• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אי הגעה לטיסה בגלל כוח עליון. ביטול מצד הנוסע

• פותח הנושא פותח הנושא ארנטס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ארנטס

משתמש בכיר
דירוג
654
אשמח לדעתכם המושכלת -

חברות התעופה מרשות לעצמן לבטל טיסות בגלל כוח עליון - ממזג אוויר חריג ועד מלחמה ומחזירות את עלות הכרטיס/ מציעות כרטיס חלופי ובכך תם הסיפור.
(נשאיר לרגע את עניין הפיצויים בצד בגלל "נסיבות מיוחדות" שפוטרות אותן).

ומה לגבי כוח עליון שמונע מראש מנוסע להגיע לטיסה?
נניח מישהו קנה טיסת הלוך ליעד מסויים עם חברת A וטיסת חזור עם חברת B.

טיסת הלוך A בוטלה בגלל סגירת שדה התעופה וחברת התעופה החזירה לרוכש את עלת הכרטיס (גם כל טיסות הלוך של חברת B בוטלו מאותה סיבה באותו החודש).
לאור זאת, אין דרך לנוסע לממש את טיסת החזור עם חברת B. כוח עליון שמנע ממנו להגיע ליעד כאמור.

עילה מספקת לדרוש מחברת B (שבועיים לפני טיסת החזור) ביטול הכרטיס והחזר כספי?

סוג של סיכול חוזה ולכן ביטולו:

סיכול חוזה הוא מצב משפטי בו צד לחוזה אינו יכול לקיים את התחייבויותיו בשל נסיבות חריגות ובלתי צפויות, שלא ניתן היה לצפות אותן מראש ושלא היו בשליטתו. במצב כזה, ייתכן שהצד המפר לא יהיה חייב בפיצויים או באכיפת החוזה, והחוזה עשוי להיות מבוטל או להתקיים באופן שונה מהמתוכנן.

הגדרת סיכול חוזה מופיעה בסעיף 18 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970. סעיף זה קובע כי אם הפרת החוזה נגרמה כתוצאה מנסיבות שהמפר לא ידע עליהן בעת כריתת החוזה, ולא היה עליו לדעת עליהן, ולא יכול היה למנוע אותן, וקיום החוזה בנסיבות אלו הוא בלתי אפשרי או שונה באופן מהותי ממה שהוסכם עליו, לא תהיה ההפרה עילה לאכיפת החוזה או לפיצויים.

מהסעיף שציטטת, לכאורה החוזה הוא שהחברה מתחייבת לתת לך מושב בטיסה מסוימת. מרגע התשלום, אין לך כל התחייבות נוספת כלפיך, אז אי הגעה לטיסה לא מהווה הפרה כלשהי. היות והנוסע אינו "מפר", ההמשך אינו רלוונטי.

אני גם מהמר שאיפשהו בהסכם מול חברת התעופה כתוב שהם לא יחזירו לך את הכסף גם במקרה בו לא תוכל להגיע לטיסה מסיבות שאינן תלויות בך.

מהסעיף שציטטת, לכאורה החוזה הוא שהחברה מתחייבת לתת לך מושב בטיסה מסוימת. מרגע התשלום, אין לך כל התחייבות נוספת כלפיך, אז אי הגעה לטיסה לא מהווה הפרה כלשהי. היות והנוסע אינו "מפר", ההמשך אינו רלוונטי.

אני גם מהמר שאיפשהו בהסכם מול חברת התעופה כתוב שהם לא יחזירו לך את הכסף גם במקרה בו לא תוכל להגיע לטיסה מסיבות שאינן תלויות בך.
שונה אך דומה...
אדם שנרשם לחדר כושר אך בגלל תאונת דרכים לא יכול לממש את המנוי עוד טרם הגיע מועד תחילתו...

אני יודע שזה כבר לא עוזר לך עכשיו, אבל אני מעדיף ככל האפשר להזמין גם את ההלוך וגם את החזור מאותה חברה ובאותה הזמנה, בדיוק בגלל הסיבה הזאת.

אני יודע שזה כבר לא עוזר לך עכשיו, אבל אני מעדיף ככל האפשר להזמין גם את ההלוך וגם את החזור מאותה חברה ובאותה הזמנה, בדיוק בגלל הסיבה הזאת.
יעדים שונים....

שונה אך דומה...
אדם שנרשם לחדר כושר אך בגלל תאונת דרכים לא יכול לממש את המנוי עוד טרם הגיע מועד תחילתו...
אם זה היה ככה אז גם לא היה צורך בביטוחי בריאות לנסיעות לחו"ל, כי ממילא אדם שמצבו הבריאותי לא איפשר לו להגיע למטוס היה אמור לקבל את הכסף חזרה, אבל אנחנו יודעים שזה לא המצב.

שונה אך דומה...
באמת שאני לא חזק בחוזים, אבל אני מניח שמראש בחוזה מול חדר הכושר זה מופיע, אחרת אף אחד לא יעשה מנוי.

באמת שאני לא חזק בחוזים, אבל אני מניח שמראש בחוזה מול חדר הכושר זה מופיע, אחרת אף אחד לא יעשה מנוי.
חוק החוזים בכלל וסיכול חוזה בפרט גוברים על חוזה פרטי בין חדר כושר לפלוני!

חוק החוזים בכלל וסיכול חוזה בפרט גוברים על חוזה פרטי בין חדר כושר לפלוני!
פספסת את הנקודה. במקרה של חדר הכושר ניתן לקבל את הכסף חזרה לא בגלל הפרה של החוזה, אלא כי החוזה מאפשר זאת מראש.

מה שיותר מרגיז בחברות התעופה הוא שאם רכשת כרטיס הלוך חזור (או כרטיס עם מספר מקטעים) ולא הופעת לאחד המקטעים, הם מבטלים לך את הזכאות להשתמש בשאר המקטעים (טיפה שונה מהדוגמה שלך).
אני לא מכיר מוצרים / שירותים אחרים שבהם אתה רוכש מספר רכיבים, ואי שימוש ברכיב אחד מונע ממך את הזכות להשתמש בשאר הרכיבים שרכשת.

מה שיותר מרגיז בחברות התעופה הוא שאם רכשת כרטיס הלוך חזור (או כרטיס עם מספר מקטעים) ולא הופעת לאחד המקטעים, הם מבטלים לך את הזכאות להשתמש בשאר המקטעים (טיפה שונה מהדוגמה שלך).
אני לא מכיר מוצרים / שירותים אחרים שבהם אתה רוכש מספר רכיבים, ואי שימוש ברכיב אחד מונע ממך את הזכות להשתמש בשאר הרכיבים שרכשת.
נכון שזה מרגיז, אבל אפשר לקנות שני מקטעים נפרדים אם רוצים (במחיר גבוה יותר).
המוטיבציה לדעתי היא למנוע שימוש לרעה בשיטת התמחור. אם תאסור בחוק את הפרקטיקה הזו, ממש לא בטוח שתקבל מחירים זולים יותר, אלא כנראה ההיפך.

שמח לדעתכם המושכלת -
זה המודל העסקי פשוט
צודק או לא זה שאלה לדעתי פחות רלוונטית
אם הם היו צריכות לקיים את הבקשה שלך הם היו מעריכות סיכון ומעלים את מחירי הכרטיסים בהתאם
מעבר לזה שזה פתח מאוד גדול לניצול לרעה של ביטולי טיסה לא מן המניין (תקנה מקטע א מאוד בזול ואז מקטע ב מאוד יקר ובשביל לבטל את ב אתה רק צריך שא יתבטל או יבוטל)

לא בטוח שאני מעדיף מצב כזה, מעדיף לשלם את המינימום האפשר על כרטיסי טיסה
בטח בימים האלה שבקושי יש טיסות ל ומ ישראל, תוספות של דברים כאלה יורידו לחברות טיסה כדאיות לבוא

התנסתי בזה, לרוב בפניה לשירות לקוחות (בין עם הסוכן או החברה עצמה) יסכימו לך לשנות את הכרטיס (לפעמים בדמי שינוי לפעמים בחינם) רק למקטע שאתה צריך
גם אם זה תוכ שעות הטיסה - אבל כן הם לא מחוייבים

המוטיבציה לדעתי היא למנוע שימוש לרעה בשיטת התמחור.
למה לרכוש כרטיס עם מספר מקטעים ולא לנצל את כולם זה שימוש לרעה בעיניך?

למה לרכוש כרטיס עם מספר מקטעים ולא לנצל את כולם זה שימוש לרעה בעיניך?
אני חייב להודות שאני לא מבין עד הסוף את התמחור של חברות התעופה, אך כנראה שהתמחור הזול יחסית לטיסות הלוך ושוב, "מסובסד" ע"י טיסות מרובות יעדים. אפשרות לא לנצל חלקים ממסלול הטיסה יאפשרו להרכיב כרטיסים זולים יותר שיפגעו במודל העסקי שעומד מאחורי התמחור. אם תאסור על חברות התעופה את הפרקטיקה הזו - הן לא יבחרו להרוויח פחות, אלא קרוב לוודאי שיעלו את המחירים בטיסות הזולות יותר בשביל להגיע לאותו רווח כולל.

אגב, בחברות הלואוקוסט התמחור למיטב ידיעתי תלוי רק במקטע הטיסה ולא תלוי באילו עוד מקטעי טיסה הוזמנו. אם גם אצלם לא ניתן לא להגיע לחלק מהמקטעים, אז זה משהו שאין לי מושג מה יכול להיות ההסבר אליו.

קחו חיזוק למוזרות...
טיסה ישירה מתל אביב לבייג'ין עלתה לפני חודש 740 דולר כאשר טיסה מת"א לצ'נגדו עם אותה חברת תעופה (טיסה ישירה לבייג'ין ואז 3 שעות טיסה לצ'נגדו) עלתה רק 10$ יותר...

אני חייב להודות שאני לא מבין עד הסוף את התמחור של חברות התעופה, אך כנראה שהתמחור הזול יחסית לטיסות הלוך ושוב, "מסובסד" ע"י טיסות מרובות יעדים. אפשרות לא לנצל חלקים ממסלול הטיסה יאפשרו להרכיב כרטיסים זולים יותר שיפגעו במודל העסקי שעומד מאחורי התמחור. אם תאסור על חברות התעופה את הפרקטיקה הזו - הן לא יבחרו להרוויח פחות, אלא קרוב לוודאי שיעלו את המחירים בטיסות הזולות יותר בשביל להגיע לאותו רווח כולל.

אגב, בחברות הלואוקוסט התמחור למיטב ידיעתי תלוי רק במקטע הטיסה ולא תלוי באילו עוד מקטעי טיסה הוזמנו. אם גם אצלם לא ניתן לא להגיע לחלק מהמקטעים, אז זה משהו שאין לי מושג מה יכול להיות ההסבר אליו.
כל מה שתיארת לא עונה להגדרה של שימוש לרעה.
אם כבר שימוש לרעה זה למכור לאדם נוסף מקום שמישהו אחר כבר שילם עליו אך נמנע ממנו להגיע עקב כך שלא הגיע למקטע אחר.

כל מה שתיארת לא עונה להגדרה של שימוש לרעה.

אם כבר שימוש לרעה זה למכור לאדם נוסף מקום שמישהו אחר כבר שילם עליו אך נמנע ממנו להגיע עקב כך שלא הגיע למקטע אחר.
אני לא הולך להתווכח על הגדרות, וחברות התעופה הן לא צדיקות. אם אתה בוחר לקנות כרטיס שלא ניתן לביטול - אלו התנאים. אפשר לקנות כרטיס גמיש (במחיר גבוה יותר).
הנקודה היא שאם תאלץ (בחקיקה למשל) את חברות התעופה לשפר את התנאים של הכרטיסים, תהיה עליה במחירים של הכרטיסים הזולים ביותר. האם לדעתך זה המצב הרצוי?

הנקודה היא שאם תאלץ (בחקיקה למשל) את חברות התעופה לשפר את התנאים של הכרטיסים, תהיה עליה במחירים של הכרטיסים הזולים ביותר. האם לדעתך זה המצב הרצוי?
זו אפשרות אחת. אפשרות אחרת שהן כן יספגו את העליה במלואה או בחלקה עקב היצע וביקוש.

מה גורם לך לחשוב שהשוק לא מספיק תחרותי ושהוספת רגולציה תוריד מחירים?
לא דיברתי על הורדת מחירים אלא השארתם במצב הקיים, בניגוד להתייקרות שאתה צופה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H אישור מס בביטוח מנהלים שנת 2024: אי התאמה בין הסכום שהופקד ואישור המס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
C אי הבנה לגבי current ratio עבור AAPL שוק ההון 1
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
א אי התאמה בין היתר הבניה לטאבו ופנקס הבתים המשותפים נדל"ן 30
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 46
מ "אי אפשר / נדיר מאוד להכות את השוק" שוק ההון 189
I אי תשלום מס יסף מיסים 14
A אי דיווח מקדמות מס הכנסה מיסים 2
oferM איך תשפיע אי הכנסת עובדים מיו"ש לישראל ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
S אי הפרשת מס הכנסה על ידי המעסיק מיסים 4
י אי-תאימות רווחי הון אל טופס 106 ואל מערכת Alfie מיסים 7
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
י קנית רכב חדש סקודה פאביה או יונדאי אי 20 צרכנות פיננסית 25
I מה הרעיון מאחורי אי פדיון קרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 53
L ביטוח נגד אי תשלום שכר דירה פוסטים מאיכות נמוכה 5
נ אי שם במזרח אירופה - סיפור בדיוני בהמשכים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
Z האם מישהו קיבל אי פעם הודעה כזאת באיזור אישי במס הכנסה מיסים 7
Y אי בהירות בנוגע לתאריך הכניסה של קרנות כספיות לישראל שוק ההון 0
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
M אי תשלום מס רווחי הון IB מיסים 13
I השלכות של אי תשלום דוח אגרה באוסטריה אוף טופיק 21
I אם אי אפשר לתזמן את השוק איך מרקט מייקר עושים כסף? שוק ההון 11
rockafeller אי הגשה של דוח שנתי למס מיסים 7
שנקל (אי) הדלקת מנורות אדומות בגופים פיננסיים וברשויות מיסים 37
deussex התמודדות עם אי תיאום ציפיות בעבודה ויציבות נפשית התפתחות אישית 17
ד התחלה מחדש בגיל 34, בין אי-ודאות לכורח המציאות. התפתחות אישית 7
N בכמה הייתם מעריכים את החסכון הכספי של אי-הבאת ילדים? אוף טופיק 326
י אי עמידה בהסכם דמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ז סנקציות כנגד אי תשלום חשבונית על ידי חברה בע"מ אוף טופיק 5
א ביטול עמלת אי פעילות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Z החזר תשלומי ביטוח כפולים עקב אי ניוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
P אי-וודאות מיסויית בנדל"ן, בארץ ובחו"ל נדל"ן 2
S (אי-)כדאיות רכישת דירה לרווק בשנות הארבעים לחייו צרכנות פיננסית 1
א הפקדת עצמאים לקרן השתלמות: אי בהירות לגבי תקרת פטור ממס רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N מישהו יודע מה העונש היום על אי שיתוף פעולה עם סוקר של הלמ"ס? אוף טופיק 48
S אי התאמה בשער הנייר שוק ההון 8
א השקעה בזמן אי וודאות - קורונה שוק ההון 11
Wonko האם השוק אי-רציונאלי? שוק ההון 15
R משמעות העברת מניות RSU מחשבון מניות אי טרייד לחשבון פרטי שוק ההון 8
L (אי) תשלום חשבון מים בתקופה הזאת (שואלת לא עבורי) - ריבית פיגורים יומית צרכנות פיננסית 10
W שאלה בנוגע להתחמקות מסעיף אי תחרות ביציאה לחלת אוף טופיק 2
פ אי פדיית קה"ש לאחר פטירת המוטב צרכנות פיננסית 2
הסולידית אי התייצבות לטיסה חזרה אוף טופיק 21
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
O צמצום אי השוויון – האם זו מטרה חברתית או כלכלית? אוף טופיק 134
צפי מה עושים במצב אי וודאות ומחירים גבוהים למדדים? שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה