• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם קיימים אנשים שעובדים במשרה חלקית בשכר נורמלי ?

• פותח הנושא פותח הנושא Jeje82
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Jeje82

משתמש רשום
דירוג
11
שלום לכולם,

כל האתר הזה עוסק בהגעה לעצמאות פיננסית על מנת להיפתר מהצורך לעבוד ולפרוש מוקדם.

אני מתחבר יותר לדרך הביניים : לעבוד 3-4 ימים בשבוע ולהשאיר 3-4 ימים לפנאי

אני כמעט ולא מכיר אנשים שעובדים במשרות חלקיות רציניות - אך אני מסוקרן לדעת האם זה קיים ?

אשמח לשמוע סיפורים אישיים של אנשים שבחרו לעבוד מבחירה במשרה חלקית (3-4 ימים בשבוע) ומרוויחים שכר נורמלי

תודה

אני עוסק בייעוץ/טיפול/הרצאות. שעת עבודה בתחום הזה היא 250 ברף התחתון וההוצאות מינמליות.
אני עובד בממוצע ארבע שעות ביום, אני חושב. זה מאוד משתנה ונתון לבחירתי. גמרתי להיות שכיר לפני שנתיים, למרות שעכשיו כניראה אחזור למשרה חלקית בתור שכיר, לעבודה מהבית.
בקיצור, אפשרי.

אני מורה פרטי בזמן חלקי שיש לי, יודע על כמה אנשים בעלי נסיון בללמד שלוקחים באזור ה200 שח לשיעור אונליין של שעה(ואזור ה250+ לפרונטלי/אצלם בבית), חלקם עובדים הרבה(50-60 שעות בשבוע) וחלק עובדים בזה כמו משרה חלקית, 20-30 שעות בשבוע ומרוויחים כאילו היו עובדים במשרה מלאה+ בתור שכירים בעבודות דומות.
הכל תלוי מה אתה מגדיר כמשרה רצינית, כנראה המשרות שמתאימות להגדרה שלך של לעבוד חלקית ולהרוויח מכובד יהיו כפריילנסרים או עצמאים שמחליטים עבור עצמם מתי וכמה לעבוד ומה השכר השעתי שלהם.

• אהבתי
Reactions: ITS
אני כמעט ולא מכיר אנשים שעובדים במשרות חלקיות רציניות - אך אני מסוקרן לדעת האם זה קיים ?
בהחלט.
מכיר לא מעט אנשים בתחום ההיטק שעובדים משרה חלקית.
נכון שרוב המשרות בסגנון מיועדות בעיקר לסטודנטים, אבל אם אתה מספיק טוב יהיו מספיק חברות שיסכימו להעסיק אותך במשרה חלקית גם אם אתה לא סטודנט.

אני גרה בהולנד, ועובדת 80% משרה כבר 3.5 שנים.
יש כאן אחוז גבוה למדי של אנשים שעובדים במשרות חלקיות.
שבוע עבודה רגיל כאן הוא 40 שעות.
מאוד נפוץ לבקש חוזה של 32 או 36 שעות.

מאוד לא נפוץ כאן לשלוח את הילדים ל-5-6 ימי גן, אז להרבה אנשים יש "יום אמא" או "יום אבא".

לפחות בהייטק, השכר של 80% משרה יכול להיות הולם (לא רק במשרות סטודנט).

לפני ההגירה, עבדתי כיועצת בחברה, ביקשתי לרדת ל-80% בשביל להשקיע בלימודים (למדתי באוניברסיטה הפתוחה) ואישרו לי בלי בעיות.
אך זה כאמור - ירידת משרה לצורך לימודים, לכן איני יודעת האם זה נפוץ בארץ.

שמח לשמוע סיפורים אישיים של אנשים שבחרו לעבוד מבחירה במשרה חלקית (3-4 ימים בשבוע) ומרוויחים שכר נורמלי
אני מהנדס מכונות, עובד בחברת פיתוח מוצרים רפואים - עובד בגדול כרגע 80 אחוז משרה, בעיקר כי אנחנו עובדים לפי שעות אז מאוד גמישים אצלנו
אני בוחר לעבוד 5 ימים בשבוע, ובכל יום פחות שעות
חלק מהעובדים פה עובדים 3/4 ימים כל אחד לפי העדפה שלו וגם משתנים את זה בהתאם לכמות העבודה או המצב האישי

מבחינתי 80% משרה זה הכי משתלם כלכלית כי זה 90 אחוז מהשכר!
על ה20% אחוז האחרונים משלמים בערך 50% מס גם ככה (31/35 אחוז מס הכנסה, 7 ביטוח לאומי,7 אחוז ביטוח בריאות) ובדרכ החלק הזה כבר מעבר לתקרה הפתורה אז מפסידים 7.5 אחוז הפרשות לקרן השתלמות

אישתי מורה, עובדת מבחינה 80 אחוז כי יש לה יום חופשי ורק 4 ימי עבודה
מבחינת הבית ספר היא עובדת 96 אחוז משרה כי יש לנו ילדים (וכל אם שיש לה ילד מתחת לגיל 18 מקבלת תוספת של משרת אם של בערך 10 אחוז) + תוספות שעות פקטיביות (ושכר) בגין הגשה לבגרות
בכללי הוראה לדעתי זה מקום למשרות חלקיות כי מאוד מקבלים את זה
מה גם לדעתי מבחינת שעות אישתי עובדת רק ב50 אחוז משרה
כי מראש יום עבודה של מורה הוא 8 עד 3 (בשביל להחשיב 100 אחוז יום) שזה 80 אחוז מיום עבודה רגיל במשק
ו3 חודשים בערך בשנה לא עובדים (וכמובן מקבלים שכר) כי יש חופשים (70 יום חופש גדול+ 21 יום חופשת פסח + סוכות, חנוכה, פורים, שבועות ושלל הירקות) אז זה שוב 75 אחוז ממשרה רגילה בשוק
אז מבחינת שכר לשעה נטו אישתי מרוויחה בערך כמוני בהנדסה סמי הייטק

I work as an artist and developer at an animation studio.
A few years ago, before I got into the development side, I asked for a raise and HR told me they couldn't justify it because the work on the art side was pretty sporadic, but they offered to pay me the same for one day less.
So I put it in the middle of the week which meant I had two two-day mini weeks, and I could pursue hobbies, run errands etc, in the middle.
More recently HR complained I have too many vacation days (around 30), so I started adding one vacation day each week and I'm down to three.
And occasionally if they need me of my off days I either cancel the vacation day or get paid extra if it's on my day off.

אשמח לשמוע סיפורים אישיים של אנשים שבחרו לעבוד מבחירה במשרה חלקית (3-4 ימים בשבוע) ומרוויחים שכר נורמלי
מצטרף לבת העמק, מה זה שכר נורמלי?
בכל מקרה אני עובד משמרות במקצוע לא אקדמי (מכונאי בחברה גדולה), 75% משרה ומרוויח מעל הממוצע במשק.
שבוע העבודה שלי אורך בין 3 ל - 4 ימים, לפעמים ברצף ולפעמים מחולק.. סידור העבודה נעשה על ידינו, העובדים בצוות, מה שמאפשר גמישות גבוה יחסית.
אנחנו זוג סולידים מטבענו, ולכן מצליחים לחסוך יפה לדעתנו (כ- 75% מהשכר בחודשים היפים).

אני מתחבר יותר לדרך הביניים : לעבוד 3-4 ימים בשבוע ולהשאיר 3-4 ימים לפנאי
גם אני מאד מתחבר לדרך הזו, לכן בחרתי מקצוע לא תחרותי עם מינימום לחץ (לא קיים בכלל למעשה) שמאפשר לי להתפרנס בכבוד ולממש את שאיפותי האחרות בזמן הפנוי.

עבדתי בהייטק 80% משרה (4 ימים בשבוע). בשלב מסויים עברתי לעבודה לפי שעות (עדיין הגעתי 4 ימים, אבל פחות שעות - באיזור 70% סך הכל).
בגלל המיסוי, השכר נטו כמעט לא נפגע (המעבר ל-80% בא במקביל לתוספת של 20% למשכורת שלא היתה תלויה בו), בעיקר נפגעו ההפרשות לקרן הפנסיה וההשתלמות.

היום אני מלמד במכללה. שם הבסיס של 100% משרה הוא 16 שעות שבועיות, אבל בפועל אני מלמד 8-12 שעות שבועיות בסמסטר.
השכר הכולל ירד משמעותית, אבל מקבל הרבה יותר לשעת עבודה, ועובד הרבה פחות.

עבדתי בהייטק 80% משרה (4 ימים בשבוע). בשלב מסויים עברתי לעבודה לפי שעות (עדיין הגעתי 4 ימים, אבל פחות שעות - באיזור 70% סך הכל).
בגלל המיסוי, השכר נטו כמעט לא נפגע (המעבר ל-80% בא במקביל לתוספת של 20% למשכורת שלא היתה תלויה בו), בעיקר נפגעו ההפרשות לקרן הפנסיה וההשתלמות.

היום אני מלמד במכללה. שם הבסיס של 100% משרה הוא 16 שעות שבועיות, אבל בפועל אני מלמד 8-12 שעות שבועיות בסמסטר.
השכר הכולל ירד משמעותית, אבל מקבל הרבה יותר לשעת עבודה, ועובד הרבה פחות.
תודה על המענה. מסקרן. האם תוכל לפרט יותר ? במה עבדת בהייטק

עובד ב-60% משרה בהייטק, בשכר לגמרי לא נורמלי.
התוכנית המקורית היתה לפרוש בעוד כחצי שנה, אבל שיניתי את דעתי והתוכנית הומרה במשרה חלקית.
תודה על המענה. האם תוכל לפרט מה תחום עיסוקך בהייטק ?

מעניין, נדמה לי שרוב אלו שעובדים משרה חלקית ואני ביניהם התחילו ממשרה מלאה
האם יש כאלה שמלכתחילה הגיעו לחברה חדשה ישר למשרה חלקית?

מעניין, נדמה לי שרוב אלו שעובדים משרה חלקית ואני ביניהם התחילו ממשרה מלאה
האם יש כאלה שמלכתחילה הגיעו לחברה חדשה ישר למשרה חלקית?
כן, בחברה האחרונה שעבדתי בה כשכירה התחלתי ביומיים בשבוע (יעוץ וליווי כלכלי לקיבוצים) ועברתי ל-4 ימים (לפי בחירתי). בשלב הזה הרווחתי מעל הממוצע.

תודה על המענה. האם תוכל לפרט מה תחום עיסוקך בהייטק ?
פיתוח אלגוריתמים ל-EDA/CAD.
כבר לא hands on, אבל מאוד קרוב לזה. מוביל טכנולוגי.

למה זה משנה מה בדיוק אני עושה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עובד בחברת הייטק מעל 10 שנים, לפני 3 שנים ביקשתי לרדת ל 80% משרה. אישרו לי. זה כלל לא היה טריוויאלי, כי אני מנהל קבוצה שדי נמצאת בנתיב הקריטי בפרוייקטים. השכר ירד בהתאמה לירידה באחוזי המשרה, כך גם ההפרשות.
התוכנית שלי היא לפרוש בחודשים הקרובים, בגיל 55 ותוהה לעצמי אם יאשרו לי לרדת ל 60%. חושב על דרך אפקטיבית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y מסלולי השקעה בקופגי"ם וכו' על מדד ת"א 35 / 125 - קיימים? שוק ההון 10
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
ד איך אנשים השקיעו לפני IB והקרנות האיריות ? אוף טופיק 36
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
P אנשים שאנחנו מתגעגעים אליהם אוף טופיק 26
E הקמת אתר נישתי למכירות בין אנשים - באיזה טכנולוגיות להשתמש? יזמות והגדלת הכנסות 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
י אני מחפש אנשים שנפתחה להם בשנים האחרונות פוליסת אכ"ע לצורך הפקדות לביטוח מנהלים / קופת גמל פוסטים מאיכות נמוכה 2
G ללמד(לא ליעץ) אנשים להשקיע באופן עצמאי בסדנאות צרכנות פיננסית 1
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
E למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
J עסקת אשראי בין שני אנשים פרטיים. צרכנות פיננסית 11
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
D למה אנשים בוחרים בקרנות עם דמי ניהול יקרים יותר? שוק ההון 9
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
מוריה יותר אנשים משקיעים פתאום בנדלן? נדל"ן 310
S למה אנשים משקיעים במניות (לא דיבידנד)? אוף טופיק 62
Tsachi01 בעקבות המקרה של חברת ״אמוזה״ - איך אנשים נופלים בהשקעות האלה? פוסטים מאיכות נמוכה 103
ט שוק ההון: למה אנשים לוקחים הלוואה לצרכי מינוף? פוסטים מאיכות נמוכה 13
ש אנשים שבקשיים בעקבות הקורונה שוק ההון 71
4 איך אנשים עם משפחה משקיעים? שוק ההון 13
נ יש פה אנשים שמעבירים כסף באופן קבוע מארה"ב לישראל? צרכנות פיננסית 23
ת על מה בעצם אנשים מוציאים כסף בימנו? אוף טופיק 78
L 'אתה צריך להכיר חמישה אנשים כדי להגיע לאדם שאתה רוצה' מי מזהה מה מקור המשפט? אוף טופיק 2
נ מאוכזב מאוד מהמערכת של IBI טרייד. יש פה אנשים שמשתמשים בה ומרוצים? צרכנות פיננסית 19
B למה אנשים מתכוונים כשאומרים שהשוק גבוה שוק ההון 11
M האם אנשים עלולים להישאר בלי פנסיה? צרכנות פיננסית 10
amikal אם יותר זול לנהל תיק השקעות בבית השקעות למה אנשים עדיין מנהלים אותו בבנק? שוק ההון 72
c881 צלם צילם 9 שנים את אותה פינת רחוב ותפס את אותם אנשים - האם גם אתכם יתפסו? אוף טופיק 0
כ פרשתי :) איפה מוצאים עוד אנשים עם זמן פנוי? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ש אנשים שהגיעו להכנסה פאסיבית משמעותית יומני מסע אישיים 13
אנא-אל שני אנשים שלושה חשבונות צרכנות פיננסית 61
Roi מה לא בסדר עם אנשים, או מה קורה בזמן האחרון בנושא הפרמידות ? אוף טופיק 70
משה כתבה נחמדה לפתיחת "העולם הסולידי" עם אנשים אחרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
סתןלי ת'כסף קרן קלע2# ?? - לא להאמין איך אנשים נופלים שוק ההון 0
BRK מדוע אנשים עשירים )מאוד!(ממשיכים לעבוד אוף טופיק 3
ס סולידיים - האם אתם אנשים רוחניים? אוף טופיק 50
עמוס יש אנשים שלא מבינים איך כל כך הרבה נוסעים לחול אוף טופיק 1
efrat ריאליטי צ'ק על מה באמת אנשים חושבים אוף טופיק 62
G אז יש אנשים שבשבילם השקעה פסיבית היא החלק הדפנסיבי בתיק שוק ההון 2
DiverGirl שרשור על אנשים יוצאי דופן ומעוררי השראה אוף טופיק 21
Delta שאלה עקרונית [האם אנשים שנהנים מהעבודה הם עכברים במרוץ] אוף טופיק 31
c881 "דמי הניהול זה פשע של התקשורת שהביא אנשים לחשוב שזה מה שחשוב" שוק ההון 9
K רשימת שמאים שעובדים עם בנק נדל"ן 1

נושאים דומים

Back