• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לגבי יועץ משכנתא.

• פותח הנושא פותח הנושא Happy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Happy

משתמש רגיל
דירוג
41
אז ככה חברים אנחנו כנראה היום נפגשים עם קבלן לגבי דירה ביד אליהו במחיר מעולה למטר 34 למטר דרום מזרח (פרזון ) דירה בבניין תמא, הדירה היא חדשה בקומה 6.
אנחנו מחפשים יועץ משכנתא, אני יודע שכאן אסור להמליץ אבל הייתי שמח לשמוע על החוויה האישית שלכם עם הליווי יעוץ ומה חשוב.

1. לפי מה בוחרים יועץ ?
2. האם יש קונצנזוס על יועץ מהשקיעים המובילים כאן בנדל"ן ? @אורי ג. @הנועזת @רוני
3. מה הדגשים שאני צריך לשים עליהם את תשומת הלב ?
4. דיברנו עם עוגן עמותה שעוזרת לעסקים וזוגות צעירים והמליצו לנו על יועץ משכנתא שלטענתם הוא מעולה ב4500 האם כדאי ? ינון (לא רוצה לפרסם שם משפחה לא יודע אם מותר).

כל טיפ שיעזור לבחור יועץ משכנתא טוב. אנחנו מדברים פה על דירה שעולה 3.1 עם המסביב הכל יעלה 3.25 כנראה (דירה ראשונה).
ההון העצמי הוא 1.4 ,בדקנו ונראה עם יועצת מעמותת עוגן שאנחנו כשירים לקחת וההתנהלות שלנו טובה ותעמוד בהחזרים.
תודה על כל העזרה !

שיהיה בהצלחה, את עניין היועצים אני אשאיר למקצוענים פה.. מניח שכמו בכל מקצוע יש טובים ויש פחות.
יכול לשתף שהמליצו לי על יועץ לפני כשלוש שנים שדחף חזק לקחת את מסלול הקבועה (כמעט 50% מהמשכנתא) כקבועה צמודה. לשמחתי ולמזלי אני עשיתי את שיעורי הבית בעצמי, חפרתי בפייסבוק (חפש "משכנתא בישראל.." ותחפש קבוצה עם עשרות אלפי משתתפים) על תמהילים ומסלולים וקראתי המון חומר באינטרנט (מאתרים שונים כדי לקבל פרספקטיבות שונות) כדי להבין את הסיכונים השונים.. דחפתי בחזרה (הוא ממש התעקש ו"הראה" לי את צדקתו) ובדיעבד הנזק שנמנע מבחינתי הוא בלתי נתפס.

מה שאני רוצה לומר - תלמד טוב בעצמך, אתה הולך לקחת הלוואה מכובדת מאוד. לאחר מכן גם אם תיקח יועץ לפחות תדע לנהל איתו שיח, לשאול שאלות. תבין אם הוא איש מימון, איש שיווק או מישהו שרוצה לדאוג שתמחזר אצלו בעוד כמה שנים.
ולא פחות חשוב, תדע מה קורה עם המשכנתא שלך בראייה קדימה מבחינת ההתקדמות שלה, ותוכל להגיב אם תנאי השוק ישתנו.

אז ככה חברים אנחנו כנראה היום נפגשים עם קבלן לגבי דירה ביד אליהו במחיר מעולה למטר 34 למטר דרום מזרח (פרזון ) דירה בבניין תמא, הדירה היא חדשה בקומה 6.
אנחנו מחפשים יועץ משכנתא, אני יודע שכאן אסור להמליץ אבל הייתי שמח לשמוע על החוויה האישית שלכם עם הליווי יעוץ ומה חשוב.

1. לפי מה בוחרים יועץ ?
2. האם יש קונצנזוס על יועץ מהשקיעים המובילים כאן בנדל"ן ? @אורי ג. @הנועזת @רוני
3. מה הדגשים שאני צריך לשים עליהם את תשומת הלב ?
4. דיברנו עם עוגן עמותה שעוזרת לעסקים וזוגות צעירים והמליצו לנו על יועץ משכנתא שלטענתם הוא מעולה ב4500 האם כדאי ? ינון (לא רוצה לפרסם שם משפחה לא יודע אם מותר).

כל טיפ שיעזור לבחור יועץ משכנתא טוב. אנחנו מדברים פה על דירה שעולה 3.1 עם המסביב הכל יעלה 3.25 כנראה (דירה ראשונה).
ההון העצמי הוא 1.4 ,בדקנו ונראה עם יועצת מעמותת עוגן שאנחנו כשירים לקחת וההתנהלות שלנו טובה ותעמוד בהחזרים.
תודה על כל העזרה !
תלמדו את הנושא בעצמכם ,תגיעו לתמהיל מסויים ,תנהלו מומ עם בנק או שניים ורק אש תפנו ליועץ כדי לראות אם הוא יכול לשפר את אותו התמהיל.

אל תצמידו כלום .
אל תכניסו יותר מידי מסלולים , לדעתי 2 מספיקים -קל"צ ופריים ,ואולי מסלול שלישי אם רוצים מסלול פיתוי.

תשאלו שאלות כאן בפורום אחרי שחקרתם קצת.

אל תצמידו כלום .
אל תכניסו יותר מידי מסלולים , לדעתי 2 מספיקים -קל"צ ופריים ,ואולי מסלול שלישי אם רוצים מסלול פיתוי.
ממש לא נכון בהכרח, וממש לא משהו שאפשר להגיד מבלי לקבל את מלוא התמונה.
למשל יש היום יתרון גדול למשתנה לא צמודה, אפשר לקבל אותה בריבית יותר נמוכה מהפריים, ואם הריבית תהיה נמוכה עוד כמה שנים יהיה אפשר למחזר בזול, ובינתיים יש יציבות בריבית לכמה שנים מה שאין לך בפריים.

תלמדו את הנושא בעצמכם ,תגיעו לתמהיל מסויים ,תנהלו מומ עם בנק או שניים ורק אש תפנו ליועץ כדי לראות אם הוא יכול לשפר את אותו התמהיל.
יועץ נועד לעזור בבניית התמהיל ולוודא שאין בעיות לא צפויות לאורך הדרך. יועצי משכנתא לא מכשפים את הבנקאים לתת ריבית טובה יותר על תמהיל שכבר השגת, אם תעשה השוואה בין כמה בנקים על אותו תמהיל תגיע לתוצאה דומה לשל היועץ ברוב המקרים.

אפשר פרטים על הפרויקט? אנחנו גם מתעניינים באזור @Happy

ההחלטה הכי טובה שעשיתי היתה לקנות דירה לפני כשנתיים.
ההחלטה השניה הכי טובה שעשיתי היתה לקחת יועץ משכנתא.
לפי מה בוחרים יועץ? כמה שיותר המלצות וכמה שיותר קשרים בבנק.

4500 שקל נשמע זול מדי ליועץ טוב. בזמנו שילמתי 7000.

בהצלחה :)

ההחלטה הכי טובה שעשיתי היתה לקנות דירה לפני כשנתיים.
ההחלטה השניה הכי טובה שעשיתי היתה לקחת יועץ משכנתא.
לפי מה בוחרים יועץ? כמה שיותר המלצות וכמה שיותר קשרים בבנק.

4500 שקל נשמע זול מדי ליועץ טוב. בזמנו שילמתי 7000.

בהצלחה :)
זה בגלל שהוא מטעם עוגן אז זה 50 אחוז הנחה

אפשר פרטים על הפרויקט? אנחנו גם מתעניינים באזור @Happy
סמס לי בפרטי

תודה על המידע אתחיל ללמוד על הנושא. אשמח מאוד גם להמלצה למישהו שעבד עם יועץ משכנתא שהוא מרגיש שהוא עזר לו מאוד. גם בפרטי כדי לא לפרסם פה...

יכול להמליץ על "סגול משכנתאות אולה אבני"

אם היועץ לא מסייע להשיג עסקה טובה יותר עם הבנק אז מה התפקיד שלו בעצם?
בהנחה שהלקוח יודע לקרוא חוזה ולהכניס נתונים לאקסל, מה עוד עושה היועץ?

נערך לאחרונה ב:
אם היועץ לא מסייע להשיג עסקה טובה יותר עם הסנקציות אז מה התפקיד שלו בעצם?
בהנחה שהלקוח יודע לקרוא חוזה ולהכניס נתונים לאקסל, מה עוד עושה היועץ?
יועץ בעיקר מכיר את הריביות השונות שהבנקים נותנים, יודע לאיזה מרווח אפשר לקחת אותם ולפעמים גם עוזר להציג לבנק מקרים גבוליים מבחינת כושר החזר בצורה שתשביע את רצון הבנק.
אבל מעבר לזה, יועץ אמור להכווין את הלקוח למסלולים שישרתו אותו (למשל לקצר מסלולים מסויימים ולהאריך אחרים) תוך התחשבות גם בתזרים, גם בסכום הכולל וגם בסיכון לעמלת היוון במקרה של פירעון מוקדם.

יועץ בעיקר מכיר את הריביות השונות שהבנקים נותנים, יודע לאיזה מרווח אפשר לקחת אותם ולפעמים גם עוזר להציג לבנק מקרים גבוליים מבחינת כושר החזר בצורה שתשביע את רצון הבנק
אז הוא עוזר להשיג דיל טוב. זה חשוב.

אבל מעבר לזה, יועץ אמור להכווין את הלקוח למסלולים שישרתו אותו (למשל לקצר מסלולים מסויימים ולהאריך אחרים) תוך התחשבות גם בתזרים, גם בסכום הכולל וגם בסיכון לעמלת היוון במקרה של פירעון מוקדם.
וזה נשמע כמו משהו שכל אדם שיודע אקסל יכול לעשות בלעדיו.
בפרט שהיו כאן סיפורים שגם יועצים לא עשו ניתוח רגישות טריוויאלי וכך אנשים הופתעו מאד מהמכה שבעליית הריבית. ההמלצה של יועצים רבים להגדיל את רכיב פריים כי הוא זול היתה חסרת אחריות.

וזה נשמע כמו משהו שכל אדם שיודע אקסל יכול לעשות בלעדיו.
כל אדם עם ידע באקסל יכול למצוא מה יהיה ההחזר החודשי וההחזר המלא בכל מיני תרחישים של שינוי. אבל לרוב אדם ללא רקע במימון לא יידע אילו תרחישים לבדוק, ואדם שלא למד ספציפית את תחום המשכנתאות לא יידע איך מחושבת עמלת היוון, ואיך המרווח הבנקאי של מסלול מסויים משפיע על המרווח במסלול ב׳, ואולי גם לא יכיר את זה שאפשר לבקש מהבנק לפצל מסלול מסויים לשניים עם ריבית ממוצעת מסויימת אבל ריבית שונה בין המסלולים, כדי לקבל אפשרות לפרוע את הריבית היקרה ולהישאר עם הזולה יותר.

בפרט שהיו כאן סיפורים שגם יועצים לא עשו ניתוח רגישות טריוויאלי וכך אנשים הופתעו מאד מהמכה שבעליית הריבית.
אני בעיקר מכיר מכאן סיפורים ממקור שני-שלישי - "שמעתי ש", ופחות אנשים שטוענים באופן ישיר שהיועץ לא שיקף להם את הסיכון. בנוסף, לא מעט אנשים מראש קנו דירה גדולה על מידותיהם, כך שליועץ לא היו הרבה אפשרויות משחק, אלא רק מסלולים צמודים / פריים, כדי לעמוד ביחס החזר שהבנק דורש.
לפעמים גם הסיכון הוצג ללקוחות, אבל הם התעקשו על "לשלם היום פחות" בלי להבין מה יקרה מחר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 30
T מבולבל מאוד לגבי דרך הקבלה שלי לתואר הראשון (קיצרתי!) התפתחות אישית 66
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ע מתלבטת לגבי תואר בהנדסת חומרים וכימיה בתל אביב אוף טופיק 15
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
שם משתמש בעייתי באקסלנס טרייד: איפה רואים פירוט לגבי מכירה/מסים וכד'? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
hommie תהייה לגבי ה-Dashboard של ESOP שוק ההון 3
ח שאלות לגבי גניבת מטבע XRP, איפה הטעות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
C אי הבנה לגבי current ratio עבור AAPL שוק ההון 1
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
D ייעוץ והכוונה לגבי השקעה שוק ההון 0
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
D רעיון שחשבתי עליו לגבי סכום רכישה כל חודש של SP500 שוק ההון 31
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
Z דעתכם לגבי 5133764 הראל מחקה ת"א All-Share? שוק ההון 12
I שאלות לגבי שוקולד מריר שוק ההון 1
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24