ביום שישי התקשרנו לבינלאומי לומר שאנחנו רוצים להתקדם. הם אמרו לנו לשלוח את כל המסמכים הרגילים (חוזה חתום, צילומי תעודות זהות של שנינו, תדפיס חשבון בנק של שנינו, 3 תלושי שכר אחרונים של שנינו), שלחנו וחיכינו. ביום ראשון הם לא עובדים, אז היום התקשרנו לוודא שהם קיבלו הכל, אמרו שקיבלו ושייצרו איתנו קשר לגבי המשך התהליך.
בינתיים המכרה-של-מכרה מבנק דיסקונט לקחה אליה את התיק שלנו ויצרה איתנו קשר. שלחנו לה את כל המסמכים הרגילים (כנל), היא ביקשה שנשלח לה הצעות מבנקים אחרים, שלחתי לה את ההצעה מהבינלאומי, אמרתי שזו ההצעה הכי טובה כרגע והסברתי לה מה אנחנו מחפשים מבחינת תמהיל. גם אמרתי שאנחנו מוכנים להעביר אליהם את חשבונות הבנק אם זה יעזור להוריד את הריביות. היא אמרה שהיא שלחה לאישור ותעדכן.
בינתיים גם מישהו מבנק מרכנתיל שלח לנו אישור עקרוני עם הצעה ראשונית. שלחתי גם לו את ההצעה מהבינלאומי ואת אותם הסברים לגבי תמהיל והעברת חשבונות הבנק, כמה דקות לאחר מכן הוא שלח לי הצעה משופרת, טובה יותר מזו של הבינלאומי בכמה מאיות אחוז:
קצ, 1168376 שח, 30 שנה, 2.39%
מצ כל שנתיים, 1168376 שח, 30 שנה, עוגן + 0.35% (כיום 2.21%)
זה נראה כמו שיפור זניח, אבל לפי סימולציות אם נעשה 2-3 סיבובים של שיפורים בסדר הגודל הזה נגיע לשיפור די משמעותי.
מעבר לשיפור בריביות, האישור החדש נותן לנו קצת מרווח נשימה מבחינת לוחות הזמנים - חיכינו יותר מדי זמן עם ההצעה של הבינלאומי וזה יכול היה לעלות לנו ביוקר (כמו שכתבו בתגובה מעל). למדנו לקח להמשך.
עוד דבר נחמד שקיבלנו מהאישור הזה היה שיש לנו עכשיו תחרות בין לפחות שני בנקים. אני מקווה שעצם התחרות תעזור לשפר את ההצעות הראשוניות עוד יותר.
שלחנו ליועצת של הבינלאומי את ההצעה של מרכנתיל ושאלנו אם היא יכולה להשוות או לשפר. במקביל, סיפרנו לבנקאי ממרכנתיל שלבינלאומי יש הטבות בפתיחת החשבון, כמו הלוואה של 50000 שח ללא ריבית ל-40 חודשים, ושאלנו אם גם אצלם יש משהו דומה. הוא ענה שגם אצלם יש הטבות, הוא יבדוק אם וכאשר נחליט להתקדם איתו, אבל לגבי הלוואה ללא ריבית נוכל לקבל אצלם הלוואה של 30000 שח ל-30 חודשים. הוספתי את ההלוואות האלו לסימולציה כדי להשוות, אבל נראה שהן פחות משמעותיות משיפור בריביות.
אז כרגע:
- מרכנתיל עם ההצעה הכי טובה
- בינלאומי ודיסקונט אמורים להחזיר לי תשובה
- שאר הבנקים יצאו מהמירוץ