ובכן בינתיים היו התפתחויות - הנפקתי אמקסֿ מתוך כוונה להפוך לגולד ולבטל את הדיינרס. הפכתי לגולד, קיבלתי פטור באמקס ואז שמתי לב שקיבלתי פטור גם בדיינרס. בקיצור אני עם שניהם כרגע...ושניהם בפטור.
מעניין.
לא זוכר אם עדכנתי אותך, אבל ממה שביררתי בזמנו נראה שכרטיסים ישנים יותר עדיין נהנים מהפטור ואילו כל מי שהנפיק החל מתאריך מסויים (לא זוכר מתי זה היה, אאל"ט אזור אפריל השנה?) כבר לא זכאי לפטור.
יכול להיות שהכרטיס שלך וותיק ובגלל זה קיבלת עליו פטור? או שלחלופין אולי באג
באמקס בכאל והם לא באמת הזינו את ביטול הפטור במחשב כמו שצריך.
הטיסות זה מאוד זניח לעומת ההוצאות בכרטיס
נכון, אבל בהוצאות כמו שהוא ציין (30-35 אש"ח בחודש, כלומר כ400 אש"ח בשנה) אתה מגיע ל 5 אלף יהלומים מתוך ה6 אלף הדרושים.
להגיע לעוד 1,000 יהלומים מטיסות זה עוד אפשרי יחסית.
אלא אם אתה על כמות טיסות גדולה מספיק כדי לקבל גולד על בסיס טיסות (בלי קשר להוצאות בכרטיס).
כל הקטע זה לשלב ביניהם.
אני מניח שמי שיש לו כרטיס כזה גם טס לפעמים. ואם אתה מוסיף טיסה או 2 בשנה, אתה כבר לא צריך להגיע להוצאות של 480 אש"ח בשנה אלא מספיק גם קצת פחות.
בכל מקרה אלעל כבר הודיעו שהשיטה הולכת להשתנות (מן הסתם לרעה) בקרוב.
להבנתי השיטה לא משתנה אלא רק הרף משתנה.
הנחה היא שיותר מדי אנשים הגיעו לגולד על בסיס ההוצאות והסף יגדל.
לא בטוח שזה בגלל ההוצאות בכרטיס. הם לא באמת הורידו בהרבה את הסף לגולד בהוצאות בכרטיס בלבד. נכון שעכשיו אפשר לשלב בין הוצאות לבין טיסות, אבל אני לא חושב שזה מה שגרם לאינפלציה.
ה"בעיה" של אלעל בשנה האחרונה היא שהמון חברות זרות הפסיקו לטוס לארץ (לפחות בצורה סדירה), מה שהעביר את רוב הנוסעים העסקיים לאלעל. כלומר היום כמעט כל נוסע שטס הרבה (ומגיע למעמד גבוה נטו מטיסות) טס עם אלעל ומגיע למעמד גבוה אצלהם, בעוד בעבר הנוסעים הללו התחלקו בין יותר חברות.