Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
מה היא הריבית השנתית, הריאלית אחרי כל ההוצאות ומיסים, המינימלית, שתמורת הבטחת קבלתה בצורה קבועה ומוחלטת עד סוף חייכם , עבור כל תיק ההשקעות שלכם, תפרשו היום מכל עיסוק בניהול ההשקעות.
ולמה אתה חושב ש-3% זאת האפשרות הנמוכה ביותר (אין אופציה לבחור מתחת 3%)? אני יכול להניח שיהיו אנשים שבהחלט יסתפקו בריבית צנועה במקצת על מנת להבטיח את העתיד (אני למשל ביניהם). במיוחד אם צברת הון די משמעותי ובהמשך הדרך מחכה לך גם קצבת פנסיה מכובדת.
ולמה אתה חושב ש-3% זאת האפשרות הנמוכה ביותר (אין אופציה לבחור מתחת 3%)? אני יכול להניח שיהיו אנשים שבהחלט יסתפקו בריבית צנועה במקצת על מנת להבטיח את העתיד (אני למשל ביניהם). במיוחד אם צברת הון די משמעותי ובהמשך הדרך מחכה לך גם קצבת פנסיה מכובדת.
אומנם מיעוט יחסי של מצביעים, אבל בכל זאת, רוב של 47%, ל 4%.
מעניין אם זה בגלל ההשפעה / הפנמה של כלל שימור הכסף.
האם זה אומר שמרבית המצביעים כבר במעין עצמאות כלכלית וכל שנותר זה לשמר את הכסף, או שאולי בכלל אין קשר למחשבות שכתבתי
א. תשואה מובטחת תיאורטית היא הרבה יותר בטוחה מתשואה ״מובטחת״ של אג״ח ״מיועדת״
ב. אני מניח שהאנשים שהגיעו לצבירה שבה הם מוכנים לפרוש עם תשואה מובטחת נמוכה הם לא אנשים שהשקיעו עד עכשיו בצורה שהיא risk averse.
זו לא הייתה כוונתי. הכוונה הייתה שאנשים רשמו פה 3 או 4 אחוז מבלי להבין את המשמעות של ריבית כזו.
זה לא שהסיכון הוא מטרה, אבל בלי סיכון לא תוכל גם לנצח את המדד וגם לקבל תשואה שתספיק לך לשרידות התיק.
זו לא הייתה כוונתי. הכוונה הייתה שאנשים רשמו פה 3 או 4 אחוז מבלי להבין את המשמעות של ריבית כזו.
זה לא שהסיכון הוא מטרה, אבל בלי סיכון לא תוכל גם לנצח את המדד וגם לקבל תשואה שתספיק לך לשרידות התיק.
אכן כנראה לא הבנתי את כוונתך.
חשבתי שמי שכותב "אין ריבית כזו" בעצם חושב שכל האפשרויות האחרות לא מספקות (כולל זו של 12%).
בעיני זה שקול להגיד "לא אכפת לי כמה אני יכול לקבל בודאות, בלי סיכון בסוף התקופה. אני מעדיף להסתכן במניות כי שם אקבל (בתוחלת) יותר".