• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מי רוצה קופ"ג וקרן פנסיה עוקבי מדדים עם דמי ניהול נמוכים ולא קיבל/ה?

• פותח הנושא פותח הנושא Jane Doe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מסתבר שלא, למרות שנאמר אחרת בהתחלה, חבל מאוד

אכן, גם אני הבנתי שלקוחות ותיקים לא יהנו מההטבה, ולצערי אני לקוח ותיק.
יש לי קופה ישנה שלא נמצאת בחברה המדוברת, והתחלתי לברר לגבי האפשרות שאנייד אותה לשם ואזכה בהטבה (זה רעיון טוב בפני עצמו, אם זה אפשרי).
אם זה לא יזרום, יש לי כרגע הצעות בדמי ניהול יותר נמוכים ממה שאני משלם כרגע באותה חברה, ואני בהחלט מתכנן לעבור. אולי כשתהיה להם הוראת העברת כספים מול העיניים הם יתחרטו, ואם לא, זה גם בסדר.
למען הסר ספק: אני מאוד מעריך את המאמצים שנעמי השקיעה (להערכתי מדובר בכמות זמן שמצטברת לפחות למספר ימים של עבודה מלאה, אם לא שבועות), ומאמין שהיא ניסתה לפעול למען כל החברים ככל יכולתה. זה רק לקח לקבוצת הרכישה הבאה, שאני בטוח שתבוא, שכדאי לתת את הדעת על הסוגיה של לקוחות ותיקים.

זה לא שנעמי לא נתנה את הדעת - זה עניין שבהתחלה היו 5% לקוחות ותיקים, ואח״כ זה צמח ל-30%, ואז החברה שינתה את עמדתה.

אני כבר כתבתי לחברה ואיימתי שאעזוב אם לא אקבל את ההטבה (ואכן אעשה זאת). אם יש ציבור שמעוניין, אני יכול לארגן קבוצה שתדרוש את התנאים במאורגן - יש לזה יותר סיכוי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני כבר כתבתי לחברה ואיימתי שאעזוב אם לא אקבל את ההטבה (ואכן אעשה זאת). אם יש ציבור שמעוניין, אני יכול לארגן קבוצה שתדרוש את התנאים במאורגן - יש לזה יותר סיכוי.
מעונין ואני לקוח לא קטן שלהם

נערך לאחרונה ב:
זה לא שנעמי לא נתנה את הדעת - זה עניין שבהתחלה היו 5% לקוחות ותיקים, ואח״כ זה צמח ל-30%, ואז הם שינו את עמדתם.

אני כבר כתבתי להם ואיימתי שאעזוב אם לא אקבל את ההטבה (ואכן אעשה זאת). אם יש ציבור שמעוניין, אני יכול לארגן קבוצה שתדרוש את התנאים במאורגן - יש לזה יותר סיכוי. נעמי תומכת אבל אין לה כח לארגן.

אשמח להצטרף לקבוצה, כפי שכתבתי באמת אעזוב אם לא אקבל את ההטבה, פשוט בגלל שזה אינטרס שלי לעבור להצעה מתחרה עם דמי ניהול יותר טובים ממה שאני משלם שם.
אגב, נעמי ביקשה שלא נציין את שם החברה במפורש, אם יש לך כח לערוך את ההודעה הקודמת שלך, אני חושב שהיא תודה לך :-)

@תל אביבי אני בפנים אם זה יצא לפועל.
למען הסר ספק מאוד מעריך את עבודתה של @Jane Doe תודה

כנ"ל אצטרף גם לקבוצה כזו אם תקום.

איך money time? אתה לא יודע מה הדמי ניהול ברגע החתימה. דין לקוח ותיק = ללקוח ותיק שמוסיף כספים? בהתחשב שעד שלשום לא נתנו לנהל ira עם פחות מ-250k ועכשיו הורידו ל-100k... הם חשבו אולי שמי שמחזיק כבר הגיע אליהם כי זה היה המקסימום באותה נקודה בזמן? בקיצור... הם נתנו יותר מידי הבטחות בלי בטחונות. אולי בשביל מספרי טלפון, זוכר עדיין את הבחור שלהם שבא להחתים אותי על קופ"ג/השתלמות מדדית כשהוא מנסה לדחוף את הקופות המנוהלות. מעניין לדעת תגובה כשה-30% המדוברים יעבירו כספים (גמל, השתלמות, ניהול עצמי...).

אני גם אצטרף לקבוצת הלקוחות הותיקים, לכשתקום.

גם אני מצטרף לקבוצת הותיקים

@תל אביבי גם אני אשמח להצטרף לקבוצת הותיקים. אולי @Jane Doe תסכים לפרסם את הקבוצה החדשה לותיקים שיוכלו להצטרף אם הם רוצים.

נערך לאחרונה ב:
טוב, חברים, תודה על ההיענות.

לאחר מחשבה נוספת, אין לי את האנרגיות המתאימות כדי לטפל בדבר כזה עכשיו.

אם מישהו אחר מרים את הכפפה, אשמח להצטרף.

כמובן, שהתארגנות חדשה לא צריכה להיות מוגבלת למאוכזבי החברה-שאסור-להזכיר-את-שמה, אלא אפשר לפתוח למצטרפים נוספים כדי להגדיל את המשקל.

רק בבקשה - הקבוצה חייבת להבטיח מראש שלא משנה לאיזו חברה הולכים, חדשים וותיקים יזכו לאותם התנאים. זה צריך להיות תנאי בל יעבור במשא ומתן. אם זה לא יהיה ברור, לא אצטרף.

טוב, לא כתבתי\ נכנסתי הרבה זמן לפורום (הדברים חוזרים על עצמם אז לי אישית נהיה קצת משעמם אך זה כבר סיפור אחר).
לגבי לארגן עוד קבוצה ללקוחות וותיקים (כמוני למשל). הנה השנקל שלי, תקראו בבקשה בצורה ריציאונלית ולא אמוציאונאלית (מודע לזבובים שעל הקיר, יש לי מסר בשבילהם למטה):

1. מצב נוכחי: אותה חברה זה גוף עסקי ובינתיים הוא התחייב על הרבה דברים ועוד לא ראה אפילו שקל אחד. מכיוון שבקבוצה, לקוחות וותיקים מהווים 30% ולא אחוזים בודדים (לצורך העניין בקבוצת IRA שהקמתי רק 4% מהכסף היה בהלמן אדלובי שזכו במכרז אז הם אכלו 4% בלי מלח).
cleardot.gif

מפה נוצר מצב שאותה חברה תתנה את מתן התנאים ללקוחות וותיקים רק לאחר מעבר מספיק כסף חדש.
אגב - מצבינו לא רע, אם מספיק כסף חדש יעבור חלק מלקוחות וותיקים גם יוכל לקבל אותם תנאים (למה חלק - כי אחרת כל הלקוחות הוותיקים יקפצו על הדיל הזה וזה לא בדיוק רווחי לאותה חברה).

2. להקים קבוצה חדשה: בוא נראה, לצערי הרב יש רק 3 גופים שנותנים קופות גמל מחקות מדד: IBI, אינפיניטי ופניקס (דרך שיטת הפניקס). עכשיו אירגנת קבוצה - אתה חושב שתקבל הצעה משני גופים הנותרים? רוב הסיכויים שלא. למה? כי ברור לאותו גוף שאפילו אם הקבוצה באמת רוצה לעבור, שימור של של החברה הזוכה של קבוצת סנופי יעבוד כדאי להשאיר את האנשים. לכן מראש יש סיכוי קטן שיתעסקו איתך. וגם אם תקבל הצעה או שהיא לא תהיה אטרקטיבית או יש סיכוי גבוהה שברגע אחרון אותו גוף ייסוג ממנה בגלל שימור לקוחות של של אותה חברה הזוכה של קבוצת סנופי (מאיפה הביטחון - כפי שאמרתי, אירגנתי בזמנו קבוצה של 11 מיליון שקל לצורך קבלת תנאים טובים בקה"ש וקופ"ג IRA ואני מכיר איך התהליך עובד מפנים).
רגב כל זה נכון גם אם הקבוצה לא תורכב רק מהמאוכזבים מהכסף הוותיק, מספיק שנהיה חצי מהקבוצה ויש סיכוי סביר שלא ידברו איתנו מאותן סיבות.

3. אז מה ניתן לעשות באמת:
- לחכות
- להתחיל לבדוק תנאים בשתי חברות האחרות לבד (ופה כל תלוי במה שיש לך) ובמקרה שהושגו תנאים טובים אז לעבור.

נ.ב: לכל הזבובים שעל הקיר - שלום! אני לא מנסה להרוס פה עיסקאות כאלה ואחרות. מה שכן, תחשבו שלקוח וותיק ממורמר זה לא טוב ואולי עדיף לפתור את הבעיה בצורה חכמה וטובה לשני הצדדים, כך שגם ייכנס הרבה כסף חדש וגם לא תאבדו את הכסף הישן.

נערך לאחרונה ב:
מה שכן, תחשבו שלקוח וותיק ממורמר זה לא טוב ואולי עדיף לפתור את הבעיה בצורה חכמה וטובה לשני הצדדים, כך שגם ייכנס הרבה כסף חדש וגם לא תאבדו את הכסף הישן.
אני לא יודע איך העניינים האלה מתנהלים בחו"ל, כך שאין לי מול מה להשוות, אבל המצב בארץ (בכל התחומים, לא רק גמל/השתלמות) הוא כזה שלהיות לקוח חדש יותר טוב מלהיות לקוח ותיק. זה מורגש במיוחד בתחום הסלולר, וזה פשוט אבסורד. החברות למעשה מעודדות את הלקוחות שלהן לעזוב, כדי לקבל תנאים טובים יותר.

אם מספיק כסף חדש יעבור חלק מלקוחות וותיקים גם יוכל לקבל אותם תנאים (למה חלק - כי אחרת כל הלקוחות הוותיקים יקפצו על הדיל הזה וזה לא בדיוק רווחי לאותה חברה).

בבקשה, שיפתחו את ההסכם ויכניסו את אותם לקוחות ותיקים תחת קריטריונים ברורים וידועים מראש (כמה כסף יכנס - מה יהיו דמי הניהול).

נ.ב: לכל הזבובים שעל הקיר - שלום! אני לא מנסה להרוס פה עיסקאות כאלה ואחרות. מה שכן, תחשבו שלקוח וותיק ממורמר זה לא טוב ואולי עדיף לפתור את הבעיה בצורה חכמה וטובה לשני הצדדים, כך שגם ייכנס הרבה כסף חדש וגם לא תאבדו את הכסף הישן.

+1

2. בוא נראה, לצערי הרב יש רק 3 גופים שנותנים קופות גמל מחקות מדד: IBI, אינפיניטי ופניקס (דרך שיטת הפניקס)

@איליה, נציגה של הפניקס טענה בפני שאין להם עוקב מדד בגמל, רק בפנסיה. ניסיתי לחפש ומצאתי קופות גמל שנראות קצת לא פעילות, אם אתה יכול לתת לי פוינטר "רשמי" של הפניקס לקופות כאלה, ממש אודה לך :)

נערך לאחרונה ב:
@איליה, הפניקס זאת החברה המתחרה שאני רוצה לעבור אליה, נציגה שלהם טענה בפני שאין להם עוקב מדד בגמל, רק בפנסיה. ניסיתי לחפש ומצאתי קופות גמל שנראות קצת לא פעילות, אם אתה יכול לתת לי פוינטר "רשמי" של הפניקס לקופות כאלה, ממש אודה לך
לא יודע מי פה חברה מתחרה או חברה זוכה.
בכל אופן, ללא קשר של זכייה במכרז, יש את שיטת הפניקס http://www.fnx.co.il/calculators/short-term-calculator.aspx

יצרה עימי עכשיו בטי מהפניקס והודיע לי שלצערה אין באפשרותם להעביר עובדים מחברתי לפניקס.
אז אם תהיתם - זה לא שהכסף בחסכון הפנסיוני שלי פחות ירוק.
פשוט סוכן ההסדר אצלינו הוא שקל, אשר נמצא בבעלות חברת הפניקס. דמי הניהול שהקבוצה השיגה הם נמוכים בין היתר כי אין שם עמלה לסוכן הסדר. אבל הפניקס לא מעוניינת לכרסם ברווחים של שקל ולמנוע מהם את ליטרת הבשר שלהם. אז פשוט מדירים את אלו שלצערם חברתם התקשרה עם שקל.

זהו שוק הפנסיה בישראל בשנת 2015. אני מקווה שהרפורמות של דורית סלינגר יפסיקו את הבזיון.
אז @Jane Doe - תודה רבה על העבודה (באמת - לא בציניות). לצערי הפניקס מעדיפים קבוצה קטנה יותר - ובלבד שלא יפגעו האינטרסים.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יצרה עימי עכשיו בטי מהפניקס והודיע לי שלצערה אין באפשרותם להעביר עובדים מחברתי לפניקס.
אז אם תהיתם - זה לא שהכסף בחסכון הפנסיוני שלי פחות ירוק.
פשוט סוכן ההסדר אצלינו הוא שקל, אשר נמצא בבעלות חברת הפניקס. דמי הניהול שקבוצת סנופי השיגה הם נמוכים בין היתר כי אין שם עמלה לסוכן הסדר. אבל הפניקס לא מעוניינת לכרסם ברווחים של שקל ולמנוע מהם את ליטרת הבשר שלהם. אז פשוט מדירים את אלו שלצערם חברתם התקשרה עם שקל.
הם קודם כל חברת ביטוח ודואגים לסוכנים. למזלי, אצלי בעבודה הסוכן עובד על רטייניר ו"פתאום" יש דמי ניהול נמוכים אצל פניקס (יותר טובים מאשר של הקבוצה)
זהו שוק הפנסיה בישראל בשנת 2015. אני מקווה שהרפורמות של דורית סלינגר יפסיקו את הבזיון.
אז @סנופי - תודה רבה על העבודה (באמת - לא בציניות). לצערי הפניקס מעדיפים קבוצה קטנה יותר - ובלבד שלא יפגעו האינטרסים.
זאת @Jane Doe ולא סנופי :) שם הקבוצה הוא סנופי (אין לי מושג למה) "הקבוצה של גיין" נשמע מספיק טוב

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
GeraltOfHaifa מקבל 950,000$ לחשבון הבנק הפרטי (עסקת קניין רוחני מארה"ב) - רוצה לודא כמה דברים חשובים צרכנות פיננסית 3
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
F חדש ב-IRA , רוצה להשקיע ל-15 שנים ב-S&P500 , איך מתקדמים ? שוק ההון 19
א רוצה למנוע מעבר לעוסק מורשה מיסים 15
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ת רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך שוק ההון 7
M רשות שוק ההון רוצה לחסל את הIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 52
ב מעסיק לא רוצה לשלם פנסיה ופיצויים אוף טופיק 10
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
K רוצה להשקיע בS&P500 שוק ההון 28
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16
I קצת אבוד - רוצה לגשת למכרז לראשונה נדל"ן 9
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
א מפתחת Backend - רוצה להתמקצע בבינה מלאכותית התפתחות אישית 14
B עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר שוק ההון 10
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
D רוצה להתגרש אוף טופיק 18
N רוצה להחכים יומני מסע אישיים 8
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
ח רוצה לטוס בפעם הראשונה לחו"ל אוף טופיק 14
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
A אני רוצה לשלם אחת לחודש משכורת לפרילנס בחו"ל. איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
YoniLevy הצעד הראשון: בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 21
YoniLevy בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 32
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ע מיסוי על אופציות שהחברה רוצה לרכוש חזרה מהעובד מיסים 3
U רוצה לפתוח חשבון אצל ברוקר אמריקאי, קצת חושש מהמעבר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
V רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי אבל בית ההשקעות דורש ממני לשלוח לו צילום של תעודת זהות כולל תאריך הנפקה דרך האתר שלהם צרכנות פיננסית 8
E לקוח לא רוצה לשלם את מלוא הסכום כי טוען שכמה תמונות לא יצאו טוב. מה לעשות? אוף טופיק 22
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
N מה אתם... הייתם עושים ? - רוצה לעבור מניהול תיק בבנק שוק ההון 0
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
I אלטרנטיבה לכרטיס אשראי ללא עמלות (בדומה ל "כזה אני רוצה") לבעלי דיירקט צרכנות פיננסית 7
G לא רוצה לקחת משכנתא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
תפוזינה רוצה לראות ב־IB כמה תשואה יש לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61

נושאים דומים

Back
למעלה