בבעלותי דירה בירושלים, לה ניתן תבע לבני בגג 25 מט' ובהוצאת ההיתר ביקשתי להוסיף 5% השלמת גג [18.33] בפעימה אחת.
התיק עבר ועדת משנה שאישרה את התיק בכפוף לשינוים ותשלומי האגרות וכן היטלי השבחה.
משום מה התיק לא ממשיך והוסבר כעת שמאחר וה5% השלמת גג בפעימה אחת לא עבר עדיין את כל האישורים אין איך לקדם את התיק.
שאלתי:
1. האם ההיתר שניתן לגג שהינו מכוח תבע שנכנסה לתוקף בסוף 1988 יחוייב בהיטלי השבחה.
2. האם 5% השלמת גג יחוייב בהיטל השבחה מאחר והוא ניתן מכוח זכויות ישנות. או שכיוון שהוא הקלה יש בזה חיוב בכל אופן.
3. האם במכירת הדירה לפני הוצאת ההיתר בפועל תיהיה חיוב שאין עליה פטור עלי [המוכר] או שהחיוב יהיה על הקונה ולו יהיה פטור מותלה במגורים 4 שנים.
4. באם ידוע איש מקצוע שידע לתת לי חוות דעת ברורה בעניין יעזור לי מאוד.
תודה רבה.
התיק עבר ועדת משנה שאישרה את התיק בכפוף לשינוים ותשלומי האגרות וכן היטלי השבחה.
משום מה התיק לא ממשיך והוסבר כעת שמאחר וה5% השלמת גג בפעימה אחת לא עבר עדיין את כל האישורים אין איך לקדם את התיק.
שאלתי:
1. האם ההיתר שניתן לגג שהינו מכוח תבע שנכנסה לתוקף בסוף 1988 יחוייב בהיטלי השבחה.
2. האם 5% השלמת גג יחוייב בהיטל השבחה מאחר והוא ניתן מכוח זכויות ישנות. או שכיוון שהוא הקלה יש בזה חיוב בכל אופן.
3. האם במכירת הדירה לפני הוצאת ההיתר בפועל תיהיה חיוב שאין עליה פטור עלי [המוכר] או שהחיוב יהיה על הקונה ולו יהיה פטור מותלה במגורים 4 שנים.
4. באם ידוע איש מקצוע שידע לתת לי חוות דעת ברורה בעניין יעזור לי מאוד.
תודה רבה.