• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות

• פותח הנושא פותח הנושא invesThor
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
3. סכום של 5K לחודש הוא משמעותי לרוב האנשים ומאפשר הבאת מטפל קבוע לבית או עזרה בתשלום לדיור מוגן. אצלנו, אגב, מדובר על 10K לחודש.
עדין את צריכה לממן את ההפרש של הביטוח מהקופת חולים שנותן בין 3K ל5K למשך 5 שנים
אז מה עוזר ביטוח שתקבלי 10K בעוד 5 שנים עם כל ה5 שנים הראשונות תהיי במחסור
1. נשלם עליו עד גיל נורמלי (כנראה 70)
2. אם מישהו מאיתנו היה הופך סיעודי בגיל 40-50 כנראה שהוא היה חי יותר מחמש שנים.
סטטיסטית בגילאים צעירים הסיכון הוא מאוד נמוך
אם אתם עובדים אז הביטוח של נכות בפניסה הוא הרבה יותר משמעותי
נותן הרבה יותר כסף ועולה הרבה פחות
ואם לא עובדים אפשר לעשות בעלות הרבה יותר זולה ביטוח אובדן כושר עבודה פרטי (הרי כל מי שהו סיעודי כם לא יכול לעבוד (-:)
4. להגיד שזה לא סכום משנה חיים זה להיות מנותק מרוב העשירונים כנראה, ובמיוחד מאלה שלא מחכה להם שום ירושה.
גם למי שמרוויח משכורת מינימום, 120K זה לא סכום משנה חיים
זה 24 חודשי עבודה
מתוך זה את תקבלי במקביל מביטוח לאומי קצבת נכות + קצבה סיעודית (בין 3K ל6K תלוי הכנסה)
בנוסף יש שלל פתורים והנחות ברוב הרשויות
כלומר בסוף אולי ההפרש הוא כמה עשרות אלפי שקלים
ברור שזה לא סכום מבוטל, אבל כן משהו שאפשר להתארגן במשפחה, בתרומה בשכונה, בהלוואה לטווח ארוך או משכון הבית, או מכירת הרכב הפרטי
מניח שהביטוח הזה עולה לכם סביב ה500 שקל לחודש - כלומר 1000 שקל לזוג
בערך אחרי 8 שנים תשלמי יותר ממה שתקבלי במקרה שתשתמשי בו
אבל כמובן זו דעתי האישית בלבד
אני כן שוקל לפתוח ביטוח חיים אבל על סכום קטן ולא כמו ש״נהוג״ היום לפי ״אנשי מקצוע״ כאלה ואחרים
תשחק עם המספרים ותחשב כמה תקבל מהפנסיה במקרה מוות ותראה שזה פי 10/20 ממה שאתה תבטח בביטוח חיים אז הוא בטל ב20 לצורך העניין
מעבר לזה אם יש לך משכנתא זה בכל מקרה ביטוח חיים כפוי ומשרת את אותה המטרה

עדין את צריכה לממן את ההפרש של הביטוח מהקופת חולים שנותן בין 3K ל5K למשך 5 שנים
נכון, לקחנו בחשבון את החלק שמשלם בט"ל.
הדבר המפתיע הוא שרוב הסיעודיים שהכרתי בחיי דווקא לא פנו לקופ"ח לקבל את הכסף אלא רק מבט"ל+כסף פרטי שלהם. זה נראה שאנשים לא זוכרים שהם מבוטחים בקופ"ח.
בנוסף יש שלל פטורים והנחות ברוב הרשויות
זה באמת לא משנה חיים אצלי, ככל הידוע לי.
מניח שהביטוח הזה עולה לכם סביב ה500 שקל לחודש - כלומר 1000 שקל לזוג
כרגע 600-700 לחודש לזוג, וזה כמובן מתעדכן עם הגיל. הפוליסה הזאת לא משווקת כבר הרבה מאד זמן (לפני שהפסיקו את שאר הביטוחים הסיעודיים), כנראה פחות משתלמת לחברת הביטוח.
אנחנו תמיד עם אצבע על הדופק אם זה עדיין משתלם לנו לפי מצב הנכסים והמשכורות שלנו. היו לנו ביטוחים שהפסקנו לאורך השנים כשכבר לא השתלמו.

דבר המפתיע הוא שרוב הסיעודיים שהכרתי בחיי דווקא לא פנו לקופ"ח לקבל את הכסף אלא רק מבט"ל+כסף פרטי שלהם. זה נראה שאנשים לא זוכרים שהם מבוטחים בקופ"ח.
הביטוחים האלה הם רק מסוף שנות ה90 שהפריטו את הביטוחים הפרטיים מקופות החולים עצמם
עד אז הכל היה דרך קופת חולים ומאוד מעומעם
וגם אחרכ חלק גדול מהביטוחים לא הכירו באשפוז בית רק במוסד
ומבחני הכניסה אליהם היו מאוד קשים (עדין גם היום הם הזויים וקשים אבל יש קצת סיפור)

שני מקרים אישיים:

1. אבא שלי היה סיעודי (בגיל 50), מוכר על ידי ביטוח לאומי כולל קצבת סיעוד וקצבת נכות של 105 אחוז
לא אושר לו מהביטוח כי בחלק של השליטה על הסוגרים הוא היה יכול לעשות מספר 1 בבקבוק, אז זה נחשב 50 אחוז וזה שצריך חיתול למספר 2 זה לא היה רלוונטי
וגם שהמצב החמיר והוא היה כבר מאושפז בבית חולים תקופה ארוכה בלי יכולת לקום מהמיטה, הביטוח לא אישר, כי הוא בבית חולים במצב סיעודי אבל לא במוסד סיעודי ספציפי, מה לעשות שהוא היה חייב כמובן להיות בבית חולים בשביל הטיפול שהאריך את חייו

2. סבא שלי היה סיעודי (בגיל 88), מוכר ע"י ביטוח לאומי, מרותק לכיסא גלגלים, עם מטפל צמוד, ובסוף גם אושפז במתקן סיעודי
שם שהיה מאושפז במתקן סיעודי ועמד בכל המבחנים האפשרים
הביטוח הסיעודי סירב לשלם, בטענה שיש 3 חודשי אכשרה
אבל כל פעם שהוא מתאשפז בבית חולים (גם לאישפוז יום של עירוי דם או בדיקות) המונה של ה3 חודשים מתאפס ומתחילים את הספירה מחדש
בגיל 88 אתה עם הרבה מחלות וככל הנראה כל עוד תהיה משפחה שלא תזניח אותך אתה תגיע לבית החולים בצורה יחסית תקופתית

אז גם ב2 המקרים האלה הכסף היה ע"ב ביטוח לאומי וכסף פרטי, אבל לא בגלל שלא זכרנו שיש ביטוח להיפך
פשוט בשלב מסוים אתה עושה חשבון איפה אתה משקיע את הזמן שלך
כרגע 600-700 לחודש לזוג, וזה כמובן מתעדכן עם הגיל. הפוליסה הזאת לא משווקת כבר הרבה מאד זמן (לפני שהפסיקו את שאר הביטוחים הסיעודיים), כנראה פחות משתלמת לחברת הביטוח.
אפשר לשאול כמה זמן כבר יש לכם את הביטוח הזה? כלומר כמה שילמתם עליו עד היום?

אנחנו תמיד עם אצבע על הדופק אם זה עדיין משתלם לנו לפי מצב הנכסים והמשכורות שלנו. היו לנו ביטוחים שהפסקנו לאורך השנים כשכבר לא השתלמו.
מלבד הפן הפסיכולוגי, מהיכרותי האינטרנטית איתך בלבד, אני חושב שאת כבר לא צריכה שום ביטוח
ברגע שהגעת לפרישה מוקדמת, התזרים מתיק ההשקעות מכסה כל מקרה ביטוח שיהיה
הרי את לא תלויה בעבודה ולרוב כמעט כל האירועים הגדולים יעלו פחות מלהמשיך את ההוצאה החודשית
(כמובן שלפעמים זה יהיה במחיר של ירידה ברמת חיים של בן הזוג, או שינוי מגורים מאולץ)
הדבר היחידי הוא אולי תרופות שלא בסל - אבל גם שם דעתי היא שזה מיותר (*לנו יש כי אישתי מכריחה אותי (-:)

1. חיים כנגד שארים - בהנחה ויש מספיק כסף בפנסיה וקצבת שארים תהיה בגודל מספק את הצרכים - יש יתרון גדול כלשהו לביטוח חיים?
נגיד אם אני לא עובד תקופה - אני יכול עצמית להפקיד לפנסיה (למיטב ידיעתי) על מנת לשמר ביטוח שארים..
בגדול נכון. אתה יכול לקנות ביטוח שארים אם מרכיב השכר הלא מבוטח במשכורת הוא משמעותי, או במקרה שיש לך הלוואות, או עבור הבן/בת זוג אם הם לא עובדים או שההכנסה שלהם קטנה.
שים לב לציין מוטב בביטוח החיים אחרת חצי הולך לילדים ונעול עד גיל 18.

2. עיסוק ספציפי במטריה ביטוחית - עובד הייטק צווארון לבן - למה זה חשוב? עם איזה פגיעה אני למשל אוכל לעבוד בסופר אבל לא מול המחשב?
תקרא את הגדרת עיסוק סביר, בפנסיה זה עבודה התואמת את "נסיונו הכשרתו או השכלתו", ובביטוחי אכע (מנהלים או אכע חיצוני) זה "נסיונו הכשרתו והשכלתו" (שים לב ל"או" מול "ו").
אם אתה מתכנת מחשבים קרן הפניסה לא תשלח אותך לעבוד בסופר כי זה לא תואם לנסיונך, הכשרתך או השכלתך, אבל יכולים לשלוח אותך להיות מורה למחשבים או לבדוק מבחני בגרות של מגמת מחשבים למשל. מקרה הביטוח יכול להיות למשל בעיה בראיה שאתה לא מסוגל לשבת יותר מחצי שעה מול מסך, או בעיה באצבעות שאתה לא מסוגל להקליד.
בעבודות הייטק שיש פערים מטורפים בין שכר מינימום לשכר הייטק, הפגיעה בשכר תהיה קשה במיוחד.
בנוסף לגבי מטריה, בחלק מהפוליסות אם אתה מקבל פיצוי כלשהו מקרן הפנסיה, המטריה לא תיתן לך כלום ובחלק כן.
זה משנה אם נניח יש לך 100% אכע לעיסוק ספציפי, אבל רק 30% אכע לעיסוק סביר. אז מהפניסה תקבל 30% ובחלק מהמטריות תקבל השלמה ל 75% ובחלק לא.

3. תאונות אישיות נראה כמו ביטוח נכות וחיים ביחד - אז למה יש אותו? מישהו מכיר יתרון על נכות בפסניה או / ו על ביטוח חיים?
אין הרבה קשר בין נכות רפואית ונכות תעסוקתית. אתה יכול להיות 100% נכה רפואית ולא תקבל שקל כי אתה לא נכה תעסוקתית ויכול להמשיך לתכנת מתוך כיסא גלגלים.
הביטוח הזה בעיקר מיועד לצווארון כחול שיש סיכוי לפציעות פיזיות.

4. ביטוח מחלות קשות - סכום בעת גילוי מחלה קשה - חס וחליה הטיפול יכוסה ע״י ביטוח בריאות פרטי , אם יגיע לנכות יכוסה ע״י ביטוח נכות , אז למה הביטוח הזה טוב? אקטרה כסף לטיפולים רפואיים?
לדעתי בעיקר טוב לאנשים ללא אכע בקרן פנסיה, ולילדים שבמקרה של מחלת ילד ההורה צריך זמן לטפל בו וההכנסה של ההורה נפגעת.

גם אני מתלבט האם להמשיך לשלם לביטוח סיעודי פרטי עם תקופת אכשרה של 5 שנים.
לא עשיתי את הביטוח הסיעודי של קופת החולים בגלל ההגבלות הנילוות.
הנטייה שלי לבטל את הביטוח הסיעודי הפרטי לאור העובדה שההוצאה היא הוצאה מתגלגלת שיהייה ניתן לשלם אותה מתיק ההשקעות + אכ״ע + ביטוח לאומי

הביטוחים האלה הם רק מסוף שנות ה90 שהפריטו את הביטוחים הפרטיים מקופות החולים עצמם
עד אז הכל היה דרך קופת חולים ומאוד מעומעם
וגם אחרכ חלק גדול מהביטוחים לא הכירו באשפוז בית רק במוסד
ומבחני הכניסה אליהם היו מאוד קשים (עדין גם היום הם הזויים וקשים אבל יש קצת סיפור)
תודה על זה, לא הכרתי את השינויים.
שני מקרים אישיים:
ידעתי שטיפלת בסיעודי משרשורים אחרים אבל לא תיארתי לעצמי כמה אזדעזע מהפירוט הזה, כי חשבתי שכבר ראיתי מספיק רוע בנושא (מהוועדות של בט"ל).
האם זה היה אחרת אם היית צריך היום לקבל מחברת הביטוח? אני תמיד חשדנית, אבל יש לנו סוכנת ביטוח כבר 30 שנה שהוכיחה את עצמה בנושאים אחרים שהיה צריך להיאבק. מצד שני, רוב הסיכויים שכשאנחנו נצטרך סיעודי - גם היא כבר תהיה בשלב הזה :)
, מהיכרותי האינטרנטית איתך בלבד, אני חושב שאת כבר לא צריכה שום ביטוח
ברגע שהגעת לפרישה מוקדמת, התזרים מתיק ההשקעות מכסה כל מקרה ביטוח שיהיה
הרי את לא תלויה בעבודה
לא יודעת מאיפה הבנת את זה.
אני אישית חיה כאילו שאני בפרישה מוקדמת, כלומר עושה מה שאני רוצה מתי שאני רוצה (ואני לא רוצה הרבה), אבל תיק ההשקעות עדיין במצב של הגדלה ולא משיכה.
יש לנו חברה משפחתית שעיקר העבודה היומיומית בה מוטלת על בעלי כיום אבל אני חייבת להשקיע בה מחשבה ותכנון.

האם זה היה אחרת אם היית צריך היום לקבל מחברת הביטוח? אני תמיד חשדנית, אבל יש לנו סוכנת ביטוח כבר 30 שנה שהוכיחה את עצמה בנושאים אחרים שהיה צריך להיאבק. מצד שני, רוב הסיכויים שכשאנחנו נצטרך סיעודי - גם היא כבר תהיה בשלב הזה :)
זה משתנה, כי הביטוחים האלה עוד מתקיימים
זה חברות שבעצם היו הראשונות להחליף את הביטוח של קופות החולים ולהפריט אותו
בשנים הראשונות התשלום אליהם עדין ירד דרך ההוראת קבע של קופות החולים
הם פשוט קיבלו אוטומטית מיליוני לקוחות כקהל שבוי אז הפוליסה והשירות היו אחרכ בהתאם

היום שחקנים מעט התחלפו, וגם האינטרנט יותר רחב אז חברות משתדלות להיות יותר מכובדות כי בסוף אירועים כאלה זה תדמית ציבורית קשה
כן יודע שהיום מתקיים חוק שאם אתה עומד רק ב50 אחוז ממבחן מסוים אז נכשלת בו ולא עברת אותו כמו פעם
והורידו את החסם להיכשל ב3 מבחנים במקום 4 שהיה (יש 5 מבחנים סהכ: ניוד, אכילה, צרכים, הלבשה, רחצה)
יש מבחנים של ביטוח לאומי שמחלקים את זה ל6 קטגויות סיעוד
חברות פרטיות הם עם הסכמים פרטים אז לכל אחד זה כתוב אחרת
ממליץ לך לבדוק כמה מבחנים את צריכה לעמוד ומה קורה עם מקבלים רק 50 אחוז במבחו
(לדוגמא חייבים כיסא גלגלים, אבל זה עדין מאפשר התיידות איתו, או אפשר להוריד חולצה לבד אבל לא מכנסים)

אני מניסיון האישי שלי מעדיף לא להגיע בכלל למצב של ההשפלה שתבוא אחות ותבדוק איך אני מתפקד ברמה הכי אינטימית שיש
אבא שלי יצא בדמעות מהמבחן הזה ופשוט לא הסכים לחזור עליו, גם שמצבו החמיר

מהצד השני, בפן הקוגנטיבי אם יש מחלת נפש או פגיעה מוחית או אלצהיימר - אז שם זה תהליך מאוד פשוןט ורק צריך אבחנה
לא יודעת מאיפה הבנת את זה.
אני אישית חיה כאילו שאני בפרישה מוקדמת, כלומר עושה מה שאני רוצה מתי שאני רוצה (ואני לא רוצה הרבה), אבל תיק ההשקעות עדיין במצב של הגדלה ולא משיכה.
הבנתיף טעיתי אם כך

בכל מקרה, מניח שיש בתיק ההשקעות שלכם סכום שיותר גדול מכל מקרה ביטוחי שיכול להיות
ביטוח בא לתת מענה בשביל שלא תדרדר כלכלית למצב שלא תוכל להשתקם ממנו
למי שיש חסכון מספיק גדול לדעתי הוא מיותר
כמובן יכול להיות מקרה בריאותי שיקטין לכם את החיסכון וכתוצאה מזה תצטרכו לפרוש יותר מאוחר
אבל לי אישית זה סיכון מחושב

מה גם תראי כמה אתה מוציא בחודש על כל הביטוחים גם יחד - יכול להיות מאוד שהסכום הזה בלבד בחיסכון יכול לקרב אותכם לפרישה מוקדמת וחוסן כלכלי הרבה יותר מהר

אני מניסיון האישי שלי מעדיף לא להגיע בכלל למצב של ההשפלה שתבוא אחות ותבדוק איך אני מתפקד ברמה הכי אינטימית שיש
אבא שלי יצא בדמעות מהמבחן הזה ופשוט לא הסכים לחזור עליו, גם שמצבו החמיר
או, זה נשמע מוכר עד כאב. לדעתי כבר דיברנו על זה בשרשור אחר.
בהקשר של הביטוח הסיעודי הפרטי שמשולם אחרי שהסיעודי מקופ"ח כבר הופעל - כנראה לא נצטרך להוכיח כבר שאנחנו עומדים בדרישות כי הסיכוי שאחרי 5 שנות סיעוד פתאום לא נהיה סיעודיים, לא יעמוד בשום מבחן משפטי.
מה גם תראי כמה אתה מוציא בחודש על כל הביטוחים גם יחד - יכול להיות מאוד שהסכום הזה בלבד בחיסכון יכול לקרב אותכם לפרישה מוקדמת וחוסן כלכלי הרבה יותר מהר
אין לנו ביטוחים אישיים פרטיים חוץ מהביטוח הסיעודי.
ולגבי הפרישה המוקדמת - אני בת 60 :)
והעסק לא הולך להיסגר בגלל גיל אלא רק אם בעלי לא יוכל להפעיל אותו יותר (בעצם, גם אפשר להפעיל אחרים, אז אפשר אפילו להוריש לילדים). ותמיד אפשר להסב את החברה לעיסוק אחר, אפילו במקביל, אם ממש יתחשק לי פתאום לעבוד קשה יותר.

בהקשר של הביטוח הסיעודי הפרטי שמשולם אחרי שהסיעודי מקופ"ח כבר הופעל - כנראה לא נצטרך להוכיח כבר שאנחנו עומדים בדרישות כי הסיכוי שאחרי 5 שנות סיעוד פתאום לא נהיה סיעודיים, לא יעמוד בשום מבחן משפטי.
לצערי אני לא בטוח שזה המקרה
למדתי ממקור ראשון שגם אם אתה מוגדר סיעודי ע"י ביטוח לאומי כולל לצמיתות כולל במוסד סיעוןדי, עדין החברת ביטוח יכולה לטעון שלהגדרתה אתה לא סיעודי
פועל יש היום 6 רמות של סיעוד
יכול להיות שתיהי רמה 3 בביטוח לאומי והביטוח הפרטי ישלם רק עבור רמה 4
או לחילופין יגיד שלדעתו המקצועית את רמה 2 בכלל ולא מגיע לך
ולכי עכשיו תנהלי מולו מאבק משפטי במצב שאת כבר סיעודית
ויתרה מזאת זה ביטוח שלא מתקיים יותר, כלומר אין לחברה טעם לשמר לקוחות או יחסי ציבור
שימי לב שזה חברות שונות, זה כמו להגיד שאם יש לך ביטוח אובדן כושר עבודה מהקרן פנסיה וגם מהביטוח מנהלים אחת תקבל את ההחלטה של השניה...
אין לנו ביטוחים אישיים פרטיים חוץ מהביטוח הסיעודי.
רכב, פנסיוני, משכנתא, בריאות פרטי, בריאות מושלם של הקופ"ח, ביטוח מבנה, וכו וכו
יכולי להיות שחייבים אותם או שכדאי אותם, אבל עדין כולנו משלמים הרבה לביטוחים
מבחינתי הקרן למקרה חירום שלי נותנת מענה לכל הסוגים השונים של הביטוחים בסבירות שהסיכוי ש2 מקרים יתממשו בו זמנית הוא מאוד נמוך

לגבי הפרישה המוקדמת - אני בת 60 :)
והעסק לא הולך להיסגר בגלל גיל אלא רק אם בעלי לא יוכל להפעיל אותו יותר
כן, מניח שזה אמירה יותר נכונה לגלאי מוקדמים יותר, שבהם משלמים במשך 30 שנה ביטוח בעלות של 200K
בשביל המקרה של 1 ל3 שאולי תקבל 100K שתזדקן...

דרך אגב, האבסורד אולי שביטוחים בכללי זה משהו שרק המעמד ביניים עושה
מי שבמעמד סציואקונומי נמוך גם ככה לא יכול להרשות לעצמו
ומי שבמעמד גבוה פשוט לא צריך...

ועדין העולם ממשיך להסתובב, ובארץ אנשים לא נזרקים לרחוב או לא מטופלים בריאותית...

נגיד שהשכר המובטח שלך בקרן פנסיה ה 20 אש"ח בחודש, ואתה לא עובד לתקופה משמעותית, להבנתי תצטרך להפקיד 12.5% מ 20 אלף על מנת לשמור על הרצף הביטוחי, זה 2500 ש"ח בחודש.
לא שמתי לב אם ענו כבר, אבל זה נקרא שחרור (מתשלום פרמיה) וכלול במחיר של רוב הביטוחים, לדוגמה בפנסית הנכות. יש גם נכות מתקדמת שנותנת לך "עליית שכר" כל שנה.

דרך אגב, האבסורד אולי שביטוחים בכללי זה משהו שרק המעמד ביניים עושה
מי שבמעמד סציואקונומי נמוך גם ככה לא יכול להרשות לעצמו
ומי שבמעמד גבוה פשוט לא צריך...
אנחנו מעמד ביניים וחסרי ירושות.
מי שמצפים לו מיליונים, יכול לא לבטח.
ובארץ אנשים לא נזרקים לרחוב או לא מטופלים בריאותית...
לא לגמרי מדויק, אבל אני מתחילה להשתכנע שכנראה גם היום אין מספיק שינויים במערכת הביטוח (חוקים, אכיפה ועונשין) כדי שחב' הביטוח לא יתעללו בנו.

לח
אנחנו מעמד ביניים וחסרי ירושות.
מי שמצפים לו מיליונים, יכול לא לבטח.
לדעתי למי שיש 300K יכול כבר לא לבטח
ללא קשר לירושות, שגם אני חושב הם נוצצות מידי רק בסיפורים - בתוחלת חיים היום לרוב מקבלים ירושה רק בגיל 70+ ואז זה מתחלק ל3 בממוצע
קיצר אז גם אם יש דירה של 3 מיליון שווי והיא מתחלקת ל3 אחים
אז כל אחד יקבל 1 מיליון שקל
הוא כבר יהיה מבוגר מידי בשביל לעשות שינוים מהותים בגלל זה בחייו ואם ירצה לחלק לילדים שלו אז שוב מתחלק ל3
ואז במקרה הטוב עוד קצת במשכנתא או מייתר את הביטוחים (-;

לא לגמרי מדויק, אבל אני מתחילה להשתכנע שכנראה גם היום אין מספיק שינויים במערכת הביטוח (חוקים, אכיפה ועונשין) כדי שחב' הביטוח לא יתעללו בנו.
דווקא מהחוויה שלי מערכת הבריאות הציבורים והביטוח לאומי
נותנים מענה מאוד טוב (אפשרי אולי יותר מהיר ונחמד אבל עדין מענה טוב)
היום הדרך לקבל תעודת נכות, סל שיקום, קצבת אלמנה, קצבת סיעוד או כל דבר כזה מביטוח לאומי זה יחסית מהיר
ויותר מזה יש ניסיון באמת למקסם לך את הזכויות ולתת מה שמגיע לך (יש היום גוף בביטוח לאומי שמייעץ ועוזר לך עם הבירוקרטיה של עצמו, מוזר אבל יעיל)
ההפך מחברת הביטוח שמנסה לתת לך מינימום שהיא יכולה

כנל מערכת הבריאות הציבורית שאומנם איטית, אבל תמיד תתן לך טיפול

קראתי את השרשור ואני מנסה להבין דרך כל המושגים הטכניים אם הצלחנו(תם) להגיע לאיזשהוא קונצנזוס. אני יודע שלא ממליצים פה, רק מדברים על מצבים היפותטיים.

אני בשנות ה-30, בריא. עובד הייטק. כרגע ללא ילדים.

- היה לי ביטוח בריאות פרטי מהמעסיק הקודם שהפסקתי עם מעבר למעסיק החדש שאינו מציע אותו. אם ארצה

כרגע ההון הנזיל לחלוטין הוא סביבות 400 א', כשהמטרה היא להקטינו בהדרגתיות לסביבות 200 א' לטובת הגדלת תיק השקעות.

הסוכנ.ת בחברה החדשה הציעה ביטוח בריאות פרטי (בעלות של 100 ומשהו ש״ח) - אמרתי שאחשוב ואעדכן. מתלבט.
ביטוח חיים - הוצע ואמרתי שלא מעוניין. האמת שאת הביטוח הזה אני לא רואה את עצמי לוקח בשום שלב.
מטריה ביטוחית עסוק ספציפי. מתלבט.

בקופ״ח שלי יש את אחד המסלולים שהוא אחד מעבר לבסיס, לא יודע איזה בדיוק.

כרגע הנטיה שלי היא כן לקחת ביטוח בריאות פרטי, אבל יכול להיות שזו נטיה המבוססת על בורות.
תרחישי הקיצון שמפחידים אותי: מחלה נדירה/סרטן/כרונית אחרת שהתרופות והטיפולים לה אינם כלולים בסל התרופות. במצב כזה ההוצאה יכולה להגיע למליונים (?).
״בונוסים״ לפי מה שהבנתי:
- טיפולים כירורגיים, פלסטיים, תורים וכו'...

מטריה ביטוחית עסוק ספציפי - בינתיים הנטיה היא לא לקחת. ואחרי שקראתי מה שכתבו פה די בהרחבה על הנושא - עדיין אין לי מושג.

שוב, לא מבקש המלצות, רק מחשבות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קראתי את השרשור ואני מנסה להבין דרך כל המושגים הטכניים אם הצלחנו(תם) להגיע לאיזשהוא קונצנזוס. אני יודע שלא ממליצים פה, רק מדברים על מצבים היפותטיים.

אני בשנות ה-30, בריא. עובד הייטק. כרגע ללא ילדים.

- היה לי ביטוח בריאות פרטי מהמעסיק הקודם שהפסקתי עם מעבר למעסיק החדש שאינו מציע אותו. אם ארצה

כרגע ההון הנזיל לחלוטין הוא סביבות 400 א', כשהמטרה היא להקטינו בהדרגתיות לסביבות 200 א' לטובת הגדלת תיק השקעות.

הסוכנ.ת בחברה החדשה הציעה ביטוח בריאות פרטי (בעלות של 100 ומשהו ש״ח) - אמרתי שאחשוב ואעדכן. מתלבט.
ביטוח חיים - הוצע ואמרתי שלא מעוניין. האמת שאת הביטוח הזה אני לא רואה את עצמי לוקח בשום שלב.
מטריה ביטוחית עסוק ספציפי. מתלבט.

בקופ״ח שלי יש את אחד המסלולים שהוא אחד מעבר לבסיס, לא יודע איזה בדיוק.

כרגע הנטיה שלי היא כן לקחת ביטוח בריאות פרטי, אבל יכול להיות שזו נטיה המבוססת על בורות.
תרחישי הקיצון שמפחידים אותי: מחלה נדירה/סרטן/כרונית אחרת שהתרופות והטיפולים לה אינם כלולים בסל התרופות. במצב כזה ההוצאה יכולה להגיע למליונים (?).
״בונוסים״ לפי מה שהבנתי:
- טיפולים כירורגיים, פלסטיים, תורים וכו'...

מטריה ביטוחית עסוק ספציפי - בינתיים הנטיה היא לא לקחת. ואחרי שקראתי מה שכתבו פה די בהרחבה על הנושא - עדיין אין לי מושג.

שוב, לא מבקש המלצות, רק מחשבות.
דעתי
- כל הוצאה שיכולה לרסק אותך כלכלית, לאדם הממוצע זה הוצאה של מאות אלפי שקלים\מליונים - כן לבטח. כל השאר לא לבטח.
- מהנ"ל נובע - ביטוח בריאות שכולל תרופות שלא בסל\השתלות\ ניתוחים בחו"ל כן צריך לבטח. דרך אגב אמורה להיות רפורמה בקרוב שלא תאפשר חפיפה בין הביטוחים המשלימים של קופות החולים לביטוח הפרטי. אז שווה לעקוב. לעשות כרגע מה שיש מבלי לוותר על האופציה לעבור למשהו אחר במידה ויהיו שינויים בשוק.
- לא הזכרת ביטוח סיעודי אבל הוא גם בקטגוריה שיכולה לרסק אותך כלכלית אז אני אישית כן עושה. יש דרך הקופות חולים.
- ביטוח חיים - אם אין לך ילדים ותלויים אחרים אז מיותר.

לא ייעוץ לא המלצה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נגב מחשבות על תכנון ארוך טווח - ביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
O מחשבות על ניוד ביטוח מנהלים שוק ההון 6
א מחשבות על פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס העולמית שוק ההון 9
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
C מחשבות לגבי רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
V מחשבות על השקעה בדירת 2 חדרים נדל"ן 3
D מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 88
ה מתקרב ליעד.. מחשבות יומני מסע אישיים 10
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
R מחשבות על קריירה פחות שגרתית התפתחות אישית 4
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
A מחשבות על קניה חודשית IRA בעקבות המלחמה שוק ההון 31
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
de dud מחשבות על הגירה בעקבות המצב פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1208
F מחשבות כפירה על קרנות צוברות שוק ההון 10
H מחשבות ותהיות - השקעה נוספת בנדל"ן נדל"ן 2
G מחשבות על חשבון בנק ייעודי לחיסכונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
כ פרה-משכנתה: מחשבות נדל"ן 7
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
ע מחשבות על תמהיל משכנתא בזמנים של ריבית נמוכה נדל"ן 4
מ הייטק - מחשבות על מעבר עבודה התפתחות אישית 5
N מחשבות על גידור בסביבת אינפלציה גבוהה שוק ההון 47
תפוזינה מחשבות נדל"ן 29
E מחשבות והתלבטויות בנוגע לדירה להשקעה נדל"ן 7
I מחשבות על סיכונים שוק ההון 1
E מחשבות מעבר לגשר. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
B מחשבות לגבי IRA שוק ההון 64
A מחשבות על כלל ה4 אחוז ורמת הסיכון שלו פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 45
N מחשבות על עתיד האנושות אוף טופיק 50
Y מחשבות על פנסיה צרכנות פיננסית 3
ImCarryGG מחשבות על בית קטן custom אוף טופיק 15
ד מחשבות על מעמד הביניים אוף טופיק 86
ב we work - מחשבות על חד קרן שוק ההון 176
Squirrel השקעה ראשונה בסכום משמעותי - מחשבות? שוק ההון 16
ד מחשבות על עבודה במגזר הפיננסי אוף טופיק 30
JBUZZ מחשבות על משקל הניירות בתעודות סל [מניות או אג"ח] שוק ההון 1
JBUZZ מחשבות על משקל הניירות בתעודות סל [מניות או אג"ח] שוק ההון 1
ה יזמות חדשה - מחשבות ראשוניות לאחר ניסוח יעדי פרישה יומני מסע אישיים 0
ט מחשבות לעתיד יומני מסע אישיים 126
V מחשבות קשות על התואר... התפתחות אישית 33
אנא-אל מחשבות על אוניברסיטה התפתחות אישית 204
L מחשבות על השוק - בהקשר הפיזור שוק ההון 1
breezblock נדל"ן כחלק מתיק השקעות - מחשבות לשעת ערב מיותרת. שוק ההון 17
amidar מחשבות על SDIV... שוק ההון 26
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ז ביטוח שארים בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה