• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

קרן מנוטרלת מטח - איך עובדת?

• פותח הנושא פותח הנושא nolim
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nolim

משתמש רגיל
דירוג
81
לא שאני חושב שזה אפיק השקעה מעניין, אבל המנגנון שלו מעניין אותי.

חשבתי על זה פתאום שאני לא מצליח להבין איך נניח קרן מחקה מדד סנופי מנוטרלת מטח עובדת?
כלומר אני מדמיין קרן שמחזיקה בחוזה עתידי קצר וכל פעם ממירה בחזרה לשקלים את הכסף, אבל אז צריכה לקנות שוב פעם את המדד בדולר. מוזר.
נניח המדד באותו יום קפץ פי 2 והמטבע נחתך פי 2, המנוטרל מטח יצליח להביא לי תשואה של פי 2 בשקלים? זה הרי המשמעות, המדד עלה פי 2 ואני נשאר בשקלים.
נניח החברה שאני משקיע בה הגדילה שווי שוק פי 2 מ1 מליון ל2 מליון דולר. מצד שני הדולר נחתך בחצי ועכשיו 2 מליון דולר שווה אותו דבר בשקלים, איך גורמים לזה להיות כפול בשקלים?

מלבד טעויות גדולות יותר בעקיבה והוצאות ניהול גדולות יותר מניח שזה גם לא 100% מנוטרל שערי מטח. אם השער פתאום עם תנודתיות גדולה בזמן קצר אתה כנראה לא באמת מנוטרל מטח?. אז למעשה הגנה מפני תנודתיות גדולה בזמן קצר הוא לא מאד מספק מענה לא?

איך הוא כן עובד? איך ממשים כזה דבר?

נערך לאחרונה ב:
איך הוא כן עובד? איך ממשים כזה דבר?
יש חוזים עתידיים / אופציות על מטבעות. שים לב שקרן מנוטרלת זה בעצם להחזיק את המדד ובמקביל להחזיק הימור על יחס המטבעות.
כנראה שזה באמת לא פועל במקרי קיצון.

אוקיי יש לי.
אתה מחזיק חוזה עתידי על המדד רגיל בדולרים ובאותו זמן קונה אופציות מטח שמשריינות לך את המחיר הנוכחי.
ואז ביום הפקיעה של החוזה+אופציות נניח קרה מה שקרה. הערך בדולרים עלה פי 2 אבל שריינתי גם את השער המרה באופציה, אז אני מצליח להכפיל את השקלים שהתחלתי איתם.

אוקיי יש לי.
אתה מחזיק חוזה עתידי על המדד רגיל בדולרים ובאותו זמן קונה אופציות מטח שמשריינות לך את המחיר הנוכחי.
ואז ביום הפקיעה של החוזה+אופציות נניח קרה מה שקרה. הערך בדולרים עלה פי 2 אבל שריינתי גם את השער המרה באופציה, אז אני מצליח להכפיל את השקלים שהתחלתי איתם.
זו אפשרות מסוימת. אני חושב שיותר פשוט מזה יהיה להחזיק את המדד ולקנות סוואפ שקל/דולר (אפשר גם חוזה עתידי שקל/דולר).
אני לא חושב שהם משתמשים באופציות שקל/דולר, כי הנטרול עובד גם לרעתך ולא רק לטובתך.

בסוף התיק אמור להיות "X שקלים על המדד וX שקלים על השקל/דולר" כשאת החלק של "X שקלים על השקל/דולר" עושים בצורה ממונפת (הרי אין לנו 2X שקלים סה"כ אלא רק X. מניח שסוואפ/חוזה עתידי) ולכן יש דמי ניהול/השקעה לא זניחים.

כשאת החלק של "X שקלים על השקל/דולר" עושים בצורה ממונפת
דוקא החלק על המדד הוא לרוב ממונף. מאוד. (חוזים וכאלה).
כמובן שגם החלק של השקל/דולר ממונף.

בכל מקרה לקרנות הישראליות על מדדים (בין אם מגודרות או לא) יש חלק מאוד גדול שיושב סתם במק"מ ודברים כאלה (כדי לאזן את החשיפה מול החוזים)

זו אפשרות מסוימת. אני חושב שיותר פשוט מזה יהיה להחזיק את המדד ולקנות סוואפ שקל/דולר (אפשר גם חוזה עתידי שקל/דולר).
מסכים שזה צריך להיות חוזה, כלומר מחוייבות הדדית להחליף דולרים בשקלים בשער נתון, ולא אופציה. על אופציה משלמים פרמיה משמעותית, כי המנפיק חשוף לסיכון ולא לסיכוי.

אבל החוזה יוצר בעיה אחרת - על איזה סכום?
נגיד הקרן מחזיקה חוזה שנותן לה מיליון דולר צמוד לסנופי. אז צריך חוזה להחלפת מיליון דולר לשקלים בשער של היום. אבל אם סנופי על פי 2, החוזה יאפשר להמיר רק חצי מהסכום בשער הנכון. יותר גרוע, אם סנופי נפל, הקרן מחוייבת למכור מיליון דולר שאין לה.

לדעתי הפתרון הוא חוזים לטווח קצר ככל הניתן. ככה התנודה במהלך חיי החוזה היא קטנה, והשגיאה קטנה בהתאם.

אוקיי, צודקים. זה לא אופציה, אלא חוזה.
אבל לדעתי זה לא חוזה טווח קצר, כי אז אתה סוג של בסוף עוקב ומושפע מהשינויים בשער דולר-שקל אם הקרן סוחרת וקונה כל הזמן את המדד תוך כדי המרת מטבע וזה גם יקר.
למה למכור את המדד ולקנות שוב? בסוף זה פוזציית לונג לטווח ארוך ואתה לסמלץ רווח של החזקה ארוכה במדד ובסוף התחשבנות על השער מטח שהיה ביום שקנית.

ניחוש שני:
בסוף כל יום/או תקופה קצרה, מרכזים את כל הבקשות קניה ועושים חוזה עתידי ארוך טווח על המדד אם אפשרות למימוש בכל מיני נקודות זמן וכנל חוזה נוסף מקביל על השער המרה דולר-שקל.
במקביל מרכזים את הבקשות לפדיון - ואז בסוף התקופה מממשים את 2 החוזים יחד. פודים את המדד בדולר וממירים חזרה לשקל באותו שער שנכנסת איתו.

כנראה המימוש בפועל יותר מורכב, אולי מתחלק לתקופות, חוזים שעושים overbooking על השער כי יכול להיות שתצטרך לפדות יותר וכנראה זה גם לא יעבוד מושלם בכל תרחיש.

כלומר אני אני משקיע 5 שנים ואני המשקיע היחיד בשביל פשטות ואני יודע שזה ל5 שנים בשביל פשטות. 2 החוזים לעד 5 שנים.
קניתי 1 מליון דולר
המדד עלה פי 2 והשווי 2 מליון דולר, אבל הדולר נחתך פי 2.
החוזה העתידי הראשון מקנה לי פי 2 על הדולר ובחוזה השני שריינתי את השער המרה מלפני 5 שנים, אז שם הדולר פי 2 מהשקל ולכן אני מקבל פי 2 על השקלים שהכנסתי.

זה לא מדויק, אבל הרעיון הוא כזה.

נערך לאחרונה ב:
זה נורא פשוט, מחזיקים חוזים (בד"כ את הקרוב ביותר) או swap ולא מגדרים שום דבר.
פעם ביום מתקנים את הפערי עכיבה שנוצרו מהפרש שערי מטבע והרווח/הפסד שנוצר מועבר אל המשקיעים, ככה עובדות כל הקרנות בארץ.
התנודות במדדים ומט"ח לא כאלה גדולות וגם בימים הכי קיצוניים לא נוצרים פערים כאלה גדולים.

נגיד הקרן מחזיקה חוזה שנותן לה מיליון דולר צמוד לסנופי. אז צריך חוזה להחלפת מיליון דולר לשקלים בשער של היום. אבל אם סנופי על פי 2, החוזה יאפשר להמיר רק חצי מהסכום בשער הנכון.
אז קונים חוזה נוסף על ההפרש.
ואגב, אין דבר כזה עליה של פי 2 ביום. התנודות התוך יומיות הן לרוב פחות מאחוז אחד, ובמקרה קיצון מגיע ל10-15% ביום (היו בדיוק 2 ימים בהסטוריה עם תנודות של מעל 15%)
אם סנופי נפל, הקרן מחוייבת למכור מיליון דולר שאין לה.
למה מליון דולר?
מוכרים את החוזה על הסכום שכבר לא צריך, ואם הדולר עלה אז משלמים את ההפרשים.

בסופו של יום, הקרן אמורה לחקות את המדד מנוקה יחס שער דולר-שקל.
אז אם ניקח סתם דוגמא שאני מחזיק בקרן 10 שנים. מן הסתם המדד עלה כנראה יפה.
בסוף אני מקבל את הכסף בשקלים עם אותו שער מלפני 10 שנים.
מצד שני הקרן צריכה להיות נזילה.

הדוגמא של קפיצה של פי 2 ביום, מנסה להבין את המגבלות של הקרן והאם בתרחישי קיצון יהיו טעויות עקיבה/בעיות אחרות. כמו שאתם אומרים, נדיר.

אז אם אני מבין נכון, אתם אומרים יש איזון יומי לפי השער מטבע. אבל בסוף יש סל נכסים של 4 מליון שקל שנניח שווה היו בסנופי 1 מליון דולר ויחס שער דולר של דוחר שווה 4 שקל (סתם דוגמא עגולה).
יום אחד המדד עלה יפה ב10%, אז יש לי 1.1 מליון בדולר. מצד שני הדולר נפל ב9.1% מול השקל. אני מקזז את הירידה הזו בשווי. 1.1*0.91 שזה מתקזז אם נעגל קצת. כלומר חלק מהחוזים של הסנופי אני משתמש בהם כדי לקזז את הקרן חזרה ל1 מליון דולר בסנופי ומתעדכן לשער החדש. אם למחרת השער חוזר חזרה למה שהיה והמדד נשאר זהה, אז יהיה "רווח" נוסף מהקיזוז שקל-דולר שיחזיר לי את ה100 אלף דולר לחוזים בסנופי. זה מסתדר נראה לי.

אז קונים חוזה נוסף על ההפרש.
מה זה אומר לקנות חוזה נוסף? חוזה נוסף יהיה בשער דולר-שקל החדש ולא בישן. כלומר במקרה קיצון שנניח הקרן גידרה עד 15% הפרש, אתה כבר לא תהיה מגודר (מנחש).
סתם לקחתי 15%, לא יודע מה הגידור שלהם.

בסופו של יום, הקרן אמורה לחקות את המדד מנוקה יחס שער דולר-שקל.
לא.
בסופו של דבר הקרן אמור לחקות את המדד ובנוסף לחקות את ההימור על היחס בין השער שקל לדולר.
לא מנקים פה את הפרשים השער אלא מוסיפים אותם.
מצד שני הקרן צריכה להיות נזילה.
מה זה "צריכה"?
ברור שהיא נזילה. הקנות הישראליות עובדות עם חוזים, זה נכס מאוד נזיל.
הדוגמא של קפיצה של פי 2 ביום, מנסה להבין את המגבלות של הקרן והאם בתרחישי קיצון יהיו טעויות עקיבה/בעיות אחרות. כמו שאתם אומרים, נדיר.
זה לא נדיר אלא בלתי אפשרי.
בכל ההסטוריה של הסנופי היו 10 ימים עם תנודות של מעל 10% ורק יומיים עם תנודות של מעל 15%.
קפיצה של פי 2 זה לא משהו נדיר אלא משהו לא סביר לחלוטין.
מה זה אומר לקנות חוזה נוסף? חוזה נוסף יהיה בשער דולר-שקל החדש ולא בישן.
כל הזמן קונים חוזים חדשים בשער שקיים לאותו רגע.
הקרן הרי לא יודעת בזמן הקניה אם אתה מתכוון לקנות את הקרן לחודש או ל20 שנה, והיא לא יכולה לקנות חוזה על הדולר לעוד 20 שנה גם אם היא הייתה רוצה.
אתה פשוט מהמר על הפרש שערי מטבע ומקבל את התשואה הזאת אם "ניצחת" בהימור. זה בסה"כ תשואה שמתווספת לתשואה אחרת שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס קרן מחקה אג"ח ארה"ב-מנוטרלת מטח שוק ההון 0
מ קרן מחקה מנוטרלת מטח שוק ההון 2
A קנית קרן על מדדי חו"ל מנוטרלת או לא מנוטרלת: שוק ההון 6
A שאלה על קרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 26
ה קרן אגח ארהב מחמ קצר מנוטרלת דולר שוק ההון 10
A נניח שאני קונה קרן מחקה מנוטרלת מט"ח: שוק ההון 10
אiהד תעודה או קרן מנוטרלת הייטק? יש כזה דבר? שוק ההון 14
Y קרן מנוטרלת חשופה למטח שוק ההון 1
ע קרן סל ישראלית מנוטרלת - איפה החסרונות? שוק ההון 229
S קרן מחקה ישראלית זולה מנוטרלת מט"ח שוק ההון 2
shukshuk מחפש קרן או תעודת סל לשווקים מתעוררים מנוטרלת מט"ח שוק ההון 0
ס למה לא לקנות קרן מחקה מנוטרלת מטבע שוק ההון 3
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S חיפוש קרן סל אירית חשופה לאירו שוק ההון 10
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
A קרן מחקה שווקים מתעוררים ללא סין שוק ההון 1
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
S קרן השתמות במעמד עצמאי ללא הכנסות שנתיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D קרן סל בינ"ל דואלית שמפרישה דיבידנדים? שוק ההון 0
לאץ' קרן כספית מטבע זר שוק ההון 3
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 17
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5
B שאלה בקשר להשקעה חודשית בין קרן אירית למחקה סנופי (קרן נאמנות) שוק ההון 7
Yoshi_Invest קרן השתלמות מבחינת אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
M אוטומציה לחשבון עו"ש (רכישה ומכירה של קרן כספית)? צרכנות פיננסית 6
D לגבי קרן כספית שוק ההון 5
מ האם נדרש דיווח מס - קרן אירית בIB מיסים 1
S איך לבחור קרן סל אירית נקובה באירו? שוק ההון 9
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
א ביטקוין – החזקה פיזית או קרן סל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א ניוד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ קרן סל אמריקאית שוק ההון 5
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א איזו קרן עולמית הכי שווה? שוק ההון 5
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 3
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10