• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול

• פותח הנושא פותח הנושא ShaharGR
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ShaharGR

משתמש רשום
דירוג
4
לפני הכל - אגיד שאני מגדיר עצמי אדם ריאלי שיודע ללמוד ולקרוא (תואר ראשון במתמטיקה, תואר שני מדעי המחשב), אבל אף פעם לא הצלחתי לפצח את התחום הזה של פנסיה/קופת גמל/פרישה עד הוסף.

משהו שאני חושב עליו המון - למה לא למשוך את כל הכסף שחסכתי יום לפני היציאה לפנסיה?

בואו ניקח שני תרחישים - הראשון - פרישה עם קצבה, השני - משיכת כל הכסף יום לפני הפרישה

לצורך העניין נניח וחסכתי סכום גדול (האם זה באמת הרבה בהייטק?) לפני הפרישה - 10 מליון שקלים.

לפי מקדם קצבה של 240, אני יכול לפרוש עם קצבה של ~41666 שקלים, עליהם אני אמור לשלם מס שולי רגיל מה שישאיר לי קצבה של ~23-25 אלף שקלים.

ממה שהבנתי, ביום הפרישה, הכסף יעבור ל״קופה משלמת״ וכבר לא יהיה ״מושקע״ (?) ויפסיק לצבור תשואה (למעט משהו סולידי?), וכתלות במסלול הפרישה שאבחר יבטיח לי/לבת הזוג את הקצבה שהוזכרה למעלה. כשאמות אשתי תמשיך לקבל אחוז מסוים מהקצבה, ואם היא תמות, הילדים ימשיכו לקבל סכום מסוים עד גיל 21 (?) ואז בגדול - זהו. (פה יש איזה משהו עם הורשה שאני לא מבין, אבל הסכום שנשאר חוזר לקופה ולא עובר הלאה)

האופציה השנייה - ופה כנראה יש משהו שאני לא מבין - מה מונע ממני יום לפני הפרישה למשוך את כל 10 מליון השקלים, לשלם מס של 35%, לשים את ה6.5 מליון שקל בריבית 5% בבנק (* כמובן שהריבית יכולה לרדת, בואו נזניח את זה רגע). 5% על 6.5 מליון זה ~27 אלף שקלים בחודש, עליהם אשלם 15% מס, אז אשאר עם 23~ אלף בחודש?

ובניגוד לקצבה, פה הסכום אצלי בפיקדון, ואני יכול לעשות איתו מה שאני רוצה (להוריש אותו לילדים).

לצורך העניין ממה שהצלחתי לקרוא ולברר אין פה גם הבדל בין קופת גמל לקרן פנסיה - שניהן ״ננעלות״ ברגע שיצאת לפנסיה והופכות קופה משלמת״ - אני טועה?

בקיצור - מה אני מפספס? למה לא להנזיל הכל יום לפני הפרישה?

בקיצור - מה אני מפספס? למה לא להנזיל הכל יום לפני הפרישה?
ואם נרחיב את הרעיון - למה לא למשוך את הכל עכשיו? המס של ה- 35% יוצר את אותו הנזק בשני המקרים.

יותר מזה, אם משכת עכשיו אז אתה יכול לפזר את הכסף בעולם ולהקטין סיכונים (לא ארחיב על סיכונים דמוגרפים וביטחוניים בישראל).

הקטע הגדול כאן הוא הבטחת הקצבה למשך ימי חייך, אפילו אם תאריך ימים מעבר לקצבה. בנוסף, יש הכנסה שנכנסת בהוראת קבע בלי התעסקות.

יש לך הרבה שגיאות בהנחות, למשל:
1. הכסף ממשיך להיות מושקע, לדעתי אתה יכול לבחור את המסלול.
2. הקנס הוא לא 35%, אלא 35% או מס שולי - הגבוה מביניהם, כלומר כבר פה אפשר להפסיק לקרוא.
3. הרבה מהסכום הזה שצברת הוא קצבה מוכרת, כזו שאתה לא משלם עליה אפילו שקל מס בעת משיכה בקצבה.
4. אתה לא חייב למשוך הכל, אתה יכול לא למשוך חלק מהתגמולים ולהשאיר את זה מושקע עד להורשה, בפטור מלא ממס.

יש עוד נקודות, אבל זה העיקר.
ממליץ לך לחפש פה בפורום שקשור בנושא של פנסיה "גבוהה מדיי", היה על זה דיון ממש לא מזמן.

במידה וכל הכסף אצלך בניהול אישי, שאלה נוספת שתצטרך לשאול האם בגיל 85 ומעבר לכך עדיין תוכל לנהל בעצמך את ההשקעה, המשיכות החודשיות וכו' או שיש בני משפחה שיוכלו לעשות זאת עבורך.

ואם נרחיב את הרעיון - למה לא למשוך את הכל עכשיו? המס של ה- 35% יוצר את אותו הנזק בשני המקרים.

יותר מזה, אם משכת עכשיו אז אתה יכול לפזר את הכסף בעולם ולהקטין סיכונים (לא ארחיב על סיכונים דמוגרפים וביטחוניים בישראל).
כי נניח ש״טוב לי״ שמשהו מכריח אותי לחסוך, מושקע בs&p בדמי ניהול יחסית נמוכים, ובינתיים עושה ריבית דה ריבית.

יש לך הרבה שגיאות בהנחות, למשל:
1. הכסף ממשיך להיות מושקע, לדעתי אתה יכול לבחור את המסלול.
2. הקנס הוא לא 35%, אלא 35% או מס שולי - הגבוה מביניהם, כלומר כבר פה אפשר להפסיק לקרוא.
3. הרבה מהסכום הזה שצברת הוא קצבה מוכרת, כזו שאתה לא משלם עליה אפילו שקל מס בעת משיכה בקצבה.
4. אתה לא חייב למשוך הכל, אתה יכול לא למשוך חלק מהתגמולים ולהשאיר את זה מושקע עד להורשה, בפטור מלא ממס.

יש עוד נקודות, אבל זה העיקר.
ממליץ לך לחפש פה בפורום שקשור בנושא של פנסיה "גבוהה מדיי", היה על זה דיון ממש לא מזמן.
תודה!

האמת שבדיוק סיימתי לקרוא אותו לפני שפתחתי את הנושא הזה כי עדיין יצאתי מבולבל.

הקנס הוא לא 35%, אלא 35% או מס שולי - הגבוה מביניהם, כלומר כבר פה אפשר להפסיק לקרוא.
לא הכרתי. לפי מה מחשבים את המס השולי? שנתי? נניח על העשרה מליון - מה החישוב? פשוט 50%? (מעל 700 אלף יש מס יסף?)

ולגבי ה״כבר פה אפשר להפסיק לקרוא״ - למה? גם 5 מליון ביד עם 5% בבנק עדיין נותן לי ~18-20 אלף שקל בחודש כשהסכום נשאר אצל הילדים שלי כשאני מת

אתה לא חייב למשוך הכל, אתה יכול לא למשוך חלק מהתגמולים ולהשאיר את זה מושקע עד להורשה, בפטור מלא ממס.
זה מה שאני מנסה להבין - איך זה עובד המנגנון הזה? נניח שוב - במקרה של 10 מליון שקלים. אני יכול להגיד ״2 מליון לקצבה ו8 מליון תעבירו לילדים חד פעמי כשאני מת״?

במידה וכל הכסף אצלך בניהול אישי, שאלה נוספת שתצטרך לשאול האם בגיל 85 ומעבר לכך עדיין תוכל לנהל בעצמך את ההשקעה, המשיכות החודשיות וכו' או שיש בני משפחה שיוכלו לעשות זאת עבורך.
אני מניח שיש לי מספיק כסף בעו״שׁ לחיות ממנו, לכן הפנסיה מבחינתי זה ״אקסטרה״ ואם הייתי יכול פשוט לתת את זה כירושה זה היה לי מעולה.

לא הכרתי. לפי מה מחשבים את המס השולי? שנתי? נניח על העשרה מליון - מה החישוב? פשוט 50%? (מעל 700 אלף יש מס יסף?)

ולגבי ה״כבר פה אפשר להפסיק לקרוא״ - למה? גם 5 מליון ביד עם 5% בבנק עדיין נותן לי ~18-20 אלף שקל בחודש כשהסכום נשאר אצל הילדים שלי כשאני מת
עקרונית זה שנתי, אבל יש כל מיני אפשרויות לפרוס את המס לכמה שנים אחורה או קדימה ואז אולי המס השולי יהיה נמוך יותר קצת, אני לא מומחה ופה צריך מומחה בכדי לענות כמו שצריך.

למה להפסיק לקרוא? כי זה הבסיס לכל החישוב שלך.
תחשב שוב, רק עם מקדם של 200 (למה לקחת 240?) ותשתמש בפטור הנוסף ממס שיש לך בגיל 67 בהנחה ולא משכת פיצויים ותתחשב בקצבה מוכרת שפטורה לגמרי ממס, ומנגד תוריד 50% מסכום המשיכה שלך שהפקדת לבנק ותראה שאין שום תרחיש שבו זה משתלם לך.

זה מה שאני מנסה להבין - איך זה עובד המנגנון הזה? נניח שוב - במקרה של 10 מליון שקלים. אני יכול להגיד ״2 מליון לקצבה ו8 מליון תעבירו לילדים חד פעמי כשאני מת״?
אתה פשוט שומר את זה בקופת גמל וביום מוצף זה עובר למוטבים שהגדרת.

עקרונית זה שנתי, אבל יש כל מיני אפשרויות לפרוס את המס לכמה שנים אחורה או קדימה ואז אולי המס השולי יהיה נמוך יותר קצת, אני לא מומחה ופה צריך מומחה בכדי לענות כמו שצריך.

למה להפסיק לקרוא? כי זה הבסיס לכל החישוב שלך.
תחשב שוב, רק עם מקדם של 200 (למה לקחת 240?) ותשתמש בפטור הנוסף ממס שיש לך בגיל 67 בהנחה ולא משכת פיצויים ותתחשב בקצבה מוכרת שפטורה לגמרי ממס, ומנגד תוריד 50% מסכום המשיכה שלך שהפקדת לבנק ותראה שאין שום תרחיש שבו זה משתלם לך.

תקן אותי אם אני טועה - אם אני בוחר ב״כל הסכום״ כקצבה (נניח כל ה10 מליון), זה אומר שהסכום הזה כבר לא יעבור בירושה, נכון? ז״א כדי שאוכל להוריש את הכסף אני צריך מראש ״לצבוע״ אותו ככזה ואז לא לקבל ממנו קצבה?

תקן אותי אם אני טועה - אם אני בוחר ב״כל הסכום״ כקצבה (נניח כל ה10 מליון), זה אומר שהסכום הזה כבר לא יעבור בירושה, נכון? ז״א כדי שאוכל להוריש את הכסף אני צריך מראש ״לצבוע״ אותו ככזה ואז לא לקבל ממנו קצבה?
כן המרה לקצבה זה סופי, זו הפואנטה של קצבה.

הדבר העיקרי שאתה מפספס זה הטבת המס שמקבלים בקרן פנסיה וגובה הקצבה ביחס לכסף.

כשמדברים על אחוז משיכה בטוח אז מדובר על 3-4% ועדיין קיים סיכון. לעומת זאת בפנסיה אתה מקבל כמעט 6% ודאי עד סוף החיים

כשאתה מושך מתיק פרטי, משלמים 25% מס. לעומת זאת בקרן פנסיה אפשר לקבל הרבה יותר כסף עבור אותו תשלום מס או פחות. כלומר אפקטיבית משלמים פחות מס

יש לך הרבה חורים בהבנה... כמו שאמרת זה מורכב, גם אני לא מומחה. אבל תמקד את השאלות שלך ותחפש בבלוג של נדב ״פנסיוני״ וזה יעזור לך להבין יותר טוב. זה גם לא שחור ולבן ולא חייבים לייעד את כל הכסף לקצבה וצריך לקחת בחשבון גם חסכונות שצברת מחוץ לפנסיה

• אהבתי
Reactions: A42
כן המרה לקצבה זה סופי, זו הפואנטה של קצבה.
אז שוב אנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה - אני מסכים שאם אני רוצה למקסם על קצבה - עדיף לי להשאיר הכל ולא לגעת. אבל מה שאני רוצה למקסם עליו זה הסכום הכולל (קצבה + כסף שיישאר ליורשים).

סליחה אם אני מקשה אבל אני באמת מפספס פה משהו.

הדבר העיקרי שאתה מפספס זה הטבת המס שמקבלים בקרן פנסיה וגובה הקצבה ביחס לכסף.

כשמדברים על אחוז משיכה בטוח אז מדובר על 3-4% ועדיין קיים סיכון. לעומת זאת בפנסיה אתה מקבל כמעט 6% ודאי עד סוף החיים

כשאתה מושך מתיק פרטי, משלמים 25% מס. לעומת זאת בקרן פנסיה אפשר לקבל הרבה יותר כסף עבור אותו תשלום מס או פחות. כלומר אפקטיבית משלמים פחות מס

יש לך הרבה חורים בהבנה... כמו שאמרת זה מורכב, גם אני לא מומחה. אבל תמקד את השאלות שלך ותחפש בבלוג של נדב ״פנסיוני״ וזה יעזור לך להבין יותר טוב. זה גם לא שחור ולבן ולא חייבים לייעד את כל הכסף לקצבה וצריך לקחת בחשבון גם חסכונות שצברת מחוץ לפנסיה

כמו שכתבתי - אני מסכים שאם אני רוצה למקסם על קצבה - עדיף לי לא לגעת. אבל מה שאני מנסה למקסם עליו זה הסכום של קצבה + כסף להורשה.

כמו שכתבתי - אני מסכים שאם אני רוצה למקסם על קצבה - עדיף לי לא לגעת. אבל מה שאני מנסה למקסם עליו זה הסכום של קצבה + כסף להורשה.
הרעיון של למקסם קצבה לא ברור, סתם אתה רוצה קצבה גבוהה ? אתה מתאים את הקצבה לפי הצורך והיתרה להורשה… אתה מחליט איך לחלק את העוגה, זה אחד על החשבון השני

אז שוב אנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה - אני מסכים שאם אני רוצה למקסם על קצבה - עדיף לי להשאיר הכל ולא לגעת. אבל מה שאני רוצה למקסם עליו זה הסכום הכולל (קצבה + כסף שיישאר ליורשים).

סליחה אם אני מקשה אבל אני באמת מפספס פה משהו.

זה לא מה ששאלת בהתחלה, אתה התחלת מזה שחישבת שיותר משתלם לך למשוך שזה כמעט תמיד לא נכון.

לגבי מיקסום כולל הורשה - זה קל. חלק אתה מושך בקצבה וחלק לא. מה שלא - אתה שם בקופת גמל, אם בא לך אז בקופת גמל בניהול אישי ועושה עם זה מה שאתה רוצה עד 120, אז זה עובר למוטבים בפטור ממס.

עד כמה שאני מבין, למשוך כקצבה כבר בגיל 67 את כל הקצבה המוכרת זה no brainer. ואז בגיל 67 אתה מושך כקצבה כספי פיצויים ומשתמש בפטור שלהם כדי לשלם פחות מס בקצבה. ואת כספי התגמולים אתה לא מושך או מושך רק את החלק שצריך כדי לחיות ברמת החיים הרצויה.

לא מומחה, ממליץ על האתר 'פנסיוני' או ייעוץ לקראת פרישה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מחשבות על פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס העולמית שוק ההון 9
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
C מחשבות לגבי רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
V מחשבות על השקעה בדירת 2 חדרים נדל"ן 3
D מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 88
ה מתקרב ליעד.. מחשבות יומני מסע אישיים 10
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
R מחשבות על קריירה פחות שגרתית התפתחות אישית 4
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
A מחשבות על קניה חודשית IRA בעקבות המלחמה שוק ההון 31
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
de dud מחשבות על הגירה בעקבות המצב פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1208
F מחשבות כפירה על קרנות צוברות שוק ההון 10
H מחשבות ותהיות - השקעה נוספת בנדל"ן נדל"ן 2
G מחשבות על חשבון בנק ייעודי לחיסכונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
כ פרה-משכנתה: מחשבות נדל"ן 7
נגב מחשבות על תכנון ארוך טווח - ביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
ע מחשבות על תמהיל משכנתא בזמנים של ריבית נמוכה נדל"ן 4
מ הייטק - מחשבות על מעבר עבודה התפתחות אישית 5
N מחשבות על גידור בסביבת אינפלציה גבוהה שוק ההון 47
תפוזינה מחשבות נדל"ן 29
E מחשבות והתלבטויות בנוגע לדירה להשקעה נדל"ן 7
I מחשבות על סיכונים שוק ההון 1
E מחשבות מעבר לגשר. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
B מחשבות לגבי IRA שוק ההון 64
A מחשבות על כלל ה4 אחוז ורמת הסיכון שלו פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 45