• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סיוע בשכר דירה

• פותח הנושא פותח הנושא ori_
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כולם חרדים?
בשום מקום לא כתבתי שכל החרדים גונבים
ואפילו לא שחלק מהחרדים גונבים
התייחסתי למשפט שציטטתי
שהאדם לבדו מחליט אם מה שהוא עשה זאת גנבה
זה נשמע כמו התפתלות ששכיח לשמוע בקרב מאמינים שצריכים דרך לגשר בין הפעולות שהם עושים לבין האמונה שלהם

ובלי קשר בדוגמה שנתת אחד לא התייחס לפן המוסרי של הפעולה

כולם פה מתנפלים על מישהו ששאל שאלה פשוטה. כפי שהוא מספר, הכוונה שלו היא לא לעשות תרמית, אלא להקל גם על עצמו וגם על האם. לא לקחת כסף שלא מגיע. אבל בפועל מה שהוא רוצה לא עומד בכללים שנעשו כדי למנוע פעולות כאלו, שעלולות להיות פעולות של תרמית.

אופטימיזציית מיסים/ניכויים, מיצוי זכויות - תקין לחלוטין ואפילו כדאי. אחרת, לא מתאים לפורום הזה

כולם פה מתנפלים על מישהו ששאל שאלה פשוטה. כפי שהוא מספר, הכוונה שלו היא לא לעשות תרמית, אלא להקל גם על עצמו וגם על האם. לא לקחת כסף שלא מגיע. אבל בפועל מה שהוא רוצה לא עומד בכללים שנעשו כדי למנוע פעולות כאלו, שעלולות להיות פעולות של תרמית.

יש למשרד הבינוי והשיכון מסמך שנקרא "נוהל השתתפות בתשלום שכר דירה", בוא נראה ביחד אם הרעיון של פות"ש הוא רעיון מוצלח.

סעיף 4.13 לנוהל: "לא יינתן סיוע למתגורר בדירה בבעלות בן/בת זוג לשעבר או בבעלות ידוע בציבור או בדירה בבעלות קרוב משפחה מקרבה: אב/אם, בן/בת, חתן/כלה"

סעיף 7 לנוהל נותן לנו את הגילוי הנאות הבא: "אימותים על מגורים בדירה - כדי להבטיח שכספי הסיוע ישמשו למטרה לה נועדו, יבצע אגף אכלוס בדיקת אימות נתונים על פי רשימות מדגמיות לאימות מגורים שינפיק מעת לעת. אימותים יעשו על גבי הטופס המיועד לכך ואשר נמצא בשימוש חברת החקירות"

סעיף 7.2.1 מגלה לנו שאחד האימותים שחברת החקירות נדרשת לבצע הוא: "זהות בעלי הדירה והאם יש קרבה משפחתית וסוג הקרבה בינם לבין השוכרים"

בסעיף 7.3 נגלה מה קורה כשהתרמית מתגלה: "אם קבלת הממצאים, בין אם במסגרת אימות מגורים, ובין אם במסגרת אחרת, שאינם תואמים את המוצהר בכתב ההתחייבות ו/או בטופס הבקשה, יחייב אגף אכלוס את הזכאי/ים להחזיר את כספי הסיוע צמודים בתוספת של 5.5% ריבית" (שגיאת הכתיב במקור)

מעבר לנזק הכספי שעלול להגרם יש פה שאלה פלילית כי כחלק מהתהליך מקבל הסיוע צריך לחתום על טופס בו הוא מצהיר בין היתר (סעיף 2 להצהרה): "הדירה/ות אותה/ן אנו שוכרים/נשכיר לא שייכת/ות לאבי/אימי, בני/ בתי, חתני/כלתי , בן/בת זוגי לשעבר או לידוע/ה בציבור שלי"

בסיום הטופס, כמקובל, מאשר מקבל הסיוע: "לאחר שהוזהרנו מצהירים בזה, שכל הפרטים שמסרנו ורשמנו לעיל, וכל הפרטים המצויים בתעודות ובמסמכים שצירפנו הם אמת. ידוע לנו שאם ימצא שאינם אמת נהיה צפויים לעונשים הקבועים בחוק. ידוע לנו כי אם הצהרתינו זו אינה אמת באחד או יותר מהסעיפים הנ"ל, נאבד זכותנו לסיוע ונהיה צפויים לעונשים הקבועים בחוק"

החתימה של מבקש הסיוע מתבצעת בנוכחות נציג החברה שמעבירה את הסיוע שמאשר בחתימתו: "אני הח"מ מאשר בזה כי הנ"ל חתמו על טופס זה בפני לאחר שקראו את נוסחו ולאחר שהסברתי להם את תוכנו"

אין יותר ברור מזה.

אין יותר ברור מזה.
איזה יסודי ממש נפלא!!!
רק מסייג ומוסיף שהמושג הזה לעקוץ מדינה הוא בכלל מכת מדינה לפי מה שאני שומע וקורא לפעמים
לא שאני נותן חלילה לגיטימציה למעשים לא הוגנים אך זה לא כ"כ פלא כשאנשים לא סוגרים החודש ושומעים השכר של בכירים ומנכלים ומי מדבר על חגיגות השכר בצבא ומערכת המשפט פנסיות תקציביות וכן כל יום מתפרסמים על הונאות ...וכן העברות מידע בצבא עבור גורמים.... ומה לא....
הון שלטון עולם תחתון = בעיקר בעשירון העליון אז מה יעשה העשירון התחתון? רק להצביע לליכוד וש"ס =זה לא מספיק...
ושוב מדגיש אני לא בעד חלילה ללכת בדרך לא ישרה אך ניתן להבין מי שחושב אחרת!!!

איזה יסודי ממש נפלא!!!
תודה על המחמאה! מעבר לזה אני לא מסכים עם אף מילה שכתבת, העונש הכי גדול שאדם יכול להעניש את עצמו זה לחיות בתחושת קורבן. תראה את העמים המתקרבנים סביבנו ואיך זה תוקע אותם בימי הביניים. יש לכל אזרח ישראלי הזדמנויות שיותר מ- 90% מהאנושות יכולה רק לחלום עליהם. היחידים שמרוויחים מהלך החשיבה הזה הם הפוליטיקאים שניזונים ממנו.

נתת תשובה נהדרת! נדמה לי שזה בדיוק מה שמי ששאל את השאלה רצה להבין. אני חושב שלא צריך להניח שכולם רוצים לרמות.

תודה על המחמאה! מעבר לזה אני לא מסכים עם אף מילה שכתבת, העונש הכי גדול שאדם יכול להעניש את עצמו זה לחיות בתחושת קורבן. תראה את העמים המתקרבנים סביבנו ואיך זה תוקע אותם בימי הביניים. יש לכל אזרח ישראלי הזדמנויות שיותר מ- 90% מהאנושות יכולה רק לחלום עליהם.
צודק לגמרי
כנראה לחלק מהאנשים נחמד יותר לחיות על קצבאות וסיוע ממה שאפשר ולהיות מובטל ותוך כדי לקלל את המדינה{ מי זה המדינה?!}= מאשר להתמיד במקצוע ולעבוד רציני כמו הרבה מחברי הפורום
שניזונים ממנו
שמזינים!

בסופו של דבר המשפחה שלי נפגעת בגלל החוקים האלה, שנוצרו ככל הנראה בכלל שאנשים ניצלו לרעה את הסיוע הזה, בכל מיני חוזים פיקטיביים ותרמיות אחרות.
התרחיש שלי, סביר להניח, היה יכול להיות לגיטימי לגמרי בעיני משרד השיכון והבינוי. היינו יכולים להראות את השכ״ד שהשכרנו בו עד היום. ואת העובדה שהיא קיבלה סיוע עד עכשיו בשכירות בתנאים דומים באותה עיר.
אבל הם החליטו למנוע את האופציה הזאת באופן גורף לכולם.
זה המצב ואני מקבל אותו.

אולי אם נמצא מישהו לדבר איתו במשרד ולנסות להראות שזה מקרה לגיטימי. אבל קשה לי להאמין שזה יעזור...

ולכל הטהרנים שהתנפלו עליי והתנגדו לניסיון לגנוב לכאורה מהמדינה - אוהב אתכם, תמשיכו ככה :) הלוואי שכולם במדינה היו כמוכם, היה מקום טוב יותר לכולם.

בסופו של דבר המשפחה שלי נפגעת בגלל החוקים האלה
אני חולק עליך. אתם מקבלים סיוע, זה לא מובן מאליו, אי אפשר לקרוא לכם "נפגעים". יש בתקציב המדינה סכום מסויים שמוקצב לסיוע בשכר דירה ואם לא היתה המגבלה הזו אז היתה נוצרת לגיטימציה חוקית להנדסאות פיננסית שהיתה מגדילה את צריכת הסיוע ומקטינה את הקף הסיוע לכל נזקק.

הנהלים האלה לא נלחמים נגדכם, הם מגינים על הזכאות שלכם.

בסופו של דבר המשפחה שלי נפגעת בגלל החוקים האלה
אני לא מתמצאת בנושא - האם אדם יכול לקבל סיוע מהמדינה כאשר לבני משפחתו הקרובים יש אפשרות לסייע בעצמם?
מעולם לא חשבתי לחפש סיוע כזה, גם כאשר אירחתי בביתי הצנוע דאז (קרוון של 48 מ"ר, עם 2 ילדים קטנים) את אחי במשך קרוב לשנתיים (לאחר גירושין, מצב נפשי שלא איפשר לו לעבוד באותה תקופה, חסר כל).

אני לא מתמצאת בנושא - האם אדם יכול לקבל סיוע מהמדינה כאשר לבני משפחתו הקרובים יש אפשרות לסייע בעצמם?
מעולם לא חשבתי לחפש סיוע כזה, גם כאשר אירחתי בביתי הצנוע דאז (קרוון של 48 מ"ר, עם 2 ילדים קטנים) את אחי במשך קרוב לשנתיים (לאחר גירושין, מצב נפשי שלא איפשר לו לעבוד באותה תקופה, חסר כל).
יש כל מיני קריטריונים, זה מאד ספציפי, אפשר לראות את הרשימה בצורה נוחה ב- "כל זכות"

אין פטור על כסף שהתקבל בניגוד לחוק
מה המקשר החוקי בין הפטור ממס למשכיר לבין גניבת הקצבאות של השוכרת?
בתיאוריה הוא בכלל לא אמור לדעת האם ההורים ביקשו סיוע בשכר דירה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M סיוע לאזרחית אמריקאית מיסים 18
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
T סיוע בתמחור שעת עבודה יזמות והגדלת הכנסות 2
מ סיוע בהשוואת הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R החזר הלוואה | סיוע בהבנה של ההלוואה והאם ניתן לשפר אותה שוק ההון 4
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
N סיוע בבניית תיק השקעות מאפס למטרת generational wealth שוק ההון 36
א סיוע בהבנת אופן חישוב "עמלת רכישה"- קרן מחקה ביורו שוק ההון 5
D סיוע לעצמאים קורונה - האם נחשב שכר לא מבוטח? האם נחשב הכנסה מעסק? מיסים 6
G סיוע בפתיחת חשבון ב interactive brokers, אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
N כמה שאלות שלא בהכרח קשורות, אבל דורשות סיוע מבעלי נסיון שוק ההון 6
מומו הברווז סיוע בהבנת דף אג"ח ורכישה ישירה של אגח בנקים שוק ההון 6
E סיוע בהתלבטות קשה נדל"ן 40
נ סיוע באיתור יועץ/ מתכנן פיננסי צרכנות פיננסית 8
rockafeller סיוע בבחירת מסלול פנסיוני צרכנות פיננסית 2
R סיוע בפלח האג"ח שוק ההון 4
S סיוע טכני אוף טופיק 10
I הלוואה עבור סיוע לקרוב משפחה - האופציה הכי זולה צרכנות פיננסית 11
א IRA עם ייעוץ/סיוע שוק ההון 1
E סיוע בתהליך פתיחת תיק פנסיוני צרכנות פיננסית 2
jenglender המרת מט"ח של פסגות - סיוע למשקיע חדש צרכנות פיננסית 5
S סיוע במציאת עבודה לאמי הקשישה אוף טופיק 12
ס חיסכון לאחר השתדרגות משמעותית בשכר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
ס דמי ניהול בפנסיה ובקרן השתלמות לאחר השתדרגות משמעותית בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
M ימי חופשה ביוזמת המעסיק לעובד בשכר שעתי אוף טופיק 0
M השתתפות בשכר דירה ממשרד השיכון - נחשב להכנסה חייבת (עבור דו"ח מס שנתי)? מיסים 0
ס מדרגות מס בשכר משתנה מיסים 7
L הורדה בשכר - רעיונות אוף טופיק 36
S הטבות מס בשכר לא מבוטח⁩ - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
L לבקש העלאה בשכר - התפתחות אישית 69
J העאלה בשכר VS קרן השתלמות . התפתחות אישית 15
O כיצד לבקש העלאה בשכר? הלכתי לאיבוד אוף טופיק 9
ש התלבטות בין העלאה בשכר לבין פתיחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
L משכורת 13 או 7% העלאה בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
S פיצול פיצויים ותגמולים בשכר מעל 34K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B פיצול הפקדות בין קופות בשכר מעל 34K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
J האם קיימים אנשים שעובדים במשרה חלקית בשכר נורמלי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
S אופטימיזציה בשכר נטו על ידי שווי ארוחות בעבודה אוף טופיק 3
S שאלה למי שעובד בהייטק בשכר של 18+ ברוטו, כמה שעות אתם עובדים ביום אוף טופיק 31
א מוצר פנסיוני נוסף לקרן פנסיה בשכר הייטק? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 44
מתכנת חישוב פטור משיכת פיצויים כשחל שינוי בשכר/שיעור המשרה צרכנות פיננסית 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
A שקיפות בשכר - בעד או נגד? אוף טופיק 43
ה המלצה על עו"ד לתביעת פיצוי על איחור במסירת דירה נדל"ן 6
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
D התלבטות לגבי הגרלת דירה בהנחה יוני 26 נדל"ן 0
ס החזר מס באמצעות אלפי על משכורת, הכנסה חדשה משכר דירה מיסים 8

נושאים דומים

Back
למעלה