• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הורדה בשכר - רעיונות

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

lazyprogrammer

משתמש רגיל
דירוג
288
(משרה חלקית) מורידים לי אחוזי משרה, ומורידים לי את השכר לשעה. סך הכל ברוטו יורד ב30% בערך והשכר לשעה ב20%. והכל בגלל המצב בחברה.

מי שמכיר אותי ומי שלא, מתכנן לעשות סמסטר אחרון לתואר בנובמבר(בתקווה) ולסיים אותו(נשאר לי 5-3 קורסים תלוי במספר העוברים הסמסטר) וממילא יש סיכוי טוב שהחברה תסגר סביב אוקטובר אם לא יהיה גיוס נוסף. ממוצע כרגע בתואר בערך 84 וקצת.

הבנתי שלאחרים לא הורידו(לחלק כן אבל בטח שלא ב30% ) ולחלוטין פוגע באגו, השכר שלי לשעה מאוד מכובד לסטודנט (אין שכר כזה בשוק לסטודנטים כמעט) אבל אני עם לא מעט שנות ניסיון(צבא, מקומות קודמים וכו)

מרגיש לי שנוח להם כי אני רווק סטודנט בלי ילדים, לאחרונה נורא קידמו אולי בעבודה, אבל מרגיש רע מאוד עם מה שקרה.

חושב לעזוב לנסות לעשות פרילנס שתמיד רציתי מהצד לעשות, או לפחות לשלב עם המשרה החלקית בקיץ.

אם הייתי יכול הייתי עוזב *היום* ומתכונן כמו שצריך למבחנים.

עצות/ ברכות/טיפים/משפטי חכמה/ וכל דעה אשמח לשמוע.

מבחינה מקצועית המקום כמעט ולא מקדם אותי מלבד עוד חודשי ניסיון לקורות חיים, עובד שם שנה וחצי כבר.

כסף בצד - יש תמיכה מהמשפחה ויש מעצמי אבל לא נזיל ברמה של ימים אלא שבועות, כן יש לי מספיק כסף לחודשיים בערך - או מבחינת תקציב עצמות יבשות כנראה סביב 4-5 חודשים

אם הייתי יכול הייתי עוזב *היום* ומתכונן כמו שצריך למבחנים.

למה לא יכול לעזוב היום?

וחוץ מזה אני לא מומחה, אבל מאמין שהורדת שכר כזו היא המקבילה לפיטורין ויש לך זכות לתבוע ולקבל את הפיצויים.

למה לא יכול לעזוב היום?

וחוץ מזה אני לא מומחה, אבל מאמין שהורדת שכר כזו היא המקבילה לפיטורין ויש לך זכות לתבוע ולקבל את הפיצויים.
יש לי סעיף 14 לא כזה משנה לי, אבל לא יכול היום כי אני חייב חודש הודעה מראש

• אהבתי
Reactions: HHH
מורידים לי אחוזי משרה, ומורידים לי את השכר לשעה. סך הכל ברוטו יורד ב30% בערך והשכר לשעה ב20%. והכל בגלל המצב בחברה.
מצטער לשמוע!
מקווה מאוד שזו רק תקופה, ושתמצא משהו טוב יותר בהמשך...

אין לי יותר מדי עצות חדשות לגבי הנושא הטכני של עבודה חדשה,
רק הארה לגבי הנושא הרגשי:
והכל בגלל המצב בחברה.
לחלוטין פוגע באגו
ממליץ לנסות ככל האפשר לא לתלות את הסיבות במשהו שקשור אליך אישית (טעות הייחוס הבסיסית).
כמו שאמרת, יש סיבות חיצוניות -
הסיבה לקיצוצים זה המצב של החברה,
והסיבה שמורידים יותר לסטודנט זה כי יותר קל לקצץ שם מאשר במשרות מלאות, וכי ממילא קיבלת מעל הממוצע בשוק.

אני אומר את זה גם מניסיון - גם לי היו בעבר תקופות של קיצוצי שכר,
וניסיתי מאוד לא לחשוב שזה אומר משהו עלי, אלא על המצב של החברה/השוק.

אבל זה טוב לך ירידה באחוזי המשרה, לא? אתה ממילא צריך את הזמן הפנוי בשביל להתרכז בלימודים.
אם אין לך אילוצים פיננסיים כאלו ואחרים אז למה לא להישאר בעבודה, עד שהיא תיסגר או שתסיים ללמוד (ואז תחפש משרה מלאה במקום אחר)?

- תעשה את המינימום בעבודה ותלמד ותמשיך הלאה.
- חודש התראה זה 20+- ימי עבודה, ופחות אם משת שים בימי חופש וימי מחלה. תעקוץ אותם בחזרה.
- למה אתה נשאר במקום שהולך להיסגר עוד מעט? תברח כמה שיותר מוקדם למקום אחר.

אבל זה טוב לך ירידה באחוזי המשרה, לא? אתה ממילא צריך את הזמן הפנוי בשביל להתרכז בלימודים.
אם אין לך אילוצים פיננסיים כאלו ואחרים אז למה לא להישאר בעבודה, עד שהיא תיסגר או שתסיים ללמוד (ואז תחפש משרה מלאה במקום אחר)?
רשמתי - לא התכוונתי להתרכז בלימודים תוך כדי עבודה, ניסיתי את זה במשך שנה וחצי זה לא עבד , רוצה לסיים עם התואר ולסגור פרק בחיים. זה החלטה שלי. אין לי רצון להשאר שם, גם אם יעלו לי שכר ב20% מעל מה שהיה לי במקור.

רשמתי - לא התכוונתי להתרכז בלימודים תוך כדי עבודה, ניסיתי את זה במשך שנה וחצי זה לא עבד , רוצה לסיים עם התואר ולסגור פרק בחיים. זה החלטה שלי. אין לי רצון להשאר שם, גם אם יעלו לי שכר ב20% מעל מה שהיה לי במקור.
עדיין לא הצלחתי להבין למה אתה לא מתפטר היום.

ממוצע כרגע בתואר בערך 84 וקצת.

אבל אני עם לא מעט שנות ניסיון(צבא, מקומות קודמים וכו)
זה לא הלך ביחד. או שאתה בעל מסיון רלוונטי או שאתה סטודנט וכמובן כל אחד מתוגמל בהתאם. אם לצטט מ"מבצע סבתא":
איגור אל תתחיל לבכות לי עוד פעם על רוסיה, אה? ברוסיה היית רופא, פה אתה מתקין כבלים.

לא הייתי ממהר להתפטר כל עוד המשכורת נכנסת. סביר להניח שתזכה לכמה חודשים של בטלה סמויה או גלויה ככל שהחברה תתקרב לסגירה. יהיה לך הרבה זמן ללמוד וגם לקבל שכר בינתיים. אחרי שהחברה תיסגר אתה יכול גם לחתום אבטלה כמה חודשים.

לא הייתי ממהר להתפטר כל עוד המשכורת נכנסת. סביר להניח שתזכה לכמה חודשים של בטלה סמויה או גלויה ככל שהחברה תתקרב לסגירה. יהיה לך הרבה זמן ללמוד וגם לקבל שכר בינתיים. אחרי שהחברה תיסגר אתה יכול גם לחתום אבטלה כמה חודשים.
הוייב כרגע זה ״כולם״ נכנסים מתחת לספינה -

תתפטר בדין מפוטר, תחתום אבטלה בינתיים ומצא עבודה אחרת.
אסור להם להוריד לך את השכר אם אתה לא מסכים לכך. מקסימום הם יכולים לפטר אותך ולתת לך notice, לע"ד בתקופת הnotice אתה זכאי לשכר המלא כמו לפני הורדת השכר או אחוזי המשרה.
שאל את עצמך: אתה לא שווה להם את הx כסף פחות שהם משלמים לך? אם זה מה שהיו חושבים עליי כעובד, זה מה שהייתי עושה.

אני לא עו"ד ואין לראות בדברי ייעוץ משפטי

נערך לאחרונה ב:
הווייב הזה לא יחזיק מעמד זמן רב - חלק מהאנשים יחפשו עבודה בחוץ ויתפטרו, חלק יורידו קצב וחלק סתם יהיו ממורמרים. אם באמת נותרו חודשים ספורים לפני שהעסק נופל, אנשים ירגישו פחות ופחות מחוייבים ותהיה התדרדרות מהירה במוטיבציה של כולם.

הווייב הזה לא יחזיק מעמד זמן רב - חלק מהאנשים יחפשו עבודה בחוץ ויתפטרו, חלק יורידו קצב וחלק סתם יהיו ממורמרים. אם באמת נותרו חודשים ספורים לפני שהעסק נופל, אנשים ירגישו פחות ופחות מחוייבים ותהיה התדרדרות מהירה במוטיבציה של כולם.
זה משהו במודע, קיצצו המון, המון עובדים, גם מקורבים, בשביל להאריך בכמה חודשים בשביל לגייס כסף.

זה לא הלך ביחד. או שאתה בעל מסיון רלוונטי או שאתה סטודנט וכמובן כל אחד מתוגמל בהתאם. אם לצטט מ"מבצע סבתא":
איגור אל תתחיל לבכות לי עוד פעם על רוסיה, אה? ברוסיה היית רופא, פה אתה מתקין כבלים.
אני מהנדס (אם להאמין לטייטל סיניור) עם ניסיון רלוונטי. השכר שלי כיום מתאים לסיניור- לדעתי מדגדג את הגבול התחתון או האמצע לא החלק הגבוה - אחרי הורדה הוא עדיין לא ג׳וניור. יותר לכיוון מיד.

תתפטר בדין מפוטר, תחתום אבטלה בינתיים ומצא עבודה אחרת.
אסור להם להוריד לך את השכר אם אתה לא מסכים לכך. מקסימום הם יכולים לפטר אותך ולתת לך notice, לע"ד בתקופת הnotice אתה זכאי לשכר המלא כמו לפני הורדת השכר או אחוזי המשרה.
שאל את עצמך: אתה לא שווה להם את הx כסף פחות שהם משלמים לך? אם זה מה שהיו חושבים עליי כעובד, זה מה שהייתי עושה.

אני לא עו"ד ואין לראות בדברי ייעוץ משפטי
אני לגמרי שואל את זה אבל זה שאלה של אגו - ובגדול גם 30 שח לשעה) זה יותר מ0.

אתה לא חייב לתת התראה מראש אם הם הורידו לך שכר אתה זכאי לדין מפוטר (הם מחוייבים לתת לך התראה מראש, בחודש הזה הם יכולים לבקש ממך לעבוד רק בתנאים הקודמים)

מה הטווח שכר עכשיו בשוק למתכנת עם 4 שנות ניסיון לכאורה?

תשאר ותלמד במקביל.
אבטלה כנראה ייצא לך פחות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תשאר ותלמד במקביל.
אבטלה כנראה ייצא לך פחות.
לא יכול ללמוד במקביל לעבודה, לא עובד לי. מניסיון של השנה וחצי האחרונות, זה זוחל מאוד לאט.
בצבא הצלחתי יותר אגב לשלב.

הצפי המקורי שלי היה לסיים תואר לפני 3 חודשים, כרגע אם אני אשאר בעבודה, הצפי הריאלי שלי לסיים תואר תוך כדי עבודה(אפשר להתווכח האם אני לא טוב ובן אדם מאוד חלש שלא מצליח ללמוד ולעבוד אבל ככה אני), הוא ינואר 2025. כשאני אסיים את התואר השכר שלי(זה שאני מקבל כרגע לא החדש), ישאר בערך אותו דבר, אבל אני אוכל לעבור חברה לחברה יותר נדיבה מבחינת בונוסים ואולי אפילו מניות(או שאפילו אוכל להשאר ואולי לבקש העאלה סימלית של 3-4% ) , ואני אקבל בברוטו בערך שלושים אחוז יותר - בגלל העלאת היקף משרה - דבר שישקף העלאה משמעותית גם לנטו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z הורדה בדירוג אשראי של ישראל. שוק ההון 54
ס חיסכון לאחר השתדרגות משמעותית בשכר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
ס דמי ניהול בפנסיה ובקרן השתלמות לאחר השתדרגות משמעותית בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
M ימי חופשה ביוזמת המעסיק לעובד בשכר שעתי אוף טופיק 0
M השתתפות בשכר דירה ממשרד השיכון - נחשב להכנסה חייבת (עבור דו"ח מס שנתי)? מיסים 0
ס מדרגות מס בשכר משתנה מיסים 7
S הטבות מס בשכר לא מבוטח⁩ - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
L לבקש העלאה בשכר - התפתחות אישית 69
J העאלה בשכר VS קרן השתלמות . התפתחות אישית 15
O כיצד לבקש העלאה בשכר? הלכתי לאיבוד אוף טופיק 9
ש התלבטות בין העלאה בשכר לבין פתיחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
L משכורת 13 או 7% העלאה בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
S פיצול פיצויים ותגמולים בשכר מעל 34K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B פיצול הפקדות בין קופות בשכר מעל 34K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
J האם קיימים אנשים שעובדים במשרה חלקית בשכר נורמלי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
S אופטימיזציה בשכר נטו על ידי שווי ארוחות בעבודה אוף טופיק 3
S שאלה למי שעובד בהייטק בשכר של 18+ ברוטו, כמה שעות אתם עובדים ביום אוף טופיק 31
א מוצר פנסיוני נוסף לקרן פנסיה בשכר הייטק? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 44
מתכנת חישוב פטור משיכת פיצויים כשחל שינוי בשכר/שיעור המשרה צרכנות פיננסית 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
A שקיפות בשכר - בעד או נגד? אוף טופיק 43
R רעיונות למשרות לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
ש רעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה יומני מסע אישיים 8
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
N רעיונות לתוכניות לטובת הציבור פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 20
ג רעיונות להעביר 6 שעות בתל אביב אוף טופיק 31
Echelon רעיונות לשמירת ערך של מזומן דולרי שוק ההון 7
G מקומות 'להחנות' כסף - רעיונות? שוק ההון 61
ש רעיונות להכנסה נוספת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד רעיונות להשקעה ראשונה נדל"ן 9
S רעיונות לתיק השקעות (150K שקל ) שוק ההון 2
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
E רעיונות ליום צוות בעבודה? אוף טופיק 4
M רעיונות לארוחת בוקר וערב. אוף טופיק 12
ש רעיונות להכנסה קטנה נוספת פוסטים מאיכות נמוכה 3