• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סקר: משכנתא או שכירות? דירה למגורים

שכירות או משכנתא?

• סך הכל מצביעים
    77
מחישובי מפית אין שום היגיון בלהשכיר ואז לקנות דירה ללא משכנתא.

הנחות מחמירות:
2.5 מיליון ש"ח נזילים לקניית דירה.
שכירות שנתית לדירה כולל ועד וארנונה, 100 אלף ש"ח.
משכנתא בריבית קבועה של 5%.
עלייה שנתית של 2% בשווי הדירה רק כשלוקחים משכנתא.

אפשרות א' - לקנות דירה ולחיות בה. הרווח הוא רק על שווי הדירה וישנן הוצאות.
לאחר עשור - שווי דירה כ-3 מיליון. נפגרן ונניח שרק במקרה הזה שווי הדירה 4 מיליון.

אפשרות ב' - להשכיר דירה, להשקיע במדד S&P 500 לדוגמה. בתשואה שנתית של ~10% - מדובר על 250 אלף ש"ח, או רווח של 150 אלף ש"ח לאחר הוצאות שכירות.(שקול לתשואה 6%). שווי סופי - כמעט 4.5 מיליון.

אפשרות ג' - משכנתא של מיליון ש"ח לעשר שנים בריבית קבועה של 5%.( ~10.5 אלף שקל החזר בחודש), כלומר רווח של 50 אלף שקל על ההשקעות לאחר קיזוז הוצאות.
בסיום התקופה, שווי השקעות 2 מיליון + שווי דירה 3 מיליון = 5 מיליון סה"כ - הכי משתלם.

מחישובי מפית אין שום היגיון בלהשכיר ואז לקנות דירה ללא משכנתא.

הנחות מחמירות:
2.5 מיליון ש"ח נזילים לקניית דירה.
שכירות שנתית לדירה כולל ועד וארנונה, 100 אלף ש"ח.
משכנתא בריבית קבועה של 5%.
עלייה שנתית של 2% בשווי הדירה רק כשלוקחים משכנתא.

אפשרות א' - לקנות דירה ולחיות בה. הרווח הוא רק על שווי הדירה וישנן הוצאות.
לאחר עשור - שווי דירה כ-3 מיליון. נפגרן ונניח שרק במקרה הזה שווי הדירה 4 מיליון.

אפשרות ב' - להשכיר דירה, להשקיע במדד S&P 500 לדוגמה. בתשואה שנתית של ~10% - מדובר על 250 אלף ש"ח, או רווח של 150 אלף ש"ח לאחר הוצאות שכירות.(שקול לתשואה 6%). שווי סופי - כמעט 4.5 מיליון.

אפשרות ג' - משכנתא של מיליון ש"ח לעשר שנים בריבית קבועה של 5%.( ~10.5 אלף שקל החזר בחודש), כלומר רווח של 50 אלף שקל על ההשקעות לאחר קיזוז הוצאות.
בסיום התקופה, שווי השקעות 2 מיליון + שווי דירה 3 מיליון = 5 מיליון סה"כ - הכי משתלם.
נשמע שסתם שיחקת עם המספרים?

מה אם אין לי אפשרות להחזר של 10K בחודש?

@חיימוש
הכללי משחק ממש פשוטים.
מי שלא רוצה לשחק איתם. מוזמן לעלות על טיסה לסוכטשוב.
חשבתי שאתה מדבר על המיעוט הערבי, אבל מסתבר שהתכוונת לחרדים—במקרה הזה, תמשיך לכתוב בכיף, הרי להשמיץ אותם זה ספורט לאומי שמתקבל נהדר בישראל.

חשבתי שאתה מדבר על המיעוט הערבי, אבל מסתבר שהתכוונת לחרדים—במקרה הזה, תמשיך לכתוב בכיף, הרי להשמיץ אותם זה ספורט לאומי שמתקבל נהדר בישראל.
אני לא מבחין בין ערבי לחרדי. במקרה הזה.

שניהם מוזמנים לעוף, אם הם לא ישחקו את המשחק.

שניהם יתקבלו בברכה ואהבה אם הם יתחילו לקחת פה חלק ולא להישאר כמו עצם בגרון.

נשמע שסתם שיחקת עם המספרים?

מה אם אין לי אפשרות להחזר של 10K בחודש?
אם מגבירים את המספרים ל-20 שנה:
אפשרות א' - 3.7 מיליון ללא הוצאה בהנחה 2 אחוזים. נניח 5.5 מיליון. (מפגרן)
אפשרות ב' - 8 מיליון ש"ח (אבל אתה ללא דירה)
אפשרות ג' - החזר 6600 בחודש.
דירה 3.7 מיליון בסוף התקופה - 4 מיליון ש"ח מההשקעות = 7.7 מיליון. אם נניח שהדירה עלתה קצת יותר מ-2%, למשל 3% אז עוקפים את אפשרות ב'.

כמובן שאלה חישובי מפית שלא מייצגים את המספרים האמתיים והתנאים של כל אחד, ההון העצמי, הדירות והשכירות.

אם מגבירים את המספרים ל-20 שנה:
אפשרות א' - 3.7 מיליון ללא הוצאה בהנחה 2 אחוזים. נניח 5.5 מיליון. (מפגרן)
אפשרות ב' - 8 מיליון ש"ח (אבל אתה ללא דירה)
אפשרות ג' - החזר 6600 בחודש.
דירה 3.7 מיליון בסוף התקופה - 4 מיליון ש"ח מההשקעות = 7.7 מיליון. אם נניח שהדירה עלתה קצת יותר מ-2%, למשל 3% אז עוקפים את אפשרות ב'.

כמובן שאלה חישובי מפית שלא מייצגים את המספרים האמתיים והתנאים של כל אחד, ההון העצמי, הדירות והשכירות.
בכל מקרה מטרת הסקר היא לבחון החלטות לאו דווקא במובן הכלכלי.
הדעה הרווחת היא משכנתא בהקדם, אבל אני לא רואה את עצמי תקוע עם חובות והחזרים כמו אבן ריחיים על הצוואר, גם אם עוד 20 שנה זה ישתלם.
יותר קורץ להישאר בשכירות, לפחות עד האפשרות לקנות דירה ללא משכנתא/משכנתא עד שליש

א
אני לא מתעסק כרגע בשאלה אם "דירה למגורים"
או "שכירות"!

מה שבטוח-- כאזרח שרואה את עצמו
מגיל 21 עד גיל 100, חי בישראל,
אסור , פשוט אסור לך להגיע לזיקנה
ללא נכס משלך!

תקראו לזה "דירה למגורים"
תקראו לזה "דירה להשקעה"
תקראו לזה "דירה להשקעה באיזה חור בפריפריה
ובמקביל שכירות בצפון תל אביב"----

סבבה....כל האפשרויות ראויות.
אבל "דירה" משלך חייבת, חייבת להיות לך.

תודה
הסבר בבקשה לטובת הכלל במה עוזרת לזוג מבוגר ששוכר היכן שמרכז חייו (כפר יונה למשל) שיש לו דירה משלו בטאבו בדימונה (למשל( שכלל לא רלוונטית עבורו לגור שם (ואף לא נגישה לגילו) וסיכוי לא קטן כאשר שוכר יבחר לא לחדש היא תהיה ריקה מספר חודשים?

זה הה

זה ההסבר הכי מעמיק והגיוני שקראתי בנושא.
האמת היא שמבחינתי הכל תלוי בריביות.
לקנות דירה בכסף של הבנק ולהרוויח את עליית הערך? למה לא... השאלה מה אחוז השותפות של הבנק ברווח שלי.
דירה היא השקעה לטווח ארוך. השקעה בשוק ההון או השקעה בקרקע יכולה באותו פרק זמן להניב תשואות יותר טובות. אבל בתשואות שגבוהות מ- 4/5 אחוז? אין יותר סולידי מדירה...
בטווח הארוך שוק ההון תמיד מנצח את הנדל"ן.
חד משמעית.
בעיקר אך לא רק לפלא העולם ה8 - ריבית דריבית.

הכותב הכפיל הונו ב5 השנים האחרונות (בשוק ההון).

באי הפורום היקרים מוזמנים להצביע בסקר ולא רק לצפות וללכת :(

הדעה הרווחת היא משכנתא בהקדם, אבל אני לא רואה את עצמי תקוע עם חובות והחזרים כמו אבן ריחיים על הצוואר, גם אם עוד 20 שנה זה ישתלם.
יותר קורץ להישאר בשכירות, לפחות עד האפשרות לקנות דירה ללא משכנתא/משכנתא עד שליש
אני מבין אותך - זה הגיוני בעיקר אם אתה מכניס את הכסף שלך להשקעות ולא "חוסך" - במקרה כזה אתה נכנס יותר לאפשרות ג' שבה אתה לוקח משכנתא של פחות מחצי שווי הדירה.

ראוי לזכור שמחירי הדיור בשנים האחרונות בישראל עלו בהרבה מעל ל-2 אחוז בשנה, ולמעשה אם אתה מתכנן על דירה של 2 מיליון ש"ח בעוד 20 שנה, יכול מאוד להיות שתגלה שדירה מקבילה לה בעוד 20 שנה שווה 4 מיליון.

אז אני אתייחס לצדדים לא כלכליים.
1. אם יש לך ילדים, אני חושבת שעדיף להם לגדול ביציבות באותה שכונה ובית ספר. יש לי חברים שהוריהם הזיזו אותם כל כמה שנים (כולל לחו"ל במסגרת עבודתם) והתוצאה היא שתחושת השורשיות ("הבית") לא קיימת אצלם.
מצד שני, כאחת שגדלה בישוב קטן - גם לי אין תחושת בית לגבי אותו ישוב. להפתעתי, גם ילדיי שגדלו בישוב קטן אחר לא חווים בית לגביו (עזבנו אותו כשהיו בתחילת צבא ותיכון וזה קרה לפני 15 שנה). אז אולי זה לא כל-כך חשוב כמו שאני מספרת לעצמי.
2. אחת החירויות הכי חשובות מניסיוני היא הבחירה לעזוב ולהתחיל מחדש. מקום עבודה, מקום מגורים, גישה לחיים. כשמתקבעים באותו מקום לאורך הרבה מאד זמן, יש נטייה לפתח חרדה משינויים. הצד השני של המטבע יכול להיות תחושת תלישות בעולם, דבר שאצלנו נמנע כי היכנו שורשים בזוגיות שלנו וזה מאד מקרקע.
3. אנשים בוגרים שנכנסים למסלול של בית, עבודה, זוגיות וילדים, חופשות בטן-גב - הבורגנות השיגרתית החוזרת על עצמה מטשטשת זיכרונות. כשעושים מעברים ושינויים, יש "ווים" שעוזרים לנו להיזכר. סל החוויות המשפחתיות שלנו גדוש עקב כך (לאבא שלי הסתיימו הזיכרונות החשובים לטעמו בגיל 25, לאחר מלחמת העצמאות, וכל מה שקרה עד שנפטר בגיל 92 לא היה ראוי להעלאת זיכרונות מבחינתו). אולי זה נשמע לא חשוב, אבל בגילי אני יכולה לזהות את ההבדלים בין מי שהחיים מטושטשים לו ובין מי שממשיך לייצר זיכרונות. מבחינתי זה חלק מאיכות החיים.

גם שכירות וגם משכנתא.
רצוי משכנתא כמה שיותר מוקדם.
אפילו בסביבת ריבית גבוהה כמו עכשיו, התשואה על דירה גבוהה יותר מריבית על משכנתא.
באיזה יקום בדיוק התשואה ב2025 היא גבוהה מהריבית על המשכנתא?
אני חושב שבמקרה הטוב אפשר לגרד 3-4% תשואה (בפועל כנראה 3 ומטה).
ריבית משכנתא היום היא גבוהה יותר.

אז אני אתייחס לצדדים לא כלכליים.
1. אם יש לך ילדים, אני חושבת שעדיף להם לגדול ביציבות באותה שכונה ובית ספר. יש לי חברים שהוריהם הזיזו אותם כל כמה שנים (כולל לחו"ל במסגרת עבודתם) והתוצאה היא שתחושת השורשיות ("הבית") לא קיימת אצלם.
מצד שני, כאחת שגדלה בישוב קטן - גם לי אין תחושת בית לגבי אותו ישוב. להפתעתי, גם ילדיי שגדלו בישוב קטן אחר לא חווים בית לגביו (עזבנו אותו כשהיו בתחילת צבא ותיכון וזה קרה לפני 15 שנה). אז אולי זה לא כל-כך חשוב כמו שאני מספרת לעצמי.
2. אחת החירויות הכי חשובות מניסיוני היא הבחירה לעזוב ולהתחיל מחדש. מקום עבודה, מקום מגורים, גישה לחיים. כשמתקבעים באותו מקום לאורך הרבה מאד זמן, יש נטייה לפתח חרדה משינויים. הצד השני של המטבע יכול להיות תחושת תלישות בעולם, דבר שאצלנו נמנע כי היכנו שורשים בזוגיות שלנו וזה מאד מקרקע.
3. אנשים בוגרים שנכנסים למסלול של בית, עבודה, זוגיות וילדים, חופשות בטן-גב - הבורגנות השיגרתית החוזרת על עצמה מטשטשת זיכרונות. כשעושים מעברים ושינויים, יש "ווים" שעוזרים לנו להיזכר. סל החוויות המשפחתיות שלנו גדוש עקב כך (לאבא שלי הסתיימו הזיכרונות החשובים לטעמו בגיל 25, לאחר מלחמת העצמאות, וכל מה שקרה עד שנפטר בגיל 92 לא היה ראוי להעלאת זיכרונות מבחינתו).
מילים כדורבנות.
תודה לך
אולי זה נשמע לא חשוב, אבל בגילי אני יכולה לזהות את ההבדלים בין מי שהחיים מטושטשים לו ובין מי שממשיך לייצר זיכרונות. מבחינתי זה חלק מאיכות החיים.
מדויק באופן מיוחד.
כאחת שגדלה בישוב קטן - גם לי אין תחושת בית לגבי אותו ישוב
יודעת לומר למה?

אנשים בוגרים שנכנסים למסלול של בית, עבודה, זוגיות וילדים, חופשות בטן-גב - הבורגנות השיגרתית החוזרת על עצמה מטשטשת זיכרונות. כשעושים מעברים ושינויים, יש "ווים" שעוזרים לנו להיזכר. סל החוויות המשפחתיות שלנו גדוש עקב כך (לאבא שלי הסתיימו הזיכרונות החשובים לטעמו בגיל 25, לאחר מלחמת העצמאות, וכל מה שקרה עד שנפטר בגיל 92 לא היה ראוי להעלאת זיכרונות מבחינתו). אולי זה נשמע לא חשוב, אבל בגילי אני יכולה לזהות את ההבדלים בין מי שהחיים מטושטשים לו ובין מי שממשיך לייצר זיכרונות. מבחינתי זה חלק מאיכות החיים.
אנשים שחיים כיום בעולם, ובמיוחד בישראל, יהיו (לצערי) מלאים בזכרונות…

נראה לי שרוכשי מחיר למשתכן (ואני ביניהם) יחלקו על האמירה הזו שכל דירה היא השקעה גרועה.
300% עליית ערך ב7 שנים, לא כולל הכנסה מהשכרת הדירה.
או דירה מעמיגור ב50% הנחה שבדיוק עוברת תמ״א.

נראה לי שרוכשי מחיר למשתכן (ואני ביניהם) יחלקו על האמירה הזו שכל דירה היא השקעה גרועה.
300% עליית ערך ב7 שנים, לא כולל הכנסה מהשכרת הדירה.
או דירה מעמיגור ב50% הנחה שבדיוק עוברת תמ״א.
מקרים של רכישת דירה בעשרות אחוזים מתחת למחיר השוק זה נושא אחר תחת "זכייה בלוטו ללא תשלום מס".

אגב - חושב שטעית.בחישוב כי לא זכור לי מקרה של מחיר למשתכן שהמחיר קפץ פי4.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מחישובי מפית אין שום היגיון בלהשכיר ואז לקנות דירה ללא משכנתא
לא הכנסת למפית שיקול של סיכון. ברור שאם הרווח בשוק ההון אחרי מס גבוה מריבית המשכנתא או עלות השכירות אז עדיף לקנות במינוף הכי גבוה או לא לקנות בית ולשים הכל במניות. אבל במקרה ההפוך שהבורסה לא מצליחה או אף מפסידה עדיף נכס ריאלי שאתה צריך אותו (קניית בית יקר מהצורך זה כבר מותרות).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - התוצאות המדהימות! פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 17
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - לבטל? להשאיר? לשנות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
J סקר בזק: הוצאות לזוג בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 75
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
B סקר עובדי הייטק: כמה המעסיק מפריש לכם לפנסיה ברכיב התגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
A [סקר] איפה נמצא תיק ההשקעות הממוסה שלכם? שוק ההון 34
ד סקר עמלות מוסדות פיננסים צרכנות פיננסית 3
חתול לילה סקר: האם מובילי המאבק צריכים להסכים לפשרה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 379
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
הק995 חובת מילוי סקר פולשני של הלמ"ס אוף טופיק 47
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 483
E סקר: דירה ענקית 6 חדרים VS ארבע חדרים עם גינה גדולה נדל"ן 9
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
adamshalev מה תהיה התשואה השנתית היחסית של ARKK מול SPY חמש שנים מהיום - סקר 3 שוק ההון 8
ק סקר שוק בנקים ופתיחת חשבון בנק - מרחוק צרכנות פיננסית 7
adamshalev מה תהיה התשואה השנתית היחסית של ARKK מול SPY חמש שנים מהיום - סקר 2 שוק ההון 21
stamEhad סקר -מחזיקים נכסים שלא בהכרח קורלטיביים לשוק המניות? שוק ההון 11
חתול לילה סקר: האם זה תיק טוב למשקיע מתחיל? שוק ההון 78
Harvey אסטרטגיה להשקעה בנדל״ן באיזור גוש דן, סקר - מה הסוג נכסים המועדף עליכם? נדל"ן 8
הסולידית סקר: איזו ערכת עיצוב הכי מוצלחת? שער הקהילה 35
nicepo1 סקר,בחירה בנכס ספקולטיבי ל20 שנה אוף טופיק 11
flower סקר | חקיקה אזרחית אוף טופיק 18
S סקר שוק בין הבנקים כדי למצוא את הבנק האטרקטיבי ביותר צרכנות פיננסית 5
flower סקר - עוזר\ת וירטואלית - Alexa/Bixby/Cortana/Siri/Google אוף טופיק 19
T סקר שוק מסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
Ron.B סקר מחיר למשתכן- מגורים או השקעה? נדל"ן 7
Mr. Bigglesworth סקר: כמה התיק שלכם חשוף ישירות לשקל? שוק ההון 6
גרהם סקר בחירות 2020 אוף טופיק 1378
S סקר - עד כמה אתם הייתם מוכנים לפשרה כדי למנוע בחירות נוספות אוף טופיק 152
א סקר ריבית מובטחת עד סוף החיים שוק ההון 20
L סקר ביטול הוי הכחול בוואטסאפ - יש לכם ווי כחול בווטסאפ או שביטלתם את זה? אוף טופיק 54
ג אחוזים קטנים מהתיק בניירות ספקולטיביים + סקר שוק ההון 11
the_newbie סקר: אלוקציית נכסים ע"פ מצב משפחתי שוק ההון 36
דור דורים מועד ב' – סקר בחירות 2019S אוף טופיק 1073
Jenia29 סקר משכורות אוף טופיק 7
קורא הדוק אם מחר מבטלים את הפטור ממס בקרן השתלמות. מה אתם עושים? (סקר) צרכנות פיננסית 20
S סקר למשקיעי מדדים פסיבים על החלק המנייתי בתיק שלכם שוק ההון 67
adamshalev סקר: איזה סוג של משקיע אתם? שוק ההון 37
דור דורים סקר בחירות 2019 - אחרי הגשת הרשימות אוף טופיק 119
S סקר למשקיעים באופן פרטי עם חשבון חייב במס שוק ההון 40
H סקר ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 79
123W סקר בחירות 2019 אוף טופיק 2476
adamshalev סקר: מה ההקצאה שלכם למניות היום שוק ההון 153
S סקר תושבות אוף טופיק 0
S סקר: עצמאים מרוויחים יותר ? אוף טופיק 3

נושאים דומים

Back
למעלה