היינו באותה עמדה לפני כמה חודשים, ממה שאני הצלחתי לברר :
"מתעלק" על השרשור.
מה העלויות להעסקת מטפל זר נכון להיום?
השכר הבסיסי הוא בין מינימום ל 6000. אתה מחליט, אם אתה מוריד הורדות מותרות, או לא. אם החלטת להוריד, תרשום את זה בחוזה העסקה שאתה או המטופל מוכרחים לחתום מול המטפלת. אם המטופל כשיר, לדעתי עדיף שהוא יהיה המעסיק הישיר החותם על ההסכם
בכל מקרה העלות הישירה תהיה בין 8 ל 10 אלף. ועל זה יש להוסיף עלויות של אדם נוסף בבית. פלוס תשלום למחליפה כאשר המטפלת יוצאת לחופש.
האם המו"מ על השכר זה מול העובד או מול חברת הסיעוד?
מול העובד, בכל מקרה שכר הבסיס לא יורד משכר מינימום. זה כנראה ינוע בין מינימום ל 6000 שקל.
שים לב לא לעלות מעבר לזה אחרת תצטרך לשלם גם מס הכנסה. בעיקרון יש לעובד סיעודי 2.5 נקודות זכות שזה שווה ערך, אם אני זוכר נכון, למשהוא כמו 600 שקל. ואז אם אתה עולה מעבר ל 6000 לכאורה אתה צריך להשלים למס הכנסה. עוד סיבוך שלא כדאי להיכנס אליו.
אם הביטוח הלאומי משלם את קצבת הסיעוד לחברה, יחסי עובד-מעביד הם מול חברת הסיעוד או מול המטופל?
הם כפולים. גם מול החברה וגם מול המטופל. כל אחד אחראי לחלק שלו.
לדוגמא אם אתה מקבל מביטוח לאומי 20 שעות סיעוד ומעביר אותם לחברה, החברה אחראית על 20/42 משכר מינימום. (לא מעניין את ביטוח לאומי אם אתה הבטחת לעובד 6000 או 60000) שזה 48 אחוזים משכר מינימום והתנאים הנלווים. אתה אחראי על השאר.
שים לב שאם אתה עובר דרך חברת סיעוד, הם לא ידברו איתך על שעות אלא על כסף, זה לא נכון. התלוש שהם מוציאים לא מעניין אותך, אתה לכאורה רק צריך לדעת כמה שעות סיעוד הביטוח לאומי העביר להם כל חודש ולחשב בעצמך את השאר. (איך אמר לי העובד בחברת סיעוד ״אבל אנחנו גם החשבנו מתנות בתלוש״ )
אם לדוגמא החלטת על 6000 שקל לחודש בסיס, אזי החברת סיעוד לכאורה אחראית על 48 אחוז משכר מינימום שזה 2470 אתה אחראי על השארית מה 6000, כלומר על, 3530 ואז התשלומים הנלווים גדלים.