• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סיוע בבניית תיק השקעות מאפס למטרת generational wealth

• פותח הנושא פותח הנושא nullius
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nullius

משתמש רגיל
דירוג
122
שלום לכולם! אודה לסיוע בבניית תיק השקעות - במיוחד למי מחברי הפורום שזה עיסוקים (וראיתי שיש כמה כאלו).

ראשית תמונת מצב פיננסית/אישית:

אני באמצע שנות הארבעים לחיי, נ+1 (בן 5). בעל אזרחות זרה (לא אמריקאית).

הכנסה חודשית נטו (מובטחת לחלוטין וללא סיכוי שתיעלם בימי חיי - ובוא נשאיר זאת ברמה הזאת ברשותכם) - 58,000 ש״ח צמודים למדד המחירים לצרכן.
הכנסת שכ״ד חודשית צפויה החל מעוד מספר חודשים (דירה במרכז שבנייתה לקראת סיום וששולמה במלואה - אין משכנתא) - 9,000 ש״ח, וכנראה שבעתיד עם סיום בניית השכונה שכה״ד יאמיר משמעותית.
שווי הנכס כיום בסביבות 4 מיליון ש״ח.
תיק הפנסיה (הכולל פנסיה, ביטוח מנהלים ישן עם מקדם מובטח וקה״ש) - כמליון ש״ח. רובם ככולם או במסלול מנייתי או במסלול מחקה S&P500.
יש ב-IB ארה״ב כ-200 אלף ש״ח בשתי מניות ספציפיות שאני מניח שאמכור כחלק מהארגון מחדש של התיק.
יש רכב חדש אשר צפויות לו עוד שנות שירות רבות וטובות.

אין הלוואות ואין חובות מכל סוג שהוא.

בעוד כשלוש שנים יתקבל סכום משמעותי במזומן - בהערכה גסה בין 6 ל-8 מליון ש״ח. סביר להניח שחלק ממנו יוקצה לרכישת דירה שניה או עם משכנתא או ללא משכנתא ככל שהדירה הנוכחית תימכר. אני מעריך שבמחירים של היום עלי להוסיף בין מיליון למיליון וחצי ש״ח לשווי הדירה הנוכחית שלנו בכדי לרכוש נכס מהסוג שאני רוצה.

מעבר לכך, סביר להניח שבעוד כ-10-15 שנים יתקבל בירושה נכס נדל״ן במרכז בשווי נוכחי של כ-6 מיליון ש״ח אשר שכה״ד השנתי שלו כיום הינו בסביבות 13,500 ש״ח לחודש.

הוצאות חודשיות (הכל כולל הכל) - כ-32,000 ש״ח לחודש. סביר להניח שבעוד כשנה נעבור לדירה שכורה גדולה יותר אז אפשר להניח 35,000 ש״ח לחודש. ככל שנרכוש דירה בעוד מספר שנים סביר להניח שההוצאות תהיינה אז כ-25,000 ש״ח במחירים נוכחיים. מנקודה זאת לא יהיו שינויים גדולים (לא נרכוש יאכטה או רכב פאר ולא נטוס במטוס פרטי ...) ובכל מקרה בכל חודש תישאר יתרה לא מבוטלת להשקעה, ומכאן הצורך בתיק ...

מטרות התיק:

1. בניית הון לדור העתיד - אפשר להניח שיתחיל להזדקק להון משל עצמו בעוד כ-20 עד 25 שנה (כאמור כבן 5 היום).
2. אפשרות לעבור בנחת למדינה זרה (סביר להניח שבאירופה או באסיה אך לא ארה״ב) - הן ברמת פיזור הסיכון - אני מניח שאחזיק חצי מהתיק *********** ומחצית בישראל (לא ברור לי דרך איזה ברוקר כרגע ואשמח להמלצות). זה רלוונטי גם לשאלות פוטנצילאיות של גידור מט״ח / רכישת קרנות סל בשקלים [אעפ״י שלהבנתי הן לא באמת מחזיקות בנכס הבסיס אלא בחוזים וזה פחות מוצא חן בעיני אישית].
3. התעסקות מינימלית עם התיק. בעקרון רוצה להעביר פעם בחודש כסף ***********/לברוקר המקומי ולרכוש את מה שצריך. בנוסף, לוודא שאם חו״ח לא אהיה כאן יותר אשתי תדע בדיוק מה יש והיכן ותדע לתפעל הכל.

הסיבולת והיכולת לשאת בסיכון גבוהה מאוד אבל משום שיש עוד הרבה זמן עד שיהיה צורך בכסף, ואני אהיה פסיבי לחלוטין, אני מעדיף לבנות את התיק דרך השקעה במדדים באמצעות קרנות (כנראה איריות) שלא מחלקות דיבידנד כגון CSPX או CNDX (אלו דוגמאות בלבד - אין לי העדפות גיאוגרפיות אם כי אני מודע לכך שבטווח הארוך מאוד (עשורים) שוק ההון האמריקאי נותן תשואה עודפת על פני שווקים אחרים).

אודה להארותיכם!

• אהבתי
Reactions: HHH
אתה מדבר על כ18M ש"ח, אני חושב שזה יהיה רעיון טוב שתקבל יעוץ מקצועי לכל הפחות בנוסף ליעוץ אנונימי בפורום כזה או אחר.
תודה, אני מכיר את מייק. בהחלט סביר להניח שאלך ליעוץ מקצועי, אבל אינני רואה כל פסול בדעות של מי שאין להם כל אינטרס ובעיקר כאשר הם יכולים לסייע לי לחדד את החשיבה בנושא לקראת המפגש עם היועץ.

כרגע יש לכם נדל״ן מניב בשווי 4 מליון ועוד 1.2 מליון שקל בשוק ההון המושקעים כמעט 100% מנייתי (כאשר הרוב זה עוקב מדד רחב).
כלומר כרגע אין סכומים מטורפים שצריך להכווין אותם להשקעה כזו או אחרת, ואני לא רואה איזה צורך מיוחד להתכונן נפשית ולתכנן מראש מה תעשו עוד 3 שנים כשתקבלו את ה״בוחטה״ הראשונה (בוודאי לא אם אתם מתכננים להשתמש בכסף הזה בשביל לרכוש בית מגורים) ובטח אין צורך להתייחס לירושה שתגיע עוד 10-15 שנה.

מה שכן יש לכם הכנסה מאוד מאוד מכובדת וטוב תעשו אם את התזרים החופשי שנשאר אחרי ההוצאות שלכם תעבירו לחיסכון ותשקיעו אותו.
תחליטו על סיבולת הסיכון שלכם ותחליטו על ההקצאה המועדפת לכם. לאור העובדה שכרגע רוב הכסף שלכם מושקע בנדל״ן ולאור העובדה שבעתיד תקבלו כספים רבים, לי נראה שסיבולת הסיכון שלכם בהחלט יכולה להיות גבוהה ולכן יש מצב שיתאים לכם להמשיך ולהפקיד את החסכונות במדדי מניות רחבים (כפי שהם מופקדים כיום בפנסיה ובקה״ש שלכם).

בקיצור, תמשיכו לחסוך בפנסיה, בקה״ש ובחיסכון הממוסה שלכם (אפשר להמשיך רק ב- IB שכבר יש לכם. אני לא באמת רואה צורך לעוד ברוקר, אבל אם בא לכם אז לכו על זה). לדעתי זה יענה במדויק על כל המטרות שלכם.
מטרות התיק:
1. בניית הון לדור העתיד - אפשר להניח שיתחיל להזדקק להון משל עצמו בעוד כ-20 עד 25 שנה (כאמור כבן 5 היום).
2. אפשרות לעבור בנחת למדינה זרה (סביר להניח שבאירופה או באסיה אך לא ארה״ב) - הן ברמת פיזור הסיכון - אני מניח שאחזיק חצי מהתיק *********** ומחצית בישראל (לא ברור לי דרך איזה ברוקר כרגע ואשמח להמלצות). זה רלוונטי גם לשאלות פוטנצילאיות של גידור מט״ח / רכישת קרנות סל בשקלים [אעפ״י שלהבנתי הן לא באמת מחזיקות בנכס הבסיס אלא בחוזים וזה פחות מוצא חן בעיני אישית].
3. התעסקות מינימלית עם התיק. בעקרון רוצה להעביר פעם בחודש כסף ***********/לברוקר המקומי ולרכוש את מה שצריך. בנוסף, לוודא שאם חו״ח לא אהיה כאן יותר אשתי תדע בדיוק מה יש והיכן ותדע לתפעל הכל.

לגבי איזה קרנות לבחור - כבר הפנו אתכם למייק:

אגב, שאלה לגבי ההכנסה:
הכנסה חודשית נטו (מובטחת לחלוטין וללא סיכוי שתיעלם בימי חיי - ובוא נשאיר זאת ברמה הזאת ברשותכם) - 58,000 ש״ח צמודים למדד המחירים לצרכן
לא הבנתי אם זו הכנסה לכל החיים (כלומר גם לשלב הפנסיה) או שזו הכנסה מעבודה שתיפסק בשלב הפנסיה (ואז יהיה צורך לעבור לקצבה מהחיסכון הפנסיוני).

כרגע יש לכם נדל״ן מניב בשווי 4 מליון ועוד 1.2 מליון שקל בשוק ההון המושקעים כמעט 100% מנייתי (כאשר הרוב זה עוקב מדד רחב).
כלומר כרגע אין סכומים מטורפים שצריך להכווין אותם להשקעה כזו או אחרת, ואני לא רואה איזה צורך מיוחד להתכונן נפשית ולתכנן מראש מה תעשו עוד 3 שנים כשתקבלו את ה״בוחטה״ הראשונה (בוודאי לא אם אתם מתכננים להשתמש בכסף הזה בשביל לרכוש בית מגורים) ובטח אין צורך להתייחס לירושה שתגיע עוד 10-15 שנה.

מה שכן יש לכם הכנסה מאוד מאוד מכובדת וטוב תעשו אם את התזרים החופשי שנשאר אחרי ההוצאות שלכם תעבירו לחיסכון ותשקיעו אותו.
תחליטו על סיבולת הסיכון שלכם ותחליטו על ההקצאה המועדפת לכם. לאור העובדה שכרגע רוב הכסף שלכם מושקע בנדל״ן ולאור העובדה שבעתיד תקבלו כספים רבים, לי נראה שסיבולת הסיכון שלכם בהחלט יכולה להיות גבוהה ולכן יש מצב שיתאים לכם להמשיך ולהפקיד את החסכונות במדדי מניות רחבים (כפי שהם מופקדים כיום בפנסיה ובקה״ש שלכם).

בקיצור, תמשיכו לחסוך בפנסיה, בקה״ש ובחיסכון הממוסה שלכם (אפשר להמשיך רק ב- IB שכבר יש לכם. אני לא באמת רואה צורך לעוד ברוקר, אבל אם בא לכם אז לכו על זה). לדעתי זה יענה במדויק על כל המטרות שלכם.

לגבי איזה קרנות לבחור - כבר הפנו אתכם למייק:

אגב, שאלה לגבי ההכנסה:

לא הבנתי אם זו הכנסה לכל החיים (כלומר גם לשלב הפנסיה) או שזו הכנסה מעבודה שתיפסק בשלב הפנסיה (ואז יהיה צורך לעבור לקצבה מהחיסכון הפנסיוני).

תודה על המענה המפורט קפיצת הדרך! הרעיון הוא אכן להשקיע את התזרים במדדי מניות רחבים שכן ההכנסה הקבועה משמשת בתור ה-״אג״ח״ בתיק.

השאלה שעליה אין מענה אמיתי אצל מייק היא איך לפצל את החלק המנייתי בהנחה שאני מעוניין בחשיפה לנאסדאק (שלטווח ארוך נותן תשואה כמעט כפולה שנתית מהסנופי) - האם פשוט לרכוש נניח 70% CSPX ו-30% CNDX?

לגבי שאלתך - יהיה שינוי מסוים כאשר אגיע לגיל פנסיה (זה למעלה מ-20 שנה מהיום בהנחה שגיל הפרישה לא יעלה עד אז ...) אבל מהחישובים שלי ההבדל - לטוב או לרע - יהיה מזערי יחסית לסכום החודשי הנוכחי (פלוס מינוס 5%), כך שהמהות החסכון לא תשתנה, רק הכמות החודשית.

השאלה שעליה אין מענה אמיתי אצל מייק היא איך לפצל את החלק המנייתי בהנחה שאני מעוניין בחשיפה לנאסדאק (שלטווח ארוך נותן תשואה כמעט כפולה שנתית מהסנופי) - האם פשוט לרכוש נניח 70% CSPX ו-30% CNDX?
הסיבה שאין המלצה כזו בשרשור של מייק היא בגלל שהרעיון בשרשור הזה דוגל בעקיבה אחרי השוק (אמריקאי או עולמי) בלי לנסות לתזמן אותו או לנצח אותו. זאת מתוך מחשבה/אמונה/מחקרים שלאורך זמן קשה מאוד לעשות את זה ורוב האנשים פשוט נושרים בדרך ומפסידים תוך כדי כך הרבה כסף (לרוב בגלל פעולות שלהם).

אם אתה לא מאמין בזה ומאמין ורוצה לנסות ״לנצח את השוק״ אז אכן תצטרך או ללמוד את הנושא לבד או לקבל ייעוץ מקצועי מאדם שאתה מאוד מאמין בכישוריו.

חשיפה גדולה יותר לנאסדק היא רצון אינדיבידואלי (במקרה הזה שלך) שנובע מהאמונה שלך שלטווח ארוך תקבל תשואה כמעט כפולה מהסנופי, בגלל נסיון העבר.
אתה רק שוכח לציין שזה מגיע עם תנודתיות הרבה יותר אגרסיבית. מה תעשה אם כמו בשנות ה-2000 הנסדק יפול מעל 80% ובזמן הזה תראה את הסנופי נופל ״רק״ ב-50%?

לדעתי, לפני שאתה הולך ליועץ כזה או אחר, שווה לך להתחיל לקרא ולהבין בעצמך מה המשמעות של השקעה בשוק ההון. מכיוון שרוב הכסף שלך מושקע בנדל״ן נראה לי שבעבר, כנראה, לא השקעת בשוק ההון. חשוב להבין שעיקר ההפסדים שנובעים משוק ההון זה פעולות אימפולסיביות של אנשים שנובעות לרוב מפחד (פחד לאבד את הכסף או פחד להפסיד את הרווח FOMO). ולכן לדעתי יותר חשוב להבין מה יכול יהיה להחזיק אותך בתוך השוק מאשר תשואה קצת יותר טובה שהיית יכול להשיג.
דרך מאוד טובה להתחיל ללמוד זה פשוט לקרא את הבלוג של הסולידית.

גילוי נאות - אני סתם אדם באינטרנט. אני לא יועצת, אין לי שום השכלה מקצועית בתחום, לא באמת מבינה משהו בתחום מעבר לאדם הממוצע (שקורא כאן) וכותבת רק את דעותי האישיות.

אתה מדבר על כ18M ש"ח, אני חושב שזה יהיה רעיון טוב שתקבל יעוץ מקצועי לכל הפחות בנוסף ליעוץ אנונימי בפורום כזה או אחר.
אילו שיקולים יש לסכומים כאלה שאין לסכומים קטנים יותר? למה לא מספיק לקחת את מייק ולהכפיל את הסכומים פי עשרה?

אילו שיקולים יש לסכומים כאלה שאין לסכומים קטנים יותר? למה לא מספיק לקחת את מייק ולהכפיל את הסכומים פי עשרה?
1. זה לא כזה רע אבל מייק מתייחס רק למניות, תיק כזה לא מתאים לרוב האנשים.
2. זה לא רק סכומים זה במה הם יושבים, חסכונות פנסיוניים, נדלן, חברות בע"מ וכו'
3. בסכומים כאלה שיקולי מיסוי הם לפעמים גדולים הרבה יותר ויש לפעמים תכנוני מס שלא רלוונטיים לאדם אחר.
4. בסכומים כאלה לכל פיפס בדמי ניהול יש משמעות בכסף אבסולוטי.
5. בסכומים כאלה לאופטימיזציות שונות יש משמעות בכסף אבסולוטי.
6. לאנשים שונים יש רצונות וצרכים שונים, יש כל מיני דרכים להגיע אליהם, חלקן כלכליות יותר וחלקן פחות.

נערך לאחרונה ב:

האם יש איזה שרשור בפורום שבו יש המלצות על יועצים אובייקטיבים? חיפשתי וחיפשתי ויש דיונים רק על זה שהשוק פרוץ ומלא חאפרים וגם אם יש מישהו כזה הרבה פעמים הוא בעל אינטרס מגוף כזה או אחר.

שלום לכולם! אודה לסיוע בבניית תיק השקעות - במיוחד למי מחברי הפורום שזה עיסוקים (וראיתי שיש כמה כאלו).

ראשית תמונת מצב פיננסית/אישית:

אני באמצע שנות הארבעים לחיי, נ+1 (בן 5). בעל אזרחות זרה (לא אמריקאית).

הכנסה חודשית נטו (מובטחת לחלוטין וללא סיכוי שתיעלם בימי חיי - ובוא נשאיר זאת ברמה הזאת ברשותכם) - 58,000 ש״ח צמודים למדד המחירים לצרכן.
הכנסת שכ״ד חודשית צפויה החל מעוד מספר חודשים (דירה במרכז שבנייתה לקראת סיום וששולמה במלואה - אין משכנתא) - 9,000 ש״ח, וכנראה שבעתיד עם סיום בניית השכונה שכה״ד יאמיר משמעותית.
שווי הנכס כיום בסביבות 4 מיליון ש״ח.
תיק הפנסיה (הכולל פנסיה, ביטוח מנהלים ישן עם מקדם מובטח וקה״ש) - כמליון ש״ח. רובם ככולם או במסלול מנייתי או במסלול מחקה S&P500.
יש ב-IB ארה״ב כ-200 אלף ש״ח בשתי מניות ספציפיות שאני מניח שאמכור כחלק מהארגון מחדש של התיק.
יש רכב חדש אשר צפויות לו עוד שנות שירות רבות וטובות.

אין הלוואות ואין חובות מכל סוג שהוא.

בעוד כשלוש שנים יתקבל סכום משמעותי במזומן - בהערכה גסה בין 6 ל-8 מליון ש״ח. סביר להניח שחלק ממנו יוקצה לרכישת דירה שניה או עם משכנתא או ללא משכנתא ככל שהדירה הנוכחית תימכר. אני מעריך שבמחירים של היום עלי להוסיף בין מיליון למיליון וחצי ש״ח לשווי הדירה הנוכחית שלנו בכדי לרכוש נכס מהסוג שאני רוצה.

מעבר לכך, סביר להניח שבעוד כ-10-15 שנים יתקבל בירושה נכס נדל״ן במרכז בשווי נוכחי של כ-6 מיליון ש״ח אשר שכה״ד השנתי שלו כיום הינו בסביבות 13,500 ש״ח לחודש.

הוצאות חודשיות (הכל כולל הכל) - כ-32,000 ש״ח לחודש. סביר להניח שבעוד כשנה נעבור לדירה שכורה גדולה יותר אז אפשר להניח 35,000 ש״ח לחודש. ככל שנרכוש דירה בעוד מספר שנים סביר להניח שההוצאות תהיינה אז כ-25,000 ש״ח במחירים נוכחיים. מנקודה זאת לא יהיו שינויים גדולים (לא נרכוש יאכטה או רכב פאר ולא נטוס במטוס פרטי ...) ובכל מקרה בכל חודש תישאר יתרה לא מבוטלת להשקעה, ומכאן הצורך בתיק ...

מטרות התיק:

הסיבולת והיכולת לשאת בסיכון גבוהה מאוד אבל משום שיש עוד הרבה זמן עד שיהיה צורך בכסף, ואני אהיה פסיבי לחלוטין, אני מעדיף לבנות את התיק דרך השקעה במדדים באמצעות קרנות (כנראה איריות) שלא מחלקות דיבידנד כגון CSPX או CNDX (אלו דוגמאות בלבד - אין לי העדפות גיאוגרפיות אם כי אני מודע לכך שבטווח הארוך מאוד (עשורים) שוק ההון האמריקאי נותן תשואה עודפת על פני שווקים אחרים).

אודה להארותיכם!
יועצת מס ומתכננת פרישה. כדאי לחשוב על יצירת קצבה מוכרת שכל רווחיה פטורים ללא גבול. מן הסתם על 58א יש הפרשות גבוהות שמשתייכות לקצבה מוכרת, אם חל כיסוי לפי חוק. כדאי לחשוב על קרן השתלמות שניתנת להורשה ללא גבול וללא שינוי חשבון , זה קל יותר.

כדאי לחשוב על יצירת קצבה מוכרת שכל רווחיה פטורים ללא גבול
אם את מדברת על מה שמופקד מהמעסיק והעובד, מסכים.
להפקיד כספים מהנטו? לא משתלם בעליל בגלל דמי הניהול ועלויות נוספות

יועצת מס ומתכננת פרישה. כדאי לחשוב על יצירת קצבה מוכרת שכל רווחיה פטורים ללא גבול. מן הסתם על 58א יש הפרשות גבוהות שמשתייכות לקצבה מוכרת, אם חל כיסוי לפי חוק. כדאי לחשוב על קרן השתלמות שניתנת להורשה ללא גבול וללא שינוי חשבון , זה קל יותר.

תודה נינה! ספציפית הצעותיך לא רלוונטי במצבי. בכל מקרה הרעיון של להפקיד כספים כרגע בישראל לא כל כך אטרקטיבי לאור המצב ונדרש פיזור סיכון גיאוגרפי לאור נכסי הנדל״ן הממוקמים כאן (ראי נקודה 2 למטרות התיק בפוסט המקורי שלי). קה״ש יעברו כבר לדור שלישי ללא שמישהו יגע בהן, עד לרגע (הלא רחוק או דמיוני כל כך לצערי) שהממשלה תחליט לאור הירידה ממיסים לנכס לעצמה את החסכונות הפנסיוניים של מי שעבדו עבורם.

נערך לאחרונה ב:
האם יש איזה שרשור בפורום שבו יש המלצות על יועצים אובייקטיבים? חיפשתי וחיפשתי ויש דיונים רק על זה שהשוק פרוץ ומלא חאפרים וגם אם יש מישהו כזה הרבה פעמים הוא בעל אינטרס מגוף כזה או אחר.
מסכים לחלוטין. הבעיה שיש יותר מדי משתנים - המשקיע על נכסיו והסיכונים הספציפיים שלו וגם היועץ על מגוון יכולתיו, קשריו והעדפותיו. אני מניח שלחלק מזה התכוון @אורי ג. בפוסט שלו כאן חלקית בנקודה 6 שלו [פשוט הוספתי את הצדדים הסובייקטיביים יחסית למה שהוא רשם].

זה היתרון הגדול של ג׳ון בוגל - פשוט, ישים וככל הנראה יעבוד. מי שהגיע למצבת נכסים לא מבוטלת (ודוק - הגיע ולא קיבל) ממילא יודע הן איך לצבור רכוש והן איך לא לבזבז אותו. במצב הנתון, כל שנותר להדשת עושר בין דורי הוא היכולת להשקיע אותו כאשר אין לך עסק משפחתי כזה או אחר.

@חתול לילה - אשמח לאינפוט שלך לו היית בנעלי (בכפוף ל״לא ממליץ לא מייעץ הסיכון שלך״)

נערך לאחרונה ב:
אם את מדברת על מה שמופקד מהמעסיק והעובד, מסכים.
להפקיד כספים מהנטו? לא משתלם בעליל בגלל דמי הניהול ועלויות נוספות
בסכומים כאלה, ניתן להשיג IRA או מסלול גמל, בדמי ניהול מאד מינמליים. לפחות בוודאות, למשל אם משקיעים בישראל, שקרנות הנאמנות הישראליות הן WILD WEST

בזמנו ביצעתי תחשיב בין השקעה לבד לבין השקעה פנסיונית ואכן כמדומני זה יצא עדיף להשקיע לבד. אולם לא מדובר על פנסיה, אלא על גמל נטו ללא כיסוי ביטוחי
IRA תאפשר לחסוך את ה27% אחוזי מס
כמובן, יש לגוון וגם לטעמי לא יותר מדי.
פיזור רב , עם צוות יועצים, וריבוי עמלות , זה בכלל משהו שאוכל כספים.

יצא לי לראות זאת בעולם החשבונאות. כל מני עורכי דין ורואי חשבון מתחילים לרשום שרשראות מרובות מדי של חברות כמקור פרנסה לעצמם ולשווק אזוטריה מתוסבכת לבעלי עסקים, בין אם כתכנוני מס או בין אם כמין שיטת פרימידה לשרשור דיבידנדים.

אם מדברים על עושר בין דורי

מדובר במקרה כזה

על הורשה אין סופית של בלאגן יועצים

כמו תחזוקה של לונה פארק בדובאי

מי שהיה בדובאי, מספר שוודאי יצטרכו כל כך הרבה כוח זר להתמיד לתחזק את מה שבנו

אהה... סתם ככה. יש פקדון בערך 4.2 אחוז בבנק ירושלים ל5 שנים תחנת יציאה כעבור שנתיים. לדעתי זה מסלול עם RISK נמוך, בהנתן וב20 שנה לערך , אנו בבסיס בסביבה דיס אינפלציונית

דקה 2:10 ראיון עם

US CHIEF ECONOMIST

בתכלס אני במצב גם שצריכה ליצור קוקטייל

התחביב שלי זה טיפה לבצע הערכת שווי חברות, באופן אישי. זה עניין מורכב שדורש לפחות 3 חודשי עבודה, אולם כנראה אעזר בידיד שלמד עמי ראיית חשבון

יש כאן הרצאה בעברית על הנושא של שילוב הכנסות פטורות והשפעתן על כלל התיק

עצמי, כן שמתי בקופ"ג להשקעה בדמי ניהול נמוכים כי ישנה אפשרות הנזלה , זה במור, עדיין בדמי ניהול של 0.35% לעוד 7 שנים לערך.

נערך לאחרונה ב:
כיוון שאין פה הטבת מס כל דמי ניהול מעל ל0 עושה את זה ללא כלכלי.

IRA בהפקדה מעל התקרה לא חוסך אגורה במס.
זה הופך לקצבה מוכרת שאין לה גבול בפטור

להלן ציטוט פ.מ.ה

(ב1) הקצבה המוכרת שמקבל אחד מאלה פטורה ממס:

(1) יחיד שמלאו לו 60 שנים;

(2) יחיד שפרש פרישה מוקדמת כאמור בפסקה (2) להגדרה "גיל פרישה" שבסעיף קטן (א).

"קצבה מוכרת" – חלק מקצבה המשולמת על ידי קופת גמל לקצבה שאינה קרן ותיקה, הנובע מתשלומים פטורים;

"תשלומים פטורים" – כל אחד מאלה:

(1) סכומים ששולמו לקופת גמל לקצבה –

(א) על ידי מעבידיו של עובד, בעבור העובד, על חשבון מרכיב תגמולי המעביד, העולים על השיעור להפקדה כשהוא מוכפל במשכורתו של העובד או בסכום התקרה, לפי הנמוך;

(ב) על ידי העובד על חשבון מרכיב תגמולי העובד, העולים על השיעור המרבי להפקדה של מרכיב תגמולי העובד לפי סעיף 22 לחוק הפיקוח על קופות גמל, כשהוא מוכפל במשכורתו של העובד או בשכר הממוצע במשק לחודש, לפי הנמוך;

(ג) על ידי מעבידיו של עובד, בעבור העובד, על חשבון מרכיב הפיצויים, אשר ראו אותם כהכנסת עבודה של העובד במועד שבו שולמו לקופות גמל לקצבה לפי סעיף 3(ה3)(1א) או (1ב);

בפסקה זו –

"השכר הממוצע במשק", "השיעור להפקדה", "משכורת" ו"סכום התקרה" – כהגדרתם בסעיף 3(ה3);

"מרכיב הפיצויים", "מרכיב תגמולי העובד", ו"מרכיב תגמולי המעביד" – כמשמעותם לפי סעיף 21 לחוק הפיקוח על קופות גמל;

(2) כספים שהועברו לחשבון חדש כאמור בסעיף 23(א)(2א) או (2ב) לחוק הפיקוח על קופות הגמל;

(3) סכומים ששילם יחיד בעד עצמו לקופת גמל לקצבה, בלא תשלום מקביל מטעם מעביד, ושהיחיד אינו זכאי בשלהם לזיכוי לפי סעיף 45א או לניכוי לפי סעיף 47;

(4) סכומים ששילם יחיד בעד עצמו לקופת גמל לשקעה;

זה הופך לקצבה מוכרת שאין לה גבול בפטור
אני לא יודע על מה את מדברת, וגם אם כן זה לא כלכלי, שלא לדבר שאנשים עשירים לא צריכים תזרים בכלל, הפוך, תזרים זה האויב.
להכניס בכוח כסף לIRA ללא הטבת מס בהפקדה זה מעשה לא חכם (בלשון המעטה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T סיוע בתמחור שעת עבודה יזמות והגדלת הכנסות 2
מ סיוע בהשוואת הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R החזר הלוואה | סיוע בהבנה של ההלוואה והאם ניתן לשפר אותה שוק ההון 4
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
א סיוע בהבנת אופן חישוב "עמלת רכישה"- קרן מחקה ביורו שוק ההון 5
D סיוע לעצמאים קורונה - האם נחשב שכר לא מבוטח? האם נחשב הכנסה מעסק? מיסים 6
G סיוע בפתיחת חשבון ב *******************, אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
N כמה שאלות שלא בהכרח קשורות, אבל דורשות סיוע מבעלי נסיון שוק ההון 6
מומו הברווז סיוע בהבנת דף אג"ח ורכישה ישירה של אגח בנקים שוק ההון 6
E סיוע בהתלבטות קשה נדל"ן 40
נ סיוע באיתור יועץ/ מתכנן פיננסי צרכנות פיננסית 8
rockafeller סיוע בבחירת מסלול פנסיוני צרכנות פיננסית 2
R סיוע בפלח האג"ח שוק ההון 4
S סיוע טכני אוף טופיק 10
I הלוואה עבור סיוע לקרוב משפחה - האופציה הכי זולה צרכנות פיננסית 11
א IRA עם ייעוץ/סיוע שוק ההון 1
E סיוע בתהליך פתיחת תיק פנסיוני צרכנות פיננסית 2
jenglender המרת מט"ח של פסגות - סיוע למשקיע חדש צרכנות פיננסית 5
S סיוע במציאת עבודה לאמי הקשישה אוף טופיק 12
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
י שיקולי מיסוי בבניית תיק דיבידנדים שוק ההון 18
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
A עזרה בבניית תיק לזוג המתחיל שוק ההון 14
D מבקש לקבל חו"ד בבניית תיק ההשקעות והפנסיה שלי (מעט מורכב) שוק ההון 10
N עזרה בבניית תיק השקעות שוק ההון 0
ר עזרה בבניית תיק השקעות שוק ההון 9
A עזרה בבניית תיק השקעות שוק ההון 10
yortem כמה עולה ה'מסביב' (מסים וכו') בבניית דירה? צרכנות פיננסית 3
R הכוונה בבניית תיק השקעות קטן למתחיל - לטווח בינוני שוק ההון 26
ג עזרה בבניית תיק השקעות שוק ההון 3
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
J האם יש לכם תיק השקעות אחד? שוק ההון 2
M הבנק מקשה על ניוד תיק ניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א תיק מניות דיבידנד ישראליות שוק ההון 29
RL132 ניוד תיק השקעות מהבנק נתקל בסירוב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
D קושי בניהול אלוקציה ואיזון תיק לאורך זמן שוק ההון 4
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
D תיק ל 2025, מה חושבים? שוק ההון 15
D הוצאת קבלות מהכנסה פסיבית תיק 94 מיסים 4
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
A קובץ אקסל תיק השקעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14

נושאים דומים

Back
למעלה