אני מאמין שכלל ה 4 אחוז עלול להיות מאוד בעייתי. בבלוג של ERN יש לא מעט על הנושא הזה.
כתבתי על זה הרבה בפורם אז לא אחזור
אבל כן אני מחזיק כנראה בדעת מיעוט שצריך לנסות לפרוש כמה שיותר מוקדם ממש עם ההגעה ל4 אחוז. בשביל לבדוק את המים.
פרישה מהניסיון שלי היא מאוד לא הרמטית
אתה לא ממש יודע מה תעשה בפרישה
ובגלל זה אתה לא יודע איך יראו ההוצאות שלך בפרישה
זה יכול להעלות מאוד או לרדת מאוד
סתם לדוגמא הכמות אוכל שאנחנו קונים ממש הוכפל (5 נפשות × 3 ארוחות ביום)
לפני הפרישה ההיינו אוכלים בעבודה והילדים בצהרון אז לא ממש בישלנו יותר מפעם בשבוע...
עכשיו זה כמעט כל יומיים-שלוש
אבל גם כל התמהיל הוצאות משתנה כי אתה פחות שוכר אנשי מקצוע כמו גנן או מנקה ויותר מוציא על חוגים או טיולים...
לכן חושב שלפרוש עם 3.75 או 3.25 אחוז על הוצאה חודשית לפני בפרישה של x לא ממש הרמתי אם תוציא אחרכ 2x
מעבר לזה אני חושב שיש בזה גם הרבה פיסכולוגיה ויש הבדל משמעותי, אם מניחים בפרישה שאם זה לא ילך "מקסימום נחזור לעבוד", או מניחים שזה ללא דרך חזרה
מסכים מאוד!
אבל גם בגיל 50 אתה לא תשב כל היום בבית ותצפה בטלוויזה
אתה תעשה משהו....
אולי בשכר אולי בהתנדבות אולי בעלות...
ממה שאתה כותב אני מבין שהתוכנית שלך נוצרה על בסיס מחקר אישי מעמיק, וללא אנשי מקצוע. הבנתי נכון?
מחקר אישי והרבה התייעצויות פה בפורם
מהפורשים עצמם אשמח לשמוע על תהליך שבניתם כדי ליצר את התוכנית הפיננסית שלכם
מההרגשה שלי אתה מאוד עסוק כרגע בתוכנית פרישה פננסית ברמת הרשימת מכולת של מה למכור מתי ואיך למקסום הנטו...
זה חשוב ויחסית גם פשוט לביצוע בטח בעידן של היום
ממליץ לך להתסכל קצת מעבר לנסות להבין מה תרצה לעשות בפרישה, מה ההוצאות שלך יהיו אז, מה יתן לך ביטחון ושקט נפשי בזמן שאתה כבר לא עובד ושוק ההון מתרסק ב50 אחוז ולפי זה להתכנן
מעבר לזה ששים לב שזה תוכנית משפחתית זה מאוד חשוב מה הבת זוג שלך תעשה במקביל ומה הילדים, פרישה חד צדדית זה מאוד לא מאוזן ויוצר הרבה מתחים...
שנקל אחרון ממליץ מאוד להתחיל בפרישה חלקית או להןריד משרה קצת לפני
מאוד קשה מנטלית לעבור מ100 אחוז ל0 בבת אחת...
בדיעבד אם הייתי יכול היית עובר ל3 ימים בשבוע לתקופה לפני שהייתי ישר מפסיק לעבור