• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחשבות על עבודה במגזר הפיננסי

• פותח הנושא פותח הנושא דור ה-Z
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אחי בכל עבודה משרדית של הקלדה/נציג שירות טלפוני תקבל 6-6.5.
בהראל אני יודע להגיד שמקבלים 6600 אבל מצפים לפחות לחצי שנה.
חברות הביטוח האחרות פחות או יותר או דבר. ביטוח ישיר הם הכי טובים אבל צריך לחתום התחייבות של שנה.

אתמול דיברתי עם חברה ששולחת קורות חיים למעסיקים, אכן ההצעה הכי טובה שהביאו לי היא 7K במגזר הביטוח, עם התחייבות לשנה.
מניח שמדובר בביטוח ישיר.
עוד כיוון שאני שוקל הוא עבודה ב-max-שלחתי קורות חיים, וכטלר במזרחי טפחות (שם נקלטים ישירות כעובדי בנק, ולא כעובדי קבלן כמו בלאומי).
מקווה שאמצא משהו ראוי.

מציע לך ללכת לקבוצות בפייסבוק (דרושים,הצעות עבודה וכו') לכתוב שאתה בחור צעיר שמחפש עבודה מסוג x עם שכר x ומעלה.
העליתי פוסט דומה סתם בשביל לבחון אופציות, בערב של אותו יום כבר קיבלתי באזור ה15 הודעות פרטיות , ומעל 50 תגובות.
עם הרבה מאוד סוגים של עבודות חלקן רגילות,חלקן הזויות וחלקן נשמעות מגניבות לאללה, גם כאלו שלא תמצא באתרי חיפוש, ועם משכורות מעולות שגם מגיעות ל7 וחצי 8.

אפשר קבוצה לדוגמה?

---------

חוץ מזה, התברר לי שטלר לא מציע שום הלוואות/אשראי/וכו' מבלבד שירות זניח בשם "תשלומון".
העבודה היא נטו מזכורתית, ואני חייב לציין שזה קצת, משגע אותי.
אין שום גירוי קוגנטיבי, פשוט עושים אותו דבר שוב ושוב ושוב.
למישהו יש רעיון לעבודה יותר מאתגרת?

אתמול דיברתי עם חברה ששולחת קורות חיים למעסיקים, אכן ההצעה הכי טובה שהביאו לי היא 7K במגזר הביטוח, עם התחייבות לשנה.
מניח שמדובר בביטוח ישיר.
עוד כיוון שאני שוקל הוא עבודה ב-max-שלחתי קורות חיים, וכטלר במזרחי טפחות (שם נקלטים ישירות כעובדי בנק, ולא כעובדי קבלן כמו בלאומי).
מקווה שאמצא משהו ראוי.

אפשר קבוצה לדוגמה?

---------

חוץ מזה, התברר לי שטלר לא מציע שום הלוואות/אשראי/וכו' מבלבד שירות זניח בשם "תשלומון".
העבודה היא נטו מזכורתית, ואני חייב לציין שזה קצת, משגע אותי.
אין שום גירוי קוגנטיבי, פשוט עושים אותו דבר שוב ושוב ושוב.
למישהו יש רעיון לעבודה יותר מאתגרת?

אני פרסמתי לצורך העניין בקבוצת דרושים ראשון לציון , שזו לא קבוצה גדולה יחסית, תחפש קבוצות דרושים באזור המרכז או משהו ויתנפלו עליך שם..

מקווה שעדיין אפשר להקפיץ את הפוסט
-----
בכל אופן, לאחר כחודש וחצי של עבודה כטלר, אני ברגשות מעורבים ביחס לעבודה.
השכר בסדר, גם התנאים. יש לי מנהלת נחמדה מחברת כוח האדם. הצוותים נחמדים, ואני לומד דברים מדי יום. עדיין מדובר בעבודה שמאוד חוזרת על עצמה. התחלתי כבר לחשוב על בוטים שיתחילו להפוך את הכל לאוטומטי :lol:
הדבר החשוב ביותר שלמדתי הוא שבאמת לא חסר כסף בעולם, והעדות היא הצ'קים שעוברים תחת ידי מדי יום. הדבר היחיד הוא שאני צריך למצוא דרך לגרום לאנשים לשלם את הכסף הזה לי :)
בכל אופן, עד אז, אני מעוניין להפוך לבנקאי.
מלאומי, אני בספק אם תבוא הישועה (דבר די מצחיק, כי הם דווקא מחתימים את הבנקאים שלהם רק לשנה, אז לכאורה אני אידאלי מבחינתם).
משיחה עם מזרחי טפחות, התברר שהם לא מוכנים לקבל בנקאים לפחות משלוש שנים.
מביקור בבנק י-ם בנוגע לפיקדונות, ללא קשר לעבודה בכלל, הבנקאית התרשמה מהידע והסדר שלי וזרקה לי אמירה לגבי עבודה אחרי צה"ל.
האם יש סיכוי להיות בנקאי ל-5 חודשים בלבד? :|

נערך לאחרונה ב:
אני בכלל מתפלאת שקיבלו אותך בלי קשרים, אז התשובה היא קשרים.
אבל אם נחזור לזה שקיבלו אותך בלי קשרים מר Z אז אין ספק שיש בך משהו שאם לא תוותר, אולי תצליח למצוא עבודה בבנקאי ל 5 חודשים.
אבל מה אתה כבר סוגר שנה בלאומי? זהו נגמרת לך תקופת העסקה?

אני בכלל מתפלאת שקיבלו אותך בלי קשרים, אז התשובה היא קשרים.
אבל אם נחזור לזה שקיבלו אותך בלי קשרים מר Z אז אין ספק שיש בך משהו שאם לא תוותר, אולי תצליח למצוא עבודה בבנקאי ל 5 חודשים.
אבל מה אתה כבר סוגר שנה בלאומי? זהו נגמרת לך תקופת העסקה?

לעבודה כטלר התקבלתי ללא קשרים (פשוט נכנסתי למשרד מנהל הקופות וביקשתי לעבוד שם). האמת שכשאני חושב על זה, אני מכיר מישהי שיש לה קשרים, אבל יש לנו היסטוריה קצת מביכה, אז אני מתלבט אם לבקש עזרה בקשר לעבודה, למרות שהיא הציעה בעבר.
אני בלאומי חודש וחצי כאמור (החוזה ל-8.5 חודשים), אבל אני רוצה להתקדם מהתפקיד של טלר לתפקיד של בנקאי. ראיתי שברוב הבנקים בכלל לא דרוש תואר, אז למה לא לנסות לפחות? מקסימום אשאר טלר. מקווה שהמשהו הזה באמת קיים חחחח :)

תקשיב לי - תפנה אליה. אני אומרת לך. עזוב מביך, אין כמו לעזור כשאפשר.

@דור ה-Z אין לי משהו פרקטי לומר, אז רק שתי הערות:

הדבר היחיד הוא שאני צריך למצוא דרך לגרום לאנשים לשלם את הכסף הזה לי
חצי אופ-טופיק, אבל לפחות בחו"ל אני מכיר את הקונצפט של investment banker שמעורב ומקדם עיסקאות בין עסקים ומשקיעים והוא/הבנק גוזר על זה עמלות כאלו ואחרות. לא ממש מכיר את מסלול הקריירה, אבל נשמע לי כמו איזה תואר פיננסי/מנהל עסקים, אנליסט זוטר ואז בכיר באיזה בנק השקעות, ועם הזמן חלק קטן אולי מתקדמים הלאה מרק ניתוח לקידום וגיבוש העיסקאות עצמן (על סמך היכרות עם התעשייה אבל גם הקשרים שהוא יצר עם מנהלים ומשקיעים עד כה).

הדבר החשוב ביותר שלמדתי הוא שבאמת לא חסר כסף בעולם, והעדות היא הצ'קים שעוברים תחת ידי מדי יום.
לגמרי אופ-טופיק, אבל זו הסיבה שאני הרבה יותר אוהב את המילה currency (בניגוד ל"מטבע" או "כסף") כי השורש שלה מדגיש את המהות של רוב הכסף בכלכלה המודרנית - שהוא כל הזמן בתנועה/זרימה (ונוצר ממנה), ולא סטטי.

אגב, תהייה על העבודה שלי היום למי שמתמצא בנושא:
כשהגעתי, הוחתמתי על חוזה אחיד שנאמר לי שהוא "סטנדרטי" כי הוא מטעם ההסתדרות
אבל פתאום, שמתי לב שהוא בכלל לא סטנדרטי-
למרות שהעבודה היא במשרה מלאה, היה יום שפשוט נאמר לי לא לבוא, כי אין בי צורך
ביום אחר ביקשו ממני להיות "כונן"-לקבל שכר עבודה של 3 שעות, בתמורה לזמינות למקרה שיזדקקו לי. המנהל מסניף הבית שלי התערב, אמר לי לבוא ומנע את זה.
לפעמים שולחים אותי למקומות מרוחקים יחסית מסניף הבית שלי, למרות ההתעקשות שלי להיות בו
עם זאת, כשזה קורה-פתאום, דמי הנסיעות עולים-ל-100 ש"ח ואף ל-120 ש"ח במקום 40 ש"ח

אני מתחיל לחשוב שאולי "חוזה סטנדרטי" זה בלוף. אולי כדאי שאלך לבדוק ולהתמקח מעט על מיסוד של התנאים, או שאולי מוטב להשאיר זאת ככה?

תקשיב לי - תפנה אליה. אני אומרת לך. עזוב מביך, אין כמו לעזור כשאפשר.
צריך לחשוב על זה... אולי אשלח לה הודעה בראשון

@דור ה-Z אין לי משהו פרקטי לומר, אז רק שתי הערות:

חצי אופ-טופיק, אבל לפחות בחו"ל אני מכיר את הקונצפט של investment banker שמעורב ומקדם עיסקאות בין עסקים ומשקיעים והוא/הבנק גוזר על זה עמלות כאלו ואחרות. לא ממש מכיר את מסלול הקריירה, אבל נשמע לי כמו איזה תואר פיננסי/מנהל עסקים, אנליסט זוטר ואז בכיר באיזה בנק השקעות, ועם הזמן חלק קטן אולי מתקדמים הלאה מרק ניתוח לקידום וגיבוש העיסקאות עצמן (על סמך היכרות עם התעשייה אבל גם הקשרים שהוא יצר עם מנהלים ומשקיעים עד כה).
נשמע מעניין. האמת שחשבתי על המשפט הזה יותר בכיוון של עסק מצליח או השקעות פסיביות, אבל מניח שגם שירותי תיווך בבנק הם דרך מעולה לקבל כסף מכלום.

לגמרי אופ-טופיק, אבל זו הסיבה שאני הרבה יותר אוהב את המילה currency (בניגוד ל"מטבע" או "כסף") כי השורש שלה מדגיש את המהות של רוב הכסף בכלכלה המודרנית - שהוא כל הזמן בתנועה/זרימה (ונוצר ממנה), ולא סטטי.

מהמילה "זרם"?
מכיר את הרעיון מ"אבא עשיר, אבא עני" אבל פשוט מדהים לראות את זה במציאות. אני מאמין שזה אכן נכון, ולכסף בפני עצמו אין ערך, כי בכל רגע הוא שווה פחות ופחות. ברגע ש"הכסף" מנצח את האינפלציה-אז מבחינתי הוא שווה ערך לנכס, כי 100 ש"ח ששווים אותו כוח קנייה היום ובעתיד, יש להם ערך גם בעתיד

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נשמע מעניין. האמת שחשבתי על המשפט הזה יותר בכיוון של עסק מצליח או השקעות פסיביות, אבל מניח שגם שירותי תיווך בבנק הם דרך מעולה לקבל כסף מכלום.
זה הרבה יותר מ"סתם" שירותי תיווך. כשחברה רוצה להתכונן להנפקה בבורסה, או מיזוג/רכישה של חברה, או עסקת מימון או השקעה מסובכת, ועוד אלף פעולות פיננסיות שמערבות כמה גורמים - הרבה פעמים יש בנק השקעות (investment bank) שמקדם או אפילו יוזם בעצמו את העיסקה, מפגיש ומתווך בין הגורמים השונים שנמצאים בקצוות שלה, בונים את פרטי העיסקה/הלוואה/חוזה בצורה מותאמת וכמובן - לוקח עמלה יפה על כל התהליך. התפקיד של investment banker הוא ליצור את ההזדמנויות הללו (והתגמול שלו בהתאם), בדומה (ויתקנו אותי אם אני טועה פה) אולי לזה שנגיד שותף בכיר בפירמה משפטית הוא בעצם זה שמביא את הלקוחות/תביעות רווחיות לפירמה.

מהמילה "זרם"?
כן. והכוונה שלי הייתה פחות להאם לכסף "יש ערך בפני עצמו", אלא עצם העובדה שמה שיוצר אותו הוא בעצם העיסקאות/הלוואות/פעילות הפיננסית עצמה, התנועה שלו. אם תחשוב על זה - יש כמות די זניחה של כסף "ממשי" (מטבעות/שטרות/מטילי זהב) בימינו ביחס לכמות הכסף שיש בכלכלה מודרנית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ הייטק - מחשבות על מעבר עבודה התפתחות אישית 5
א מחשבות על פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס העולמית שוק ההון 9
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
C מחשבות לגבי רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
V מחשבות על השקעה בדירת 2 חדרים נדל"ן 3
D מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 88
ה מתקרב ליעד.. מחשבות יומני מסע אישיים 10
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
R מחשבות על קריירה פחות שגרתית התפתחות אישית 4
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
A מחשבות על קניה חודשית IRA בעקבות המלחמה שוק ההון 31
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
de dud מחשבות על הגירה בעקבות המצב פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1208
F מחשבות כפירה על קרנות צוברות שוק ההון 10
H מחשבות ותהיות - השקעה נוספת בנדל"ן נדל"ן 2
G מחשבות על חשבון בנק ייעודי לחיסכונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
כ פרה-משכנתה: מחשבות נדל"ן 7
נגב מחשבות על תכנון ארוך טווח - ביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
ע מחשבות על תמהיל משכנתא בזמנים של ריבית נמוכה נדל"ן 4
N מחשבות על גידור בסביבת אינפלציה גבוהה שוק ההון 47
תפוזינה מחשבות נדל"ן 29
E מחשבות והתלבטויות בנוגע לדירה להשקעה נדל"ן 7
I מחשבות על סיכונים שוק ההון 1
E מחשבות מעבר לגשר. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
B מחשבות לגבי IRA שוק ההון 64
A מחשבות על כלל ה4 אחוז ורמת הסיכון שלו פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 45
N מחשבות על עתיד האנושות אוף טופיק 50