טוב, לא כתבתי\ נכנסתי הרבה זמן לפורום (הדברים חוזרים על עצמם אז לי אישית נהיה קצת משעמם אך זה כבר סיפור אחר).
לגבי לארגן עוד קבוצה ללקוחות וותיקים (כמוני למשל). הנה השנקל שלי, תקראו בבקשה בצורה ריציאונלית ולא אמוציאונאלית (מודע לזבובים שעל הקיר, יש לי מסר בשבילהם למטה):
1. מצב נוכחי: אותה חברה זה גוף עסקי ובינתיים הוא התחייב על הרבה דברים ועוד לא ראה אפילו שקל אחד. מכיוון שבקבוצה, לקוחות וותיקים מהווים 30% ולא אחוזים בודדים (לצורך העניין בקבוצת IRA שהקמתי רק 4% מהכסף היה בהלמן אדלובי שזכו במכרז אז הם אכלו 4% בלי מלח).
מפה נוצר מצב שאותה חברה תתנה את מתן התנאים ללקוחות וותיקים רק לאחר מעבר מספיק כסף חדש.
אגב - מצבינו לא רע, אם מספיק כסף חדש יעבור חלק מלקוחות וותיקים גם יוכל לקבל אותם תנאים (למה חלק - כי אחרת כל הלקוחות הוותיקים יקפצו על הדיל הזה וזה לא בדיוק רווחי לאותה חברה).
2. להקים קבוצה חדשה: בוא נראה, לצערי הרב יש רק 3 גופים שנותנים קופות גמל מחקות מדד: IBI, אינפיניטי ופניקס (דרך שיטת הפניקס). עכשיו אירגנת קבוצה - אתה חושב שתקבל הצעה משני גופים הנותרים? רוב הסיכויים שלא. למה? כי ברור לאותו גוף שאפילו אם הקבוצה באמת רוצה לעבור, שימור של של החברה הזוכה של קבוצת סנופי יעבוד כדאי להשאיר את האנשים. לכן מראש יש סיכוי קטן שיתעסקו איתך. וגם אם תקבל הצעה או שהיא לא תהיה אטרקטיבית או יש סיכוי גבוהה שברגע אחרון אותו גוף ייסוג ממנה בגלל שימור לקוחות של של אותה חברה הזוכה של קבוצת סנופי (מאיפה הביטחון - כפי שאמרתי, אירגנתי בזמנו קבוצה של 11 מיליון שקל לצורך קבלת תנאים טובים בקה"ש וקופ"ג IRA ואני מכיר איך התהליך עובד מפנים).
רגב כל זה נכון גם אם הקבוצה לא תורכב רק מהמאוכזבים מהכסף הוותיק, מספיק שנהיה חצי מהקבוצה ויש סיכוי סביר שלא ידברו איתנו מאותן סיבות.
3. אז מה ניתן לעשות באמת:
- לחכות
- להתחיל לבדוק תנאים בשתי חברות האחרות לבד (ופה כל תלוי במה שיש לך) ובמקרה שהושגו תנאים טובים אז לעבור.
נ.ב: לכל הזבובים שעל הקיר - שלום! אני לא מנסה להרוס פה עיסקאות כאלה ואחרות. מה שכן, תחשבו שלקוח וותיק ממורמר זה לא טוב ואולי עדיף לפתור את הבעיה בצורה חכמה וטובה לשני הצדדים, כך שגם ייכנס הרבה כסף חדש וגם לא תאבדו את הכסף הישן.