח שמוכן לדווח על PFIC כהכנסה רגילה, יש כמה כאלה. הסיכון כולו עליך, אז צריך לחשוב על זה לעומק. הסיכון העיקרי הוא שעל היעדר דיווח PFIC אין התיישנות. לעולם.
או שפשוט מחשב ומשלם את זה ויודע שתוכלו לישון טוב ;)

אותו רו"ח גם המליץ לי לעולם לא להעביר לילדים אזרחות ארה"ב, בניגוד לתדמית החלום האמריקאי
אלא אם יש לך אפשרות להשיג אזרחות אחרת נוספת, הוא טועה ובענק. בימינו יש סימפל טקס ב300-400 שקל לשנה כולל FBAR בתנאי שאתה שכיר, עם תיק השקעות פשוט (ובמקרה הזה פשוט לשים את תיק ההשקעות על שם בן הזוג הישראלי). מחיר פעוט לשלם בתמורה לתעודת ביטוח הזו.

הבעיה העיקרית על קצה המזלג (אני לא רו"ח):
המוצרים הבעייתיים המכונים PFIC (Passive Foreign Investment Company) ממוסים בשיעור של 35% בפידיון, מה שמוחק חלק גדול יחסית מהתשואה. מה נחשב ולא נחשב PFIC? כל מוצר פיננסי מהסוג שהסולידית אוהבת: מוצר מטעם חברה *לא-אמריקאית* (אם אמריקאית הכל בסדר) ש"קונה את השוק" או מחקה אינדקס כלשהו, במקום לתזמן את השוק עצמאית. אין באמת רשימה מדויקת כיוון שה-IRS לא שובר את הראש על כל מוצר פיננסי נישתי ברחבי העולם, כמו למשל הגרסה הישראלית המדויקת של "קופת גמל להשקעה".
בכל מקרה לא מדובר באחוזים מהמשכורת כמובן, עוד לא הגענו לשם :)

אלא אם יש לך אפשרות להשיג אזרחות אחרת נוספת, הוא טועה ובענק. בימינו יש סימפל טקס ב300-400 שקל לשנה כולל FBAR בתנאי שאתה שכיר, עם תיק השקעות פשוט (ובמקרה הזה פשוט לשים את תיק ההשקעות על שם בן הזוג הישראלי). מחיר פעוט לשלם בתמורה לתעודת ביטוח הזו.
אני אישית כן בתהליכים להשגת אזרחות נוספת, אבל לענ"ד זו לא הבעיה. "תעודת הביטוח" הזו היא מיסוי מתמשך לאורך כל החיים, כאב ראש משפטי-רגולטורי (כאילו שלא מספיקה לנו הבירוקרטיה בארץ) ותשלום נוסף לרו"ח על עצם הגשת הדו"ח השנתי.
מלבד המיסים ועלות הדו"ח צריך להוסיף את ההפסד מאי-היכולת להשקיע במוצרים פסיביים מהסוג הנ"ל בטווח הארוך. אתה מוצא את עצמך מחפש בנרות מוצרים פיננסיים חריגים ונישתיים שחומקים מהגדרת PFIC, ונאלץ לבחור בהם כמעט בלי קשר לאיכות הביצועים.
כל זה - בתמורה לשירותים ממשלתיים שאתה לא נהנה מהם מלבד בחופשות בארה"ב: כבישים, דואר, מערכות בריאות ומשפט ("מוצלחות") וכל דבר אחר. אתה יכול להצביע בבחירות, ואני לא מזלזל בזה, אבל כשאתה משווה את ההשפעה שיש לך בקלפי לעומת סכומי הכסף האלה, איך אפשר לא להתאכזב?

אז אין ספק שכשרואים חטופים עם אזרחות זרה משתחררים לפני חטופים ישראלי-בלבד, זה מעורר הערכה כלפי המחויבות של המדינה הזרה לעזור לאזרחים שלה, בלי גרם ציניות. אבל הסיכוי המזערי לתרחיש כזה הוא כמו לשלם כל החיים על ביטוח זר למקרה של פגיעת ברק, נוסף על ביטוח ישראלי לאותו מקרה בדיוק.

אם למישהו יש נימוקים בעד החזקת אזרחות אמריקאית לצד הישראלית, מלבד מעורבות ביטחונית במקרה חירום, אני מאוד אשמח לשמוע. קחו בחשבון שלאור המלחמה מקדמים מאוד את הפטור מוויזה לישראלים.

"תעודת הביטוח" הזו היא מיסוי מתמשך לאורך כל החיים, כאב ראש משפטי-רגולטורי (כאילו שלא מספיקה לנו הבירוקרטיה בארץ) ותשלום נוסף לרו"ח על עצם הגשת הדו"ח השנתי.
לכל ביטוח יש עלות, בהיעדר ביטוח אחר זה שווה את המחיר (לדעתי).
במיוחד כפי שציינתי שיש כבר אופציה לתוכנת מס כמו סימפל טקס אם המצב שלך יחסית פשוט (לא חברה בע"מ או משהו כזה), שעולה ממש גרושים ביחס לרואה חשבון.

מיסוי מתמשך לאורך כל החיים
ברוב המוחלט של המקרים אין מיסוי בפועל, צריך רק להגיש דוח.

אתה מוצא את עצמך מחפש בנרות מוצרים פיננסיים חריגים ונישתיים שחומקים מהגדרת PFIC, ונאלץ לבחור בהם כמעט בלי קשר לאיכות הביצועים.
קרנות סל אמריקאיות ניתן לקנות בכל בית השקעות, והם ממש לא נישתיות.
תראה, כשממציאים קשיים זה נראה על פניו לא טוב, אבל פה ממש אין קושי.

כל זה - בתמורה לשירותים ממשלתיים שאתה לא נהנה מהם מלבד בחופשות בארה"ב: כבישים, דואר, מערכות בריאות ומשפט ("מוצלחות") וכל דבר אחר.
הביטוח הוא עבור האפשרות להשתמש בהם. לא כל אחד יכול פשוט להחליט לקום ולהגר לארה"ב, ואזרח כן.

אז אין ספק שכשרואים חטופים עם אזרחות זרה משתחררים לפני חטופים ישראלי-בלבד, זה מעורר הערכה כלפי המחויבות של המדינה הזרה לעזור לאזרחים שלה, בלי גרם ציניות. אבל הסיכוי המזערי לתרחיש כזה הוא כמו לשלם כל החיים על ביטוח זר למקרה של פגיעת ברק, נוסף על ביטוח ישראלי לאותו מקרה בדיוק.
זה לא הביטוח שאני מדבר עליו, זה סתם נתון רנדומלי שלא מובטח לך.

קחו בחשבון שלאור המלחמה מקדמים מאוד את הפטור מוויזה לישראלים.
אתה משווה ויזה שמאפשרת לך לטייל עד 90 יום, לעומת יכולת להעתיק את מרכז החיים שלך לשם בהחלטה של רגע?
הילדים יוכלו ללמוד שם באוניברסטאות או לעבוד בצורה חוקית.

הבעיה העיקרית על קצה המזלג (אני לא רו"ח):
המוצרים הבעייתיים המכונים PFIC (Passive Foreign Investment Company) ממוסים בשיעור של 35% בפידיון, מה שמוחק חלק גדול יחסית מהתשואה. מה נחשב ולא נחשב PFIC? כל מוצר פיננסי מהסוג שהסולידית אוהבת: מוצר מטעם חברה *לא-אמריקאית* (אם אמריקאית הכל בסדר) ש"קונה את השוק" או מחקה אינדקס כלשהו, במקום לתזמן את השוק עצמאית. אין באמת רשימה מדויקת כיוון שה-IRS לא שובר את הראש על כל מוצר פיננסי נישתי ברחבי העולם, כמו למשל הגרסה הישראלית המדויקת של "קופת גמל להשקעה".
בכל מקרה לא מדובר באחוזים מהמשכורת כמובן, עוד לא הגענו לשם :)

אני אישית כן בתהליכים להשגת אזרחות נוספת, אבל לענ"ד זו לא הבעיה. "תעודת הביטוח" הזו היא מיסוי מתמשך לאורך כל החיים, כאב ראש משפטי-רגולטורי (כאילו שלא מספיקה לנו הבירוקרטיה בארץ) ותשלום נוסף לרו"ח על עצם הגשת הדו"ח השנתי.
מלבד המיסים ועלות הדו"ח צריך להוסיף את ההפסד מאי-היכולת להשקיע במוצרים פסיביים מהסוג הנ"ל בטווח הארוך. אתה מוצא את עצמך מחפש בנרות מוצרים פיננסיים חריגים ונישתיים שחומקים מהגדרת PFIC, ונאלץ לבחור בהם כמעט בלי קשר לאיכות הביצועים.
כל זה - בתמורה לשירותים ממשלתיים שאתה לא נהנה מהם מלבד בחופשות בארה"ב: כבישים, דואר, מערכות בריאות ומשפט ("מוצלחות") וכל דבר אחר. אתה יכול להצביע בבחירות, ואני לא מזלזל בזה, אבל כשאתה משווה את ההשפעה שיש לך בקלפי לעומת סכומי הכסף האלה, איך אפשר לא להתאכזב?

אם למישהו יש נימוקים בעד החזקת אזרחות אמריקאית לצד הישראלית, מלבד מעורבות ביטחונית במקרה חירום, אני מאוד אשמח לשמוע. קחו בחשבון שלאור המלחמה מקדמים מאוד את הפטור מוויזה לישראלים.
35% מהרווח או מהקרן?
האם מתקזז מול סך המיסים ששולמו בארץ לעומת סך המיסים שיש לשלם בארה"ב?

35% מהרווח או מהקרן?
הפניתי אותך לפוסט שכתבתי עם דוגמאות והסבר מפורט. תחפש ב"אודות" בדף פרופיל שלי כאן.
לא 35%, אלא אחוז שונה לכל חלק יחסי מהרווח תלוי לשנה אליה מיוחס.
אבל מה שכן, זה מהרווח, ושנוי במחלוקת אבל הרוב יקזזו מיסים ששולמו בישראל על המכירה הספציפית.
בשנים האחרונות המס המקסימלי היה 37% אז נניח שזה מה שבתוקף למכירה שלך. כלומר תקבל קיזוז של 25% ותישאר עם לשלם 12% נוספים (לא מדויק כי הרווח הדולרי והשקלי לא חופפים).
על ה-12% הללו צריך גם לשלם ריבית (ריבית הפד + 3% - החל מ2022 זה גם הפך להיות מאוד כואב), שוב לפי מספר השנים שעברו ביחס לשנה אליה מיוחס החלק היחסי.

היו דוגמאות של 10+ שנים בהם המס אכל לא רק את כל הרווח, אלא גם נגס בקרן (בגלל אפקט הריבית דריבית של הריבית הנוספת שצריך לשלם).

עד כמה שהבנתי:
לאזרח אמריקני כדאי לקנות קרנות נאמנות מחקות מטעם חברה אמריקאית.
למי שאין לו אזרחות אמריקאית כדאי לקנות רק קרנות נאמנות מטעם חברה לא אמריקאית (בגלל מס ירושה).
זה נכון?

בשנים האחרונות המס המקסימלי היה 37% אז נניח שזה מה שבתוקף למכירה שלך. כלומר תקבל קיזוז של 25% ותישאר עם לשלם 12% נוספים (לא מדויק כי הרווח הדולרי והשקלי לא חופפים).
אתה כמובן יודע זאת אבל המקסימום כולל גם NIIT אז עוד 3.8%

בנוסף עוד בעיה גדולה בPFIC זה מורכבות הדיווח והעלות שלה, רבים מהמגישים לא יודעים להתמודד עם זה ואלה שכן יגבו שכר-טרחה בהתאם.

כן.

אתה כמובן יודע זאת אבל המקסימום כולל גם NIIT אז עוד 3.8%
נכון מאוד.
תקף כמובן לכל הכנסה פאסיבית אבל רק בהכנסות גבוהות, לכן לא בהכרח יהיה בתוקף לPFIC. ה37% יהיה בתוקף גם אם זו הכנסתך היחידה לשנה :(

ה37% יהיה בתוקף גם אם זו הכנסתך היחידה לשנה :(
טכנית אין מדרגה כזו כי אם אתה במדרגה של 37% בהכנסה פסיבית בלבד אתה אוטומטית גם חייב בNIIT.

טכנית אין מדרגה כזו כי אם אתה במדרגה של 37% בהכנסה פסיבית בלבד אתה אוטומטית גם חייב בNIIT.
התכוונתי שאתה עשוי להיות מחויב ב37% על PFIC (שכן זה המדרגה מהדולר הראשון - בהנחה והכל היה בשנים האחרונות), מבלי להיות מחויב ב3.8% נוספים (דורש הכנסה של 6 ספרות, שתלוי בסטטוס הגשה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M הכנות לקראת הורדת ריבית שוק ההון 9
כ הכנות לשיחה עם חברת השקעות בנדל"ן חו"ל נדל"ן 61
א הכנות לקראת פרישה שוק ההון 1
ח הכנות להשקעה - חיסכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
amidar הכנות לקראת חל"ת - איך להתכונן כלכלית לתקופה ללא הכנסה. צרכנות פיננסית 7
R מה עושים עם תיק השקעות לפני מעבר לארה"ב שוק ההון 1
N האם אפשר לשלם יתרת אשראי לפני סוף החודש? צרכנות פיננסית 10
כ הפחתת סיכון לפני ובפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
י החזר מס על משיכת קרן השתלמות לפני 6 שנים \פנסיה מיסים 3
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
S רגע לפני מעבר ל-IRA התיעצות אחרונה - האם לנייד כסף מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L שאלות לפני תכנון טיסה לארצות הברית עם דרכון אירופי אוף טופיק 3
U מה הצעדים הנדרשים לפני פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
ע ביטחונות לפני כניסה לדירה נדל"ן 1
Homer הפקדת סכום גדול בפנסיה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
G הכנה לפני פגישה עם סוכן פנסיה עבור קרוב משפחה צרכנות פיננסית 1
P הבדלים עיקריים בין משכנתא לפני קניה, לכזו על בית בבעלות? נדל"ן 8
Y ניוד ביטוח מנהלים (לפני 2001) לגמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Gun איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
ז מה צריך לדעת לפני ששוכרים דירה? נדל"ן 23
M התלבטות לפני מעבר דירה שמייקר את הוצאות השכירות נדל"ן 13
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex סוגיית צביעת דירה לפני יציאה/כניסת דייר - אשמח לתובנות נדל"ן 29
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
D קיזוז הפסד הון אל מול רווח ממישוש RSU לפני תקופת החסימה (שנה לאחר הענקה) מיסים 1
deussex לפני מהלך להעברת ביטוח מנהלים ופנסיה ממגדל לקופת ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ד הלוואה לפני משכנתה נדל"ן 8
A היטל השבחה בהעברת זכות לפני היתר בניה נדל"ן 11
צ קניית דירה - זוג לפני חתונה נדל"ן 24
A היטל השבחה בדירה שהוקמה לפני 1950 נדל"ן 7
J מספר שאלות לפני פתיחת חשבון בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה החלפת קרנות לפני סוף השנה שוק ההון 3
ה קניית דירה חדשה לפני קבלת מפתח נדל"ן 4
ס הגשה פיזית של טופס 135 (תקופה לפני 2019)- האם אפשר להגיש אצל כל משרד שומה? מיסים 4
R הלוואת גישור על דירה על הנייר לפני קבלת טופס 4 נדל"ן 6
S משיכת פקדונות לפני הזמן בוואן זירו צרכנות פיננסית 13
י התלבטות על מזומן לפני קניית דירה נדל"ן 10
נ האם לפני השימוש בכסף כדי להעביר בהדרגה לנכסים סולידיים כדי להשאר רגוע שוק ההון 5
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
hommie התייעצות לגבי שמאות לפני תביעת יזם נדל"ן 2
S מסלול פיתוי - שאלות לפני ביצוע נדל"ן 9
A בדק בית לפני חוזה בקניית דירה יד שנייה נדל"ן 9
ק האם אנו לפני התפוצצות בועת המשכנתאות- נדל"ן ?! נדל"ן 104
ת רכישת דירה הרשומה בטאבו כחברת גוש חלקה - אישור משפטי למשכנתא לפני חתימה על חוזה נדל"ן 1
S שאלות בנוגע למחקר לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - בדגש על התחדשות עירונית נדל"ן 11
I כמה לחכות לפני קניית יחידות בקופת גמל ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
lavi גידור rsu לפני הפשרה שוק ההון 22
ש איך יודעים כמה רווח הון מומש בשנה הנוכחית (לפני שמגיע 867)? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה