• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דמי ניהול בפנסיה ובקרן השתלמות לאחר השתדרגות משמעותית בשכר

סולידיצעיר

משתמש סולידי
דירוג
12
אהלן,
לפני שנתיים כשהתחלתי לעבוד במשרה שעתית נפתחה לי קרן השתלמות ופנסיה. כששאלתי כאן לגבי התנאים אמרו לי שהם מעולים ושאוכל להתמקח כשאצבור טיפה יותר כסף
כעת אני עובד במשרה מלאה ומרוויח 40K, מאמין שיש לי פוזיציה טובה להתמקח על דמי ניהול וגם מובן לי שכל שבריר אחוז כאן יכול להיות שווה הרבה מאוד כסף.
גם בפנסיה וגם בקרן השתלמות אני על SNP500

פנסיה
דמי ניהול מהפקדה- 0.9%
דמי ניהול מהחיסכון- 0.14%

קרן השתלמות
דמי ניהול מהצבירה- 0.37%

חשוב לציין שיש לי כרגע בשתי הקרנות כמה עשרות אלפים. לא סכומים מטורפים כי הייתי סטודנט ולא הרווחתי את אותם סכומים.
אפשר לרדת? לאן?

תודה רבה

המשא ומתן הוא בעיקר על הצבירה ופחות על גובה ההפקדה, התנאים שיש לך טובים, במיוחד קרן השתלמות שבממוצע זה 0.6 - 0.7

לא חושב שהייתי טורח יותר מדי עכשיו, תצבור קודם כספים ותעשה בדיקה עוד 3 שנים

בנוגע לקרן השתלמות, במידה ויש לך תואר אמליץ על קרן המח"ר (מוזמן להסתכל בשרשור שפתחתי לפני כמה חודשים).
דמי הניהול שם נושקים ל0.3%, מלמטה, ולאחר שכמה בחנו את העניין נראה שכל מי שיש לו תואר יכול להצטרף.

בנוגע לקרן השתלמות, במידה ויש לך תואר אמליץ על קרן המח"ר (מוזמן להסתכל בשרשור שפתחתי לפני כמה חודשים).
דמי הניהול שם נושקים ל0.3%, מלמטה, ולאחר שכמה בחנו את העניין נראה שכל מי שיש לו תואר יכול להצטרף.
יש לי תואר, לא באחד מהמקצועות של המח"ר

אהלן,
לפני שנתיים כשהתחלתי לעבוד במשרה שעתית נפתחה לי קרן השתלמות ופנסיה. כששאלתי כאן לגבי התנאים אמרו לי שהם מעולים ושאוכל להתמקח כשאצבור טיפה יותר כסף
כעת אני עובד במשרה מלאה ומרוויח 40K, מאמין שיש לי פוזיציה טובה להתמקח על דמי ניהול וגם מובן לי שכל שבריר אחוז כאן יכול להיות שווה הרבה מאוד כסף.
גם בפנסיה וגם בקרן השתלמות אני על SNP500

פנסיה
דמי ניהול מהפקדה- 0.9%
דמי ניהול מהחיסכון- 0.14%

קרן השתלמות
דמי ניהול מהצבירה- 0.37%

חשוב לציין שיש לי כרגע בשתי הקרנות כמה עשרות אלפים. לא סכומים מטורפים כי הייתי סטודנט ולא הרווחתי את אותם סכומים.
אפשר לרדת? לאן?

תודה רבה
זה דמי ניהול מעולים להתחיל איתם
בתכלס כרגע מעניין אותך רק הדמי ניהול מההפקדה בפנסיה לפחות בכמה שנים הקרובות
ו0.9 זה זול.
שיפתח מכרז חדש לקרנות ברירת מחדל תראה אם שם אולי זה יהיה יותר זול.

תזכור שאפשר להחליף קרן פניסה תוכ
אז ברגע שהצבירה תיהיה 200-300 אלף תתחיל לחפש משהו עם דמי ניהול יותר נמוכים בצבירה.

קהש זה מעולה מה שקיבלת

הדבר היחידי לשפר בקהש זה אולי רק Ira
אבל אתה צריך להיות בשל אישית לניהול אישי של זה
וגם לחפש איזה הזדמנות להיכנס לקבוצת רכישה או דרך העבודה או משהו כזה
היום עם צבירות קטנות זה ממש קשה

זה הדיון הכי חדש שמצאתי בנושא הנל,
לא יודע אם אני צריך לפתוח חדש או לא, סלח שאני מתעלק עליו.

הראל החליטו לעלות לי את הדמי ניהול בקרן הפנסיה, ולאחר שיחה איתם, קיבלתי הצעה כזו
1 אחוז על הפקדה, ו0.13 על צבירה.
מדובר על כ250 אלף שח.

לא אשקר, זה נשמע לי הרבה, ורציתי לשאול את חוכמת ההמונים, אם יש חברות שניתן להשיג יותר טוב?
אגב, כשהתעמקתי בתהליך, הבנתי שיש עוד עמלות רק שהם הרבה פחות מפורסמות, ולא יודע אם ניתן להשוואות אותם - מדובר על ביטוח נכות, ביטוח שארים, וגם עלויות אחזקת תיק(סוג של עמלת קניה ומכירה שהם לוקחים פעם בשנה). - האם זה בר השוואה או שזה בכלל אחיד בין כל החברות ולא צריך להתחשב בזה?

עריכה:
הצעה אחת בלבד הצליחה לנצח את הראל, והיא של מגדל, 0.9 הפקדה, ו0.13 צבירה-
וכרגע לא בטוח אם ה0.1 אחוז הזה "שווה" לעבור, כי בין היתר, האם יש עמלות נסתרות שאני לא מודע.

נערך לאחרונה ב:
דמי ניהול של כלל 1% מההפקדה ו0.15% מהצבירה בכלל !
יש דרך להוזלה ?

מדובר על ביטוח נכות, ביטוח שארים, וגם עלויות אחזקת תיק
עד כמה שאני יודע עלויות הביטוחים די זהות בין החברות ובכל מקרה זה מתקזז עם איזון אקטוארי שהגופים עושים, ככה שקשה לדעת מראש כמה תשלם על ביטוח בחברה מסויימת.
כנ"ל הוצאות ניהול - עד כמה שאני יודע גם המספר הזה די זהה בין החברות.
לדעתי צריך להסתכל על שלושה פרמטרים - ד"נ מצבירה, ד"נ מהפקדה, ואם אתה במסלול S&P500 אז גם פערי עקיבה. ולכל אחד לתת משקל כראות עינייך. ומעבר לעלויות - עד כמה החברה אמינה ושירותית לדעתך.
ספציפית הראל ומגדל, לדעתי אין ממש הבדל ביניהן, אני לא הייתי מנייד בשביל 0.1% (טעות קטנה בניוד, למשל אם הכסף ישב כמה ימים מחוץ לשוק עולה, עשויה לעשות הרבה יותר מהחסכון הקטן הזה. וגם כמובן יש את הכאב ראש שכרוך בניוד).

דמי ניהול של כלל 1% מההפקדה ו0.15% מהצבירה בכלל !
יש דרך להוזלה ?
כן אבל לא בהרבה לדעתי. אלא אם הצבירה או ההפקדה מאד גבוהה ואז אולי תקבל הצעות שיהיו משמעותית יותר טובות.

בשביל להוריד דמי ניהול בפנסיה יש צורך אמיתי להתחיל תהליך ניוד ולא סתם לאיים, רוב החברות יכולות להציע תנאים טובים יותר כשרואים בקשת ניוד בפועל

בשביל להוריד דמי ניהול בפנסיה יש צורך אמיתי להתחיל תהליך ניוד ולא סתם לאיים, רוב החברות יכולות להציע תנאים טובים יותר כשרואים בקשת ניוד בפועל
אבל איך אתה מתחיל תהליך מבלי לסיים אותו?
אני מתכוון, אתה הרי תחתום על מסמכים עבור חברת ביטוח אחרת שכוללים אישור מעבר, לא?

אבל איך אתה מתחיל תהליך מבלי לסיים אותו?
אני מתכוון, אתה הרי תחתום על מסמכים עבור חברת ביטוח אחרת שכוללים אישור מעבר, לא?
אתה צריך להיות מוכן לעבור. פשוט תבחר אופציה עם תנאים יותר טובים ואם לא ישמרו אותך אז תעבור בלב שלם. רוב הסיכויים שיתנו לך הצעה יותר טוב בשימור

אתה צריך להיות מוכן לעבור. פשוט תבחר אופציה עם תנאים יותר טובים ואם לא ישמרו אותך אז תעבור בלב שלם. רוב הסיכויים שיתנו לך הצעה יותר טוב בשימור
אני פשוט לא מבין את הנקודה המסוימת הזו, של הזמן בין לבין.
לדוגמא - אני מנוי בחברה א', אני מתחיל תהליך ניוד לחברה ב', חותם על הכל.
במסגרת החתימות יש ניוד כספים.
מתי בדיוק אני אקבל הצעה לשימור מחברה א'?
הרי הם יקבלו הוראה להעביר כספים, ויבצעו אותה, או שמא הם ישאלו אתה בטוח? בוא נבטל לך את ההוראה של חברה ב'?

מתי בדיוק אני אקבל הצעה לשימור מחברה א'?
הרי הם יקבלו הוראה להעביר כספים, ויבצעו אותה, או שמא הם ישאלו אתה בטוח? בוא נבטל לך את ההוראה של חברה ב'?
יש להם כמה וכמה ימים לביצוע הפעולה.

נתקלתי בהם פעם ראשונה בעקבות התגובות שלך בפוסט הזה.
1. לא ברור לי למה העקיבה שלהם במסלול עוקב S&P לשנה כל כך שונה מהמתחרים. איך חלק עושים 6.1% תשואה לשנה האחרונה ואילו הם רק 5.77%. אני מבין שיש פקטורים ושיש שונות מסוימת תמיד בגלל גודל הקרן וכו', אבל שוני כזה (לרעת הלקוח) חותך כמעט את כל חסכון שיש בד.נ נמוכים יותר.
אבל צריך אולי להמתין עוד זמן כדי באמת לראות אם תוך כדי הזמן הם מתמצעים עם היתר. למרות שבשאר המסלולים כמו כללי וכו' הם משמעותית פחות מוצלחים אפילו שזה קרנות עם וותק של 5+ שנים.
2. עוד יותר לא ברור לי השוני בד.נ אצלהם בין השתלמות וגמל. מבחינתי שני מוצרים שמתנהגים דומה, כלומר אין אלמנט ביטוחי בהם וד.נ רק על הצבירה אמורים להיות בסדר גודל של אותם ד.נ (אני מבין שיש שוני במשיכה - מתי , איך וכו'), אבל הם ציינו לי 0.44% שזה הרבה לדעתי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M דמי ניהול בפנסיה, השתלמות וגמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ס דמי ניהול לבחור צעיר בפנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א דמי ניהול בפנסיה - שאלה עקרונית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M דמי ניהול בפנסיה לעובדי מדינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G דמי ניהול בפנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
W הודעה מראש על העלאת דמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ז דמי ניהול בפנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
G דמי ניהול סבירים מצבירה והפקדה בפנסיה שוק ההון 3
י אי עמידה בהסכם דמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Yuval328 הפחתת דמי ניהול בפנסיה צרכנות פיננסית 6
א דמי ניהול בפנסיה ממעסיק חדש צרכנות פיננסית 9
Lamur עזרה בחישוב כדאיות דמי ניהול בפנסיה צרכנות פיננסית 2
ETL מסלול דמי ניהול מעניין בפנסיה צרכנות פיננסית 8
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
מ החזר דמי ניהול למנהל כספי אחרים מוסדי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
D ואנגארד מוזילה דמי ניהול (שוב), כולל בקרן העולמית שלה שוק ההון 2
D דמי ניהול גבוהים בקופת הפנסיה שלי - האמנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
U דמי ניהול במסלול עוקב ס.פ 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H מחקה תל בונד שקלי בנקים וביטוח דמי ניהול=0?? שוק ההון 1
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
G דילמת איזון אקטוראי מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
@ דמי ניהול מקרן כספית שוק ההון 8
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Kipodi דמי ניהול משתנים בקרן סל/נאמנות שוק ההון 3
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
חובב_פנסיה2022 עדכון דמי ניהול כספיות ב2025 פוסטים מאיכות נמוכה 113
T תעדוף דמי ניהול מהפקדה או מצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E הפרש בין יתרת הכספים בחשבון לתשואה מחושבת בקיזוז דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות - דוח רבעוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה מחשבון פנסיה שכולל דמי ניהול ומקדם קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
G דמי ניהול אל מול דמי נאמנות שוק ההון 2
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70

נושאים דומים

Back
למעלה