בחלק התעיילות גם בביטוחים
מנסה לבין כמה דברים
נתחיל מגילוי נאות, אין לי אף אחד מהביטוחים שרשמת
בגלל שאני חושב שהם מיותרים ולא כלכלים
ומניסיון כואב עם ההורים שלי שכן היה להם את רוב הביטוחים וברגע שצריך חברות הביטוח עושות את המוות לקבל משהו
ועדיף כבר לשלם אותו בעצמך
כן יש לי קרן חירום גדולה (300K ל5 נפשות במשפחה) שאם צריך יכולה לכסות על כל המקרי ביטוח שאני יכול לחשוב עליהם
אני לא איש מקצוע, וכשאי להתייעץ עם איש מקצוע
הרבה פה זה עניין של סטסיקטיה והסתברות
בממוצע זה לא משתלם לך, אבל לפעמים ממוצע לא מעניין במקרה פרטי
אבל אתה יכול להיות בדיוק הבן אדם ה1 ל100,000 שיש לו איזה אירוע שיעלה לך 300 אלף שקל ובדיוק ביטלת את הביטוח, נדיר מאוד אבל אפשרי
כל מה שאני כותב הוא דעתי האישית בלבד
1. חיים כנגד שארים - בהנחה ויש מספיק כסף בפנסיה וקצבת שארים תהיה בגודל מספק את הצרכים - יש יתרון גדול כלשהו לביטוח חיים?
נגיד אם אני לא עובד תקופה - אני יכול עצמית להפקיד לפנסיה (למיטב ידיעתי) על מנת לשמר ביטוח שארים..
ביטוח חיים הוא מיותר, גם שיש לך צבירה נמוכה
כל עוד אתה עובד, אתה מבוטח על המשכורת שלך (זה יכול להגיע במצטבר ל10 מיליון שקל , מול 1 מיליון בדרכ בביטוח חיים) ועשירית מחיר
2. עיסוק ספציפי במטריה ביטוחית - עובד הייטק צווארון לבן - למה זה חשוב? עם איזה פגיעה אני למשל אוכל לעבוד בסופר אבל לא מול המחשב?
אני עוד לא מצאתי פסק דין שחייב מהנדס לעבוד בתור קופאי בסופר או שומר בגלל שהיה לו ביטוח בפנסיה בלבד, למרות שזה מה שתמיד הסוכני ביטוח מספרים
כן מכיר כמה פסקי דין על ביטוחים עם עיסוק ספציפי שכן נגרר לבית משפט והחברה עשתה הכל לא לשלם
כי הבעיה בשני סוגי הביטוחים היא השכר
אתה יכול להיות מתכנת שבגלל בעיה בריאותית אתה יכול לעבוד רק 2 ימים בשבוע והשכר ירד משמעותית אבל עדין אתה עובד באותו המקצוע
3. תאונות אישיות נראה כמו ביטוח נכות וחיים ביחד - אז למה יש אותו? מישהו מכיר יתרון על נכות בפסניה או / ו על ביטוח חיים?
לא מקבלים נכות כל כך מהר, ולרוב זה לתת מענה לכמה חודשים כמו שבירת יד וכו
למרות שברוב המקרים אתה תקבל ימי מחלה מהעבודה / ביטוח לאומי / אבטלה
ככה שגם שנה אתה יכול לא לעבוד ולקבל שכר כל שהו
ואז שיכנס הנכות תקבל הכל רטרו בנוסף
4. ביטוח מחלות קשות - סכום בעת גילוי מחלה קשה - חס וחליה הטיפול יכוסה ע״י ביטוח בריאות פרטי , אם יגיע לנכות יכוסה ע״י ביטוח נכות , אז למה הביטוח הזה טוב? אקטרה כסף לטיפולים רפואיים?
זה כמו להמר בפיס מול הבריאות שלך
חלית, המחלה שלך עלתה בגורל (כלומר היא בתוך הרשימה של ה30 מחלות בפוליסה מתוך איזה 30,000 מחלות שיש) מעולה - קבל פיצוי של 100 אלף שקל
לך תטוס ותחגוג בחו"ל - אההה רגע אתה חולה וצריך ללכת לבתי חולים
לא נורא תפנק את עצמך ברכב חדש במקום...
זה אולי בעיקר טוב לשכבות סוציואקונמי נמוכות שלא יכולות להרשות לעצמם ירידה בשעות העסקה או לעזור ללוות את הבן זוג לטיפולים וכו
100K זמין שאתה חולה בסרטן מאוד יכול לעזור בפסיכולוגית בשביל שלא תדאג מכל דבר ותיהיה פנוי לטיפול
אבל אם אתה יכול לשים 100K בצד היום אתה לא צריך את זה
לעומת זאת, כדאי לחשוב על ביטוח סיעודי פרטי בנוסף לזה שיש דרך קופ"ח (אם יש) אבל כל פעם חב' הביטוח יוצאות עם תכנית חדשה וצריך לבדוק בשבע עיניים שזה באמת משתלם. לנו יש ביטוח כזה שאמור להיות מופעל לאחר חמש שנות הסיעוד שנותנת הקופה, אם כמובן לא התפגרנו לפני כן.
זה גם לא משתלם, סטטיסטית רוב האנשים הסיעודים מתים תוך 5 שנים
וזה גם לא סכומי עתק
נניח תחיו 7 שנים במצב סיעודי
אז זה יתן לכם עוד 5 אלף שקל שזה 120K
לא סכום משנה חיים, כן סכומי ביטוח מאוד גבוהים במיוחד בגיל מבוגר
מישהוא באמת היה צריך למשל לקבוע תור ל MRI מהר ?
כן יצא לי, וכן היה ביטוח פרטי, וכן העדפתי לעשות את זה בבית חולים ציבורי ולא פרטי למרות שהתור יותר ארוך
לרוב בבית חולים הפיענוח וגם המענה הכולל יהיה יותר איכותי במיוחד אם צריך הרדמה מלאה ופתאום קורה משהו חס וחלילה
מעבר לזה שנכון שלא תמיד יש תורים מהירים
אבל שצריך וזה דחוף אפשר לקבל תור מאוד מהר
מעבר לזה שכמעט תמיד תוכל לקבלל תור אם תיהיה מוכן לנסוע שעה שעתיים למקום קצת יותר רחוק
כן אולי אם הייתי גר ברמת הגולן אז הייתי מעדיף לא לנסוע לת"א וללכת פרטי
וכן יש פה אלמנט של נוחות
בדיקה של רופא פרטי זה בין 700 ויכול להגיע לאלף עד אלפיים. תלוי ברופא ובדחיפות.
מקבלים את זה גם ככה דרך הביטוח המשלים של קופ"ח לרוב 80 אחוז החזר
נגיד שהשכר המובטח שלך בקרן פנסיה ה 20 אש"ח בחודש, ואתה לא עובד לתקופה משמעותית, להבנתי תצטרך להפקיד 12.5% מ 20 אלף על מנת לשמור על הרצף הביטוחי, זה 2500 ש"ח בחודש.
ממש ממש לא!!
לשלם ריסק בזמן שאתה לא עובד זה עניין של עשרות שקלים במקסימום
יצא לי לשנה סביב ה200 שקל בזמנו
וגם אז שאתה חוזר לעבוד אומרים להחזיר לך את זה רטרוארטיבית החברת ביטוח
*כן זה מוגבל רק לשנה שנתיים מיום שהפסקת לעבוד