לא היה זמן או אפשרות לטייל ככה לפני הפרישה. כשאתה מטייל ברגל נוסע לפעמים ברכבות לילה ומחליט להישאר במקום מסויים קצת יותר זמן כי מצא חן בעיניך הסביבה. מהלך כזה לא אפשרי בטיול של שבוע או מקסימום שבועיים. גם לקח זמן וכמה נסיעות לגלות את הקסם בשיטוט כזה, לא להיות לחוצים בזמן להבין שאנחנו נהנים מזה.לפני זה לא טיילת בכפרים נידחים או שזה לא היה לחודשיים- שלושה? זה היה מתוכנן לקפוץ ברמת ההוצאות בפרישה?
אני לכאורה לא נמצאת בפרישה אבל בתכלס כן, ואני לא מוצאת תשוקה לעודף פעלתנות (בתשלום או בכלל).
אולי פורשים מוקדם מהסוג הפעלתני צריכים לקחת את זה בחשבון, כי יש ילדים בבית או כי התרגלו לחשיבה משימתית.
אני כמעט לא מוצאת תכניות לפרישה מוקדמת שכוללות יציאה מהמטריקס לטובת חיי יום יום שלווים ונינוחים שמאפשרים בהייה, מפגשים חברתיים, קריאת ספרי פרוזה/שירה/פילוסופיה והתבוננות מהצד על העולם. להיפך, נראה שזה מרתיע לא מעט.
אם אתה עובד בהייטק במשרה בכירה, אני מניח שגם עצמאים חווים את זה. אין בעצם חופש מוחלט ללא התחייבות מהעבודה. גם בחופשה לכאורה תמיד יש איזה משבר שמישהו צריך עצה. או איזו פגישה חיונית שאתה מוכרח להשתתף ואמרת לעצמך שתעשה את זה מהמלון.
אכן, אנחנו פורשים מהסוג הפעלתני. אוהבים פעילות אבל זה לא סותר את העובדה שאנחנו אוהבים חיי חברה ונהנים מאוד מספרים לדוגמא פילוסופיה , לימודי שפות נוספות, מוסיקה, יין ואוכל טוב . (הקינדל שלי מתחיל להתלונן על הכמות ספרים). מי ידע שמסתבר שאנחנו גם נהנים מאוד מסתם רביצה בבקתה באלפים יושבים במרפסת על הנוף ושומעים מוסיקה וקוראים ספר , באיזה חור ליום יומיים.
פתאום יש זמן להכל והכי חשוב כשהלחץ מהעבודה נעלם, החיים משתנים ואתה משתנה איתם. פשוט תענוג. בכל אופן כל עוד המצב הגופני מאפשר הכל.
נערך לאחרונה ב: