הק995
משתמש רגיל
- דירוג
- 71
נבחרתי להשתתף בסקר של הלמ"ס שהוא דורש המון זמן למלא ובעיקר מאוד פולשני. סירוב להשתתף בסקר זאת עבירה פלילית שבעבר לוותה בעונש 3 חודשי מאסר ועכשיו רק קנס 500 ש"ח. הייתי משלם וזהו אבל לא רוצה רישום פלילי שעלול להפריע אח"כ בהרבה נושאים (ויזה וכו).
אני אזרח שומר חוק אבל זה כמו בתשלום מיסים – אני מאוד רוצה לשלם מיסים שאני חייב, אבל לא רוצה להתנדב לשלם מיסים שעם ידיעת החוק אני יכול להיות פטור מהם.
לפי פקודת הסטטיסטיקה סעיף 11 אני חייב למלא ולספק את הפרטים שבכל שאלון, ולפי סעיף 12 אם משאירים לי בבית שאלון יחד עם הודעה שאני חייב למלא אותו – אזי אני חייב למלא.
השאלות:
תודה.
אני אזרח שומר חוק אבל זה כמו בתשלום מיסים – אני מאוד רוצה לשלם מיסים שאני חייב, אבל לא רוצה להתנדב לשלם מיסים שעם ידיעת החוק אני יכול להיות פטור מהם.
לפי פקודת הסטטיסטיקה סעיף 11 אני חייב למלא ולספק את הפרטים שבכל שאלון, ולפי סעיף 12 אם משאירים לי בבית שאלון יחד עם הודעה שאני חייב למלא אותו – אזי אני חייב למלא.
השאלות:
- 1. לא השאירו לי שאלון אלא רק הודעה ובקשה שאצור קשר. האם אני חייב ליצור איתם קשר מיוזמתי לתיאום פגישה? (יש הבדל גדול בין השארת שאלון למילוי בזמני החופשי לבין אירוח סוקר\ת בבית למשך כמה שעות)
- 2. אם ב- 1 לא חייב ליצור קשר, והם לא תופסים אותי בבית או בטלפון - הם יכולים לטעון שסירבתי ולתת לי קנס ורישום פלילי, או שסירוב זה רק משהו אקטיבי, כלומר שדיברו איתי ולא הסכמתי?
- 3. ידוע לכם אם בכלל מפעילים את הסנקציות, כלומר האם אנשים מקבלים בפועל קנס ורישום פלילי?
תודה.