• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סיוע במציאת עבודה לאמי הקשישה

• פותח הנושא פותח הנושא sndud
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sndud

משתמש רשום
דירוג
4
שלום,
אמא שלי בת 70, עולה מבריה"מ, אינה שולטת היטב בשפה העברית למרות שמתגוררת בארץ מזה 20 שנה.
במשך הזמן הזה היא הועסקה בעבודות אצל קבלנים נצלנים שלא הפרישו לה לפנסיה וכך יצא שכרגע ההכנסה היחידה שלה היא קצבת זקנה בסך 2800 ש"ח מביטוח לאומי.
אמא שלי מעוניינת להוסיף הכנסה נוספת, אולם כפי שהבנתם האפשרויות דיי מוגבלות - לעבוד פיסית היא לא יכולה, גם ככה קרעה את עצמה 20 שנה והרגה לעצמה את הבריאות. כמו כן חוסר השליטה בשפה וחוסר יכולת להפעיל מחשב מונעים ממנה אפשרויות רבות.
מה הייתם ממליצים? במידה ואתם שומעים על משרה מתאימה אשמח מאוד לשמוע!
כרגע היכולת שלי לעזור לה כלכלית מאוד מוגבלת כיוון שאני סטודנטית, ברגע שאסיים את לימודיי ההכנסה שלי צפויה לעלות כך שאוכל לסייע לה יותר.

אשמח לכל עצה בנושא.

@sndud ,
אמרת שאמך בת 70?
את/ה בן/ת זקונים? אין עוד אחים גדולים שיוכולים לעזור לה?
אני מובטל כבר מגיל 54 בעל השכלה, מהנדס מחשבים, כושר פיזי מעולה ועדיין לא מצאתי עבודה...
פרסם קורות חיים שלה, מה המומחיות שלה, מה היא אוהבת לעשות, איזור מגורים, האם היא ניידת, אולי משהו מהסולידים יוכל לעזור...

אולי יש משהו שהיא יכולה לייצר ולמכור (אולי עם עזרתך בפן הטכנולוגי), למשל עבודת סריגה או ריקמה לפי הזמנה, בישול ביתי (יש אתרים שמקשרים בין בשלנים לצרכנים לפי הזמנה), תיקוני תפירה ואולי מלאכות נוספות שנשים בגילה יודעות היטב, והדור הצעיר והנהנתן היום לא יודע לעשות או מעדיף שלא לעשות.

אולי בייביסיטר או טיפול בתינוק צעיר (ילד זה כבר ממש לא קל ודורש אנרגיה וההתרוצצות), בעיקר אם יש זוג שירצה את כישורי השפה שלה כדי שהילד שלהם יקלוט קצת רוסית.

במילים אחרון, למרות המצב הלא פשוט, מה היתרון היחסי שלה? מה היא יודעת לעשות שמישהו אחר ירצה לקנות?

בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
למשל עבודת סריגה או ריקמה לפי הזמנה, בישול ביתי
על זה בדיוק חשבתי, לא יודע אם להיות סרקסטי, ציני או רציני אבל,
יש כאן מספר חברים חדשים שמצאו את האתר הזה במקרה שחושבים שהסולידים הם 'גיקים של כלכלה אישית' וסתם כותבים דברים להאנתם האישית...
מצד שני אם @sndud אכן אמין רצוי שנקשיב לו... אני ממתין לתשובתו/ה.

מטפלת פרטית יכול אולי להתאים. יש בכל מקום בארץ משפחות עם פעוטות שיוצאות לעבודה ומחפשות סידור לעולל קטן מכדי להכנס למסגרת. או סתם העדפה שלא להכניס פעוט/ים לגן פרטי לפני גיל שנה.
אם יש לה כוח/גישה/ניסיון/רצון/יכולת ומה שדרוש, זה יכול להיות פיתרון טוב. אני מכיר אישית גמלאית אחת שעוסקת בזה פול טיים בשחור.
סביר להניח שבקרב דוברי רוסית יהיה לה יותר סיכוי למצוא.
תחשבו על זה, יכול אולי להתאים וזה אחד מהעיסוקים שבו גיל 70 אינו בהכרח חיסרון בהנחה שכוחה במותנה.
בהצלחה.
אופציה נוספת היא לפרסם ברשתות חברתיות, כולל תמונה ופרטיים אישיים, לבקש שאנשים יפיצו, מאמין שיגיעו הצעות. לא צריך להתבייש.

תודה רבה לכולם!
לא ציפיתי לכל כך הרבה הצעות טובות.
אני אכן בת זיקונים, אמא שלי ילדה אותי בגיל ממש מאוחר. חוץ ממני יש לי אח גדול, שתאורטית מוכן לעזור אך אמא שלי מסרבת בשלב זה להעזר בו שכן היחסים איתו לא כל כך טובים. כרגע היא מעדיפה להרוויח את לחמה בעצמה.
הסיפור של אמא שלי מרתק ועצוב גם יחד. היא בוגרת תואר שני בפיסיקה, אולם לא עסקה בפיסיקה מעולם אלא לאחר סיום לימודיה עד להתפרקות בריה"מ עסקה בתכנות מחשבים, כשהמחשבים עוד היו תופסים חדר שלם וקיבלו קלט בצורת כרטיסים מנוקבים.
עם עלייתם של הורי ארצה, שניהם כבר בני 50+, המטרה העיקרית היתה להחזיק את המשפחה מעל קו המים ולאפשר לי לגדול ולרכוש השכלה. לשם כך הם עבדו בעבודות שחורות רק כדי להכניס כסף הבייתה. תמיד חיו בצמצום. לאחר "גיל הפרישה" אבא שלי המשיך לעבוד מספר שעות בכל יום.
לפני שנה נפתר אבי ואמי נותרה לבדה.

סיפרתי לכם את זה שלא תחשבו שאני טרול.

קצת פרטים עליה:
אמא שלי מתגוררת בבאר שבע. יש לה ניסיון רב בטיפול בזקנים, כולל סיעודיים, אולם כרגע פחות מסוגלת לכך משום שכבר יותר חלשה פיסית. למשל לא תוכל להרים זקן על מנת לקלח וכו'. היא הביעה רצון רב לטפל בזקן: לעשות עבורו קניות, לבשל לו ארוחה חמה, לצאת איתו לטיול בחוץ וכו'.
כמו כן יודעת לטפל בתינוקות וילדים (גידלה 2 + עזרה רבות לאחי כשנולד לו ילד). אמא שלי האדם הכי חם, הכי אחראי ובעל גישה לילדים שלי כנראה לא תהיה לעולם :-) כך שאם יש זוג שמעוניין במטפלת לתינוק או פעוט, או אפילו בייביסיטינג למספר שעות זה יכול להתאים מאוד.
חשבתי גם על השגחה בבחינות בגרות או אוניברסיטה.
קורות חיים רגע אין לה, למי שביקש, אולם אוכל לנסח לה במידת הצורך,

ושוב, תודה רבה לכולם!

לארח חברה ולעזור לקשישים יכול להיות כיוון טוב. אני מתארת לעצמי שיש לא מעט ילדים שישמחו שלהוריהם הקשישים יהיה מלווה ולו רק בשביל החברה.
לרוב בערים יש איזה מרכז לקשיש או לפנסיונרים, שווה לברר שם אם הם מכירים משפחות דוברות רוסית שזקוקות לתמיכה.

אגב, לפחות בעיר של אמא שלי, במרכז לגימלאים מוכרים תווי קניה בהנחה, זה יכול להקל על הנטל אם היא לא כבר משתמשת בכאלה בקניות בסופר.

יש לי אח גדול, שתאורטית מוכן לעזור אך אמא שלי מסרבת בשלב זה להעזר בו שכן היחסים איתו לא כל כך טובים
OK, זה מצב נתון, אבל אפשר ׳מאחרי הגב׳ להזרים עזרה מהאח הגדול לאמא.
בבוא הזמן היא תודה לו ואולי זה ישפר את היחסים ביניהם.
מפאת גילה, לדעתי מעט עבודות בהתנדבות פה ושם היא תוכל ליצור קשרים עם בני גילה במיגזר המוכר לה ולקבל עבודות מזדמנות כמו השגחה על ילדים ובישול, אני לא יודע, אולי אפילו לימוד רוסית לצברים מהמגזר, שעת קריאת סיפורים, יש המון אופציות להפוך את הגיל לדבר חיובי ולהיות סבתא בתשלום....

אני זוכרת שלאמא שלי הייתה חברה שבגיל מבוגר עבדה בדיוק במה שתיארת: הייתה אשה קשישה שהיא הייתה מגיעה אליה כמה פעמים בשבוע, מדברת איתה, מארחת לה חברה, קצת מבשלת לה וכד'.
צריך לבדוק עם חברות כוח אדם (יש כאלו שמתמחות בסיעוד/גיל שלישי וכד') אם יש להם משרות כאלו, זאת בהנחה שאימך יכולה לקבל משכורת עם תלוש שכר.

אני זוכרת שלאמא שלי הייתה חברה שבגיל מבוגר עבדה בדיוק במה שתיארת: הייתה אשה קשישה שהיא הייתה מגיעה אליה כמה פעמים בשבוע, מדברת איתה, מארחת לה חברה, קצת מבשלת לה וכד'.
צריך לבדוק עם חברות כוח אדם (יש כאלו שמתמחות בסיעוד/גיל שלישי וכד') אם יש להם משרות כאלו, זאת בהנחה שאימך יכולה לקבל משכורת עם תלוש שכר.
זה שירות שניתן גם בידי המדינה באמצעות ביטוח לאומי (אני חושב. אולי משרד הרווחה. לא בטוח). לא רק חברות פרטיות.

כן אבל אני לא בטוחה שהיא תוכל להיות מועסקת בידי הביטוח הלאומי. בכל מקרה, שווה לברר.

@sndud ,אמא שלך עבדה עם מחשבים ישנים בברית המועצות?
את יודעת לומר לי אם היא מכירה PL1 או RPG? מה עם קובול, JCL / CL?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אגב, מה עם להיות תופרת? תמיד זקוקים לשירותי תפירה, מכפלות, קיצורים וכו'.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ori_ סיוע בשכר דירה נדל"ן 36
M סיוע לאזרחית אמריקאית מיסים 18
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
T סיוע בתמחור שעת עבודה יזמות והגדלת הכנסות 2
מ סיוע בהשוואת הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R החזר הלוואה | סיוע בהבנה של ההלוואה והאם ניתן לשפר אותה שוק ההון 4
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
N סיוע בבניית תיק השקעות מאפס למטרת generational wealth שוק ההון 36
א סיוע בהבנת אופן חישוב "עמלת רכישה"- קרן מחקה ביורו שוק ההון 5
D סיוע לעצמאים קורונה - האם נחשב שכר לא מבוטח? האם נחשב הכנסה מעסק? מיסים 6
G סיוע בפתיחת חשבון ב interactive brokers, אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
N כמה שאלות שלא בהכרח קשורות, אבל דורשות סיוע מבעלי נסיון שוק ההון 6
מומו הברווז סיוע בהבנת דף אג"ח ורכישה ישירה של אגח בנקים שוק ההון 6
E סיוע בהתלבטות קשה נדל"ן 40
נ סיוע באיתור יועץ/ מתכנן פיננסי צרכנות פיננסית 8
rockafeller סיוע בבחירת מסלול פנסיוני צרכנות פיננסית 2
R סיוע בפלח האג"ח שוק ההון 4
S סיוע טכני אוף טופיק 10
I הלוואה עבור סיוע לקרוב משפחה - האופציה הכי זולה צרכנות פיננסית 11
א IRA עם ייעוץ/סיוע שוק ההון 1
E סיוע בתהליך פתיחת תיק פנסיוני צרכנות פיננסית 2
jenglender המרת מט"ח של פסגות - סיוע למשקיע חדש צרכנות פיננסית 5
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
T בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל התפתחות אישית 13
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
H עזרה במציאת קרן השתלמות פאסיבית מדדי חו"ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E עזרה במציאת תבע באלפי מנשה נדל"ן 4
F רואה חשבון עצמאי - קושי במציאת לקוחות אוף טופיק 15
ה עזרה במציאת תעודת סל פוסטים מאיכות נמוכה 3
ל עזרה במציאת ברוקר לקניית IPO ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Oracle קושי במציאת שוכרים לנדל"ן מסחרי נדל"ן 5
א עזרה במציאת קרנות איריות (להשקעה בדולרים) דרך פסגות טרייד שוק ההון 8
ד עזרה במציאת etf מתאים שוק ההון 12
G קושי רב במציאת עבודה אוף טופיק 17
R קושי במציאת עבודה? השוק משתנה? התפתחות אישית 22
נ עזרה במציאת נתונים הסטוריים של מדד מסוים שוק ההון 11
מ עזרה במציאת נתונים פיננסים על מדדי חו''ל שוק ההון 7
א עזרה במציאת תעודה / קרן מחקה ישראלית אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 7
שני ביטי עזרה במציאת קורס לניהול תיקי השקעות אוף טופיק 7
Y אשמח לעזרתכם במציאת עבודה אוף טופיק 3
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א האם אוכל למצוא עבודה עם תואר במדעי הסביבה? התפתחות אישית 25
ה עבודה נוספת כיועץ משכנתאות יזמות והגדלת הכנסות 8
H כדאיות ביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
B משיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - בן 25 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P חידה: בסדר להפיק קבלה על סכום שהוא לא עבודה/עסקי? מיסים 20

נושאים דומים

Back
למעלה