• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סקר: משכנתא או שכירות? דירה למגורים

שכירות או משכנתא?

• סך הכל מצביעים
    63

isalidiq

משתמש רגיל
דירוג
148
מעניין אותי לדעת מה תעדיפו;
לגור בשכירות בלי משכנתא כלל?
לגור בשכירות עד שיתאפשר לקנות דירה למגורים ללא משכנתא?
לקחת משכנתא מוקדם ככל האפשר עבור דירה למגורים?

עוקב. באמת מסקרן.
דעתי האישית ציינתי בסקר, לקנות דירה כמה שיותר מוקדם, אפילו עם משכנתא.
אשמח לנימוקים לכאן ולכאן.

דירה, כל דירה, היא השקעה גרועה.
לא אני אמרתי, זה הסולידית כתבה. והיא חכמה.
אחרי שקראתי וחפרתי מספיק בעניין הזה, תוך שקדנות מעושה וסקרנות נפקנית, עם כמה מאות (אלפי?) שעות קריאה, דישה, דיצה וגילה, צהלולים והבלון של רון התפוצץ ונקרע, בכל מיני בלוגים ומקומות שה- Incognito יפה להם פזור, מילים על גבי אותיות, אותיות על גבי משפטים, ערימת ילדים של סחי מהביל בכל האמור ל- 4 קירות מבטון או יורט מעור של עצלן מנדבושקס, ושוב קריאה, ושוב קריאה...
וכמובן מבלי להיות יזם נדל"ן בעצמי (כי אני לא חייב לעשות אסיד במסיבת טבע בשביל לדעת שלדבר עם אבנים באמהרית באיזה יער נטוש בקריית טבעון זו חוויית על חלל פסיכדילית לגמרי שקוטג' תנובה 12% מחוויר לעומתה, הגם שהוא מגיע חיוור מלכתחילה), ככה שאני לא מבין כלום מהחיים שלי (שזה ברור לכל מי שקורא את התשובות שלי לאורך זמן) - שכירות בלבד.
על אפם ועל חמתם של כל הבנקים למשכנתאות, משבר הסאבוופר אופטימוס פריים ואתי אלון מהבנק למסחר (נותנת שירות נהדרת אגב, המלצתי עליה במידרג, קיבלתי ממנה גם מתנת חנוכה לפסח).
אם כולנו נחיה בשכירות (תהיו גברים! תנסו!), אבל ממש ממש כולנו, מבטיח לכם שאף אחד לא ירצה להיות בעל דירה ולהשכיר בעצמו, כי למי יש כח להיות בעל דירה כשכולם רק רוצים לשכור ממך (ביצה ומקוש), ואתה עסוק בלענות לטלפונים של כולם, לפניות ב- ICQ, ולהצקות של כל אלו מה- Teletext בטלוויזיה שמנסים להשיג אותך במודם DNS 56K.
אני רק שכירות.
ואם כבר להיות חסר דיור, אז חביבי השם, להיות חסר דיור בסטייל!!!!!!!!1... נעול בכפכפי אצבע של דיור (pun intendental), לבוש בדז'קט של קלווין קליין טולס, חוגר עליי אבנט של מייקל השוק קורס עלינו, הטוניקה של הטמג'וצי עליי מתרופרפת לה ברוח.
מלח האולם שמחות של הגרוזיני מאשדוד (ה' הידיעה לפני אותיות האית"ו כב"ל).
פקח אני פורק שחורה, אל תיתן לי דו"ח, כי אם הייתי רוצה כבר אתמול (אבל לא שלשום, כי שלשום הייתי עני), הייתי יכול למזוג לעצמי 2 דירות פח בחיפה, או זוג דירות נאחס בנוף הגליל, בואך שווארמה מוראד מסכן איך העיפו עליו רימון בלי להתכוון בכלל.
חי בתוך עמי עני, כמוכם אני ולא טוב יותר חלילה שלא ארים עליכם את האף.
כל המלא מלא מלא מלא כסף שלי בשוק ההון, כי אני אמיץ אחולבלועה, יש לי סיבולת סיכון של ציפורן חודרנית שלא מתרגשת כשהקאטר של הפרוקטולוג מגיע אליה קרוב קרוב להגיד שלום ולדרוש בחודרניותה.
שולף מי ששולף מי ששולף ראשון. יהודי לא שולף יהודי.
אם הייתי רוטשילד, הייתי עכשיו נכנס כל הכוח וכל הכסף במפעל קרוואנים באשקלון, מנפיק פאנלים מבודדים להמונים כמו משוגע, מגזגזה על כל אלו שאומרים לי שהדידג'קוין הוא מטבע מפוזר בזמן שאני יודע שפיזור הוא לא ביזור וכל הצודק ט.ל.ח.
דירה למגורים - השקעה גרועה, אך נכונה פסיכולוגית. תשאל את האישה.
בארץ הנדל"ן תמיד עולה כי למה לא, זה חוק טבע בלי חוקים ב---א---ר---ז---ל, כנראה שזו באמת השקעה פנטסטית.
בארץ ההגרלות למתמשכן, אתה מקבל מהמדינה אחלה מתנה ישר לכיס השמאלי, זה עם החור, ואז בכיס הימני, זה עם המוך של הפוך מהטבור, אתה קונה רכב חדש ומחזיר לה אותה ב- 100% מס קניה.
וגם טיפולי שיניים והסרת שן בינה בלייזר זה נורא יקר.
האם יש פואנטה לכל מה שאני כותב?
טיז אל נאבי.
אפילו הגדלתי את הפונט כדי לעצבן איזה מישהו שיהיה מוכן לעשות משהו בעניין ולהוציא לי שם רע של מישהו שמוכן לסכן את השם הטוב שלו בשביל תגובה אקרעית באינטרנט.
אגב, נדל"ן בגימטריא יוצא 420.
אני סאחי בלאטה.

אחרי שקראתי וחפרתי מספיק בעניין הזה, תוך שקדנות מעושה וסקרנות נפקנית, עם כמה מאות (אלפי?) שעות קריאה, דישה, דיצה וגילה, צהלולים והבלון של רון התפוצץ ונקרע, בכל מיני בלוגים ומקומות שה- Incognito יפה להם פזור, מילים על גבי אותיות, אותיות על גבי משפטים, ערימת ילדים של סחי מהביל בכל האמור ל- 4 קירות מבטון או יורט מעור של עצלן מנדבושקס, ושוב קריאה, ושוב קריאה...
וכמובן מבלי להיות יזם נדל"ן בעצמי (כי אני לא חייב לעשות אסיד במסיבת טבע בשביל לדעת שלדבר עם אבנים באמהרית באיזה יער נטוש בקריית טבעון זו חוויית על חלל פסיכדילית לגמרי שקוטג' תנובה 12% מחוויר לעומתה, הגם שהוא מגיע חיוור מלכתחילה), ככה שאני לא מבין כלום מהחיים שלי (שזה ברור לכל מי שקורא את התשובות שלי לאורך זמן) - שכירות בלבד.
על אפם ועל חמתם של כל הבנקים למשכנתאות, משבר הסאבוופר אופטימוס פריים ואתי אלון מהבנק למסחר (נותנת שירות נהדרת אגב, המלצתי עליה במידרג, קיבלתי ממנה גם מתנת חנוכה לפסח).
אם כולנו נחיה בשכירות (תהיו גברים! תנסו!), אבל ממש ממש כולנו, מבטיח לכם שאף אחד לא ירצה להיות בעל דירה ולהשכיר בעצמו, כי למי יש כח להיות בעל דירה כשכולם רק רוצים לשכור ממך (ביצה ומקוש), ואתה עסוק בלענות לטלפונים של כולם, לפניות ב- ICQ, ולהצקות של כל אלו מה- Teletext בטלוויזיה שמנסים להשיג אותך במודם DNS 56K.
אני רק שכירות.
ואם כבר להיות חסר דיור, אז חביבי השם, להיות חסר דיור בסטייל!!!!!!!!1... נעול בכפכפי אצבע של דיור (pun intendental), לבוש בדז'קט של קלווין קליין טולס, חוגר עליי אבנט של מייקל השוק קורס עלינו, הטוניקה של הטמג'וצי עליי מתרופרפת לה ברוח.
מלח האולם שמחות של הגרוזיני מאשדוד (ה' הידיעה לפני אותיות האית"ו כב"ל).
פקח אני פורק שחורה, אל תיתן לי דו"ח, כי אם הייתי רוצה כבר אתמול (אבל לא שלשום, כי שלשום הייתי עני), הייתי יכול למזוג לעצמי 2 דירות פח בחיפה, או זוג דירות נאחס בנוף הגליל, בואך שווארמה מוראד מסכן איך העיפו עליו רימון בלי להתכוון בכלל.
חי בתוך עמי עני, כמוכם אני ולא טוב יותר חלילה שלא ארים עליכם את האף.
כל המלא מלא מלא מלא כסף שלי בשוק ההון, כי אני אמיץ אחולבלועה, יש לי סיבולת סיכון של ציפורן חודרנית שלא מתרגשת כשהקאטר של הפרוקטולוג מגיע אליה קרוב קרוב להגיד שלום ולדרוש בחודרניותה.
שולף מי ששולף מי ששולף ראשון. יהודי לא שולף יהודי.
אם הייתי רוטשילד, הייתי עכשיו נכנס כל הכוח וכל הכסף במפעל קרוואנים באשקלון, מנפיק פאנלים מבודדים להמונים כמו משוגע, מגזגזה על כל אלו שאומרים לי שהדידג'קוין הוא מטבע מפוזר בזמן שאני יודע שפיזור הוא לא ביזור וכל הצודק ט.ל.ח.
דירה למגורים - השקעה גרועה, אך נכונה פסיכולוגית. תשאל את האישה.
בארץ הנדל"ן תמיד עולה כי למה לא, זה חוק טבע בלי חוקים ב---א---ר---ז---ל, כנראה שזו באמת השקעה פנטסטית.
בארץ ההגרלות למתמשכן, אתה מקבל מהמדינה אחלה מתנה ישר לכיס השמאלי, זה עם החור, ואז בכיס הימני, זה עם המוך של הפוך מהטבור, אתה קונה רכב חדש ומחזיר לה אותה ב- 100% מס קניה.
וגם טיפולי שיניים והסרת שן בינה בלייזר זה נורא יקר.
האם יש פואנטה לכל מה שאני כותב?
טיז אל נאבי.
אפילו הגדלתי את הפונט כדי לעצבן איזה מישהו שיהיה מוכן לעשות משהו בעניין ולהוציא לי שם רע של מישהו שמוכן לסכן את השם הטוב שלו בשביל תגובה אקרעית באינטרנט.
אגב, נדל"ן בגימטריא יוצא 420.
אני סאחי בלאטה.
  • אני לא בטוח אם קראתי פוסט או אם מישהו צעק עליי דרך המסך... הכול בסדר שם?"
  • "זה נראה כמו הודעת חירום מחייזרים... אנחנו אמורים לפענח את זה או פשוט לרוץ?"
  • "הבנתי כל מילה בנפרד, אבל יחד זה כמו ניסיון לתקשר עם לווייתנים. קודקוד, נא לחזור לקרקע."
  • "אם המטרה הייתה לגרום לכולם לעצור ולנסות להבין מה קורה – שאפו, הצלחת בענק!"

לדעתי זה שאלה של רציונאל מול רגש.
רציונאלית, לשלם ריבית על משכנתא ואז אחרי שנים לקבל נכס (שאתה עלול למכור אותו בהפסד, במיוחד בפריפריה) שמניב בממוצע 2 עד 4 אחוז (קטונתי, יכול להיות שאני טועה בנתונים האלה), והמון המון המון בירוקרטיה והתעסקות וכאב ראש.
מול השקעה בשוק ההון שהיא עפי מדדים, בתשואה יותר גבוה וכמעט לא דורש ממך כלום...
ניראלי מתמטית עניתי לך פה.
מצד שני נפשית לדעתי, זה יותר עניין של תחושת ביטחון שיש לך "בית" משלך.
בארץ בעיקר זה סטטוס חברתי.
אגב התחושת "בית" הזאת, יכולה להיות חרב פפיות מבחינה של התחייבות למקום.

באמת שלא יודע, אין לי מה לייעץ...

אף אחת מהתשובות לא מתאימה לי.
כלכלית? אני מאמין שעדיף שכירות.
מאמין שיום יבוא וארצה את הנוחות והיציבות של דירה שהיא שלי, במקרה כזה משכנתא או לא תלוי בריבית כמובן.

הנוחות והיציבות של דירה שהיא שלי
סליחה על השפה, אבל חרא על הפנים שלי... הכול מניסיון. מיקומים שונים. ערים שונות. זמנים שונים.

1. שכן נרקומן לשעבר (ולא לשעבר) עם אישה סהרורית לא פחות (סיפור לפוסט אחר) ששם על Repeat, ואני לא מגזים, 250 פעמים לפחות, (ביום אחד, כן?), את השיר שנתקע עליו בפול ווליום במערכת סטריאו העוצמתית מדי שלו כאילו חזרנו רוורסים לשנות ה- 80 כשמערכות של Sony עם מגש 3 דיסקים היו באופנה, שכונה שלמה שומעת, יבוא הגבר שידבר איתו, גם המשטרה מוזמנת והוזמנה עשרות פעמים באהלן אהלן וזה לא מזיז לו או לה את הדלקת במוח - עובר דירה.
אין עם מי לדבר וגם אל תנסה לדבר.
2. שכן נרקומן לשעבר (ולא לשעבר) עם אישה סהרורית לא פחות (סיפור לפוסט אחר), שבטעות עשית את הטעות להיות נחמד וחברותי ולהתעניין בהם, והם בך, כי שכנות טובה זה זהב על הסכין, עולה אליך בקריז לדירה, מזיע ורוטט, מבקש כסף בתחנונים, ומקבל כסף (מאות ש"חים), לא מהפחד אלא מהרחמים והתחנונים... ואז פוגש אותך אחרי שבוע בחדר המדרגות, ושוב מבקש כסף בתחנונים, ומקבל כסף (מאות ש"חים).
שלום לכסף.
3. בניין ישן, בן 100 (נבנה ב- 1936), חורף על הכיפאק שלמה מזג אוויר, רטיבות מהקיר החיצוני של הדירה, קיר אחד שוחה לך עם הטיח המתקלף שהתמלא בבועות מים (!) לכיוון של הסלון. טלפון לבעלת הדירה שמתקנת על חשבונה (4,000 ש"ח וזה רק חלק מבעיית הרטיבות בדירה, יש עוד).
4. בניין ישן, בן 100 (נבנה ב- 1936), חורף על הכיפאק שלמה מזג אוויר, גג דולף בחדר השינה, להגיע מהעבודה לשלוליות על הרצפה (כן, שלוליות, ברבים), לספוג אותן עם סמרטוט רצפה.
טלפון לבעלת הדירה שמתקנת על חשבונה.
5. בניין ישן, בן 100 (נבנה ב- 1936), חורף על הכיפאק שלמה מזג אוויר, גג דולף בסלון, 4 דליים וקערת סלט גדולה מנירוסטה, סימפוניה של טיפטופים.
6. שכונה עתיקת יומין עם נרקומנים ואנשים שבורים והזויים, שלא התחילה ככה והייתה העיר גנים של העיר בעבר. מתי שנמאס מלשלם זול (מדי?) - עובר דירה.
השתנתה עוד בימי חיי.
7. בסלון מסתלבט עם בת הזוג לשעבר ברוך השן, השכנה קופצת על דלת הכניסה וצועקת שיש לה פורץ בדירה, אתה רץ לדירה שלה כמו איזה סטיבן סיגל, רואה שחור עור מופתע כמו שהוא רואה אותי גם שחום עור מופתע, רודף אחריו למרפסת שם הוא נותן קפיצת ספיידרמן למרפסת השנייה כאילו יצא מהרחם בפארקור, אני במזל גדול עוצר במעקה של המרפסת רגע לפני שאני קופץ אחריו בשיא עוני, שניה לפני שאני מפארקר את עצמי לחדר המיון.
מתי שנמאס מלשלם זול (מדי?) - עובר דירה.
8. מרדף מהיר ועקשני אחרי שודד שחטף למבוגרת את התיק מהיד מחוץ לבניין שלי, השגת השודד והתעמתות איתו כולל ריתוק שלו לקרקע באלימות ובכוח עד שהמשטרה שאותה הזמנתי בסלולרי תוך כדי ריצה ומרדף תגיע. נסיעה לתחנה לתת עדות. טקס תעודת אזרח מצטיין במשטרה שבוע אחר כך.
ויש עוד מספיק סיפורים... עצרתי פה כי כבר לא נעים.
כל פעם שהספיק לי או לא התאים לי הדירה שכבר לא מתאימה לי או השכונה שהשתנתה עוד בימי חיי - עברתי.
כל פעם שהיה נזק או תקלה כי יש נזקים ויש תקלות - תיקנו על חשבונם או שעברתי.
עכשיו תחשוב מה זה לרכוש בית, להשקיע בו ולהתרגל אליו ולהיקשר אליו רגשית ומנטלית ולהיתקע בתוך עצמך בלי אפשרות לזוז (מה שקורה לרוב האנשים שאני מכיר).
במחשבה שניה, הבעיה היא עני.
וכן, עברתי יותר מדי דירות בחיים.

וואי. ההודעות שלי מוזרות.

דירה יכולה להיות השקעה גרועה או השקעה טובה מאד (כמו כל השקעה בעצם).
הסולידית ממש חכמה אבל היא טועה. גם אנשים חכמים טועים לפעמים.

כרגע שכירות.
אחרי הפנסיה לעבור למקום זול עם טבע בצפון, ושם אולי לקנות.

עכשיו תחשוב מה זה לרכוש בית, להשקיע בו ולהתרגל אליו ולהיקשר אליו רגשית ומנטלית ולהיתקע בתוך עצמך בלי אפשרות לזוז (מה שקורה לרוב האנשים שאני מכיר).
ומה דעתכם להשכיר את הדירה שקנית ולשכור דירה במקום אחר?
דרך אגב, רוב מה שכתבת לא שייך לדירות חדשות.
אבל מודה שהצלחת להפחיד אותי בקטע עם השכנים.

סליחה על השפה, אבל חרא על הפנים שלי... הכול מניסיון. מיקומים שונים. ערים שונות. זמנים שונים.

1. שכן נרקומן לשעבר (ולא לשעבר) עם אישה סהרורית לא פחות (סיפור לפוסט אחר) ששם על Repeat, ואני לא מגזים, 250 פעמים לפחות, (ביום אחד, כן?), את השיר שנתקע עליו בפול ווליום במערכת סטריאו העוצמתית מדי שלו כאילו חזרנו רוורסים לשנות ה- 80 כשמערכות של Sony עם מגש 3 דיסקים היו באופנה, שכונה שלמה שומעת, יבוא הגבר שידבר איתו, גם המשטרה מוזמנת והוזמנה עשרות פעמים באהלן אהלן וזה לא מזיז לו או לה את הדלקת במוח - עובר דירה.
אין עם מי לדבר וגם אל תנסה לדבר.
2. שכן נרקומן לשעבר (ולא לשעבר) עם אישה סהרורית לא פחות (סיפור לפוסט אחר), שבטעות עשית את הטעות להיות נחמד וחברותי ולהתעניין בהם, והם בך, כי שכנות טובה זה זהב על הסכין, עולה אליך בקריז לדירה, מזיע ורוטט, מבקש כסף בתחנונים, ומקבל כסף (מאות ש"חים), לא מהפחד אלא מהרחמים והתחנונים... ואז פוגש אותך אחרי שבוע בחדר המדרגות, ושוב מבקש כסף בתחנונים, ומקבל כסף (מאות ש"חים).
שלום לכסף.
3. בניין ישן, בן 100 (נבנה ב- 1936), חורף על הכיפאק שלמה מזג אוויר, רטיבות מהקיר החיצוני של הדירה, קיר אחד שוחה לך עם הטיח המתקלף שהתמלא בבועות מים (!) לכיוון של הסלון. טלפון לבעלת הדירה שמתקנת על חשבונה (4,000 ש"ח וזה רק חלק מבעיית הרטיבות בדירה, יש עוד).
4. בניין ישן, בן 100 (נבנה ב- 1936), חורף על הכיפאק שלמה מזג אוויר, גג דולף בחדר השינה, להגיע מהעבודה לשלוליות על הרצפה (כן, שלוליות, ברבים), לספוג אותן עם סמרטוט רצפה.
5. בניין ישן, בן 100 (נבנה ב- 1936), חורף על הכיפאק שלמה מזג אוויר, גג דולף בסלון, 4 דליים וקערת סלט גדולה מנירוסטה, סימפוניה של טיפטופים.
6. שכונה עתיקת יומין עם נרקומנים ואנשים שבורים והזויים, שלא התחילה ככה והייתה העיר גנים של העיר בעבר. מתי שנמאס מלשלם זול (מדי?) - עובר דירה.
השתנתה עוד בימי חיי.
7. בסלון מסתלבט עם בת הזוג לשעבר ברוך השן, השכנה קופצת על דלת הכניסה וצועקת שיש לה פורץ בדירה, אתה רץ לדירה שלה כמו איזה סטיבן סיגל, רואה שחור עור מופתע כמו שהוא רואה אותי גם שחום עור מופתע, רודף אחריו למרפסת שם הוא נותן קפיצת ספיידרמן למרפסת השנייה כאילו יצא מהרחם בפארקור, אני במזל גדול עוצר במעקה של המרפסת רגע לפני שאני קופץ אחריו בשיא עוני, שניה לפני שאני מפארקר את עצמי לחדר המיון.
מתי שנמאס מלשלם זול (מדי?) - עובר דירה.
8. מרדף מהיר ועקשני אחרי שודד שחטף למבוגרת את התיק מהיד מחוץ לבניין שלי, השגת השודד והתעמתות איתו כולל ריתוק שלו לקרקע באלימות ובכוח עד שהמשטרה שאותה הזמנתי בסלולרי תוך כדי ריצה ומרדף תגיע. נסיעה לתחנה לתת עדות. טקס תעודת אזרח מצטיין במשטרה שבוע אחר כך.
ויש עוד מספיק סיפורים... עצרתי פה כי כבר לא נעים.
כל פעם שהספיק לי או לא התאים לי הדירה שכבר לא מתאימה לי או השכונה שהשתנתה עוד בימי חיי - עברתי.
כל פעם שהיה נזק או תקלה כי יש נזקים ויש תקלות - תיקנו על חשבונם או שעברתי.
במחשבה שניה, הבעיה היא עני.
וכן, עברתי יותר מדי דירות בחיים.

וואי. ההודעות שלי מוזרות.
שכירות נותנת יותר גמישות, לשפר מיקום מעל סיבה שהיא.
אבל מהתיאור שלך נשמע שאתה אוהב לגור בשכונות מצוקה בבנין מצוקה מעל שוקי הבסטיונר.

דרך אגב, רוב מה שכתבת לא שייך לדירות חדשות.
אם הכוונה היא שאין ליקויי בנייה או נזילות \ תקלות \ בעיות בדירות חדשות, אז.. יש הרבה דירות חדשות שלא יסכימו איתך

אשמח לגור בדירה משלי בלי משכנתא אבל שמישהו אחר ישלם על זה

ומה דעתכם להשכיר את הדירה שקנית ולשכור דירה במקום אחר?
קל לכתוב...
קל מאוד לשכור ולהשכיר ולזוז ולהתנועע ולשנות כשאתה צעיר (נניח עד 45-55?), קשה מאוד לעשות את זה כשאתה מבוגר עד מבוגר מאוד (נניח מעל 55?) עם שחיקת סחוס במוח.
סתם מספרים. סתם גילאים.
כשאתה סוף סוף קונה דירה משלך, וכשאתה בנאדם די רגיל לגמרי ולא מסתובב בפורום הסולידית מנסה לעשות אופטימיזציה של קרנות כספיות שקליות והאם למכור קרן כספית ב- 16 לחודש אחרי פרסום מדד המחירים לצרחן או שלא, אז אתה נקשר אליה.
שורה תחתונה, ותבדוק את זה אל מול הסביבה המבוגרת שלך (הורים, הורים של חברים/בת זוג, דודים וכו' וכו') - כשאתה מבוגר וגר בדירה משלך, תולה איזה מדף שאתה רוצה, קודח איזה ארון שבא לך, שם איזה נברשות שמתחשק לך, האלומיניום בחלונות או הפרופיל הבלגי בדיוק כמו שרצית, המרצפות בגודל שבחרת, הרובע בין אריחים של הגרניט-פורצלן בגוון המועדף עליך, הברז של חמת הישראלית מיוצר בסין, התרגלת כבר למכולת, לקיוסק, לסביבה, לגנים הציבוריים, לקופת החולים הקרובה וכו' וכו' וכו', ובשכונה שהתרגלת אליה - אין מנוס כמעט מלהיקשר מנטלית (נפשית?) ורגשית, ומשם כבר הדרך קצרה מאוד לקושי אמיתי ונוכח מאוד לעשות הצרחות קלות לכאורה, ומאוד קשה לעבור החוצה מהבית שלך לבית של מישהו אחר, לשכור ממנו ולהשכיר את הבית/דירה שלך שאתה חרד לגורלה ומה יעשו לה השוכרים, ולהצטרך לתת לבעל הדירה שלך דין וחשבון (אתה צריך לתת לבעל דירה שאתה שוכר ממנו דין וחשבון אחרי כל כך הרבה שנים שגרת בבית משלך?!?! למה מה קרה? יש לך בית משלך!).
קל לכתוב...
אל תאמין לי. תברר. תשאל. תתעניין.
תבדוק בעצמך כמה מבוגרים תקועים בדירות/בתים גדולים הרבה יותר מדי כשאף אחד מהילדים כבר לא גר איתם הרבה זמן ומשלמים ארנונה על נדל"ן ריק כי לא יעזו לעזוב את הבית/דירה שלהם.
תבדוק בעצמך כמה מבוגרים תקועים בדירות/בתים שנבנו/נקנו בשכונות מהממות או מהממות למחצה לשעבר שהזדנחו להם, התיישנו, האפירו, הזדקנו והתקמטו, המדרכות כבר לא זקופות כמו פעם, העצים כבר לא צעירים ומלאי פירות שמטנפים את המדרכות הלא זקופות, השכנים המבוגרים מתו והבתים/דירות שלהם נקנו על ידי זוגות צעירים אחרים במקומם, הכל כבר ישן ומיושן אז כבר פחות משקיעים ומושקע (לא כל מקום מגורים הוא כפר ורדים או זיכרון יעקב), בדר"כ כשלא משקיעים ומושקע ומיושן אז גם יותר זול, ואם השכונה הפכה להיות זולה אז כל הארחי פרחי מגיעים, השכונה הופכת להיות לא משהו פתאום, כל הסטודנטים והעניים והתפרנים שלא אכפת להם מכלום באים לשנה-שנתיים-שלוש בלי שום אכפתיות מתמשכת לסביבת המגורים שלהם והורסים עוד יותר או שהשכונה נהרסת מעצמה כי אף בעל בית לא משקיע בה ולאף אחד לא אכפת (תחשוב על שריטה ברכב חדש מהחברה כמה זה מעצבן ועל שריטה ברכב בן 20 שנה כמה בכלל לא שמים לב), כל אלו שלא אכפת להם מהבתים נצמדים אחד לשני כבדרך הטבע, פתאום השכונה מתחרדת/עוברת הדתה כי היא זולה יותר ומלא דתיים שיש להם פחות כסף קונים דירות בעשרות אם לא מאות, משתכנים בה עם המוני הילדים שלהם והשכונה הופכת להיות פח זבל של אריזות חטיפים, צעקות, גני משחקים שבורים, והדירות/בתים שמשכנים עכשיו משפחה של 7 במקום משפחה של 3-4 נהרסים עוד יותר וסופגים יותר בלאי ועוד ועוד.
סתם דוגמאות שבחרתי לרשום מתוך מה שעולה לי לראש, ומתוך החוויה הסובייקטיבית שלי, מבלי להעליב ואין צורך להגיב לי על הדתיים או כל מה שפוגע בציפור נפשכם.
אולי לכם יש חוויות אחרות שבחרתם לראות ו/או להכניס לתודעה. חווית המציאות שלכם כנראה שונה משלי.

דירה יכולה להיות השקעה גרועה או השקעה טובה מאד (כמו כל השקעה בעצם).
הסולידית ממש חכמה אבל היא טועה. גם אנשים חכמים טועים לפעמים.
מסכים בהחלט. ובאמת שמסכים. לא מתווכח.
נדל"ן הוא נדל"ן הוא נדל"ן. ואני בהחלט שלא מבין בנדל"ן ולא מתיימר בנדל"ן.
אין לי בשביל מה כי לאל-הורי כמוני בלי ילדים נדל"ן לא מייצג שום כלום, ולא אוריש שום 4 קירות לאף אחד...
עניתי מהחוויה הסובייקטיבית שלי לגבי הסקר והנושא בפוסט - שכירות אל מול דירה בבעלות, לא דירה להשקעה.
כשוכר אני מאוד נהנה לשלם על שירות שכירת הדירה שלי. לשלם על המגורים שלי מבלי להתחייב לנכס ולצרות שהוא זורק על בעלת הבית. להיות חופשי במחשבה (לא בפועל, כי בפועל גם לי נוח איפה שאני ולא רוצה לזוז) שאם מתחשק לי אני זז ממקום למקום ומעיר לעיר ומשכונה לשכונה (מה שבהחלט עשיתי בעבר ולא מעט).
ואני שוכר מאוד מאוד מאוד טוב ומאוד מאוד מאוד שקט.
כסף מגיע תמיד בזמן על השקל ואני לא מוכן שיתעכב אפילו ביום כי אני נשרט מלהיות חייב כסף למישהו ברמת ה- 1 ש"ח. מתקן ומשפצר דברים בדירה לבדי ובעצמי (עד גבול מסוים, לא ברמה מטורפת ולא נוגע בחשמל). לא מחפש לתלות מדפים בכל קיר. לא מתלונן על מנורות פנדלים. לא מציק לבעלת הבית. לא מדבר איתה בכלל (ברמה שלא מדברים גם שנה וחצי שלמות, רק מיילים וחשבונות). נמנע כמה שיותר מליצור איתה קשר גם במחיר של לדפוק את עצמי כי רוצה להיות שקט ולקבל שקט.
אני חושב שאני מבין למה התכוונת בתגובה שלך אורי - אפשר לומר בקווים כלליים שדירה ראשונה ולמגורים - היא השקעה מוצלחת בהגדרה. לא מעט הטבות מס. מינוף זול יחסית או שלא זול במיוחד כרגע. פיזור וגיוון תיק ההשקעות. גם רווח מנטלי ופסיכולוגי.
דירה להשקעה? - אני פחות בעניין וחושב שזו השקעה לא ואוו במיוחד.
על דבר אחד אני מוכן להתחייב ואני רציני לגבי זה - מחירי הדירות רק ימשיכו לעלות ולעלות ולעלות, במשך עשרות השנים הבאות, תוך ירידות אקראיות וקצרות מידי פעם, אבל תמיד ימשיכו לעלות. והרבה. וזה לא משנה שיש הפסדי הון בשוק הנדל"ן. מי שירכוש עם טיפה שכל ועצות טובות - ירוויח.
למדינה אין שום אינטרס שיקרה אחרת.
כנ"ל עם פקקים, שוק הרכבים, דלק וכו'.

הסולידית מעבר לחכמה. זה לא שהיא רק חכמה. הצורה שבה היא כותבת ומתנסחת (גם בטוויטר, ובעיקר שם כי פתחתי אחד רק בגללה) מחביאה שם הרבה יותר מסתם חוכמה. לדעתי היא ניסוי פרוסי של הממשל האוסטרו-הונגרי בהטמעת AI בבלוגוספירה הישראלית כפיילוט לקראת השתלטות על תקשורת המורס של חמזמזים אינטיליגנטיים בכוכב הלכת 42.
אני מזהה בה המון AI עוד מ- 2013 כשלא היה AI וכשלאנשים כמוני עוד היה סלולרי עם מקשים. מוכן להישבע שהיא גלגול מוקדם של סוזוקי ג'ימיני.

עכשיו תחשוב מה זה לרכוש בית, להשקיע בו ולהתרגל אליו ולהיקשר אליו רגשית ומנטלית ולהיתקע בתוך עצמך בלי אפשרות לזוז
במצב הזה כבר הייתה הופך לבאטמן ומציל את העיר מהפושעים בענימוביל שלך.

שכירות נותנת יותר גמישות, לשפר מיקום מעל סיבה שהיא.
אבל מהתיאור שלך נשמע שאתה אוהב לגור בשכונות מצוקה בבנין מצוקה מעל שוקי הבסטיונר.
שוקי כנראה גר בדירה יותר יפה משלי, ש לו עסק שרץ חזק, על בסיס מזומן ועם ביקוש קשיח. אבל מרוויח את זה בעבודה קשה ...
בעברי הירושלמי גרתי בשתי שכונות שהתחרדו, והמון עזבו אותם. מה שהביולוגי הירושלמי מתאר נשמע כמו שכונת הדר בחיפה. אני בשכירות, והגמישות עדיפה לי כרגע, אבל ככל שאני מתבגר אני רוצה מקום משלי.

משתכנים בה עם המוני הילדים שלהם והשכונה הופכת להיות פח זבל של אריזות חטיפים, צעקות, גני משחקים שבורים, והדירות/בתים שמשכנים עכשיו משפחה של 7 במקום משפחה של 3-4 נהרסים עוד יותר וסופגים יותר בלאי ועוד ועוד.
אני פשוט לא יכול לחכות שהאזור שלי יתחרד ובענק! הרי מה יותר טוב מזה שהמחירים יטוסו לשמיים במהירות האור? תוך רגע, אפילו חדר הלובי יהפוך ל"יחידת דיור יוקרתית" ויימכר למרבה במחיר – כי מי בכלל צריך לובי כשאפשר לדחוס עוד משפחה? באמת, מי צריך מרחב, חניה או איזושהי תחושת יציבות כשאפשר ליהנות משוק נדל"ן שמתנהג כמו מכירת חיסול עם תג מחיר של פנטהאוז?
אבל בכל זאת, אנטישמיות שייכת לנחלת העבר.

אני פשוט לא יכול לחכות שהאזור שלי יתחרד ובענק! הרי מה יותר טוב מזה שהמחירים יטוסו לשמיים במהירות האור? תוך רגע, אפילו חדר הלובי יהפוך ל"יחידת דיור יוקרתית" ויימכר למרבה במחיר – כי מי בכלל צריך לובי כשאפשר לדחוס עוד משפחה? באמת, מי צריך מרחב, חניה או איזושהי תחושת יציבות כשאפשר ליהנות משוק נדל"ן שמתנהג כמו מכירת חיסול עם תג מחיר של פנטהאוז?
אבל בכל זאת, אנטישמיות שייכת לנחלת העבר.
ממש לא קשור לאנטישמיות, אני משער שלא ניסית לשכור דירה בתל אביב כסטודנט... משרדים מוסבים, דירות מרתף עם השם האקזוטי "דירת פרטר", חדרי שירותים שהטיח מהתקרה מתפורר עליך כל פעם שמישהו מוריד מים או מתקלח...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - התוצאות המדהימות! פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 17
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - לבטל? להשאיר? לשנות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
J סקר בזק: הוצאות לזוג בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 75
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
B סקר עובדי הייטק: כמה המעסיק מפריש לכם לפנסיה ברכיב התגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
A [סקר] איפה נמצא תיק ההשקעות הממוסה שלכם? שוק ההון 34
ד סקר עמלות מוסדות פיננסים צרכנות פיננסית 3
חתול לילה סקר: האם מובילי המאבק צריכים להסכים לפשרה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 379
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
הק995 חובת מילוי סקר פולשני של הלמ"ס אוף טופיק 47
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 378
E סקר: דירה ענקית 6 חדרים VS ארבע חדרים עם גינה גדולה נדל"ן 9
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
adamshalev מה תהיה התשואה השנתית היחסית של ARKK מול SPY חמש שנים מהיום - סקר 3 שוק ההון 8
ק סקר שוק בנקים ופתיחת חשבון בנק - מרחוק צרכנות פיננסית 7
adamshalev מה תהיה התשואה השנתית היחסית של ARKK מול SPY חמש שנים מהיום - סקר 2 שוק ההון 21
stamEhad סקר -מחזיקים נכסים שלא בהכרח קורלטיביים לשוק המניות? שוק ההון 11
חתול לילה סקר: האם זה תיק טוב למשקיע מתחיל? שוק ההון 78
Harvey אסטרטגיה להשקעה בנדל״ן באיזור גוש דן, סקר - מה הסוג נכסים המועדף עליכם? נדל"ן 8
הסולידית סקר: איזו ערכת עיצוב הכי מוצלחת? שער הקהילה 35
nicepo1 סקר,בחירה בנכס ספקולטיבי ל20 שנה אוף טופיק 11
flower סקר | חקיקה אזרחית אוף טופיק 18
S סקר שוק בין הבנקים כדי למצוא את הבנק האטרקטיבי ביותר צרכנות פיננסית 5
flower סקר - עוזר\ת וירטואלית - Alexa/Bixby/Cortana/Siri/Google אוף טופיק 19
T סקר שוק מסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
Ron.B סקר מחיר למשתכן- מגורים או השקעה? נדל"ן 7
Mr. Bigglesworth סקר: כמה התיק שלכם חשוף ישירות לשקל? שוק ההון 6
גרהם סקר בחירות 2020 אוף טופיק 1378
S סקר - עד כמה אתם הייתם מוכנים לפשרה כדי למנוע בחירות נוספות אוף טופיק 152
א סקר ריבית מובטחת עד סוף החיים שוק ההון 20
L סקר ביטול הוי הכחול בוואטסאפ - יש לכם ווי כחול בווטסאפ או שביטלתם את זה? אוף טופיק 54
ג אחוזים קטנים מהתיק בניירות ספקולטיביים + סקר שוק ההון 11
the_newbie סקר: אלוקציית נכסים ע"פ מצב משפחתי שוק ההון 36
דור דורים מועד ב' – סקר בחירות 2019S אוף טופיק 1073
Jenia29 סקר משכורות אוף טופיק 7
קורא הדוק אם מחר מבטלים את הפטור ממס בקרן השתלמות. מה אתם עושים? (סקר) צרכנות פיננסית 20
S סקר למשקיעי מדדים פסיבים על החלק המנייתי בתיק שלכם שוק ההון 67
adamshalev סקר: איזה סוג של משקיע אתם? שוק ההון 37
דור דורים סקר בחירות 2019 - אחרי הגשת הרשימות אוף טופיק 119
S סקר למשקיעים באופן פרטי עם חשבון חייב במס שוק ההון 40
H סקר ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 79
Benjamin W סקר בחירות 2019 אוף טופיק 2476
adamshalev סקר: מה ההקצאה שלכם למניות היום שוק ההון 153
S סקר תושבות אוף טופיק 0
S סקר: עצמאים מרוויחים יותר ? אוף טופיק 3
א סקר - גילאי עובדי הייטק בפורום אוף טופיק 26

נושאים דומים

Back