• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מי בעד ביטול המסים

נפנופי ידיים בלי שום סימוכין. ואם הניסוי ייכשל?
ראה, כדי להבין למה זה לא נפנופי ידיים צריך לקרוא קצת כלכלה אוסטרית. בגדול, כל מה שמתרחש בשוק פרטי לחלוטין (לא הפרטה לכאורה כמו וואצ'רים) הוא בהגדרה העסקאות הטובות ביותר מבחינת הקצאת משאבים לפי הערכים הסובייקטיביים של אנשים. כלומר, אם אנשים מעוניינים בחינוך (ואתה טוען שהם כן מעוניינים ומוכנים לשלם על כך מיסים), אז בהגדרה יהיה מי שימכור להם את השירות הזה בשוק חופשי. הרי אין שום חסם מונופוליסטי לפתיחת בתי ספר. מצב שבו העניים לא יכולים להרשות לעצמם בתי ספר אומר שהעניים לא מעוניינים בבתי ספר, תחת משק חופשי. אם הם לא מעוניינים, נשאלת השאלה מי המהנדס החברתי- זה שרוצה לכפות עליהם לחנך את ילדיהם בבתי ספר, או זה שמעוניין לתת להם לבחור באופן אינדבידואלי?

טיעון דומה תקף לבריאות וביטחון.
הסיבה שהיסטורית עשירים נהנו מבטחון קשורה גם היא לעניין צבירת ההון וההתקדמות המוסרית. העלות של אספקת ביטחון בעבר הייתה גבוהה בהרבה מכיום (אלימות הייתה מקובלת בהרבה, נדרש כוח גדול מיומן ומאומן כדי להבטיח בטחון אישי). העלות של בטחון אישי כיום היא אמנם גבוהה (פצצות אטום, מפציצים וטילי נ"ט), אך באופן יחסי היא נמוכה בהרבה (ההוצאה הבטחונית נמוכה משמעותית ביחס לכלל גביית המס של מדינות- בעבר היא הייתה רוב ל 100%). כלומר כיום חזרה למשק חופשי בתחום הבטחון האישי אין משמעותה חזרה לצורת ההתנהלות של תקופת השופטים.

@נתן
אני רק רוצה להעיר, שמאז שיש היסטוריה אנושית, כל חברה אנושית שהתנהלת בצורה שאתה מציע, מהר מאוד התאגדה והתארגנה, לחברה מאורגנת בסדרי גודל הולכים וגדלים. ובדרך פיתחה מוסדות שלטון שמושתתים על מה שאתה קורא לו "כפיה" (ולפעמים הוא כן ולפעמים הוא לא).

לפעמים התהליך לקח זמן, אבל במיוחד בתקופה שאנחנו חיים, הוא כמעט מיידי. מדינת לאום, כרגע זה המודל האוטומטית. ולאחרונה מתפתחים גם מבנים שהם מעל ללאום (חוץ מהדתות הגדולות), ארה"ב, בלגיה, קנדה, אולי צרפת, הן כבר מדינות אוניברסיאליסטיות, שכל מה שמאגד אותן הוא פוליטיקה, ואולי ערכים.

מה שהכי מטריד אותי בשחרור שירותי הרפואה לשוק החופשי, הוא פערי הידע בין נותני השירות לצרכנים, והמצב הנפשי של הצרכנים בעת קבלת השירות.
זה פותח פתח לא סביר לניצול.
עוד לא גיבשתי דעה.
פער ידע בשוק חופשי= פוטנציאל רווח לצד שלישי. כלומר, מישהו יעשה כסף טוב מכך שיהיה לו מוניטין ללא רבב וייצג את החולה מול נותני השירות הרפואי.

מילים אמיצות ממי שמסתתר מאחרי ניק..כבודו הוא טרול גם אם יכחיש עד שיעשה כחול.
לכבוד הוא לי לקבל מטרול האשמה בטרוליות
ואנח מסיר את הכובע בפני מי שמסתתר אחרי ניק ומאשים אחרים באנונימיות, כידוע חיפוש פשוט באינטרנט אחרי
מתכנת הסולידית ונתן תביא את כל הנתונים עליכם כולל תמונה וכתובת
כמוצשכתבתי כבר אין לי הערכה ליושר האינטלקטואלי שלך , וזה מתבטא בתקיפות האישיות תוך בכי על "אד הומינם" , ככה זה שאין מה לכתוב

מה שהכי מטריד אותי בשחרור שירותי הרפואה לשוק החופשי, הוא פערי הידע בין נותני השירות לצרכנים, והמצב הנפשי של הצרכנים בעת קבלת השירות.
זה פותח פתח לא סביר לניצול.
עוד לא גיבשתי דעה.
עזבי פערי ידע. הסתכלי על ארה"ב לעומת קנדה.

@נתן
אני רק רוצה להעיר, שמאז שיש היסטוריה אנושית, כל חברה אנושית שהתנהלת בצורה שאתה מציע, מהר מאוד התאגדה והתארגנה, לחברה מאורגנת בסדרי גודל הולכים וגדלים. ובדרך פיתחה מוסדות שלטון שמושתתים על מה שאתה קורא לו "כפיה" (ולפעמים הוא כן ולפעמים הוא לא).

לפעמים התהליך לקח זמן, אבל במיוחד בתקופה שאנחנו חיים, הוא כמעט מיידי. מדינת לאום, כרגע זה המודל האוטומטית. ולאחרונה מתפתחים גם מבנים שהם מעל ללאום (חוץ מהדתות הגדולות), ארה"ב, בלגיה, קנדה, אולי צרפת, הן כבר מדינות אוניברסיאליסטיות, שכל מה שמאגד אותן הוא פוליטיקה, ואולי ערכים.
מסכים. אין לי ספק שכמעט כל מסגרת גדולה נוטה להפוך למדינה. זה קשור כנראה לצורה שבני אדם מתנהגים כחיות חברתיות (אבלוציונית), אנחנו התפתחנו כחבורות ציידים-לקטים שבהן היה יתרון ברור לנטייה לבחור\להכנע למנהיג חזק ולעשות בדברו.
כמובן, יש לנו גם נטיה להרוג קבוצות יריבות ואתה לא כל כך רואה אותה בחיי היום יום בחברה מדרנית.
הנקודה היא שהמוח האנושי הוא מאוד גמיש- נורמות ותרבות יכולים לתעל נטיות מובנות לכיוונים שונים. למשל בחברת שוק חופשי אני משער שכן יהיו "מנהיגים" או "אנשים חזקים", רק שהם יהיו מנהיגות טבעית ולא פולטיקאים- אנשים מעל הממוצע, שידועים בקהילה שלהם כמי שניתן לסמוך עליו, בדרך כלל עשירים באופן עצמאי (עשו את הונם בעצמם).
אגב, החברה החופשית שאני רואה לא רחוקה מה"מדינה הקנטונית" שתיארת- בסופו של דבר, ברגע שמדינות הן קטנות וחלשות מספיק, זה לא ממש משנה איך הן נשלטות. זה יכול להיות דמוקרטיה ישירה, זה יכול להיות מונארכיה או מה שתרצה (אגב יש טענות חזקות שמונרכיה חלשה עדיפה על דמוקרטיה, אפילו ישירה). הנקודה היא שכוחה של המדינה לפגוע ולהנדס את החברה מוגבל, והרוב מתבצע דרך ארגונים קהילתיים\ מוסדות חברתיים.

אנחנו התפתחנו כחבורות ציידים-לקטים שבהן היה יתרון ברור לנטייה לבחור\להכנע למנהיג חזק ולעשות בדברו.
ולשתף פעולה... בכלל, למנהיג אין שום כוח, ללא המונהגים... ובני אדם גם יודעים להתנהל בצורה שאינה היררכית, או לפחות יותר מורכבת מזה.
כמובן, יש לנו גם נטיה להרוג קבוצות יריבות ואתה לא כל כך רואה אותה בחיי היום יום בחברה מדרנית.
מלחמת העולם השניה? ויאטנם? מלחמות ישראל? דאע"ש? מאפיה? רכבים מתפוצצים ברחובות ישראל? עזה? להמשיך?
חברת שוק חופשי
אנרכו-קפיטליזם?
יהיו "מנהיגים" או "אנשים חזקים", רק שהם יהיו מנהיגות טבעית ולא פולטיקאים- אנשים מעל הממוצע, שידועים בקהילה שלהם כמי שניתן לסמוך עליו, בדרך כלל עשירים באופן עצמאי (עשו את הונם בעצמם).
ברור לך שאלה בדיוק הפוליטיקאים שלנו? רק שהם ידעו לצבור הון ציבורי?
בכלל הזילות שיש בפוליטיקאים ופוליטיקה היא מאוד מוטעת לדעתי... כל מי שעוסק בעינייני הציבור והחברה הוא פוליטיקאי בהגדרה המהותית. ואולי, יש בעיה עם מי שקם ורוצה להנהיג, או מצליח בכך בפועל. אני לא יודע איך נכון לפתור את הבעיות האלה. אבל, נראה לי שלזלזל באלה שכן מנסים זה לא פתרון. כמו שציפי לבני אמרה פעם (בפעם היחידה בערך שהיא אמרה משהו שלא עשה לי בחילה): "אם העם לא מרוצה מנציגיו, אז שיבחר נציגים יותר טובים".

ולסיכום, אני באמת לא מבין איך אתה לא רואה את הקשר הישיר בין ממשלת ישראל, לועד בית בבניין משותף. שניהם מנהלים קהילה (שלא ממש מעורבת), שניהם גובים מסים בכפיה, ושניהם מספקים שרותים.

אתה יכול כמובן להגיד שמסגרת של 8 מיליון איש היא גדולה מידיי בעיניך. אז אתה גם מציע לחלק את ניו-יורק לקנטונים? מה עם שיקולי בטחון? מה עם דברים שאין סיכוי לממן ללא שיתוף פעולה בסד"ג של מיליוני אנשים, כמו לדוגמה תוכנית חלל?

אנרכו-קפיטליזם?
אכן. זה לא היה ברור שאני אנרכו-קפיטליסט כבר מזמן?
ברור לך שאלה בדיוק הפוליטיקאים שלנו? רק שהם ידעו לצבור הון ציבורי
כלל לא ברור לי שיש קשר בין האליטה הטבעית לפוליטיקאים. פוליטיקאי הוא אדם שמעוניין בכוח על אחרים, האליטה הטבעית זה אנשים שהצליחו בחיים ומהווים מודל השראה וחיקוי. הם ממש לא מעוניינים בכוח, מקסימום מוכנים לתת מנסיונם ועצתם הטובה.

ולסיכום, אני באמת לא מבין איך אתה לא רואה את הקשר הישיר בין ממשלת ישראל, לועד בית בבניין משותף. שניהם מנהלים קהילה (שלא ממש מעורבת), שניהם גובים מסים בכפיה, ושניהם מספקים שרותים.
ועד בית לא גובה מיסוי בכפייה- חתמת על חוזה קניה או שכירות, סעיף בתוכו מחייב אותך לשלם ועד בית. לעומת זאת, לא חתמתי על חוזה עם המדינה. אגב, בחברה חופשית יתכנו בהחלט קהילות שיתנו קבלה בתשלום דמי חבר ("מיסים") ואפילו בחוקי התנגות מסויימים. ההבדל הוא אלמנט הבחירה מרצון.

אתה יכול כמובן להגיד שמסגרת של 8 מיליון איש היא גדולה מידיי בעיניך. אז אתה גם מציע לחלק את ניו-יורק לקנטונים? מה עם שיקולי בטחון? מה עם דברים שאין סיכוי לממן ללא שיתוף פעולה בסד"ג של מיליוני אנשים, כמו לדוגמה תוכנית חלל?
בעניין שיקולי בטחון גופים קטנים רבים יכולים להתאגד להתמודדות עם איום חיצוני. מלבד זאת ,קיימת גם סולידאריות תרבותית בין קנטונים דומים שתקשה עליהם להשאר אדישים למתקפה על אחד מהם. באשר לתוכניות הדורשות מימון מליוני אנשים, אם הם ילהיבו חלק גדול מהציבור יוכלו לגייס את הכסף מתרומות, אם תהיה להן תועלת כלכלית יוכלו למצוא משקיעים. תוכנית החלל בצורתה הנוכחית לדעתי לא עונה לשני הקריטריונים הנ"ל והיה טוב אם תבוטל.

היא שאתה פטרנליסט
אני לא בטוח שאני ממלא אחר מלא ההגדרה, אולי זה נובע מהיותי אבא לשני צאצאים קטנים, מנקודת מבטי, חובתי לקבוע להם גבולות משחק, תמריצים חיוביים וגם עונשים, כל זאת על מנת שיגדלו להיות בני אדם טובים שמכבדים אנשים אחרים ואת סביבתם.
מנקודת מבטי, אתה כמובן לא חייב להסכים, אבל כל העדויות יהיו נגדך, התושבים הינם ילדים קטנים שזקוקים לגבולות ולחוקי משחק, אחרת הבית שלנו יראה כמו אחרי מלחמת עולם שלישית.
תיהיה כנה עם עצמך, אתה באמת חושב שלתת לאנשים כל הזמן לקבל החלטות על כל דבר זו השיטה הטובה, לשיטתי אכן שליט נאור, טוטאליטרי יכול לעשות עבודה נפלאה, מכיוון שלא קיים אדם כזה, דמוקרטיה היא השיטה הכי פחות גרועה.
שוב, אני מצפה מ"העם" שיהיה בוגר, ושקול, ויתעמק ככל שהוא יכול, ויהיה מעורב פוליטית מספיק בשביל לקבל החלטות על חייו
אני חושב שאם תסתכל טוב במראת העם שלך אתה תבין שרוב העם לא נראה אולי כמוך, אני משער שלמרביתם אין רצון או יכולת להתעמק בעל דבר, לכן עשו האוטסורסינג לנציגי העם, שיטפלו הם בעינינים האלו, לכן יש בחירות כל 4 שנים על מנת להחליפם אם זה לא מוצא חן בעיני העם.
אני לא שמאל ולא ימין, אני חושב שהיום זה לא מסמל כלום, חבל להכניס אנשים למסגרות האלו, זה לא תורם לדיון לדעתי.

שאלה לצורך הדיון:
אם נציגי העם יהיו בעלי ידע בתחומים בהם הם ממונים (לא שאין כרגע, פשוט הם מעטים) ותהיה להם "הכשרה" לספק את רצון העם, איך זה ישפיע על ההתנהלות של הממשלה והאם תיווצר יעילות בהשגת התוצאות?
ניתן לראות היום שרוב הכיסאות מאוכלסים ע"י קירבה או כושר שיכנוע רב להצבעה עבורם מה שיוצר "אי-התאמה" מקצועית לטפל בבעיות שדורשות פיתרון מושכל, במקום זאת מקבלים קבוצות (מפלגות) אשר מנסות לדפוק אחת את השניה ולא משיגים כלום תוך כדי התהליך

אם נציגי העם יהיו בעלי ידע בתחומים בהם הם ממונים
בשביל זה יש את מערך הפקידות שאמור להיות בעל הידע המקצועי, להיות לא תלוי ולסייע לנבחרים למלא את תפקידם, לא ?

כאן הבעיה, שכל פקידות כזאת מוטת לאיש מעליה ולפי "חלילו" ולא לרוב האוכלוסיה, לפי דעתי כמובן
זהו תפקידם לממש את מדיניותו, שהיא רצון הבוחר.
האידיאלי הוא שיהיה גם מקצועי וגם נאמן לשר. נדיר יותר למרבה הצער

זהו תפקידם לממש את מדיניותו, שהיא רצון הבוחר.
אם כך אז האזרחים במדינה לא רוצים מיסים (תשלומים) נמוכים יותר? האם במצע בחירות של מפלגה כזאת או אחרת היה איזכור לנושא?
לא רק שנבחרי הציבור מתקשים לשרת את הציבור שבחר בהם, הם תוקעים את שאר הציבור למרות שהם משרתים גם אותם

כאן הבעיה, שכל פקידות כזאת מוטת לאיש מעליה ולפי "חלילו" ולא לרוב האוכלוסיה, לפי דעתי כמובן
יש מצב שאתה צודק, הייתי נזהר במינוח "כל" פקידות, כי יש כאלו שנאמנים לתפקידם.
גם בשיטה הפרלמנטרית שלנו, נבחרי העם מייצגים קבוצות צרות לרוב, זו בעיה שניתן לפתור אולי דרך שיטה אחרת מהפריימריס

נשאלת השאלה מי המהנדס החברתי- זה שרוצה לכפות עליהם לחנך את ילדיהם בבתי ספר
עדיין לא גיבשתי דעה בנוגע לנושא החינוך, אבל מניעת חינוך תגרום לנזק בלתי הפיך לילד.
לדעתי לחברה כן יש מקום להתערב, לפחות בחינוך למיומנויות בסיסיות כמו קריאה, מתמטיקה ושאר מקצועות שבגיל מבוגר יהיה להם קשה להשלים את הפער.
כמו שהחברה מגינה על ילדים שהוריהם לא מספקת צרכים פיזיים בסיסיים, כך יש מקום להגן על הילדים שהוריהם חוסכים מהם חינוך.

• אהבתי
Reactions: Roi
איזה חוקה? איפה?
קודם כל, הגנה על מיעוטים באמצעים קונסטוטציוניים זה טרנד של המאה ה20, בערך, אחרי מות הקולוניאליזם. עד אז התופעה לא הייתה קיימת. ויעידו השחורים, והנשים בארהב. והתיקונים וכו'.

אבל מהותית מה שכתבת פשוט שגוי. החוקה האמריקאית, לדוגמה, עוסקת בעיקר בהגבלת הכוח, ובמניעה עריצות. באיך יוצרים מנגנון מסובך, ומאוזן, כך שהכוחות בו מתאזנים, ומאוד קשה למישהו להשתלט. לבריטים אין חוקה, אבל בדיוק בזה עוסקים כל רכיבי הכאילו חוקה ההיסטוריים שלהם - בהגבלת ריבונות המלך, ובלתת כוח להמונים.

בדמוקרטיה הסמי ישירה הדימיונית שלי - בוודאי שכן. לא השיעור, אלא עצם המיסוי.

כנ"ל. בוודאי שכן.

לא יודע... צריך לחשוב על זה... בלזרוק מהמותן: החלטת פרלמנט, או X חתימות. אם מפרקים את המדינה לקנטונים אז חתימות הופך לשיטה מאוד ישימה, ומאפשר לציבור לכפות משאל על הפרלמנט.

וואלה לא יודע. נראה לי השיטה הזאת תהיה חסינה משהו לדילים פוליטיים....

תראה, הבעיה שלך, וגם של @Roi אגב , היא שאתה פטרנליסט. לא יודע אם זה בעיה... אבל בעיניי חוסר האמון הזה באנשים, ובציבור בכלל, הוא מטריד. התפיסה שהשלטון המרכזי, או נבחרי הציבור, יודעים יותר טוב מהציבור, וזה לגיטימי שהם יכפו על "העם" ערכים, ותפיסת עולם, ודעות, לדעתי, היא מאוד שגויה. ואולי חשוב מזה - בלתי מוסרית. וגם פשוט מנוגדת למציאות. כמויות השחיטות הציבורית שניגרות כמו מוגלה מהשלטון של מדינתינו דיי מעידות על זה.

אם אנחנו מאמצים את כל הרעיון הזה של דמוקרטיה, בוודאי בעולם, שבו דמוקרטיה ישירה הופכת למשהו ישים יותר ויותר, אז לדעתי, זה הכיוון שצריך ללכת עליו על חשבון דמוקרטיה יצוגית.

שוב, אני מצפה מ"העם" שיהיה בוגר, ושקול, ויתעמק ככל שהוא יכול, ויהיה מעורב פוליטית מספיק בשביל לקבל החלטות על חייו. ומשקיבל העם החלטה אז השלטון צריך לכבד אותה מעל להכל. בין אם ההחלטה היא ברקזיט, או מי יכול להתחתן, או זכויות מיעוטים, או כל דבר אחר. נראה לי גם שנוח לכם שהשלטון כופה את הערכים שלכם על הציבור, בתור ליברלים שמאלנים (אני מנחש). שימו לב שהרוחות האלה משתנות במהרה.

ו @גרהם בתור עוכר דין בשרות המדינה, אני רוצה להמליץ לך על סדרה מעולה של ה BBC , ששמתי ממנה סרטונים למעלה - Yes, Minister וסדרת ההמשך Yes, Prime Minister . סדרה מעולה. ואני בטוח שתזדהה עם דמותו של האמפרי, שמייצג שם את "השירות הציבורי" הבריטי.
התפישה של החוקה כמשהו שמסדיר שימוש בכוח ולא כמבטיחה הגנה על זכויות בסיסיות שגויה בעיני.
אבל אתה צודק שאני פחות מאמין באנשים ממך. לרוב המכריע של האנשים אין את הכישורים זמן ומוטיבציה להתעמק בשאלות כמו תמהיל המיסוי הישיר והעקיף שבעיניך ראוי למשאל עם. הרוב המכריע משנה דעתו ועצם הדיון המחודש הוא עניין למניפולציות.
מעבר לכך דעל פוליטי הוא דרך להשיג מקסימום תועלתה אבל משאל עם לא מאפשר זאת. אם חצי מהעם רוצה כדורגל בשבת בלי רבנות והחצי השני רבנות בלי כדורגל אבל כולם מעדיפים רבנות וכדורגל על ויתור על שניהם, משאל עם לא יכול להגיע לתוצאה הזו.
ובקשר לערכים ליברלים שמאלנים חייכת אותי. איזה כיף שהמדינה מממנת רק מוסדות ליברלים שמאלנים ובמיוחד פלורליסטים.

וכדי לא להיות נגטיב מוחלט אציין שאני מסכים שיש מקרים בהם ראוי לערוך משאל עם. נושאים כמו ברקזיט או הישרדות מהשטחים קשורים בעיקר לתפיסת עולם ולרוב יש דעה מוצקה בקשר אליהם. אלו נושאים חשובים שבהם הרציונליות החסומה של הבוחרים פחות משמעותית.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ראה, כדי להבין למה זה לא נפנופי ידיים צריך לקרוא קצת כלכלה אוסטרית. בגדול, כל מה שמתרחש בשוק פרטי לחלוטין (לא הפרטה לכאורה כמו וואצ'רים) הוא בהגדרה העסקאות הטובות ביותר מבחינת הקצאת משאבים לפי הערכים הסובייקטיביים של אנשים. כלומר, אם אנשים מעוניינים בחינוך (ואתה טוען שהם כן מעוניינים ומוכנים לשלם על כך מיסים), אז בהגדרה יהיה מי שימכור להם את השירות הזה בשוק חופשי. הרי אין שום חסם מונופוליסטי לפתיחת בתי ספר. מצב שבו העניים לא יכולים להרשות לעצמם בתי ספר אומר שהעניים לא מעוניינים בבתי ספר, תחת משק חופשי. אם הם לא מעוניינים, נשאלת השאלה מי המהנדס החברתי- זה שרוצה לכפות עליהם לחנך את ילדיהם בבתי ספר, או זה שמעוניין לתת להם לבחור באופן אינדבידואלי?

טיעון דומה תקף לבריאות וביטחון.
הסיבה שהיסטורית עשירים נהנו מבטחון קשורה גם היא לעניין צבירת ההון וההתקדמות המוסרית. העלות של אספקת ביטחון בעבר הייתה גבוהה בהרבה מכיום (אלימות הייתה מקובלת בהרבה, נדרש כוח גדול מיומן ומאומן כדי להבטיח בטחון אישי). העלות של בטחון אישי כיום היא אמנם גבוהה (פצצות אטום, מפציצים וטילי נ"ט), אך באופן יחסי היא נמוכה בהרבה (ההוצאה הבטחונית נמוכה משמעותית ביחס לכלל גביית המס של מדינות- בעבר היא הייתה רוב ל 100%). כלומר כיום חזרה למשק חופשי בתחום הבטחון האישי אין משמעותה חזרה לצורת ההתנהלות של תקופת השופטים.
אתה מחליף בין סיבה לתוצאה. היום יש פחות אלימות ברחוב כי יש מדינת רווחה. במדינה הדיסטופית שלך בה עניים לא יוכלו להשתמש בכביש או מדרכה ויקבצו נדבות כדי לשלוח ילד לרופא גם עלויות הביטחון האישי יאמינו. אולי לאדם הממוצע שלך שמרוויח מאה אשח בחודש זה פחות יפריע אבל לכל השאר זה יפריע מאד.
בקשר לחינוך אני מסכים חלקית. יש ילדים שגדלים במשפחות בהן לא מבינים את חשיבות ההשכלה. המדינה צריכה להגן על הילדים האלו ולהעניק להם חינוך בסיסי.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Y טסלה עוברים למנוי לנסיעה אוטומטית - איך להתייחס לזה? דעתכם וטיעונים בעד ונגד. פוסטים מאיכות נמוכה 10
מ דירות חריכה - דיון בעד ונעד נדל"ן 4
P מטריה פנסיונית - בעד ונגד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
רוטב פיצה שכונת הפארק בבאר שבע-בעד או נגד. נדל"ן 3
Y אזרח אמריקאי לפתוח חשבון השקעות בארץ או בארה״ב, בעד נגד. שוק ההון 4
A דירה בהנחה - המחזיקים בעד שליש דירה (כולל) מוגדרים מחוסרי דיור? נדל"ן 19
S מסחר בוואן זירו או ב-IBI - בעד ונגד שוק ההון 8
ה טיעון בעד קנייה של S&P 500 *וגם* Nasdaq 100 שוק ההון 21
ס בעד ונגד מגן מס כנגד מכירת rsu שוק ההון 7
H AirBNB Arbitrage בעד או נגד נדל"ן 18
S חשבון משותף - בעד ונגד צרכנות פיננסית 3
I פדיון ביטוח חיים להשקעה עצמאית - בעד או נגד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
C השקעת נדל"ן בבאר שבע - בעד או נגד נדל"ן 46
מ השקעה בקרית-אתא. בעד/נגד/למה? נדל"ן 30
T Five Factor Investing בעד/נגד? שוק ההון 36
S בעד ונגד משיכת כספי פיצויים פטורים מקרן פנסיה מחקה S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ITS ביטוח בריאות פרטי - בעד ונגד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
M טיול ארוך בחו"ל - בעד ונגד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 53
ס נדלן בגרמניה בעד או נגד לעומת מקומות אחרים בעולם נדל"ן 24
ע השקעה באג"ח צמוד מדד, בעד ונגד? שוק ההון 32
L פרו גמל מנהלים-בעד או נגד? שוק ההון 7
קורא הדוק REET / VNQ + VNQI / RWO - שיקולים בעד ונגד שוק ההון 42
מתכנת אנרכיזם בעד ונגד אוף טופיק 116
A שקיפות בשכר - בעד או נגד? אוף טופיק 43
doc29 מחיר למשתכן- בעד ונגד נדל"ן 85
Danielovich ברקזיט - בעד או נגד? אוף טופיק 39
ד האוצר מסתיר: הפנסיה לפורשי השנים הקרובות תקוצץ בעד 35% צרכנות פיננסית 120
א מעבר קרן פנסיה - בעד או נגד?! צרכנות פיננסית 3
G אני מוכן ללמד אותך תכנות בעד הידע שלך בהשקעות (החלפת ידע הדדי) התפתחות אישית 1
B ביטול כיסוי שאירים לבן זוג בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 11
א ביטול מינוי אדובי צרכנות פיננסית 14
א אי הגעה לטיסה בגלל כוח עליון. ביטול מצד הנוסע צרכנות פיננסית 57
א עמלת המרת מט"ח גם במקרה של ביטול עיסקה. חוקי? צרכנות פיננסית 8
S ביטול ביטוח רכב עקב נסיעה לחו"ל? אוף טופיק 11
R ביטול הצהרת הון מיסים 0
A ביטול צ'ק ישן צרכנות פיננסית 39
A ביטול מס הכנסה פדרלי בארצות הברית? מיסים 16
M ביטול עסקה תוך 14 יום של מוצר שהוזמן באתר ונאסף בסניף צרכנות פיננסית 3
A משמעות של ביטול הוראת שעה מס רכישה נדל"ן 31
doc29 ביטול עסקה מול ספק מפוקפק - מוצר חשמל צרכנות פיננסית 15
נ ביטול דמי כרטיס בפלייקארד צרכנות פיננסית 27
Williamsburg ביטול שטר 200 שקלים - לדעתי לא יקרה. מה אומרים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 279
A ביטול פטור מילואים - גיוס אל הלא נודע ? אוף טופיק 121
X ביטול הפקדת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
flower ביטול הצעותיו של פייסבוק לצפייה בתוכן פלסטיני בהגדרות הפיד שלי אוף טופיק 18
מ ביטול טיסות של חברות לואוקוסט - האם חכם? אוף טופיק 38
M ביטול אזרחות אמריקאית והתמודדות עם RSU מיסים 11

נושאים דומים

Back
למעלה