אני חושבת שאלו עמלות שמתחלקות בצורה שווה בין כל העמיתים ולא נתונות למשא ומתן. הן יעלו למשל אם הרבה עמיתים מצטרפים או עוזבים או אם הקופה מבטלת מסלולים כמו שקרה עם איביאי
@Jane Doe במסגרת הרצון שלי לעבור מקרן פנסיה לקופת גמל מחקה, הנציג של הפנסיה אמר לי משהו בסגנון שבינואר 16 משרד האוצר יאלץ את כל בתי ההשקעות לצמצם ולאחד מסלולים כך שהמסלול מחקה S&P יתמסמס ויאוחד עם מסלולים אחרים וכך לא יהיה 100%, מישהו מכיר או שמע על זה?
הנציג של הפנסיה אמר לי משהו בסגנון שבינואר 16 משרד האוצר יאלץ את כל בתי ההשקעות לצמצם ולאחד מסלולים כך שהמסלול מחקה S&P יתמסמס ויאוחד עם מסלולים אחרים וכך לא יהיה 100%
או אתה או נציג עשיתם סלט.
ב2016 מסלולי ברירת מחדל יברו למודל ציליאני שזה צד מבורך מאוד לדעתי. רוב האוכלוסיה נמצאת במסלול כללי (ברירת מחדל) וכעת גם חוסך בן 60 וחוסך בן 25 נמצאים עם תמהיל השקעות זהה אם הם נמצאים במסלול ברירת מחדל. זה הולך להשתנות. מסלולים אחרים ישארו.
או אתה או נציג עשיתם סלט.
ב2016 מסלולי ברירת מחדל יברו למודל ציליאני שזה צד מבורך מאוד לדעתי. רוב האוכלוסיה נמצאת במסלול כללי (ברירת מחדל) וכעת גם חוסך בן 60 וחוסך בן 25 נמצאים עם תמהיל השקעות זהה אם הם נמצאים במסלול ברירת מחדל. זה הולך להשתנות. מסלולים אחרים ישארו.
ממש לא נציג של אף אחד מלבדי, הנציג של מנורה מבטחים קדח לי בראש וזה מה שהוא אמר, לכן העלתי את השאלה בפורום לראות לאן נושבת הרוח, המון תודה @איליה על ההבהרה.
אכן סלט ירקות
נעשתה פניה לחברות. כאשר כולן ישיבו יפורסמו התוצאות ברשימת התפוצה של הקבוצה. לאחר מכן, חברי הקבוצה המעוניינים בכך יוכלו להעביר את חסכונותיהם לחברה שהציעה לקבוצה את התנאים הטובים ביותר.
עדכון: ההצטרפות לקבוצה עדיין פתוחה. קיבלנו כבר הצעות מ-2 חברות גמל ופנסיה עם הנחה של עשרות אחוזים בהשוואה למה שתשיגו במשא ומתן פרטני מולם. נצלו את ההזדמנות, הצטרפו לקבוצה וצרפו את כל מי שאתם אוהבים.
בעיה - מאוד רוצה להצטרף אבל בסוף היום כבול לסוכן הפנסיוני של המעסיק שיבצע את המעבר (נראה לי. אם למישהי יש דרך לנער מעלי את הדביל התורן מסוכנות הביטוח אנא אימרו לי) שכמובן נוקט בכל מיני טכניקות הפחדה ושכנוע נגדי.
בעיית הסוכנים היא אכן בעייה קשה שמכה בקבוצה.
אין לי נסיון בניעור סוכנים. אני הייתי מתעלמת לחלוטין מהפחדות ושכנועים. המוטיבציה של הסוכן הוא להרוויח כמה שיותר עמלות על חשבון כספי הפרישה שלך. אם יש לך קופות לא פעילות, אותן ניתן להעביר בלי שום בעיה.
[הוצאת קיטור: קשה כל כך לנהל קבוצה שלא קוראת את ההנחיות]
ראשית, חברי הקבוצה ממלאים את פרטי החסכונות שלהם.
שנית, אני מנהלת משא ומתן מול החברות. רק לאחר סיום המשא ומתן אוכל לפרסם את ההצעות הסופיות שקיבלתי מכל חברה.
ככל שיצטרפו יותר חברים, יהיה לי כח מיקוח רב יותר לקבל הצעות טובות יותר עבור הקבוצה. כדי להנות מהתנאים המשופרים המוצעים לקבוצה חובה להרשם לקבוצה בימים הקרובים ולמלא את הטופס עם פרטי החסכונות שלכם.