• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כמה שאלות שלא בהכרח קשורות, אבל דורשות סיוע מבעלי נסיון

• פותח הנושא פותח הנושא NYPD
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

NYPD

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם, אני עובד באחד הבנקים, וככזה זכאי להנחות מסויימות בניהול התיק (אל תדאגו במשכורת הם מתנקמים בנו יפה-יפה....:(), ועדיין יותר משתלם לסחור דרך בתי ההשקעות בארץ (בחודשים האחרונים שילמתי בערך 200$ עמלות יותר ממה שהייתי משלם בבית השקעות), אלא שאסור לנו לפתוח חשבון מסחר בבתי ההשקעות.

בשנה האחרונה החלטתי לקחת סכום של 90 א' ש"ח ולהשקיע אותו עצמאית (סכום נוסף של 150 א' ש"ח מושקע באמצעות יועצת השקעות בסניף, בצורה סולידית ביותר), כמעט אך ורק במניות במודע, בצורה אקטיבית, ולא הכל בבת אחת, כלומר סיכוי נמוך שבו זמנית מעל 60 א' ש"ח יהיו מושקעים. ידעתי שלמרות שקראתי הרבה, והתייעצתי עם כמה עמיתים בעלי שיער לבן ו-ותק בהשקעות בבנק (לא בתור תחום עיסוק, כתחביב) יהיה לי שכר לימוד ללמוד, ונכנסתי בצורה הדרגתית, ידעתי שאצטרך ללמוד מה סיבולת הסיכון שלי וכו'.
בינתיים תודה לאל, ההחלטה השתלמה, אבל יש לי עוד הרבה מה ללמוד.
כמשקיע (לרוב במניות, לפעמים ETF), אני משקיע אך ורק במניות שנסחרות בבורסות האמריקאיות, ולא מושקע ביותר משתי מניות בו זמנית (לפחות ככה יצא עד עכשיו).
אבל יחד עם זאת, כאמור, למדתי שיש המון דברים שחסרים לי, חלקם, טכניים, חלקם בידע כללי לגבי השקעות, חלקם סתם חוסר נסיון , שלא תמיד אני יכול להתייעץ עם עמיתים שלי בבנק, ולכן אני פונה אליכם.... אז ככה, קבלו כמה שאלות שלא קשורות אחת לשניה:
לגבי מגן מס-
1. אם הבנתי נכון, אני זכאי לקיזוז של תשלומי מס רווחי הון ששילמתי (דרך ניכוי מס במקור) אל מול הפסדים, אם וכאשר יווצרו לי, כשאם הכל נעשה דרך אותו ברוקר ישראלי, זה יעשה אוטומטית גם אם לא אעשה דבר, ואם זה דרך שני ברוקרים ישראלי שונים, אצטרך לקבל מהם טפסים ולהגיש בקשה לרשות המיסים. עד כאן אני צודק ?
ורק דוגמא מספרית-
קניתי מניות ב 10,000 ש"ח, מכרתי אותן ב-12,000 ש"ח, שילמתי (נניח לרגע שאין עמלות) 500 ש"ח מס רווחי הון. למחרת קניתי מניות ב-1000 ש"ח, ומכרתי אותן אחרי שבוע ב-500 ש"ח. במצב כזה, אם לא אעשה עוד עסקות באותה השנה, ונניח שהכל דרך אותו הברוקר, רשות המיסים אוטומטית תחזיר לי בסוף השנה (או באפריל שנה אח"כ) 500 ש"ח ששילמתי ?

2. בהנחה וכל מה שרשמתי בשאלה הקודמת נכון, האם למעשה, אם אני מגיע לחודש דצמבר עם רווחי הון (ובהכרח תשלומי מס ששולמו), האם זה לא נותן לי WILD CARD לקחת סיכון ולהשקיע במניה עם תנודתיות מטורפת (נניח כרגע המניה של רובין הוד) או כל מוצר אחר בשוק, כשאני יודע שיש לי כרית בטחון להפסיד עד הגובה של מה ששילמתי כבר כתשלומי מיסים (בהנחה ואני לא אפסיד יותר מזה כמובן), כי מקסימום יהיה לי מגן מס?

3. האם זה משנה אם אני קודם מרוויח או קודם מפסיד , כלומר רשות המיסים תבצע את הקיזוז בכל מצב או רק באחד מהם ?

ועוד כמה שאלות כלליות-
4. האם רשות המיסים תתחשב בתשלומי עמלות גם לברוקר זר (בדיוק כמו שמתחשבים בתשלומי עמלה לבנק כשבאים לחשב את גובה המס בארץ) ? ההגיון אומר שכן, אבל לא מצאתי התייחסות מפורשת לזה. והאם זה כולל גם עמלות העברות כספים וכו' ?

5. האם יש מישהו שהשקיע פה ב PENNY STOCKS ? קראתי בשבועות האחרונים על זה, בעיקר באתרים בחו"ל, ראיתי את ההזהרות, ועדיין הייתי רוצה לדעת אם יש מישהו שהשקיע בהן (אני מתכוון להפריש מקסימום 10% מהתיק , כלומר בדולרים 2000-3000 - ואם אכן אעשה זאת, אז מן הסתם גם מניות כבר אקנה דרך הברוקר הזר ולא דרך הבנק).
אם כן, דרך איזה ברוקר ? כי עברתי על רשימת הברוקרים האמריקאים שגם עובדים עם ישראלים, וגם מתעסקים עם PS, ואם הבנתי נכון, בIB עמלה על קניית כמות גדולה של מניות (ויש מניות כאלו שבאמת שוות פני...) יכולה להיות מטורפת, והברוקר הכי זול שאני מצאתי היה TD AMERITRADE, שזו חברת בת להבנתי של צ'רלס שוואב, שם העמלה היא 6.95 $ (שוב, אם הבנתי נכון, ועוד לא ירדתי לעומק כלל העמלות).
הרי אין במניות הללו מסחר רציף, סטנדרטי. אז מי קובע מה שער המניה ?
היה ואחליט לפעול בכיוון הזה (שכאמור מבחינתי זה גם לפתוח ח-ן בברוקר זר, גם ענין הדוחות, וגם הסיכון ספציפית במסלול של הPS)- זה יעשה תחת ההנחה שמה שיושקע במסלול הזה עלול לרדת לטמיון בכל רגע.

מתנצל על החפירה ואודה לכל תגובה בונה...

מהנ"ל נראה ששיטת הפעולה שלך היא של מסחר ולא השקעה
תקרא את הבלוג

לגבי מגן מס-
1. אם הבנתי נכון, אני זכאי לקיזוז של תשלומי מס רווחי הון ששילמתי (דרך ניכוי מס במקור) אל מול הפסדים, אם וכאשר יווצרו לי, כשאם הכל נעשה דרך אותו ברוקר ישראלי, זה יעשה אוטומטית גם אם לא אעשה דבר, ואם זה דרך שני ברוקרים ישראלי שונים, אצטרך לקבל מהם טפסים ולהגיש בקשה לרשות המיסים. עד כאן אני צודק ?
כל ברוקר (ישראלי) מנהל בעצמו את ניכוי המס במקור שלך, לכל שנה בנפרד, ואמור לקזז בחישוב השנתי את ההפסדים מהרווחים, כך שאם מכרת בהפסד לאחר שכבר שילמת מס על רווח, אתה אמור לקבל זיכוי כנגד ההפסד, ואם זה בסדר הפוך אז החיוב אמור להיות על רווח הון שמקוזז מההפסד. כאמור, כל ברוקר מנהל את החישוב על עצמו בלבד ובשנת המס הנוכחית בלבד. הסתייגות - תבדוק מול הברוקר שזה אכן כך.
אם הגיע סוף השנה ושילמת עודף מס כי בברוקר אחד הפסדת ובשני הרווחת או שבברוקר אחד היה לך במצטבר הפסדים, אתה יכול להגיש דו"ח למס הכנסה ולבקש החזר מס (עד גובה המס ששילמת). אם נוצר לך הפסד מס גבוה יותר, תוכל ליצור לך מגן מס, שאותו תוכל לנצל בשנת המס הבאה (וניתן לגלגל אותו משנה לשנה, בכפוף להגשת דו"ח לכל שנה שממנה רוצים להעבירו קדימה).
ורק דוגמא מספרית- קניתי מניות ב 10,000 ש"ח, מכרתי אותן ב-12,000 ש"ח, שילמתי (נניח לרגע שאין עמלות) 500 ש"ח מס רווחי הון. למחרת קניתי מניות ב-1000 ש"ח, ומכרתי אותן אחרי שבוע ב-500 ש"ח. במצב כזה, אם לא אעשה עוד עסקות באותה השנה, ונניח שהכל דרך אותו הברוקר, רשות המיסים אוטומטית תחזיר לי בסוף השנה (או באפריל שנה אח"כ) 500 ש"ח ששילמתי ?
לא. הפסדת 500 ש"ח, ועליהם תוכל לקבל החזר מס של 125 ש"ח. כדי לפשט, מס הכנסה משתתף איתך הן ברווח והן בהפסד בסך 25%, כאשר הוא לעולם לא יחזיר לך יותר ממה ששילמת לו (אבל אם הוא חייב לך, תוכל לגלגל את זה לשנה הבאה ולשנה שאחריה וכו', על בסיס מילוי דו"ח החזר מס שנתי). בסיכומו של דבר, אתה אמור לשלם בשנת מס לכל היותר 25% של הרווח פחות ההפסד.
2. בהנחה וכל מה שרשמתי בשאלה הקודמת נכון, האם למעשה, אם אני מגיע לחודש דצמבר עם רווחי הון (ובהכרח תשלומי מס ששולמו), האם זה לא נותן לי WILD CARD לקחת סיכון ולהשקיע במניה עם תנודתיות מטורפת (נניח כרגע המניה של רובין הוד) או כל מוצר אחר בשוק, כשאני יודע שיש לי כרית בטחון להפסיד עד הגובה של מה ששילמתי כבר כתשלומי מיסים (בהנחה ואני לא אפסיד יותר מזה כמובן), כי מקסימום יהיה לי מגן מס?
לא נכון כלל.
3. האם זה משנה אם אני קודם מרוויח או קודם מפסיד , כלומר רשות המיסים תבצע את הקיזוז בכל מצב או רק באחד מהם ?
הברוקר מבצע את הקיזוז, והסדר לא אמור לשנות.
ועוד כמה שאלות כלליות-
4. האם רשות המיסים תתחשב בתשלומי עמלות גם לברוקר זר (בדיוק כמו שמתחשבים בתשלומי עמלה לבנק כשבאים לחשב את גובה המס בארץ) ? ההגיון אומר שכן, אבל לא מצאתי התייחסות מפורשת לזה.
כן.
והאם זה כולל גם עמלות העברות כספים וכו' ?
לא, זה לא עמלת קנייה/מכירה.
5. האם יש מישהו שהשקיע פה ב PENNY STOCKS ?
מה אתה חושב שתשיג בכך? אלו חברות סוג ז' שלא שוות כלום.

לאזרח הקטן- תודה על ההסברים.
מהנ"ל נראה ששיטת הפעולה שלך היא של מסחר ולא השקעה
תקרא את הבלוג
נכון, לא ציינתי שבעקרון אני קונה מניות במטרה למכור אותן תוך גג שבועיים, היו מקרים שמכרתי אותן באותו היום.
ההיקף פעילות שלי עדיין קטן, ולא ביצעתי עשרות פעולות, ככה שאני מניח שאני עוד רחוק מלהיחשב "סוחר" בעיני מס הכנסה, אבל בגלל כמות הפעולות, הגעתי למצב שלמרות ההנחות שיש לי בקנייה / מכירה, בינתיים אני סתם "תורם" כסף לבנק, אבל זה עוד לא ברמה ששווה לי להתחיל להתעסק בגלל זה עם חשבון בבית השקעות בחו"ל (ובבית השקעות בארץ, כאמור אסור לי לפתוח).
אבל אני שוקל זאת ברצינות בעתיד הקרוב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ערב טוב,
ראיתי הסבר לגבי הליך פתיחת ח-ן ב TD AMERITRADE, ויש שם שלב שמבקשים שם מס' ITIN.
א. האם זה מקובל שצריך לרשום אותו ? גם למשל באינטראקטיב צריך להכניס ? (אני כמובן אזרח ישראל בלבד, לא מתגורר בארה"ב)
ב. אם זה אכן חובה, ראיתי שצריך להירשם באתר של ה-IRS, האם זה חינם לקבל ת המספר או שיש תשלום ? כמה זמן זה לוקח ?
ג. ביקשו להכניס כתובת מעסיק + טלפון . מישהו מבין למה זה נדרש ? אם הייתי מובטל עם כסף להשקעות הם לא היו פותחים לי חשבון ?
ד. האם קיים סיכוי שייצרו קשר עם המעסיק ?
ה. ראיתי באיזה מקום שביקשו BANK STATEMENT עם השם שלי באנגלית, מאיפה מביאים (חיפשתי באתר האינטרנט של הבנק יום ולא מצאתי) ? האם זה נדרש גם באינטראקטיב ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז עצמאי שאינו עונה להגדרה - הכנסות שלא מעבודה - ביטוח לאומי - 2 שאלות מיסים 2
מ החזר מס על שנת 2024 שאלות שלא מצאתי אליהן תשובות ברורות מיסים 6
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 26
O IBKR - שאלות שלא מצאתי להן מענה בפורום שוק ההון 7
L מספר שאלות בקרש לקרנות צוברות בארץ ובחול שלא מצאתי להם תשובות שוק ההון 8
M שאלות בסיסיות בקשר לתיק ראשון (שלא מצאתי עליהם מענה) שוק ההון 5
Odnight פתיחת תיק השקעות -שאלות שלא הצלחתי למצוא תשובות עבורן שוק ההון 8
B שאלות על פינוי בינוי במסגרת התחדשות עירונית בשלב התחלתי נדל"ן 16
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
SolidAce שאלות תם - משיכה מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה שאלות על מגן מס וקיזןזי מס שוק ההון 1
ד כמה שאלות על תשלום ביטוח לאומי כעצמאי קטן מיסים 11
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B שאלות על ירושת חלק מדירה עם משכנתא נדל"ן 1
N איך מערכות המסחר של IBI ופסגות + שאלות ספציפיות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א שאלות למציאת המאזן המושלם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 4
M מספר שאלות לגבי צארלס שוואב שוק ההון 15
M שאלות לגבי הבייסיק ונילה וה- paspportcard pay צרכנות פיננסית 6
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 11
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
G שאלות לגבי עסקת שרשרת נדל"ן 2
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
F כמה שאלות בנוגע לטופס 134 - נספח להחזר מס לשכירים מיסים 4
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I כמה שאלות בנוגע לתמורה בפינוי בינוי על פי חוזה ונספח נדל"ן 12
נ אני מתחיל. אשמח לכמה שאלות...=) מיסים 1
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10
S 2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס שוק ההון 28
S שאלות בעניין טופס שנתי להחזר מס מיסים 4
ג מספר שאלות לגבי חלק י"א בטופס 1301 ורישום הפסד בעסק מיסים 11
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
D כמה שאלות שנוגעות לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5