• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נטישת הסמארטפון לטובת פלאפון "טיפש"

• פותח הנושא פותח הנושא nir1999
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עד אליה אז הטכנולוגיה עוזרת אבל ממנה הטכנולוגיה הורסת
רק לחדד - בשום שלב לא טענתי שטכנולוגיה הורסת (אף שיש טכנולוגיות שהורסות). עניתי לשאלה למה לי, עצמי, אישית, אין וואצאפ.

תודה מלפפון על אפיון פסיכולוגי מרתק.
לא יודע אם זה בציניות או ברצינות. בכל אופן מתנצל אם פגעתי, זו לא הייתה הכוונה.

מעבר לכך, אני לא ניסיתי לספק הסבר לתופעה (תקראי לה טכנופוביה, שמרנות, או הגבלת רעשי רקע). אלא רק לשתף בכך שזה בדר"כ מאוד סלקטיבי (אולי לא כך במקרה שלך).

שימוש בערוצים שמגבירים יעילות
פה אני לא מסכים. כי טכנולוגיה (בדר"כ) מגבירה יעילות. את תיארת בעצמך כמה זמן עודף אתם משקיעים בתכנון הטיול כדי להימנע משימוש בניווט דיגיטלי. גם ציינת שאתם אוהבים את התכנון עצמו אז אני מבין למה אתם עושים את זה. אבל אני לא מסכים ששימוש באטלס, חיפוש נקודות תיירים או לשאול אנשים ברחוב זה יעיל יותר מלפתוח גוגל מאפס להקיש את היעד ולעקוב אחר ההוראות.

פה אני לא מסכים. כי טכנולוגיה (בדר"כ) מגבירה יעילות. את תיארת בעצמך כמה זמן עודף אתם משקיעים בתכנון הטיול כדי להימנע משימוש בניווט דיגיטלי. גם ציינת שאתם אוהבים את התכנון עצמו אז אני מבין למה אתם עושים את זה. אבל אני לא מסכים ששימוש באטלס, חיפוש נקודות תיירים או לשאול אנשים ברחוב זה יעיל יותר מלפתוח גוגל מאפס להקיש את היעד ולעקוב אחר ההוראות.
כוונתי לא הייתה ליעילות התקשורת או יעילות החיפוש, אלא ליעילות שלי בעבודה, בחיים, במשימות כפי שאני הגדרתי אותן ומטרות שאני רואה בהן ערך מוסף.

לא יודע אם זה בציניות או ברצינות. בכל אופן מתנצל אם פגעתי, זו לא הייתה הכוונה.

מעבר לכך, אני לא ניסיתי לספק הסבר לתופעה (תקראי לה טכנופוביה, שמרנות, או הגבלת רעשי רקע). אלא רק לשתף בכך שזה בדר"כ מאוד סלקטיבי (אולי לא כך במקרה שלך).
הכל טוב מלפפון יקר. באהבה.
לא הרודיאו הראשון שלי כ-poster child לטכנופוביה, רטרוגרדיות וחריגות למיניה (להיות אלהורי בישראל כבר אמרנו?).
מה שמסקרן אותי הוא הצורך לתייג אנשים "כאלה". למה האבחנה הזו משמשת ואיזו מטרה משיגה? ולמה כל כך חשוב שכולם יהיו וינהגו אותו דבר (כל עוד מדובר בהעדפות אישיות, סלקטיביות ככל שתהיינה, שאינן פוגעות באחרים)?

תאריך מסוים בראש (אולי בצורה לא מודעת) שעד אליה אז הטכנולוגיה עוזרת אבל ממנה הטכנולוגיה הורסת. מניסיוני הנקודה הזו קורלטיבית לגיל האדם.
מה שיפה זה שהם גם יגידו על טכנולוגיה אחרי התאריך הזה שהיא ״פוגעת״ בכל מיני דברים (תקשורת בין אישית, יכולת ניווט) אבל יצדיקו את הפגיעה של טכנולוגיה יותר ישנה (למה טלפון/אימייל זה בסדר ואין צורך להיפגש פנים אל פנים בכל פעם שרוצים לדבר? למה להשתמש באטלס זה בסדר ולא צריך לבד למצוא מקורות מים, מקומות לינה, וכו׳?)

מה שיפה זה שהם גם יגידו על טכנולוגיה אחרי התאריך הזה שהיא ״פוגעת״ בכל מיני דברים (תקשורת בין אישית, יכולת ניווט) אבל יצדיקו את הפגיעה של טכנולוגיה יותר ישנה (למה טלפון/אימייל זה בסדר ואין צורך להיפגש פנים אל פנים בכל פעם שרוצים לדבר? למה להשתמש באטלס זה בסדר ולא צריך לבד למצוא מקורות מים, מקומות לינה, וכו׳?)
"הם" לא אמרו כלום. את הכל אתם אמרתם, קיק יקירי, עליהם.
למה כל כך קשה לקבל את ה"הם" האלה? "הם" עשו לך משהו עם האטלס שלהם?
ולמה גישת ה"הכל או כלום"? מי שלא רוצה וואצאפ חייב לדעת להדליק אש עם שתי מקלות?

נערך לאחרונה ב:
"הם" לא אמרו כלום. את הכל אתם אמרתם, קיק יקירי, עליהם.
למה כל כך קשה לקבל את ה"הם" האלה? "הם" עשו לך משהו עם האטלס שלהם?
ולמה גישת ה"הכל או כלום"? מי שלא רוצה וואצאפ חייב לדעת להדליק אש עם שתי מקלות?
מי אמר שדיברתי עליך? הגבתי למישהו אחר בנוגע לקבוצה שלא שייכתי אותך אליה.
אין צורך להתגונן :)

[אוף-טופיק]
אני רוצה לשתף אתכם ואתייחס לקטע של ניווט בדרכים ללא וויז.
במסעותי באפריקה לפני שנים לא השתמשנו בכלי ניווט למעט GPS, מצפן [האם דור ה X, Y, Z יודע מה זה מצפן?], מפות מודפסות וטלפון לוויני.
נהגנו בשטח לאורך עשרות אלפי קילומטרים [דרום אפריקה, זיממביי, טנזניה, מרוקו, אתיופיה, נמיביה, מדגסקר ועוד].
זו הייתה חוויה יוצאת דופן מעולם אחר כמו חזרה לימי הצבא עם ניווט לילי בעזרת מפות, משקפת ומצפן בלבד [אוייש, אני זקן ומתרפק על העבר :)].
האתגר היה לזהות את הג'בלאות והוואדיות בשטח ולתרגם אותן למראה שלהם במפות.
טוב, היום זה שונה.
היום אני גר באיזור רמלה/לוד ואני לא יוצא לרמי לוי או אושר עד ללא הפעלת וויז...
מה אני מנסה להגיד לכם? יש הבדל בין ניווט כדי להגיע לסופר בדרך המהירה ביותר לבין חוויות ואתגרים.
לדעתי, טלפון חכם היום זה must.

1731154113486.webp

מי אמר שדיברתי עליך?
לא אמרתי שדיברת עלי. דיברת עליהם - ושאלותיי מתייחסות להערותיך.
האם מי שלא רוצה וואצאפ חייב לתקשר באמצעות סימני עשן ממדורה על פסגת הר, ומי שמעדיף לנווט באטלס חייב לכבס בנהר, פן ייחשב לסלקטיבי ואי-רציונלי?

האם מי שלא רוצה וואצאפ חייב לתקשר באמצעות סימני עשן ממדורה על פסגת הר, ומי שמעדיף לנווט באטלס חייב לכבס בנהר
נראה לי שלחלוטין לא הבנת את מה שכתבו.
כל העניין שזה משתנה בין אדם לאדם, לרוב (בסוג הזה של האנשים) לפי הגיל. יש גיל מסויים שכל מה שהומצא עד אליו הוא "לגיטימי" ואילו כל המצאה שבאה אחריו היא לא.
הגבול הזה הוא (שוב, אצל אותם אנשים) מאוד ברור. פשוט שנה מסויימת שרואים את ההבדל ביחס בין כל המצאה שהייתה נפוצה לפני אותה שנה לבין היחס לכל מה שהיה אחריו.
פן ייחשב לסלקטיבי ואי-רציונלי?
עכשיו אתה סתם מכניס להם מילים לפה שמעולם לא נאמרו.

תנסה לא להיעלב מעובדות, זה סתם לא בריא לך.

נראה לי שלחלוטין לא הבנת את מה שכתבו.
כל העניין שזה משתנה בין אדם לאדם, לרוב (בסוג הזה של האנשים) לפי הגיל. יש גיל מסויים שכל מה שהומצא עד אליו הוא "לגיטימי" ואילו כל המצאה שבאה אחריו היא לא.
הגבול הזה הוא (שוב, אצל אותם אנשים) מאוד ברור. פשוט שנה מסויימת שרואים את ההבדל ביחס בין כל המצאה שהייתה נפוצה לפני אותה שנה לבין היחס לכל מה שהיה אחריו.

עכשיו אתה סתם מכניס להם מילים לפה שמעולם לא נאמרו.

תנסה לא להיעלב מעובדות, זה סתם לא בריא לך.
בעוד הכללה וזיהוי תבניות זה כלי חשוב להכרת העולם, וחלוקה אנחנו-הם היא טבעית לכולנו, לפעמים אינם בהכרח משקפים את המציאות או משרתים את הדיון. יש אנשים שמפתחים AI ולא אוהבים סמארטפונים, יש קשישים שנולדו לפני עידן הטלוויזיה ומשתמשים באפליקציות. לא עלבון, לא מגננה, רק הפניית תשומת לב להטיות.

לפעמים אינם בהכרח משקפים את המציאות או משרתים את הדיון
לפעמים. אבל לא כך במקרה הזה.

מצד שני, היכולת לקחת כל דבר שנאמר בדיון כאילו הוא ירידה אישית עליך, כנראה מאוד משרת את הדיון לדעתך. גם אחרי שהבהירו לך כמה פעמים שאין לך שום סיבה להעילב משתי סיבות:
א. לא נאמר שום דבר מעליב אלא רק ציון עובדות (שאין עליהן שום ויכוח. אלו עובדות שידועות כבר המון זמן ונעשו עליהן מספיק מחקרים).
ב. אך אחד לא דיבר עליך.
אנשים שמפתחים AI ולא אוהבים סמארטפונים, יש קשישים שנולדו לפני עידן הטלוויזיה ומשתמשים באפליקציות
כמובן שיש גם כאלה. וכמובן שלא דיברנו עליהם.
לא עלבון, לא מגננה, רק הפניית תשומת לב להטיות.
לא, בכלל לא עלבון ולא מגננה. מה פתאום.

אני רוצה לכתוב את השנקל שלי בנושא, הוא ארוך, ויותר מזכיר שטר של מאתיים שקל , אז מיועד רק למי שיש לו סבלנות וזמן.

כשאני מנסה להבדיל בין חיים אמיתיים בהם אני נמצאת במציאות שסובבת אותי לחיים וירטואליים בהם אני משוטטת במציאויות אחרות, אני מנסה להבהיר לעצמי את השאלה הבסיסית והכל כך קריטית: מהי נוכחות בחיים?
כשאני נוכחת בסביבה שלי אני פוגשת בצורה אינטנסיבית חוויות, מעשים וגם רגשות שכל הזמן מציפים חוויות מחשבות ורגשות שחיים אצלי בפנים . וכשאני עושה את זה נכון אני מסכימה לפגוש אותם ולעבד אותם.
ככל ואנשים מתחככים בי בצורה יומיומית יותר המעשים שלהם יותר משפיעים עלי ובהתאם לפעמים מעצבנים / מכעיסים / מאתגרים / מתסכלים.
מכלול החוויות האלו גורמות לי להיפגש עם רגשות פנימיים גם יותר מודחקים ולחוות אותם, הן מאתגרות את היכולות התקשורתיות שלי וגורמות לי לעבוד עליהן ולשפר כל הזמן את היכולות הבינאישיות לרמה מעט יותר טובה.
גם נוכחות עם עצמי בעצמי, בלי אנשים בסביבה היא זמן עיבוד מעולה למחשבות פנימיות, תחושות ורגשות שהן לגמרי שלי.
זו בעיני מהות החיים - לחיות את מה שבתוכי, לחוות את המציאות הפשוטה שלי בפנים בלי להתנתק ממנה ולהביא בכמה שיותר אחוזים את היכולות שלי לידי ביטוי.

לעומת זאת, ופה יש סקאלה רצינית , יש הרבה אפשרויות לחיות ופחות לחוות את המציאות הפנימית שלי.

זה מתחיל מלקרוא ספר, גם ספר טוב הוא רמה מסוימת של התנתקות ומעבר לחוויה חיצונית, אני חושבת מחשבות של אחרים ומרגישה רגשות של אחרים.

אפשר להתנתק עם סרט, וזו בעיני עליית מדרגה, הסרט "שואב" אותי אליו יותר, וגורם לי להיות מוצפת יותר ואני לא פנויה מספיק לחשוב ולהרגיש , סוג של "הולד" חלקי עד סוף הסרט. חלק מהחוויה אפשר למדוד כשהטריגר מסתיים, ואז אנחנו נשארים עם עומס קל של תחושות / מחשבות / רגשות שלא הספקנו לעבד כלל, כי צפינו בקצב שהוכתב לנו.

יש התנתקות שהיא מעבר לעולמות של ידע, העשרה מאסיבית של אינטליגנציה שלא בהכרח גורמת לעיבוד חשיבתי , כי זה ידע חיצוני לי שלא מפעיל בתוכי בדרך כלל תהליכים של מחשבה ועיבוד.

ויש התנתקות שהיא בחירה בעולמות של חברה, ושם בעיני יש גם אשליה נלווית. כיון שחווים שם חלקים מסוימים של רגשות ומחשבות ומוותרים על חלקים אחרים .
הרגשות שם הם הרבה יותר חיצוניים לי ופחות מציפים רגשות בתוכי.
אני יכולה להיות בדיכאון, אבל זה בדרך כלל לא יפריע לי לשים סמיילים של פרצופים מחייכים עד מאד,
המעשים שאפגוש שם הם תמיד מרוחקים והרבה פחות מכעיסים ומציפים , קל יותר ונחמד להתמודד עם חברה מרוחקת ווירטואלית, אבל מפסידים בהכרח גם את החיכוך הפנימי , את היכולות המתפתחות של התקשורת , והעיבוד האישי והעמוק שעוברים בתהליך של חברה קרובה ואמיתית.
בעיני עולמות וירטואליים מפתחים יכולות מסוימות (בעיקר פיתוח אינטליגנציה ויכולות מילוליות) ומנוונים יכולות אחרות של חוויה אמיתית פנימית, הקשבה , הכלה ועוד.

החוט בין עולם אמיתי לווירטואלי הוא דק ומסתבר שלא מתחיל ומסתיים בסמארטפון.
גם שיחה בווטסאפ יכולה להיות עמוקה ונוגעת, וגם שיחה אנושית יכולה להיות אסופת חילופי ידע ללא מרכיב תקשורתי בסיסי.
ועדיין, יש הרבה קשר בין מסך לווירטואליות.

האם הזמן שהסמארטפון חוסך מתועל לזמן מסך או לזמן נוכחות מלאה בעולם ? כל אחד יודע בעצמו את התשובה שלו .
ואם באמת, כמו שכתבו פה די ברצינות התקשורת הווירטואלית מפתחת את חיי החברה ומפרה אותם, למה בעצם שלא נבחר להעביר את כל הקשרים הבינאישיים שלנו לשם ? כי מסתבר שהם רבים בכמות: כמות של אנשים , כמות של שיתופים , אבל הרבה פחות באיכות .

אני אוהבת לחיות ממש. וכמה שיותר באמת. גם מתנתקת הרבה פעמים ברצון או שלא, אבל אם הייתי בוחרת באילו חיים לחיות מסתבר שהייתי מעדיפה אותם באיזה כפר רגוע, עם כמה שפחות מסיחים חיצוניים וכמה שיותר התבוננות פנימית וחוויה חזקה ומחוברת אל החיים בעצמם.

כל זמן שאוכל אני מקווה שלא יהיה לי טלפון חכם , אבל ביחד עם זאת אני מסכימה לגמרי עם כל אלו שטוענים שהמציאות היא לא דיכוטומית, לא מתחילה ונגמרת בסמארטפון ואפשר לבחור בכל רגע מחדש.

לדעתי זה דבר שניתן לבחינה רק כשאתה מתבונן בו מבחוץ, ואם אדם חי בחיים ווירטואליים יהיה לו קשה להרגיש את הנקודה של חיים אמיתיים של מציאות פנימית
מכיר אנשים שלא רואים מסך ומנותקים לגמרי מחיים אינטרנטיים, ומבחינתם כל צורה אחרת היא ניתוק מעצמך
זאת אומרת שכל שימוש באמצעים ווירטואליים הוא ניתוק מחיים פנימיים עמוקים, ואם זה נכון אז איפה הנקודה
כמו שכתבת שהעניין לכאורה היא לא סמארטפון כן או לא,
זה נכון שסמארטפון יותר מנתק כי הוא נגיש ונוח ויותר מאפשר, אבל בעצם כל הסחת דעת היא לא טובה.

מגורים בכפר לא בהכרח גורמים להתבוננות פנימית, זה דבר שתלוי בכל אחד לעצמו. למרות שגם בי מפעם איזשהו חלום כזה

בנוסף יש דברים שלכאורה הם רק תועלת, תחומי התעניינות שונים שבחיכוך עם כמות גדולה יותר של אנשים, אפשר למצוא מישהו שיהיה אתך על הנושא
היכולת להישאר אנונימי מאפשרת גם הרבה דברים טובים, לדוגמא בעל ביטחון עצמי נמוך יוכל הרבה יותר בקלות לפתח ביטחון כשזה ווירטואלי.

אגב, כתיבה ממש יפה ומשכנעת, תודה רבה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדעתי זה דבר שניתן לבחינה רק כשאתה מתבונן בו מבחוץ, ואם אדם חי בחיים ווירטואליים יהיה לו קשה להרגיש את הנקודה של חיים אמיתיים של מציאות פנימית
מכיר אנשים שלא רואים מסך ומנותקים לגמרי מחיים אינטרנטיים, ומבחינתם כל צורה אחרת היא ניתוק מעצמך
זאת אומרת שכל שימוש באמצעים ווירטואליים הוא ניתוק מחיים פנימיים עמוקים, ואם זה נכון אז איפה הנקודה
כמו שכתבת שהעניין לכאורה היא לא סמארטפון כן או לא,
זה נכון שסמארטפון יותר מנתק כי הוא נגיש ונוח ויותר מאפשר, אבל בעצם כל הסחת דעת היא לא טובה.

מגורים בכפר לא בהכרח גורמים להתבוננות פנימית, זה דבר שתלוי בכל אחד לעצמו. למרות שגם בי מפעם איזשהו חלום כזה

בנוסף יש דברים שלכאורה הם רק תועלת, תחומי התעניינות שונים שבחיכוך עם כמות גדולה יותר של אנשים, אפשר למצוא מישהו שיהיה אתך על הנושא
היכולת להישאר אנונימי מאפשרת גם הרבה דברים טובים, לדוגמא בעל ביטחון עצמי נמוך יוכל הרבה יותר בקלות לפתח ביטחון כשזה ווירטואלי.

אגב, כתיבה ממש יפה ומשכנעת, תודה רבה
לכאורה זה צריך להתחיל הפוך: קודם למצוא את הנקודה הפנימית של החיבור לחיים ולחזק אותה.
ממילא כשיש חיים עשירים ומלאים מרגישים את הנקודה הזו כשמתנתקים ורוצים פחות להתנתק , שלב אחרון- שמים את הגבול איפה שאפשר בלי לפגוע בתועלת שיש כמובן וקשה מאד בלעדיה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S נטישת לקוחות מאלטשולר - סיכון ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S נפל הסמארטפון לבריכה מה לעשות? אוף טופיק 24
אוסף תאים משתכפלים נחיצות הסמארטפון אוף טופיק 15
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
A משיכת חלק מפנסיה לטובת קופת גמל תקנה 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
ב לקיחת הלוואה לטובת השקעה שוק ההון 4
A הכוונה בקניית לפטופ לטובת טיול אוף טופיק 18
T משכון דירה לטובת משכנתא שניה - האם עדיין קיים? נדל"ן 1
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
A האם מותר לקחת 2 משכנתאות במקביל לטובת דירה שנייה? נדל"ן 5
דף מלא מסלול מיסוי שכר דירה מועדף לטובת מס שבח נדל"ן 3
F משיכה מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי שוק ההון 36
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
Williamsburg הצעה מהבנק לטובת רידוד הנתח המנייתי שוק ההון 26
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
L קופת גמל להשקעה לטובת חסכון לילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
ל האם למשוך קרן השתלמות לטובת סילוק הלוואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף נדל"ן 11
H הפחתת הפרשות פנסיוניות לטובת שכר נטו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B הוצאת קרנות השתלמות לטובת תשלום משכנתא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A משיכת קרן השתלמות לטובת העברה לתיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N רעיונות לתוכניות לטובת הציבור פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
D מאגר של חברות נטולות שירות לקוחות, לטובת הימנעות לקוחות עתידיים אוף טופיק 19
א השקעה בשוק הבריטי גם לטובת פיזור מטבעי שוק ההון 11
V פגישה ראשונה עם קבלן לטובת בניית בית פרטי נדל"ן 51
N פתיחת חשבון מסחר לטובת קופ"ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Lag הלוואה ללא ריבית לטובת השקעה שוק ההון 25
D לקיחת הלוואה מקרן פנסיה לטובת השקעה במדד (למשל s&p) שוק ההון 2
I משיכת קרן השתלמות לטובת סגירת הלוואה וכיסוי מינוס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N שאלה לגבי דוח פעילות שנתי בInteractive - לטובת דוח שנתי למס הכנסה מיסים 5
G התייעצות: האם להוציא קופת גמל להשקעה+פוליסת חיסכון ולשלם מס לטובת הפחתת העמלות? שוק ההון 7
E האם יש sweet spot להוצאות לטובת עסק מיסים 9
M כיצד לחסוך מזומן שבידיי ובנוסף הפקדות חודשיות לטובת פרישה לגמלאות בעוד 10-12 שנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y שאלה לגבי פיצול של העברת משכורת לטובת הטבות בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 22
deussex שינוי אחוז הניהול לטובת קרן פנסיה בפרישה לעומת ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
mudale222 מה דעתכם על קנייה ורישום דירה על שמי על מנת לחמוק ממיסים על דירה שנייה (לטובת קרוב משפחה) נדל"ן 30
G קרן מחקה אגח ארהב. לטובת מיתון התיק שוק ההון 3
T חישוב כדאיות עזיבה של אינטרקטיב ישראל לטובת ib העולמי שוק ההון 3
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
O מה הם האלטרנטיביות לגיוס כספים לאחר שבנק ישראל אוסר על שעבוד נכס לטובת רכישת דירה נדל"ן 13
O מינוף קרן פנסיה לטובת רכישת נדל"ן נדל"ן 7
A שעבוד נכס קיים לטובת חדש נדל"ן 5
T ניצול סיטואציה של הסגירה של הלמן אלדובי לטובת שיפור תנאים בניוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T הערת אזהרה לטובת יזם בתמ״א שבקשתו להיתר סורבה נדל"ן 0
ל הלוואה לטובת מינוף, עד כמה? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה