• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

משמעות של ביטול הוראת שעה מס רכישה

aiib

משתמש רגיל
דירוג
28
למרות שאני כמעט בטוח שהוראת השעה תוארך (אני צודק? יש סיבה לחשוב שהיא לא?) אשמח להבין מה המשמעות אם היא לא תאורך.
האם יחזור להיות 5 אחוז או שיהיה כפי שמשלמים בדירה יחידה.
פשוט ראיתי סתירות לכך בכתבות כלכליות.

למרות שאני כמעט בטוח שהוראת השעה תוארך (אני צודק? יש סיבה לחשוב שהיא לא?) אשמח להבין מה המשמעות אם היא לא תאורך.
האם יחזור להיות 5 אחוז או שיהיה כפי שמשלמים בדירה יחידה.
פשוט ראיתי סתירות לכך בכתבות כלכליות.
אין לדעת, אבל מה שכן ירידה של מס הרכישה, יכולה להצית את שוק הדירות להשקעה ולהעלות את המחירים באופן לא פרופורציוני לגובה "ההטבה".

נערך לאחרונה ב:
שיעור המס לא יהיה לפי דירה יחידה, אלא לפי מדרגות החל מ־5%.
עד בערך מיליון וחצי 5%
עד 4.3 מיליון 6%
וכן הלאה
המדרגות שכתבת זה החוק המקורי ולא הוראת שעה?

המדרגות שכתבת זה החוק המקורי ולא הוראת שעה?
כן, זה החוק הקבוע, לא המקורי עברו הרבה תיקונים שאינם הוראות שעה בחוק מאז פרסומו במקור ועד היום.
הוראת השעה היא בסעיף 9(ג1ו).
ההוראה הקבועה היא בסעיף 9(ג1ג)(1)

מצחיק, תיכננתי גם לכתוב הודעה כזאת ולשאול אם זה היה משפיע עליכם ואיך.

אם זה יקרה, יהיה לנו קל יותר מחשבתית לרכוש דירה להשקעה.

באופן אישי, אני חושב שהמיסוי האגרסיבי גורם לנזקים כבדים לשוק השכירות, בעיקר בדירות ישנות. אם היו נרכשות ע"י משקיעים צעירים ורעננים, היו מקבלות שיפוץ ויכלו להיות נעימות יותר לשוכרים - שמוכנים לשלם יותר, אבל לא מוצאים בשוק דירות במצב טוב.

מצחיק, תיכננתי גם לכתוב הודעה כזאת ולשאול אם זה היה משפיע עליכם ואיך.

אם זה יקרה, יהיה לנו קל יותר מחשבתית לרכוש דירה להשקעה.

באופן אישי, אני חושב שהמיסוי האגרסיבי גורם לנזקים כבדים לשוק השכירות, בעיקר בדירות ישנות. אם היו נרכשות ע"י משקיעים צעירים ורעננים, היו מקבלות שיפוץ ויכלו להיות נעימות יותר לשוכרים - שמוכנים לשלם יותר, אבל לא מוצאים בשוק דירות במצב טוב.
השאלה היא מה הסיכויי שזה יירד...

השאלה היא מה הסיכויי שזה יירד...
יתכן שבגלל המלחמה זה יירד, כי צריך יותר הכנסות.
אבל במצב רגיל המדינה מנסה לשאיר את כמות המשקיעים היחסית בשוק ברמה נמוכה (הם מדברים על 16% מהרכישות כמשקיעים במצב הנוכחי)

בפברואר עברה בכנסת בקריאה ראשונה הצעת חוק להפוך את הוראת השעה להוראה קבועה.
באותו חודש היה דיון בועדת הכספים על החוק, והוועדה המליצה לשר האוצר לא להפוך כרגע לקבוע אלא לנצל את האפשרות להאריך בצו את הוראה השעה בשנתיים.

כלומר כרגע יש על השולחן 3 אפשרויות שאחת מהן תתממש עד סוף השנה.
1. לא לגעת בנושא ואז הוראת השעה תפוג.
2. הארכת הוראת השעה בשנתיים.
3. הפיכת הוראת השעה להוראה קבועה.

יתכן שבגלל המלחמה זה יירד, כי צריך יותר הכנסות.
אבל במצב רגיל המדינה מנסה לשאיר את כמות המשקיעים היחסית בשוק ברמה נמוכה (הם מדברים על 16% מהרכישות כמשקיעים במצב הנוכחי)

בפברואר עברה בכנסת בקריאה ראשונה הצעת חוק להפוך את הוראת השעה להוראה קבועה.
באותו חודש היה דיון בועדת הכספים על החוק, והוועדה המליצה לשר האוצר לא להפוך כרגע לקבוע אלא לנצל את האפשרות להאריך בצו את הוראה השעה בשנתיים.

כלומר כרגע יש על השולחן 3 אפשרויות שאחת מהן תתממש עד סוף השנה.
1. לא לגעת בנושא ואז הוראת השעה תפוג.
2. הארכת הוראת השעה בשנתיים.
3. הפיכת הוראת השעה להוראה קבועה.
נכון, אבל נשמע שכל הדרגים המקצועיים של משרד האוצר בעד אפילו להפוך אותה לקבועה אבל מתפשרים על הוראת שעה וכל הסיבה שזה עדיין לא עובר זה רק משחק פוליטי מול משרד האוצר אבל לא באמת רצון אמיתי שלא להאריך את הוראת השעה.

אם לא שמתם לב הגירעון בשמיים, יש בור ענק בתקציב (וזה רק ההתחלה) והממשלה מנסה לגרד מיסים מכל כיוון אפשרי. אין שום סיכוי שהוראת השעה לגבי מס הרכישה תבוטל בשנים הקרובות.

אם לא שמתם לב הגירעון בשמיים, יש בור ענק בתקציב (וזה רק ההתחלה) והממשלה מנסה לגרד מיסים מכל כיוון אפשרי. אין שום סיכוי שהוראת השעה לגבי מס הרכישה תבוטל בשנים הקרובות.
לא בטוח שאתה צודק. הקטנת מס הרכישה תביא בוודאות יותר עסקאות כאשר בחלק לא מבוטל מהן המדינה נהנית גם ממס הרכישה וגם ממס שבח.

אם יש סיבה שהוראת השעה לא תוארך זה הגרעון- ביטול הוראת השעה יגרום להכנסות רבות של המדינה ממשקיעים שיחזרו לשוק.
הסיבה שאולי היא כן תוארך זה בגלל הבעיה בשוק הדיור

מהדיבורים שאני שמעתי בכלי התקשורת ובאתרים, הממשלה ממש לא בכיוון של ביטול הוראת השעה, אלא להיפך - להאריך אותה או אפילו להפוך אותה לקבועה. כרגע גפני מעכב את זה (כנראה משיקולים פוליטיים) והקבלנים כמובן גם לוחצים לבטל את זה, ממניעיהם הכלכליים.

לדעתי גם התפיסה הלא אינטואיטיבית שאתם מציגים (ובצדק), שהורדת או ביטול מס מסוים יכולה למעשה לפעמים לעודד פעילות כלכלית ולגרום לבסוף להעלה נטו של תקבולי מיסים - היא תפיסה "יצירתית" שצריך להיות אינטיליגנט כדי להאמין בה. וזה לא בדיוק מנת חלקה של הממשלה הנוכחית, בלשון המעטה.

מהדיבורים שאני שמעתי בכלי התקשורת ובאתרים, הממשלה ממש לא בכיוון של ביטול הוראת השעה, אלא להיפך - להאריך אותה או אפילו להפוך אותה לקבועה. כרגע גפני מעכב את זה (כנראה משיקולים פוליטיים) והקבלנים כמובן גם לוחצים לבטל את זה, ממניעיהם הכלכליים.
זה בדיוק השאלה, האם זה רק ניסיון של להשיג משהו מהאוצר ובסוף הוא ישחרר או שזה יותר עמוק. כי הוא התנגד גם לתקן את זה בחוק.
לדעתי גם התפיסה הלא אינטואיטיבית שאתם מציגים (ובצדק), שהורדת או ביטול מס מסוים יכולה למעשה לפעמים לעודד פעילות כלכלית ולגרום לבסוף להעלה נטו של תקבולי מיסים - היא תפיסה "יצירתית" שצריך להיות אינטיליגנט כדי להאמין בה. וזה לא בדיוק מנת חלקה של הממשלה הנוכחית, בלשון המעטה.
הנתון הזה עובדתית קרה בכל פעם שהורידו את המס רכישה. לא צריך להיות חכם גדול.

בשיעור הראשון בכלכלה לומדים שהביקוש יורד כשהמחיר עולה, ולהיפך. לא מדובר פה על איזשהו אפקט פרפר.

אם מס הרכישה יורד יהיו יותר משקיעים, ואז במקום שישלמו 8% על דירה אחת ישלמו 5% אבל על שתיים, סה"כ 10%... המספרים שציינתי דימיוניים כמובן ונועדו להעביר את הרעיון.

אגב, אותו הדבר תקף על הורדת מס רווחי הון בבורסה בישראל...

נערך לאחרונה ב:
אם מס הרכישה יורד יהיו יותר משקיעים, ואז במקום שישלמו 8% על דירה אחת ישלמו 5% אבל על שתיים, סה"כ 10%... המספרים שציינתי דימיוניים כמובן ונועדו להעביר את הרעיון.
נגיד דירה שניה ב2M, היום ישלמו עליה 160K שקל מס ואחרי ביטול ההוראה ישלמו עליה 100K שקל מס, הפרש של 60K שקל זה לא מה שיגרום למשקיע לקנות עוד דירות.

ויותר מזה ביטול ההוראה יקשה על צעירים -
למי שקונה היום דירה ראשונה ב2M הוא כמעט ולא משלם מס כי מדרגה ראשונה היא עד 1.9M והיא 0% מס
אחרי הביטול הוא יאלץ לשלם קרוב ל100K שקל מס.

כך שאני ממש לא בטוח שביטול ההוראה יביא לעליה בקניית דירות ולהגדלה בתשלומי המס.

נגיד דירה שניה ב2M, היום ישלמו עליה 160K שקל מס ואחרי ביטול ההוראה ישלמו עליה 100K שקל מס, הפרש של 60K שקל זה לא מה שיגרום למשקיע לקנות עוד דירות.
לא, אבל זה עשוי לגרום למשקיע אחר לקנות. כך גם חושב האוצר.
ויותר מזה ביטול ההוראה יקשה על צעירים -
למי שקונה היום דירה ראשונה ב2M הוא כמעט ולא משלם מס כי מדרגה ראשונה היא עד 1.9M והיא 0% מס
אחרי הביטול הוא יאלץ לשלם קרוב ל100K שקל מס.
לא, כי המיסוי על דירה יחידה קבוע ולא קשור להוראת השעה.
כך שאני ממש לא בטוח שביטול ההוראה יביא
לעליה בקניית דירות ולהגדלה בתשלומי המס.
זכותך לחשוב כך, האוצר חושב אחרת.

רק אציין שמשקיעים "תורמים" להכנסות המדינה ממסים במספר אפיקים: ראשית המעמ על דירה חדשה מקבלן מגיע ל 18%, ובשנה האחרונה משקיעים קנו בעיקר דירות חדשות. שנית, יותר דירות להשקעה ירכשו ולכן סך המס יגדל. ושלישית, משהו שלא נאמר או נכתב בשרשור - כל משפחה ששוכרת דירה במעל 5600 תורמת להכנסות המדינה, כיוון שהמשקיע המשכיר את הדירה מחוייב במס. מהבחינה הזאת, המדינה מעדיפה שכולנו נגור בשכירות.

לא, אבל זה עשוי לגרום למשקיע אחר לקנות. כך גם חושב האוצר.

לא, כי המיסוי על דירה יחידה קבוע ולא קשור להוראת השעה.

זכותך לחשוב כך, האוצר חושב אחרת.

רק אציין שמשקיעים "תורמים" להכנסות המדינה ממסים במספר אפיקים: ראשית המעמ על דירה חדשה מקבלן מגיע ל 18%, ובשנה האחרונה משקיעים קנו בעיקר דירות חדשות. שנית, יותר דירות להשקעה ירכשו ולכן סך המס יגדל. ושלישית, משהו שלא נאמר או נכתב בשרשור - כל משפחה ששוכרת דירה במעל 5600 תורמת להכנסות המדינה, כיוון שהמשקיע המשכיר את הדירה מחוייב במס. מהבחינה הזאת, המדינה מעדיפה שכולנו נגור בשכירות.
איפה אתה רואה שהאוצר חושב כך או תומך בהורדת המס?
להפך - "יוזמת משרד האוצר להאריך את תוקפה של הוראת השעה לגבי מס רכישה גבוה למשקיעים במסגרת חוק ההסדרים ל-2025"
הוא מתנגד להורדת המס.
לא רק האוצר גם מנהל רשות המסים - "אם מס הרכישה יירד – תהיה אנדרלמוסיה בשוק"

ולמדינה אין "העדפות", זה רצף של אנשים שיש להם את השיקולים האישיים שלהם ואת השיקולים של הבוחרים/בוסים שלהם, ואם הם היו רוצים לעודד שכירות הם מזמן יכולים לעשות את זה, עד היום זה לא קרה, יותר מזה נראה שהם שואפים להקשות על משכירים עם העלאת המס על דמי שכירות (מנהל רשות המסים: "לבטל את הפטור על שכירות מנדל"ן") שאני בטוח שתוך שנה/שנתיים זה יגולגל לשכר הדירה.

הסכום של המס הוא זניח ביחס למחיר של דירה ולדעתי זה לא יגרום לאנשים לקנות יותר דירות לאורך זמן, זה אולי יגרום לאנשים שתיכננו כבר לקנות ורק מחכים לזמן טוב לקפוץ על העגלה אבל רובם היו קונים בכל מקרה, אנחנו כנראה נראה קפיצה זמנית בכמות הקניות שבחודשים אחרי תתאזן.

דרך אגב לדעתי דווקא להעלאת המס על דמי השכירות יש פוטנציאל להגדיל את קניית הדירות כי זה יכול לשנות את היחס בין דמי השכירות להחזר המשכנתא,
בצורה שלאנשים יהיה זול יותר לקנות דירה יד2 עם משכנתא ולא לשכור.

אבל אני מניח שאם זה יקרה זה יהיה זמני כי מחירי הדירות יאזנו את עצמם כלפי מעלה עקב עליה בביקוש.

איפה אתה רואה שהאוצר חושב כך או תומך בהורדת המס?
להפך - "יוזמת משרד האוצר להאריך את תוקפה של הוראת השעה לגבי מס רכישה גבוה למשקיעים במסגרת חוק ההסדרים ל-2025"
הוא מתנגד להורדת המס.
לא רק האוצר גם מנהל רשות המסים - "אם מס הרכישה יירד – תהיה אנדרלמוסיה בשוק"
בשני הקישורים שציטטת, ההתנגדות נובעת מהרצון לשדר מדיניות יחידה שלא משתנה בזמן. ברור שתהיה אנדרלמוסיה - אם יודיעו שמפחיתים את המס בעוד כחצי שנה, משקיעים יפסיקו לקנות כבר היום. יש גרפים שמראים כיצד משקיעים הגיבו בעבר לשינויים כאלה כאן וכאן.
ולמדינה אין "העדפות",
לא הבנתי למה התעכבת על כך שכתבתי
המדינה מעדיפה שכולנו נגור בשכירות.
הכוונה היא שבמקרה כזה, הכנסות המדינה ממיסוי נדל"ן יגדלו.
שהם שואפים להקשות על משכירים עם העלאת המס על דמי שכירות (מנהל רשות המסים: "לבטל את הפטור על שכירות מנדל"ן") שאני בטוח שתוך שנה/שנתיים זה יגולגל לשכר הדירה.
אין שום הגיון בפטור הזה לדעתי. אם יבטלו אותו, זה יכניס עוד מיסים למדינה. ובטוח שחלק ממנו יגולגל לשכר הדירה.
הסכום של המס הוא זניח ביחס למחיר של דירה ולדעתי זה לא יגרום לאנשים לקנות יותר דירות לאורך זמן, זה אולי יגרום לאנשים שתיכננו כבר לקנות ורק מחכים לזמן טוב לקפוץ על העגלה אבל רובם היו קונים בכל מקרה, אנחנו כנראה נראה קפיצה זמנית בכמות הקניות שבחודשים אחרי תתאזן.
אנשים רציונלים נוטים לחשוב שאנשים אחרים הם רציונלים גם כן. המיסוי הכבד הוא אמירה - המדינה אינה מעודדת אתכם להחזיק נדל"ן. היא מייצרת סנטימנט שלילי עבור משקעים וגורמת להרגשה של מדרון חלקלק. אולי מחרתיים יורידו את הכבדות המיסוי למחזיקי 3 דירות? הרי גם על זה היה דיון.

אף פעם לא הבנתי מדוע החוקים הנוכחיים כה אגרסיביים כנגד משקיעים. כשהייתי מחוסר דיור הייתי בפוזיציה וזה לא הפריע לי, ועכשיו כשיש לי דירה (ואני גם בפוזיציה) אני תוהה אם זה באמת פתרון לשוק הדיור. רוב האוכלוסיה (שאיני חלק ממנו) רוצה להשקיע בנדל"ן ולא בשוק ההון, מה שיכול לייצר לחץ נוסף ליצירת פתרונות דיור.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ משמעות דירוג האשראי של ישראל כאשר יש למדינה עודף בחשבון השוטף אוף טופיק 9
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
F משמעות של הבדל מ"ר בין נסח טאבו למציאות ? נדל"ן 10
S משמעות של חשבון מסחר משותף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
W משמעות של שווי קרן סל שוק ההון 2
ע משמעות של מספר חשבון בנק אוף טופיק 3
1337justme משמעות של מחזור מכירות מני"ע בדוח השנתי מיסים 8
E משמעות של אינפלציה על ני"ע שוק ההון 13
E האם יש משמעות למועדי ההפקדה בקופ"ג להשקעה בהשוואה למועדי הפקדה *** (במקרה של ירידות ושיטת DCA)? שוק ההון 7
לא חשוב שמות מהי משמעות השינויים של כרטיס האשראי "ישראכרט"? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
Q מציאת משמעות במצב של עצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 34
H הסבר על רפורמת "בעל עסק זעיר": איפה יש הסבר מדויק על משמעות לשכיר שמחפש תוספת הכנסה? מיסים 16
R משמעות רולינג במניות מיסים 0
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
S האם יש משמעות לכלל 3-4%? פוסטים מאיכות נמוכה 72
tomer111 האם יש משמעות לאיזה קרן פנסיה מבחינת חברה נמצא בה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ד משמעות השדות כשעושים העברה מחשבון בנק בישראל ל IBKR פוסטים מאיכות נמוכה 11
T נקודות מדד - משמעות שוק ההון 4
P משמעות אחוז משרה בעבודה חלקית? מיסים 4
M הוצאה מוכרת - משמעות מיסים 24
ס משמעות היפוך עקום התשואות 2022 שוק ההון 2
M מסודר כלכלית ואלהורי - מתקשה למצוא משמעות בחיים התפתחות אישית 86
Y יש משמעות לכמות הכסף שמזרימים לבית השקעות וכמה מצהירים שתשתמשו בו בשביל מיקוח על עמלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
K מכירת RSU - האם יש משמעות ל-Capital Gains Status? מיסים 5
S השקעה במדד SMEA- האם יש משמעות דרך איזו בורסה? שוק ההון 2
פ S&P 500 שאלות: חסרונות המדד, משמעות המדד, פיזור המדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
לארוצה משמעות גיל פרישה בעדכון פרטי ביטוח פנסיוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
T משמעות פיזור השקעות עולמי בשוק גלובלי שוק ההון 22
R משמעות העברת מניות RSU מחשבון מניות אי טרייד לחשבון פרטי שוק ההון 8
מ פנסיה - משמעות דמי ניהול צבירה לאורך זמן צרכנות פיננסית 1
Count Olaf מחשבון הגזרות של דה-מרקר מיסים 2
דנילה מכירה של פריטים מיוחדים באיביי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
N מערכת מסחר ספארק של מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ע תשואת הקרן האירית של איישרס מחקה S&P500 בתשואת חסר משמעותית ביחס לשוק שוק ההון 10
א פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 4
N IB - המרה של דולר או ישר לקנות בשקלים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
דנילה יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית? אוף טופיק 86
L הרעה בתנאי חסכון diy מאז השינוי של בנק פפר צרכנות פיננסית 6
A שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
H תשומות בנייה בהיבט של מחיר למשתכן נדל"ן 0
E העתיד של IRA בישראל שוק ההון 87
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6