• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דירה עם/ללא משכנתא

• פותח הנושא פותח הנושא Vit7
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Vit7

משתמש סולידי
דירוג
7
אם מסתכלים על מספרים נטו למה כולם טוענים שלקנות דירה ללא משכנתא זה מהלך לא כלכלי?
נגיד ותיאורטית ניקח דוגמה על דירה שאני יכול לקנות ב900 אשח ללא משכנתא עם היתכנות וצפי לפינוי בינוי. ניקח תשואה של 3.5% רק משכירות זה 2625 שח בחודש. ואני לא מכליל פה את עליית ערך הדירה ועליית מחירי השכירות
במידה ואקח את כל הכסף ואשקיע אותו במדדים לטווח ארוך וניקח תשואה של 9% תשואה נומינלית שנתית עוד 30 שנה (הזמן בו הייתי אמור לסיים את המשכנתא לדוגמה) זה יהיה שווה 4,680,119 ש"ח בעזרת הריבית דריבית
אשמח שתאירו את עיני איזה חסרונות/יתרונות יש במהלך כזה

ובמידה ולוקחים משכנתא מקסימלית רוב הדירות רק מכסות את השכירות במצב הטוב, בהרבה מצבים גם נדרש להוסיף כסף מהכיס כל חודש לתשלומי המשכנתא, ואני לא מכליל פה חודשים בהם הדירה ריקה במקרה פסימי של תחלופת דיירים

למה כולם טוענים שלקנות דירה ללא משכנתא זה מהלך לא כלכלי?
זה דווקא מהלך מאד נכון כלכלית למי שחושב שנכון לו לקנות דירה. זו בד"כ גם ברירת המחדל המועדפת מסיבות נוספות.

משכנתא היא הלוואה, ואם לווים כסף לצורך השקעה אז ההשקעה הופכת לממונפת. המינוף מגדיל את פוטנציאל הרווח אבל גם את פוטנציאל הסיכון. למשקיע מתוחכם שיכול לסבול את הסיכון הנוסף המינוף יכול להתאים. למשקיע הממוצע שמשקיע במדדים כדי לקבל מיצוע תשואות לאורך זמן הרעיון של מינוף פועל נגד תזת ההשקעה שלו. ובין לבין יש גרדיינט של אנשים כל אחד עם מידתו הפיננסית האישית.

מעבר לזה יש פה כמות גדולה של דיונים בנושא עם דעות לכאן ולכאן, כדאי לעשות חיפוש בפורום.

אם מסתכלים על מספרים נטו למה כולם טוענים שלקנות דירה ללא משכנתא זה מהלך לא כלכלי?
כי היו רגילים לעולם של ריבית 0 בו לא משנה באיזה בלוקים שמת את הכסף - הרווחת.
הכל תלוי במספרים של העסקה. מינוף נותן לך יכולת לייצר תשואה גבוהה משמעותית יותר על ההון העצמי ומשאיר לך כסף פנוי לפזר להשקעות אחרות.
לא לשכוח שמינוף עובד ל2 הצדדים ויכול גם להזיק מאוד אם לא יודעים להשתמש בו.
ובמידה ולוקחים משכנתא מקסימלית רוב הדירות רק מכסות את השכירות במצב הטוב
בדיוק להיפך.

אני לא טוען את זה, אני טוען שלפעמים בדיוק ההפך, הנה כבר לא כולם.

דווקא יש היגיון במה שאתה טוען מסיבה נוספת!!!
מלא אנשים שחוסכים בשוק ההון על מוצריו השונים בשלבים מסוימים בחיים מושכים חלק מהכסף מסיבות שונות או מעבר להשקעות במוצרים אחרים {קשה מאוד להתמיד 30 שנה} כך שבסוף לא מגיעים לתחשיב שבנו
ובדירות זה הרבה יותר קל להתמיד הניסיון מוכיח זאת לדוגמא בחיסכון בשוק ההון בלחיצת כפתור אתה משנה הכל מספיק כתבה שלילית שמתפרסמת או תקופה גרועה... ובדירה בתקופה גרועה קשה למכור אז מחכים כמה שנים ואז העסק חוזר להיות טוב
חומר למחשבה לכל אלו שמספידים את הנדלן

ובמידה ולוקחים משכנתא מקסימלית רוב הדירות רק מכסות את השכירות במצב הטוב, בהרבה מצבים גם נדרש להוסיף כסף מהכיס כל חודש לתשלומי המשכנתא, ואני לא מכליל פה חודשים בהם הדירה ריקה במקרה פסימי של תחלופת דיירים
לא מבין מאיפה לקחת את זה באופן מובהק מי שקונה דירה במינוף גבוה לא מכסה המשכנתא בנשים האחרונות לאחר עליית מחירי הדירות ובפרט לאחר עליית הריבית

אם נתעלם משאלות פסיכולוגיות (למרות שאסור להתעלם מהן), זו בעצם לקיחת הלוואה לצורך השקעה בשוק ההון, ואז השאלה היא האם התשואה נטו גבוהה מעלות הריבית.

אם נתעלם משאלות פסיכולוגיות (למרות שאסור להתעלם מהן), זו בעצם לקיחת הלוואה לצורך השקעה בשוק ההון, ואז השאלה היא האם התשואה נטו גבוהה מעלות הריבית.
זו אחת השאלות, ממש לא היחידה:
מה לגבי סיכון? כולל סיכון מטבע?
מה לגבי תזרים שנדפק?
מה לגבי איכות חיים?
מה לגבי סיכון אובדן עבודה? סיכון של הקטנה בהכנסה החודשית שלנו? מה לגבי סיכון של הגדלה בהוצאות שלנו? (אינפלציה, ילד חדש? מחלה?)

זו בעצם לקיחת הלוואה לצורך השקעה בשוק ההון, ואז השאלה היא האם התשואה נטו גבוהה מעלות הריבית.
הדראג של קרנות ממונפות מאד דומה לריבית על המשכנתא אבל בלי למשכן את הבית, בלי טובות מהבנק, ועם נזילות ברמה יומית. אז כנראה מי שמתמנף בדרך של משכנתא עושה זאת משיקול אחר...

הדראג של קרנות ממונפות מאד דומה לריבית על המשכנתא אבל בלי למשכן את הבית, בלי טובות מהבנק, ועם נזילות ברמה יומית. אז כנראה מי שמתמנף בדרך של משכנתא עושה זאת משיקול אחר...
אין קשר בין מינוף במשכנתא לקרן ממונפת, מעצם המינוף היומי / חודשי.
שתי ההשקעות ישיגו לאורך זמן תשואה שונה לגמרי עם רמת סיכון שונה לגמרי.

בדיוק להיפך.
אשמח לדעת איך להפך ? לא מתיימר להבין יותר מידי אבל במידה ואקח לדוגמה דירה של 1.5 מלש"ח נגיד והון עצמי לעסקה אביא 375,000 ש"ח שהם 25%. משכנתא אני אצטרך במקרה הזה כ1.125 מש"ח. במחשבוני משכנתא שאני הסתכלתי עליהם ההחזר החודשי הממוצע יעמוד על 5,970 שח כל חודש. לא חושב שזה ריאלי על דירה ב1.5 מלש"ח לקבל שכירות של 6,000 ש"ח וגם אם כן והולכים על תרחיש אופטימי שהיא לא עומדת ריקה ובלי תיקונים ותקלות וכל השנה יש שוכרים והכל אז אני ברייק איוון ואין לי כסף להשקעות אחרות. אשמח שתתקן אותי אם אני טועה

דווקא יש היגיון במה שאתה טוען מסיבה נוספת!!!
מלא אנשים שחוסכים בשוק ההון על מוצריו השונים בשלבים מסוימים בחיים מושכים חלק מהכסף מסיבות שונות או מעבר להשקעות במוצרים אחרים {קשה מאוד להתמיד 30 שנה} כך שבסוף לא מגיעים לתחשיב שבנו
ובדירות זה הרבה יותר קל להתמיד הניסיון מוכיח זאת לדוגמא בחיסכון בשוק ההון בלחיצת כפתור אתה משנה הכל מספיק כתבה שלילית שמתפרסמת או תקופה גרועה... ובדירה בתקופה גרועה קשה למכור אז מחכים כמה שנים ואז העסק חוזר להיות טוב
חומר למחשבה לכל אלו שמספידים את הנדלן
בדיוק בגלל זה חשבתי על זה, נדלן הוא הרבה פחות נזיל משוק ההון. וברור לי שאפשר לקחת את ה900,000 ש"ח ולשים הכל בשוק ההון ועם תשואה נומינלית שנתית של 9% יהיה שם 12,000,000 ש"ח לאחר 30 שנה (שסביר להניח ששווי הדירה והכסף מהשכירות שילך להשקעות תוך כדי לא יגיעו לסכום כזה) אבל בשוק ההון הרבה מתעלמים מזה שאף אחד לא מבטיח שהשוק ימשיך לעלות בטווח הארוך (על אף שאני אופטימי מאוד) ותתן לו להמשיך לעבוד כל ה30 שנה ודבר שני הוא שאף אחד לא מבטיח שתצליח לעמוד בירידות שיהיו במהלך הדרך וכשתראה לפעמים ירידות של 10% ובמקרים רעים גם %20 ו30% ביום תצליח להישאר בשוק בלי למכור.

לא מבין מאיפה לקחת את זה באופן מובהק מי שקונה דירה במינוף גבוה לא מכסה המשכנתא בנשים האחרונות לאחר עליית מחירי הדירות ובפרט לאחר עליית הריבית
אמרתי שבמקרה הטוב ביותר אתה תישאר break even כל חודש אם לקחת משכנתא מקסימלית, וכנראה זה מדד לכך שעשית עסקה טובה מאוד. בסיטואציות כאלה היום רוב האנשים מוסיפים כסף כל חודש ונמצאים בתזרים שלילי ובונים רק על העליות ערך של הדירה

אשמח שתפשט לי את זה כי לא הבנתי בדיוק מה אתה מתכוון. במידה ואני קונה ללא משכנתא דירה, איך זה לקיחת הלוואה לצורך השקעה בשוק ההון

אשמח שתפשט לי את זה כי לא הבנתי בדיוק מה אתה מתכוון. במידה ואני קונה ללא משכנתא דירה, איך זה לקיחת הלוואה לצורך השקעה בשוק ההון
כשיש לך את הסכום הנדרש לרכישת הדירה ולמרות זאת אתה לוקח משכנתא כדי להכניס את הסכום לשוק ההון (או לא להוציא אותו משוק ההון), לעומת האלטרנטיבה של לשלם בעזרת הכסף שיש לך על הרכישה ולא לקחת משכנתא, אז הפער הכלכלי הוא בין הריבית שתשלם לבין התשואה שלך מההשקעה.

כשיש לך את הסכום הנדרש לרכישת הדירה ולמרות זאת אתה לוקח משכנתא כדי להכניס את הסכום לשוק ההון (או לא להוציא אותו משוק ההון), לעומת האלטרנטיבה של לשלם בעזרת הכסף שיש לך על הרכישה ולא לקחת משכנתא, אז הפער הכלכלי הוא בין הריבית שתשלם לבין התשואה שלך מההשקעה.
מובן עכשיו, תודה רבה. אין ספק שהשאלות הפסיכולוגיות משחקות תפקיד מרכזי.
אני חושב שהדבר המרכזי שהעלה אצלי את השאלה הזו היא שלדעתי להיות בתזרים שלילי גם אם הוא קטן לאורך תקופת המשכנתא בתרחיש אופטימי, ובתרחיש פסימי שלפעמים אין שוכרים בנכס ויש תיקונים ואז התזרים השלילי גדל משמעותית פוגע באיכות חיים ובשקט הנפשי ולפעמים זה שווה יותר מכמה מאות אלפים בקצה או יותר. גם אם אקח את שאר הכסף שנשאר בגלל המינוף המקסימלי ואשקיע אותו בשוק ההון אז כן יש כרית ביטחון כלשהי אך בסיטואציה פסימית כמו שתיארתי למעלה שלפעמים אין שוכרים ויש תיקונים ואז תרצה לממש חלק כדי לעמוד בתזרים השלילי, והשוק בדיוק יהיה בתקופה דובית של ירידות זה יכול לפגוע משמעותית בתשואה ולא חושב שיש איך להעריך את זה.

אני נמצא בהתלבטות דומה לגבי דירה למגורים שאני מתכנן לרכוש , בדוגמא שאכתוב בחרתי במספרים שלמים שיהיה קל להבין.

בהינתן דירה שעולה 2m ושיש לי את כל ההון נזיל .
בהינתן שניתן לקחת 1m משכנתא ל 20 שנה בהחזר של 6700 שח ( המספרים לדוגמא נלקחו ממחשבון משכנתא של בנק לאומי קל״צ 5.4% ) ושאני מסוגל לעמוד בו.
את הרווח נרצה למשוך במלואו בתום ה 20 שנה ולשלם מס של 30 ( הון + יסף על כל הסכום למען הפשטות) .

תרחיש א
לקיחת משכנתא של 1m ל 20 שנים והשקעה של 1m נזילים בשוק ההון תשואה ממוצעת של 9% נומינליתֿ והחזר משכנתא של 6700 כל חודש לבנק.
רווח לפני מס: 4,604,410
רווח אחרי מס : 3,223,087
תשלום ריבית לבנק עבור משכנתא : 619,908 ( נלקח ממחשבון בנק לאומי)
סה״כ רווח: 2,603,179 = 619,908 - 3,223,087

תרחיש ב
תשלום מלא על הדירה והשקעה של 6700 בחודש בשוק ההון תשואה של %9 נומינלי

רווח לפני מס - > 2,875,468.24
רווח לאחר מס - > 2,012,827

הפרש של כ 600k ברווח עבור 20 שנה ( תוספת תשואה של 30k בשנה )

האם החישוב שלי נכון ? האם פספסתי משהו ?

אמנם רווח יפה אבל אני לא בטוח שהוא שווה את הסיכון של אובדןֿ עבודה / שקט נפשי / גמישות תקציבית
אשמח לשמוע דעות בנושא
תודה

@Winston Smith לא בדקתי את החישובים, אבל ריבית 5.4% היא הגיונית אם אתה לווה ממש גרוע. ההפרש בין תשואת שוק ההון לריבית המשכנתא זה הפקטור הכי משמעותי בכדאיות של המשכנתא, אז לדעתי תתקן את החישוב עם מספרים אמיתיים ותנסה לראות האם במצב ריאלי זה משתלם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פ דירה במחיר למשתכן - ללא משכנתא? נדל"ן 7
T רכישת דירה ראשונה באיזור חיפה ללא משכנתא נדל"ן 14
ש דירה אחת ללא משכנתא או 2 עם? נדל"ן 15
S מחיר למשתכן בדרום - איזו דירה לבחור והאם כדאי לרכוש ללא משכנתא נדל"ן 5
R לקיחת משכנתא -דירה מקבלן ללא ליווי בנקאי (שווה להיכנס גם מי שמעוניין לראות תמהיל לי זה עזר :) ) נדל"ן 9
S דירה במחיר למשתכן בדרום ללא משכנתא - לבטים נדל"ן 5
N צומת דרכים - המשך שכירות אל מול רכישת דירה למגורים ללא משכנתא יומני מסע אישיים 8
א דירה להשקעה ללא משכנתא או דירה למגורים עם משכנתא נדל"ן 11
C דירה להשקעה Vs דירה ללא משכנתא נדל"ן 7
E דירה ללא משכנתא - הפסד כסף? שוק ההון 20
hommie ביטוח דירה ללא משכנתא אוף טופיק 1
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
K רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים נדל"ן 38
חובב_פנסיה2022 דרכים אפקטיביות למכירת דירה ללא מתווך נדל"ן 36
M איך לרכוש דירה ללא הון עצמי? נדל"ן 2
ע אזרח אמריקאי - העברת דירה ללא תמורה מאב לבן מיסים 1
McMurphy דירה ללא ממ״ד (רק ממ״ק) וללא חלונות במטבח- דיל ברייקר? נדל"ן 6
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
A כדאיות ומיסוי של דירה נוספת - כאשר אחד מבני הזוג הוא ללא דירה נדל"ן 4
T החלפת דירה ללא הון עצמי נדל"ן 0
הירהורים מה ההגיון שריבית במשכנתא כנגד דירה ללא חובות, יותר גבוהה מריבית במשכנתא ראשונה? נדל"ן 5
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
ר דירה להשקעה ללא חניה נדל"ן 15
sharon שכירת דירה בשלב המשיכה\פרישה ללא הכנסות ממשכורת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
D דירה ראשונה להשקעה - ללא מתווך וייעוץ נדל"ן 0
N דירה יד שניה - שינוי פנימי ללא היתר נדל"ן 9
S הלוואה ללא ריבית מהמשפחה לרכישת דירה וענייני מס שבח - האם יש בעיה משפטית ? צרכנות פיננסית 14
D דירה בקומה גבוהה (12) ללא מעלית שבת. כיצד ניתן להתנהל בבקשה שיאשרו מעלית שבת? נדל"ן 56
D שאלה לגבי קניית דירה ללא חנייה נדל"ן 14
מ קניית דירה מעמידר ללא קבלת הנחה ולחסוך את הערת הזהרה נדל"ן 7
ה דירה ללא תשריטים נדל"ן 9
ט רכישת דירה בתל אביב ללא רישום בטאבו נדל"ן 17
A דירה להשקעה בבניין ללא ועד בית נדל"ן 2
Y מס על קבלת דירה ללא תמורה שנמכרת לאחר מכן + קניית אחוז חלקי מנכס מבן משפחה נדל"ן 14
ק רכישת דירה ללא היתר בנייה (סגירת מרפסת) נדל"ן 14
G אפיקי השקעה התחלתיים לזוג צעיר ללא דירה שוק ההון 50
Y קניית דירה להשקעה לבד עם משכתנה או עם שותף ללא משכנתה נדל"ן 10
י נטל בבעלות על דירה ללא רישום/ חוקיות בדירה ללא רישום. נדל"ן 23
א דירה שניה כהשקעה נדל"ן 20
בן מלך הון עצמי לרכישת דירה נדל"ן 5
F התייעצות: רכישת דירה מקבלן לפני שהתקבל היתר בנייה נדל"ן 31
R התלבטות ברכישת דירה למגורים נדל"ן 5
E החזר מס - איך להצהיר על המס ששילמתי בגין שכר דירה מיסים 6
ב דירה בחריש נדל"ן 37
S פתיחת תיק במס הכנסה על השכרת דירה מיסים 8
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 27