• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחשבות על הגירה בעקבות המצב

• פותח הנושא פותח הנושא de dud
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
יוזמה מהפכנית בירושלים: בכדי לחסוך בזמן ולהימנע בשימוש באינטרנט, נציגי העירייה יגיעו לכוללים ויגישו במקום את הבקשות להנחה בארנונה עבור האברכים.

זה כבר מגיע לשלב הפארודיה …. משלמי המיסים לא רק מממנים את העיריה הגרעונית הזו, את לימודי האברכים הם גם מממנים אנשים שיבואו וימלאו לאברכים הללו את הטפסים כדי שלא ישלמו ארנונה…

עוד קצת שיחרור קיטור על הימין על מלא .

זה כבר מגיע לשלב הפארודיה …. משלמי המיסים לא רק מממנים את העיריה הגרעונית הזו, את לימודי האברכים הם גם מממנים אנשים שיבואו וימלאו לאברכים הללו את הטפסים כדי שלא ישלמו ארנונה…
מזכיר את זה:

כדי לחסוך בירוקרטיה, כל חילוני פשוט ישלם ישירות למשפחה שאותה הוא מממן

יוזמה מהפכנית בירושלים: בכדי לחסוך בזמן ולהימנע בשימוש באינטרנט, נציגי העירייה יגיעו לכוללים ויגישו במקום את הבקשות להנחה בארנונה עבור האברכים.

בטח שולחים אותם גם לקשישים או ניצולים או נכים או חולים מרותקים או מקבלי קצבת סיעוד. מה לא ?

אני חשבתי כמוך עד לתקופה האחרונה, ובתקופה האחרונה אני כבר חושב שרוב הסיכויים שזה יגיע מהשמאל, (ואני לא מדבר על אדם אחד קיצוני, אלא על קבוצה שמנסה לעשות הפיכה שלטונית בכוח הזרוע)
אין פה שום קבוצה שמנסה כלום. יש הרבה אינדיבידואלים שמדברים מתוך ייאוש, ומקצתם (למרות שאנשי ימין מפמפמים בצורה מאורגנת כל פיפס של כל אחד במשך ימים, אז זה מצטייר לך בטעות כרבים) אולי גם מדבר בצורה שעשויה להתפרש כהפעלת אלימות, למרות שמי שרוצה לנקוט באלימות לא היה מצהיר על כך בפומבי אלא מתארגן לכך בסתר.
ההסתה נגד השמאל היא הסתה דוחה, (ובזה יש לנתניהו חלק גדול, ואכן בגלל זה לבד לא מגיע לו להישאר על הכיסא) אבל האנשים המכובדים בימין לא מסיתים להרוג את חברי האופוזיציה... וגם לא כשהם היו קואליציה...
לא להרוג... רק לעצור, לנטרל, לפטר, להדיח... יש פעיל ליכוד אחד ששפת ביבים נחשבת ללשון קודש לעומת השפה שהוא מדבר, שצרח במשך ימים מול ביתה של עידית סילמן לפני שנתניהו קנה את קולה. למיטב זכרוני לא שמעתי הרבה קולות בימין שגינו אותו, והוא אף זכה לקבל תפקיד בשכר מטעם הליכוד, כאות הוקרה. אז לפני שאתה מחפש את הרצח שיבוא משמאל, כדאי שתבדוק אותו ואת חבריו.
בכל אופן אני מתחרט שנכנסתי לדיון הזה, פרשתי.

מעניין אותי מה זה "בלתי ראוי למגורים".
אני לא חושב שאפשר יהיה להשמיד את ישראל פיזית (לפי מקורות זרים יש לנו יכולת מכה שנייה משמעותית)

ההערכה שלי היא שהתאבון החרדי יתחיל לכלות באיזה שלב גם את תקציב הבטחון, ואז פיגועים והתקפות רקטיות יהיו על בסיס יומי.
יחד עם חזון "ירושלים המאוחדת לנצח נצחים" ו"ארץ ישראל השלמה" המחבלים יוכלו להסתובב פה חופשי.
אבל עדיין, מי שיישאר בממ"ד ולא יצא ממנו יוכל כנראה לחיות כאן.

אני מנסה להשוות את הבטחון הפיזי לחו"ל - אני מניח שאם עבריין מקומי יחליט להיטפל אלי, אז המשטרה לא תצא מכליה כדי לעזור למהגר שאפילו לא דובר את השפה.

לא הצלחתי לגבש החלטה איפה יהיה בטוח יותר.

כבר היום יש פה דברים הזויים לחלוטין כמו איסור הכנסת חמץ לבתי חולים(אשכרה מאבטח מחפש סנדוויץ בתיקים), או אי היכולת להתחתן עם בחירת ליבך במידה ומדובר בלא יהודיה. ככה בשלוף, יש אשכרה חוק שאסור פה לגדל חזירים על הארץ, אז מגדלים אותם על במות.

אני חושב שלתאבון החרדי, שאגב הוא מגיע עם תמיכה מלא מעט מהציבור הדתי לאומי, אין באמת סוף.
אני לא רואה מצב יותר מדי מופרך שעם הכוח הפוליטי שלהם יהיה מספיק גדול, יהיה פה איסור גורף על חילול שבת במרחב הציבורי, חובה על נשים להתלבש בצניעות, חובה על גבר יהודי לצאת מהבית ררק עם כיפה על הראש. ועוד מטעמים...

זה נשמע הזוי ומטורף, אבל לא בטוח שיהיה פה את בג"צ להגן עלינו, ואני מזכיר לחברים פה שפעם בנות לבשו ביקיני באיראן ואפגניסטן.

אה... ובוא לא נשכח שיש פה 25% בני מיעוטים שגם איתם המצב בעייתי משהו, ולא בדיוק מוסיפים לאיכות חיים שלי ושלך

לגבי איפה יותר בטוח? תראה הייתי בצרפת יומיים, אין סיכוי שאחיה שם, המצב שם כל כך מחורבן שראיתי חרדי מסתובב ברחוב ללא כיפה. אני ואחי לא העזנו להחליף בנינו מילה בעברית שם. מצד שני הסתובבתי חופשי בספרד ופורטוגל גם בשלוש לפנות בוקר, תחושת הביטחון האישי היתה סבבה לגמרי, לפחות בערים הגדולות.

לא מכיר בדיוק את הניואנסים בהונגריה.
השאלה הייתה האם זה חוקי. (כי בסוף זה הגבול שעד אליו מגיעים האמירות של הקיצוניים)
רוצה לדבר על "המרדה" ולהזכר מי ממריד נגד מערכת המשפט בשנים האחרונות, בעודו עומד על דוכן הנאשמים?
אני מסכים שנתניהו ממריד, אבל בגלל זה מה? נניח שבן גביר הוא מסית, אבל בגלל זה מה? אתם מתנהגים כמו ילד שתפסו אותו גונב, ובמקום לומר שזה טעות לגנוב הוא אומר שהוא ראה עוד ילדים גונבים. מה אתם בן גביר?? מה אתם קבוצה של ערסים??
אין פה שום קבוצה שמנסה כלום. יש הרבה אינדיבידואלים שמדברים מתוך ייאוש, ומקצתם (למרות שאנשי ימין מפמפמים בצורה מאורגנת כל פיפס של כל אחד במשך ימים, אז זה מצטייר לך בטעות כרבים) אולי גם מדבר בצורה שעשויה להתפרש כהפעלת אלימות, למרות שמי שרוצה לנקוט באלימות לא היה מצהיר על כך בפומבי אלא מתארגן לכך בסתר.
אני מסכים איתך שזה קצת אנשים, הבעיה שהרוב לא מגנה אותם, ולמיטב ידיעתי הימין לא ייתן לדיבורים קיצוניים כמו מה שהיה בשבוע שבועיים האחרונים לעבור בלי גינוי נחרץ.

אני בהחלט חושב שזה אנשים שהם בכללית אנשים טובים, אבל לדעתי הם חייבים לקבל גינוי נחרץ, כי חברה נמדדת לפי הקיצוניים שהיא מכילה אותם.

שאלה רצינית (לא בציניות) - הקיטור בנושא עוזר?

אני שואל משתי סיבות:
קודם כל, אני אישית לא מצאתי שקיטור באינטרנט עוזר במשהו.
"פריקה" בפני בני משפחה וחברים נותנת לי הרגשה שנמצאים איתי, אבל קיטור באינטרנט אף פעם לא נתן לי אישית את התחושה הזו.

דבר שני, הרושם האישי שלי במקרים שבהם היה לי רע בעבודה/בדירה בעבר,
הוא שכדאי לקבל במהירות החלטה אם לעבור או לא, ולא לשהות תקופה ארוכה בתלונות וקיטורים על כמה רע.
במקרה אחד כזה שבו כן שקעתי בקיטורים לתקופה ארוכה, הייתה לי ירידה משמעותית בשביעות הרצון מהחיים.

ראיתי בעבר גם טענות שתלונות וביקורת לאורך זמן יוצרות במוח חיווטים שמרגילים אותנו לראות את השלילי,
וגם גורמות לחוסר אונים נרכש.

אני תוהה בקול אם בזמן שאיננו מוקדש לפעולות (הכנות למעבר/מחאה וכדומה) לא כדאי לנסות לעסוק בנושאים אחרים,
במקום לשהות במקומות (או דיונים) שנותנים הרגשה שאחרים מחליטים לרעה על החיים שלנו.

נערך לאחרונה ב:

אני שואל משתי סיבות:
"פריקה" בפני בני משפחה וחברים נותנת לי הרגשה שנמצאים איתי, אבל קיטור באינטרנט אף פעם לא נתן לי אישית את התחושה הזו.

הוא שכדאי לקבל במהירות החלטה אם לעבור או לא, ולא לשהות תקופה ארוכה בתלונות וקיטורים על כמה רע.
במקרה אחד כזה שבו כן שקעתי בקיטורים לתקופה ארוכה, הייתה לי ירידה משמעותית בשביעות הרצון מהחיים.

ראיתי בעבר גם טענות שתלונות וביקורת לאורך זמן יוצרות במוח חיווטים שמרגילים אותנו לראות את השלילי,
וגם גורמים לחוסר אונים נרכש.

אני תוהה בקול אם לא כדאי פשוט לקבל החלטה (לכאן או לכאן) במקום לשהות בהרגשה הזו שציבורים אחרים קובעים את החיים שלנו.
אין לי תשובה טובה לשאלות… אני חושב שזה חלק מהתהליך וחלק מההשלמה.

מבחינתי ההחלטות כבר התקבלו ,התהליכים כולם מתקדמים…העברת הון, אזרחות וכו …

ועדיין… אתה חי במדינה בתקופה הקרובה… וחברים, משפחה ואנשים שאכפת לך מהם ימשיכו להיות במדינה …ומעבר של מרכז חיים למדינה חדשה הוא לא בדיוק דבר קל ונוח… וכאשר אתה מוסיף לזה אלמנטים ״שהם מעבר לשליטתך״…מוסיף תיסכול.

זה תהליך היפרדות שהואץ אז יש לו גם אלמנטים של שיחרור קיטור במקומות כמו פורום אנונימי…

מסכים אבל לגמרי שבסופו של דבר האחריות היא אצל כל בן אדם לקבל את ההחלטה אשר לתפיסתו עושה עבורו הכי שכל ולהתקדם …ולא להשאר במרמור… זה פורום על לקיחת אחריות ועצמאות… הנה עוד חלק.

אין לי תשובה טובה לשאלות… אני חושב שזה חלק מהתהליך וחלק מההשלמה.
מסכים אבל לגמרי שבסופו של דבר האחריות היא אצל כל בן אדם לקבל את ההחלטה אשר לתפיסתו עושה עבורו הכי שכל ולהתקדם …ולא להשאר במרמור…
+1

אם זה כחלק מתהליך - זה אכן חשוב. כעס הוא אחד מחמשת שלבי האבל.
(למרות שעדיף לדעתי לעשות את זה עם אנשים בעולם האמיתי ולא עם זרים באינטרנט.)

השאלה באמת הייתה מופנית יותר לאלו שבוחרים לשהות במקום הזה במשך תקופה ארוכה.
בין אם זה אנשים מהשמאל/ימין שכבר שנים מרגישים ש"גנבו להם את המדינה", אנשים שמאשימים את "ישראל הראשונה" ועוד.

פשוט רואים איך שהייה ארוכה במקום כזה גורמת לאדם לפתח צורת מחשבה שהאחריות היא אצל אחרים (חוסר אונים נרכש),
וזה לדעתי ממש לא בריא ולא מקדם.

נערך לאחרונה ב:
כי חברה נמדדת לפי הקיצוניים שהיא מכילה אותם.
אתה מתכוון בין השאר להפגנות חרדים ששורפים פחים (ועל הדרך כמעט רוצחים את אחת משלהן על ידי דרדור מכולת אשפה), חוסמים כבישים ומבצעים פרעות כלפי שוטרים?
אולי אני מתבלבל וזה לא היית אתה, אבל היה פה בפורום גולש חרדי שטען לא מזמן שכל ההפגנות וכל הפרות הסדר זה סתם קומץ קיצוני ולא מייצג את החברה החרדית. עכשיו אני מבין ממך שעצם היעדר הגינוי וההרחקה של החרדים הקיצונים מכלל החברה החרדית, הופך אותם לתומכים באותם קיצונים.
אני אנסה לש את התגובות שעליהן אני מדבר, ואם זה לא היית אתה אלא משתמש אחר, אנא קבל את התנצלותי.

קראתי עכשיו את המאמר בהארץ, שאנשים הביאו כאן קודם. אכן תיאור מדוייק של המצב. ציטוט שהופיע בהדגשה:
"אני המום לנוכח המהירות שבה הדברים מתבצעים. בהונגריה ובפולין זה לקח שנים. עשו את הדברים בהדרגה. ופה כל המהפכה הזאת מתרחשת בתוך שלושה חודשים. זה מזכיר את גרמניה — מינואר 1933 עד הקיץ הכל נגמר. בתוך חצי שנה לא ניתן היה להכיר עוד את המדינה"
לדעתי המהפכה לא באמת מתרחשת בשלושה חודשים. היא מתרחשת כבר שנים. פשוט עד עכשיו היא נעשתה בשקט, והרבה אנשים לא הבינו. עכשיו כשכל התשתית כבר בשלה, עוברים לעבוד בצורה גלויה. עכשיו יותר אנשים מבינים והופיעו כל האזהרות של המומחים. רק חבל שלא שמענו אותם קודם. עד לאחרונה חשבתי שזה אבוד, וישראל תהפוך לדיקטטורה ותושמד עד סוף המאה. זה שאנשים מתעוררים נותן תקווה קטנה, אם כי אני חושש שזה מעט מדי ומאוחר מדי. עדיין הרבה אנשים לא מבינים את גודל האירוע, ולאלה שמבינים אין ממש כוח לעצור את הרכבת שדוהרת לתהום.

נערך לאחרונה ב:
לעצור את לפיד וגנץ זה לא לירות בהם.
תאורטי כל אזרח שמסית לגיטימי לעצור אותו, הבעיה היא שכראשי אופוזיציה, צריך להיות להם זכויות יתר בעניין, ולא כל סוג של הסתה אפשר לעצור, כי זה בקלות נהפך לדיקטטורה.

וזה שאדם אומר שיש דין מוסר ופולסא דנורא זה לא להורות לרצוח, כי היום אסור לרצוח אפילו מוסר.
אני מסכים שנתניהו ממריד, אבל בגלל זה מה? נניח שבן גביר הוא מסית, אבל בגלל זה מה? אתם מתנהגים כמו ילד שתפסו אותו גונב, ובמקום לומר שזה טעות לגנוב הוא אומר שהוא ראה עוד ילדים גונבים. מה אתם בן גביר?? מה אתם קבוצה של ערסים??
אז מצד אחד היום מבחינתך זה "לגיטימי לעצור אזרח שמסית" וכשאומרים שאף אחד לא חשב זאת בממשלה הקודמת כשנתניהו, בן גביר, לוין ורוטמן (ויתר חברי הקואליציה) המריד נגד בתי המשפט (והאמת עדיין וגם בממשלות קודמות [לעלות עם D9 על בג"צ]) אז "אז מה? מה השמאל הוא כמו הימין?"
אז כן יש מי שמזהה בזה תהליכים של תעמולה בכיוונים מסויימים, אבל מי שיציין זאת "היי, היי... עד כאן, חוק גודווין/ זילות השואה..."
אבל אני מניח שלליכוד אין כרגע מספיק פעילים/בריונים בתשלום כמו בשנה וחצי של בנט/לפיד, או שהליכוד מנסה להראות "ממלכתי" בזמן שמבצע הפיכה?

בוא תזכיר לי בבקשה, איך הולך למדינת ישראל בקרב צעקות מול ארגוני BDS/ חמאס בזירה הלאומית כשהדיפלומט מדבר בשקט ובצורה ברורה בזמן שהם צועקים.
(ולפני שתלונן שהשוואתי את הקיצונים בימין לחמאס... נתניהו עשה את זה קודם. אני יודע אני כבר אצטט אותך שוב "בגלל זה מה? מה אתם?")

לא אנחנו לא חבורה של "בני סרסורים" ואף אחד לא יצטט אותך וינאם מעל במות "הם קוראים לנו צ'חצ'חים/ ערסים".
חושב שהיו כמה פוליטיקאים שניסו לצעוק "הוא אמר ששכחנו מה זה להיות יהודים!", "אנחנו לא חמוצים!"
אבל ה"כבוד" אצלנו נמצא קצת יותר פנימה ואנחנו לא "נוהרים לקלפיות" כי מישהו "שיקר ואמר שאנחנו לא עובדים!"

ובתכל'ס כמו כל ימני טוב, אתה מתעלם מהטענות ורק ממשיך להזיז את השער.

נערך לאחרונה ב:

אני שואל משתי סיבות:

קיטור באינטרנט לא עוזר בדבר מעבר לצורך בפריקה, שגם את זה צריך מדי פעם. דווקא כשאני פורק באינטרנט, לא פעם אני מוצא יותר סבלנות לזה מאשר בפני בני משפחה.

וגם גורמות לחוסר אונים נרכש.

אני תוהה בקול אם בזמן שאיננו מוקדש לפעולות (הכנות למעבר/מחאה וכדומה) לא כדאי לנסות לעסוק בנושאים אחרים,
במקום לשהות במקומות (או דיונים) שנותנים הרגשה שאחרים מחליטים לרעה על החיים שלנו.
זה הדבר הרציונלי לעשות ללא ספק, אבל לא תמיד אנחנו פועלים ברציונליות.

הפחד משינוי, אנשים מעדיפים לא פעם להישאר בחרא שלהם, גם כשברור שזה חרא, ולא להתמודד עם חוסר וודאות/שינוי.

ני חילוני מאז ומעולם, תמיד היתה לי ביקורת, לעיתים לא פשוטה, אבל מעולם לא חשתי כזאת שינאה כמו שאני חש בימים אלה,
הבעיה היא שיהודים כיום מגדירים את עצמם לפי ברומטר דתי. חילוני או דתי.

אז צריך להפסיק עם זה. יהודי הוא יהודי כמו שצרפתי הוא צרפתי. אין ברומטר שמודד את מידת היהדות שלי. יש ברומטר למדידת הדתיות אבל זה אמור לעניין רק את הדתיים ולא את היהודים.
יהדות זאת תרבות. איינשטיין, מרקס, הרצל, זבונטינסקי, הרמבם, יוספוס פלביוס ועוד עשרות זוכי פרס נובל שאף אחד לא זוכר את שמם. אבל זאת יהדות.

את השנאה שאתה מרגיש היא כלפי הדת וזה לגמרי מוצדק, דת גורמת לשנאה בישראל ובכל מקום בעולם. לא צריך להרחיב כמה רוע הדת גרמה וגורמת מידי יום.

שאלת הבנה.
לכאשר יסיימו את ההפיכה השלטונית וישראל רשמית לא תהיה מדינה דמוקרטית.

האם הצבא והמשטרה יהיו מחוייבים לממשלה?

+1

אם זה כחלק מתהליך - זה אכן חשוב. כעס הוא אחד מחמשת שלבי האבל.
(למרות שעדיף לדעתי לעשות את זה עם אנשים בעולם האמיתי ולא עם זרים באינטרנט.)

השאלה באמת הייתה מופנית יותר לאלו שבוחרים לשהות במקום הזה במשך תקופה ארוכה.
בין אם זה אנשים מהשמאל/ימין שכבר שנים מרגישים ש"גנבו להם את המדינה", אנשים שמאשימים את "ישראל הראשונה" ועוד.

פשוט רואים איך שהייה ארוכה במקום כזה גורמת לאדם לפתח צורת מחשבה שהאחריות היא אצל אחרים (חוסר אונים נרכש),
וזה לדעתי ממש לא בריא ולא מקדם.
מה שאתה אומר נכון למצבים שבהם יש מה לעשות.

וכן למי שיש לו אפשרות ריאלית להגר , אז יש אפשרות כלשהיא.

אבל אלו שאין להם אפשרות להגר,שאין להם מה לעשות, מה יעשו חוץ מלקטר?

שאלת הבנה.
לכאשר יסיימו את ההפיכה השלטונית וישראל רשמית לא תהיה מדינה דמוקרטית.

האם הצבא והמשטרה יהיו מחוייבים לממשלה?
בוודאי, למה לא?
באופן רשמי ישראל תישאר דמוקרטיה עם בחירות, כמו רוסיה למשל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
1. להבנתי, ההיסטריה לא במקומה.
ישראל היא דמוקרטיה תוססת מאד, הממשלות מתחלפות פה בקצב מהיר, לדעתי אפילו מהיר מדי.
מציע לכולם לקחת נשימה ארוכה.
יותר ממאבק על הדמוקרטיה (רק לפני שבועות ספורים נערכו בחירות חופשיות) אני רואה מאבק של אליטה לכפות ערכים ליברליים.

2. הדורות הקודמים כבר ניסו את העולם הגדול, וזה לא הסתיים כל כך טוב. מי שחושב שהפעם זה אחרת - אני מאחל לו בהצלחה.

3. האיומים לפתוח במלחמת אזרחים, לרצוח את ראש הממשלה ולהעביר חברות לחו"ל לא רק שלא מקדמים דיון ענייני ומעמיק ברפורמה (מה שגוי בה? מה נכון בה?) - הם מקשים עליו מאד.

4. ההשוואות לנאצים הן מטומטמות להחריד וגסות רוח להחריד. אני נדהם מהבורות ומהרדידות האינטלקטואלית שמתגלות בדיון הזה.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מחשבות על פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס העולמית שוק ההון 9
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
C מחשבות לגבי רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
V מחשבות על השקעה בדירת 2 חדרים נדל"ן 3
D מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 88
ה מתקרב ליעד.. מחשבות יומני מסע אישיים 10
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
R מחשבות על קריירה פחות שגרתית התפתחות אישית 4
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
A מחשבות על קניה חודשית IRA בעקבות המלחמה שוק ההון 31
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
F מחשבות כפירה על קרנות צוברות שוק ההון 10
H מחשבות ותהיות - השקעה נוספת בנדל"ן נדל"ן 2
G מחשבות על חשבון בנק ייעודי לחיסכונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
כ פרה-משכנתה: מחשבות נדל"ן 7
נגב מחשבות על תכנון ארוך טווח - ביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
ע מחשבות על תמהיל משכנתא בזמנים של ריבית נמוכה נדל"ן 4
מ הייטק - מחשבות על מעבר עבודה התפתחות אישית 5
N מחשבות על גידור בסביבת אינפלציה גבוהה שוק ההון 47
תפוזינה מחשבות נדל"ן 29
E מחשבות והתלבטויות בנוגע לדירה להשקעה נדל"ן 7
I מחשבות על סיכונים שוק ההון 1
E מחשבות מעבר לגשר. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
B מחשבות לגבי IRA שוק ההון 64
A מחשבות על כלל ה4 אחוז ורמת הסיכון שלו פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 45