זה זמן אני מתלבט אם לפתוח שם חשבון. כרגע אני משקיע בפסגות, אבל האמת שאינני מרוצה מהעובדה שיש שם שער המרה של אגורה וחצי; מתברר שזה ממש משפיע על כמות הדולרים שאני אקבל.
אני משקיע בקרנות איריות שקליות, אבל יש לי קרן אחת דולרית (IBIT).
האם בשביל קרן אחת שווה לפתוח חשבון במיוחד? אני לא יודע.
מצד אחד עדיף שהכסף שלך יהיה במקום אחד. אם כבר לא הכול בבנק, לפחות שהוא לא יהיה מפוזר בכמה בתי השקעות. ומצד שני העמלות הנמוכות מושכות מאוד. אין מרווח שער והעמלה היא רק $2.
אבל יש עוד משהו: רשות המיסים האהובה. אני הקטן אצטרך בכבודי ובעצמי לדווח לרשות ללא כל ידע מקדים.
באינטראקטיב ישראל לעומת זאת עמלת ההמרה היא ₪10 (פער של ₪4) וגם שם אין מרווח שער.
אבל יש פער בעמלת הקנייה והמכירה. בעולמית נראה שבכלל אין עמלת קנייה ומכירה ובישראלית יש עמלה של $2.5.
אז בעצם הפער הכולל הוא ₪10 בערך. הבנתי נכון?
ה־₪10 הם עבור הנוחות שלי שלא אצטרך להתעסק עם רשות המיסים.
נושא קצת אחר אך רלוונטי: אם אפתח שם חשבון, יהיו לי שני חשבונות. האם אוכל לקזז הפסדים ביניהם (מגן מס)?
אני משקיע בקרנות איריות שקליות, אבל יש לי קרן אחת דולרית (IBIT).
האם בשביל קרן אחת שווה לפתוח חשבון במיוחד? אני לא יודע.
מצד אחד עדיף שהכסף שלך יהיה במקום אחד. אם כבר לא הכול בבנק, לפחות שהוא לא יהיה מפוזר בכמה בתי השקעות. ומצד שני העמלות הנמוכות מושכות מאוד. אין מרווח שער והעמלה היא רק $2.
אבל יש עוד משהו: רשות המיסים האהובה. אני הקטן אצטרך בכבודי ובעצמי לדווח לרשות ללא כל ידע מקדים.
באינטראקטיב ישראל לעומת זאת עמלת ההמרה היא ₪10 (פער של ₪4) וגם שם אין מרווח שער.
אבל יש פער בעמלת הקנייה והמכירה. בעולמית נראה שבכלל אין עמלת קנייה ומכירה ובישראלית יש עמלה של $2.5.
אז בעצם הפער הכולל הוא ₪10 בערך. הבנתי נכון?
ה־₪10 הם עבור הנוחות שלי שלא אצטרך להתעסק עם רשות המיסים.
נושא קצת אחר אך רלוונטי: אם אפתח שם חשבון, יהיו לי שני חשבונות. האם אוכל לקזז הפסדים ביניהם (מגן מס)?
נערך לאחרונה ב: