"הרוב" בישראל מתגלה כשונה למדי כל שנתיים בערך.
הקואליציות מתחלפות כאן בקצב מסחרר.
כשאובד הרצון הטוב לקיים דמוקרטיה כהלכתה - כלומר משטר שבו שלטון נבחר, מקבל עליו את המגבלות שהשיטה מטילה עליו, ומקדם בברכה את האפשרות שבבחירות הבאות הוא יוחלף - זה הזמן להכנס לפניקה. אם השלטון מנסה להשיל מעליו את המגבלות ומבצר את מעמדו כרוב בקרב הקולות הכשרים - באותו הרגע נגמרה הדמוקרטיה.
עכשיו נשאלת השאלה האם הימין כפי שהוא היום מעוניין בהמשך המגבלות על כוחו של השלטון. התשובה היא לא. איך אני יודע? כי הם קוראים לזה "למה אתה מצביע ימין ומקבל שמאל". המטרה היא שהימין יוכל לעשות מה שבא לו. הם מצהירים על זה בראש חוצות. הם מציגים את זה בתור איזה "תיקון" של המצב, כי מה זה כבר עולה להם. אבל מי שמקשיב למה שיוצא להם מהפה יודע ומסתכל על מה שהם עושים מבין שאין להם שום רצון בהפרדת רשויות. זה המצב. הלוואי שהיה מצב אחר. הלוואי שהייתי שומע מהם משהו כמו "בית המשפט הוא חשוב מאוד", "שחיתות זה רע", "שלטון החוק זה חשוב". אפילו מס שפתיים בנאלי הם לא משלמים, הם פשוט הולכים על "נרמוס".
ואז נשאלת השאלה הנוספת - האם הימין חושב שלגיטימי להחליף אותו. במשך השנה וקצת שביבי לא היה בשלטון, אנשים הוסיפו דגלי צפון קוריאה לשם שלהם בטוויטר. על פניו בהחלט נראה שלא. אפילו כאן בפורום אפשר למצוא כל מיני "אה, הערבים הצביעו נגד הימין, אבל למי אכפת מדעתם, בקרב היהודים יש לימין רוב". ושוב, אם הימין רוצה להרגיע, הוא מוזמן להגיד דברים כמו "חילופי שלטון הם נשמת אפה של הדמוקרטיה". ו-"אני אהיה ראש ממשלה של כו---לם". מעשית הם אומרים "לכו חפשו". עוד יותר מעשית, בהתחשב בקצב ריבוי האוכלוסיה החרדית, תוך כמה שנים הימין גם לא יצטרך לשחק עם אחוזי חסימה כדי להיות עם רוב קבוע, והשאלה תתייתר.
אני מזכיר שוב לכולם שביבי נפגש לאחרונה עם האיש שדרדר את הונגריה לדיקטטורה, ויקטור אורבן, ושהבן שלו מעריץ אותו. בחיפוש מהיר עולה שגם ראש פורום קהלת, שמשמש כמפעל ניירות עמדה עבור המשטר הנוכחי, נפגש עם ויקטור אורבן. זה מה שנקרא "מהמקפצה". אלא אם מישהו יוכיח לי אחרת, הנחת המוצא צריכה להיות שהמטרה של ביבי היא חיסול הדמוקרטיה הישראלית.
האם הולכת להיות השתלטות על התקשורת? למי שלא זוכר, "ישראל היום" נמצא בשליטת הפטרון של ביבי, שלדון אדלסון, שלמיטב זכרוני צוטט כאומר "לא נורא אם מדינת ישראל לא תהיה דמוקרטיה". למי שלא זוכר, ביבי הוקלט כשהוא מנסה להטות את "ידיעות אחרונות" ועומד למשפט על ניסיון ופעולות כדי להטות את "וואלה". למי שלא זוכר, מירי רגב אמרה "מה שווה התאגיד אם אנחנו לא יכולים לשלוט בו" ועכשיו מדברים על לסגור אותו. באמת רק אני רואה את זה? הכל פתוח וגלוי. כן, יש ניסיון להשתלט על התקשורת. אאל"ט ח"כ מהקואליציה כבר איים לשלול פרסום ממשלתי מעיתון "הארץ".
האם הולכת להיות השתלטות על בתי המשפט? בואו נחשוב.
מה המרחק מכאן ועד פסילה של אחת או שתיים מהמפלגות הערביות - כמו שהם בלאו הכי מנסים לעשות בכל מערכת בחירות? הייתי אומר - ממש נמוך. מה המרחק מכאן ועד ביטול מצעד הגאווה? אולי זה יקח עוד כמה שנים, אבל מי בקואליציה יקום וידבר נגד כשזה יעלה? בהונגריה זה כבר קרה, וראש הממשלה לחץ את ידו של ר"מ הונגריה והאידיאולוגים סביבו מעריצים אותו. הם קוראים לביטול מצעד הגאווה "מלחמה בפרוגרס".
קיימת האופציה התאורטית שחלק ממי שמהווה את הרוב עכשיו יתגלה כמישהו שמוכן לחבור לאנשים שאכפת להם מזכויות הפרט יותר משאכפת להם מ-virtue signaling יהודי. משיחותי עם ימנים, כולל פה בפורום - הסיכוי נמוך. הסיכוי שקצב הריבוי של אלה גבוה מקצב הריבוי של האוכלוסיה החרדית נמוך עוד יותר.
לא רואה תרחיש אופטימי. אולי הפיזיקה תעשה את שלה, ויקרו תהליכי עומק, ומשהו ישתנה. אבל לא עם השחקנים דהיום במפה הפוליטית.