• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר

• פותח הנושא פותח הנושא Echelon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Echelon

משתמש רגיל
דירוג
564
היי,

קיבלתי הודעה שזכיתי בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בשל ביטול זכייה של זוכה אחר ונמצאתי זכאי לבחור דירה.

פרטי ההגרלה
יישוב: קדימה-צורן
מקום זכיה בהגרלה: 337
מחיר למטר: 18,642 (ללא מע"מ וללא הצמדה)
קבלן: ספייס בניה וייזמות בע"מ
תאריך זכיית הקבלן במכרז: 20/9/2022
מצב היתר: החלטת ועדה עבור 120 דירות
דירות בפרויקט: 108
דירות לזכאים בהגרלה: 86

יש מספר נושאים שלא לגמרי מובנים לי ואשמח לשמוע את חוות דעתכם לגביהם:
1) איך זה מסתדר למעשה שיש 86 דירות לזכאים ואני במקום 337 לבחירת דירה? האם יתכן מצב שבו לא תיוותר לי דירה לבחירה למרות שזכיתי בהגרלה? כלומר, האם למעשה אני צריך שעוד 251 איש יוותרו על זכות הבחירה שלהם על מנת שאזכה בפועל בדירה בפרויקט?
2) בהערות ההגרלה כתוב ש"המחיר המוצג הוא לפני הנחה. סכום ההנחה במסלול זה עומד על 20% ממחיר הדירה המוצג (כולל מע"מ) או 300,000 ₪, הנמוך מבין השניים."
אם אני מבין נכון את ההערה, המשמעות היא שמדובר בסה"כ בהנחה של עד 300,000 ש"ח על הדירה שאבחר. אני צודק?
3) איך אוכל לדעת אם ההנחה מסעיף 2 משתלמת, כלומר איך ניתן לאמוד את הכדאיות הכלכלית של זכיה כזאת?
4) זה לא מוזר שהקבלן זכה במכרז לפני 3 שנים ועדיין נערכות הגרלות המשך לפרויקט? האם זה מעיד על עיכוב בפרויקט או על חוסר כדאיות שלו? האם יש אפשרות לדעת לפי מצב ההיתר הנוכחי מתי הדירה תהיה מוכנה (פחות או יותר)?
5) במקביל להגרלת ההמשך הנ"ל נרשמתי לעוד 3 יישובים במסגרת ההגרלה האחרונה. אם אוותר כרגע על הזכיה בהגרלת ההמשך, יש לי סיכוי תיאורטי לזכות עדיין באחת מ-3 ההגרלות הנוספות שנרשמתי אליהן או שהן "אבודות"? (ההרשמה להן נסגרת ב-14.9.2025)

תודה

היי,

קיבלתי הודעה שזכיתי בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בשל ביטול זכייה של זוכה אחר ונמצאתי זכאי לבחור דירה.

פרטי ההגרלה
יישוב: קדימה-צורן
מקום זכיה בהגרלה: 337
מחיר למטר: 18,642 (ללא מע"מ וללא הצמדה)
קבלן: ספייס בניה וייזמות בע"מ
תאריך זכיית הקבלן במכרז: 20/9/2022
מצב היתר: החלטת ועדה עבור 120 דירות
דירות בפרויקט: 108
דירות לזכאים בהגרלה: 86

יש מספר נושאים שלא לגמרי מובנים לי ואשמח לשמוע את חוות דעתכם לגביהם:
1) איך זה מסתדר למעשה שיש 86 דירות לזכאים ואני במקום 337 לבחירת דירה? האם יתכן מצב שבו לא תיוותר לי דירה לבחירה למרות שזכיתי בהגרלה? כלומר, האם למעשה אני צריך שעוד 251 איש יוותרו על זכות הבחירה שלהם על מנת שאזכה בפועל בדירה בפרויקט?
תכנס ל"זכיות שלי" באתר מחיר למשתכן ותראה מה מיקומך. יכול להיות ש 337 היה המיקום הראשוני שלך ומאז היו ביטולים, כלומר מי שהיה ברשימת ההמתנה בחר לוותר, או שזכית כבן מקום. תדביק את הפרטים משם אם לא מסתדר.
2) בהערות ההגרלה כתוב ש"המחיר המוצג הוא לפני הנחה. סכום ההנחה במסלול זה עומד על 20% ממחיר הדירה המוצג (כולל מע"מ) או 300,000 ₪, הנמוך מבין השניים."
אם אני מבין נכון את ההערה, המשמעות היא שמדובר בסה"כ בהנחה של עד 300,000 ש"ח על הדירה שאבחר. אני צודק?
לא. אתה מדבר על הנחה ביחס למחיר השוק. ההערה הנ"ל מדברת על הנחה ביחס להצעת היזם הזוכה במכרז היזמים שנערך לפני שלוש שנים. לא מכיר את ההגרלה שלך, אבל בהגרלות אחרות המחיר למטר מלכתחילה יכול לבטא הנחה של 15-20% ממחיר השוק.
3) איך אוכל לדעת אם ההנחה מסעיף 2 משתלמת, כלומר איך ניתן לאמוד את הכדאיות הכלכלית של זכיה כזאת?
אם יש כבר תוכניות, תסתכל על מאפייני הדירה ותשווה לדירות בשוק החופשי.
4) זה לא מוזר שהקבלן זכה במכרז לפני 3 שנים ועדיין נערכות הגרלות המשך לפרויקט? האם זה מעיד על עיכוב בפרויקט או על חוסר כדאיות שלו? האם יש אפשרות לדעת לפי מצב ההיתר הנוכחי מתי הדירה תהיה מוכנה (פחות או יותר)?
לא מכיר את הפרויקט הזה, אבל בדרך כלל הגרלות המשך קורות רק לאחר בחירת הדירות. מציע לך לחפש קבוצת ווטסאפ או פייסבוק של ההגרלה הספציפית, יהיה שם מי שיודע הכל.
5) במקביל להגרלת ההמשך הנ"ל נרשמתי לעוד 3 יישובים במסגרת ההגרלה האחרונה. אם אוותר כרגע על הזכיה בהגרלת ההמשך, יש לי סיכוי תיאורטי לזכות עדיין באחת מ-3 ההגרלות הנוספות שנרשמתי אליהן או שהן "אבודות"? (ההרשמה להן נסגרת ב-14.9.2025)
לפי מיטב ידיעתי, אם אתה זוכה כל ההרשמות שלך מתבטלות. ואם אתה נרשם, ההרשמה שלך מתבטלת. תבדוק אם אתה עדיין רשום עליהן.

תכנס ל"זכיות שלי" באתר מחיר למשתכן ותראה מה מיקומך. יכול להיות ש 337 היה המיקום הראשוני שלך ומאז היו ביטולים, כלומר מי שהיה ברשימת ההמתנה בחר לוותר, או שזכית כבן מקום. תדביק את הפרטים משם אם לא מסתדר.
זה המיקום שלי כרגע (קיבלתי את ההודעה על הזכיה הבוקר). אני לא בן מקום. איך זה מסתדר שאני במיקום 337 לבחירת דירה אם יש רק 86 דירות בפרויקט? האם זכיה בהגרלה לא מבטיחה למעשה דירה ואת האפשרות לבחור אותה?

אם יש כבר תוכניות
איך ניתן לדעת אם יש כבר תוכניות?

לפי מיטב ידיעתי, אם אתה זוכה כל ההרשמות שלך מתבטלות. ואם אתה נרשם, ההרשמה שלך מתבטלת. תבדוק אם אתה עדיין רשום עליהן.
צודק. ראיתי עכשיו שמצבי ב-3 ההגרלות האחרונות שנרשמתי אליהן הינו "הוסר - עקב זכיה".
אני תוהה אם הרישום אליהן חוזר באופן אוטומטי במידה ואוותר על הזכיה הנוכחית (לפני מועד סיום ההרשמה כמובן).

זה המיקום שלי כרגע (קיבלתי את ההודעה על הזכיה הבוקר). אני לא בן מקום. איך זה מסתדר שאני במיקום 337 לבחירת דירה אם יש רק 86 דירות בפרויקט? האם זכיה בהגרלה לא מבטיחה למעשה דירה ואת האפשרות לבחור אותה?
זה לא המיקום כרגע, זה המיקום בהגרלה.
כרגע קיבלת הודעה שזכית, כלומר נכנסת לתוך 86 הזוכים.
אני תוהה אם הרישום אליהן חוזר באופן אוטומטי במידה ואוותר על הזכיה הנוכחית (לפני מועד סיום ההרשמה כמובן).
לא אוטומטית, אבל השאלה אם תספיק לוותר על הזכיה ולהרשם מחדש לפני 15 באוקטובר

זה לא המיקום כרגע, זה המיקום בהגרלה.
כרגע קיבלת הודעה שזכית, כלומר נכנסת לתוך 86 הזוכים.
הבנתי. זה מבלבל כי אני מופיע לצד המספר 337 תחת העמודה "מיקום לבחירת דירה", לכן לא הבנתי איך יתכן שיש כל כך הרבה מועמדים לבחירת דירה אם יש רק 86 דירות.

15 באוקטובר
להבנתי ההרשמה להגרלה האחרונה נסגרת כבר ב-14.9.2025 אז יש לי אפילו פחות זמן, אבל אוכל לבדוק את זה עם החברה. תודה

עכשיו אני רואה שמדובר במספר מצומצם יותר של דירות ושנותרו רק הדירות הגדולות:

נותרו 23 דירות -
6 חדרים - נותרו 4 דירות פנויות - מחיר החל מ-3,650,036 ש"ח
5 חדרים - נותרו 15 דירות פנויות - מחיר החל מ-2,652,425 ש"ח
4.5 חדרים פנטהאוז - נותרו 4 דירות פנויות - מחיר החל מ-2,856,166 ש"ח

אצטרך לבדוק מה מחיר השוק לדירות כאלה ביישוב... על פניו נראה שהן די יקרות.

לא אוטומטית, אבל השאלה אם תספיק לוותר על הזכיה ולהרשם מחדש לפני 15 באוקטובר
צודק, האריכו את משך הרישום להגרלה עד אמצע אוקטובר.
נאמר לי גם שאוכל לבטל את הזכיה ולחדש את הרישום לשלושת היישובים שבחרתי לפני הזכיה. לטענתם לוקח לביטול הזכיה 3 ימי עסקים להתעדכן במערכת.

עכשיו אני רואה שמדובר במספר מצומצם יותר של דירות ושנותרו רק הדירות הגדולות:

נותרו 23 דירות -
6 חדרים - נותרו 4 דירות פנויות - מחיר החל מ-3,650,036 ש"ח
5 חדרים - נותרו 15 דירות פנויות - מחיר החל מ-2,652,425 ש"ח
4.5 חדרים פנטהאוז - נותרו 4 דירות פנויות - מחיר החל מ-2,856,166 ש"ח

אצטרך לבדוק מה מחיר השוק לדירות כאלה ביישוב... על פניו נראה שהן די יקרות.

צודק, האריכו את משך הרישום להגרלה עד אמצע אוקטובר.
נאמר לי גם שאוכל לבטל את הזכיה ולחדש את הרישום לשלושת היישובים שבחרתי לפני הזכיה. לטענתם לוקח לביטול הזכיה 3 ימי עסקים להתעדכן במערכת.
מצד אחד, אני מבין למה ביטלו - נותרו דירות יקרות ולא ברור כמה הנחה הן מגלמות על מחיר השוק. רוב האנשים שמחפשים לעשות כסף ותו לא במחיר למשתכן מנסים לקחת מינוף מקסימלי על דירות ב 1.2-1.5, מה שמאפשר לך להביא מהבית 100-300 אלף שקל בלבד. לא מתאפשר ברמות המחירים שאתה מתאר. ההצעות לא אטרקטיביות מבחינה מימונית.

מצד שני, צריך להבין בכמה נמכרות דירות כיום. אם גם ככה רצית לרכוש דירה באזור, אז זאת יכולה להיות אחלה הזדמנות לקבל הנחה על משהו שגם ככה היית עושה, במידה ואתה יכול להרשות לעצמך כמובן.

מה החלטת בסוף?
אגב תהייה- למה עושים בעצם הגרלות המשך לדירות האלה ולא פונים באופן מסודר לפי התור למי שהוגרל אחרי כל המבטלים?

מה החלטת בסוף?
ויתרתי על הזכיה לאחר שצללתי יותר לעומק פרטי הדירות המוצעות.
אגב תהייה- למה עושים בעצם הגרלות המשך לדירות האלה ולא פונים באופן מסודר לפי התור למי שהוגרל אחרי כל המבטלים?
להבנתי עושים הגרלת המשך במידה ונותרו דירות בפרויקט לאחר שמי שהוגרל בהגרלה הראשונית ויתר או לא עמד בתנאים, לפי התקנון של הפרויקט.

מה החלטת בסוף?
מבצעים הגרלת המשך אחרי שכמות גדולה של זוכים מרשימת ההמתנה מוותרים על הזכיה. יש כנראה איזשהו גבול לכמות הזוכים שהקבלן פונה אליהם (בסוף יש עשרות אלפי משתתפים ברוב ההגרלות, זה לא סביר לדרוש מהקבלן לעבור אחד אחד עד אינסוף).

ויתרתי על הזכיה לאחר שצללתי יותר לעומק פרטי הדירות המוצעות.
אם ניגשת להגרלות אחרות האם המיקום שלך בהן מוחזר לך לאחר הויתור? כי מי שזוכה המיקום שלו מוסר מכל ההגרלות שהשתתף בהן.

מבצעים הגרלת המשך אחרי שכמות גדולה של זוכים מרשימת ההמתנה מוותרים על הזכיה. יש כנראה איזשהו גבול לכמות הזוכים שהקבלן פונה אליהם (בסוף יש עשרות אלפי משתתפים ברוב ההגרלות, זה לא סביר לדרוש מהקבלן לעבור אחד אחד עד אינסוף).
עושה שכל אבל גם פה הסצנריו חוזר על עצמו ונראה שהיו לא מעט ביטולים של זוכים עד שהגיעו לפות"ש..זה פשוט תמוה שמפעילים את כל האופרציה במקרים כמו יחידה אחת של דירה, כמו שקורה עכשיו באחת מהגרלות ההמשך בדימונה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם ניגשת להגרלות אחרות האם המיקום שלך בהן מוחזר לך לאחר הויתור? כי מי שזוכה המיקום שלו מוסר מכל ההגרלות שהשתתף בהן.
המיקום שלי בהגרלות אחרות לא הוחזר באופן אוטומטי לאחר הויתור, הייתי צריך להירשם להן מחדש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M מספר שאלות לגבי צארלס שוואב שוק ההון 15
M שאלות לגבי הבייסיק ונילה וה- paspportcard pay צרכנות פיננסית 6
G שאלות לגבי עסקת שרשרת נדל"ן 2
ג מספר שאלות לגבי חלק י"א בטופס 1301 ורישום הפסד בעסק מיסים 11
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
ח שאלות לגבי גניבת מטבע XRP, איפה הטעות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
I שאלות לגבי שוקולד מריר שוק ההון 1
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
N שאלות חידוד לגבי הכנסות נוספות ב-1040 מיסים 2
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
C כמה שאלות לגבי מכרז קרקע ברמ"י נדל"ן 4
I שאלות לגבי ניהול השקעות בקרנות למשקיעים עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 5
כ שאלות לגבי קיזוז מס בחשבון ממוסה מיסים 2
J מספר שאלות לגבי פנסיה, דמי צבירה, ומחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A כמה שאלות לגבי T Bills שוק ההון 4
P הוצל"פ - שאלות לגבי תיק איחוד אוף טופיק 1
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 36
R שאלות לגבי קרנות מחקות זרות ו IRA שוק ההון 0
א הממשלה ששברה את גב הגמל - שאלות לגבי ניהול חשבון בinteractive brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I שאלות לגבי משכנתא נדל"ן 5
ת שאלות לגבי החישוב של מדד STOXX EUROPE 600 שוק ההון 4
ע שאלות לגבי ברוקר זר / חשבון זר שוק ההון 0
ה שאלות לגבי ישובים הזכאים להטבות מס מיסים 0
O כמה שאלות לגבי פוזיציית שורט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פיטר גריפין שאלות לגבי קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y שאלות לגבי mlp - master limited partnership מיסים 2
Shnizelia שאלות לגבי מעבר מ-PC ל-MAC אחרי 30 שנה עם PC אוף טופיק 56
DiverGirl שאלות לגבי מק"מ שוק ההון 0
ו שאלות לגבי קרן השתלמות IRA לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד חישוב מח"מ ועוד שאלות לגבי תיק-השקעות-שוקולד-מריר שוק ההון 5
Y מספר שאלות לגבי תיק ל5-10 שנים הקרובות שוק ההון 10
G שאלות לגבי ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, ושימוש בבית השקעות פרטי כסוכן פנסיוני במקום הסוכן במקום העבוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ כמה שאלות לגבי קרנות סל שוק ההון 0
A שאלות לגבי קרן השתלמות ופנסיה ומעבר לחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y שאלות תם לגבי קרן גמל להשקעה + השקעה ב-S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T שאלות לגבי מניות SPAC שוק ההון 1
ד שאלות בסיסיות לגבי פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה